9 éves a blog!

Valahányszor oda kerül a sor, hogy évfordulós bejegyzést kell írnom, valahogy mindig nehezemre esik belekezdeni, hisz annyi mindenre emlékszik ilyenkor vissza az ember. Jóra és rosszra egyaránt.

Annak mondjuk kifejezetten örülök, hogy a tavalyi évfordulóval ellentétben, idén kifejezetten jó, kellemes hangulatban kezdtem neki az írásnak. Pedig volt idő, mikor még az is megfordult a fejemben, hogy határozatlan időre jegelem a blogolást. Ám valahányszor oda került volna a sor, hogy ezt meglépjem, mindig jött valami, amiről úgy éreztem, írnom kell, vagy legalábbis, ki kell tennem valamit, hogy jelezzem felétek, él még ám a blog, csak írni nincs erőm, energiám épp semmiről. Valahol bennem van az, hogy ennyi év után, pláne hogy még mindig vannak azért olvasóim, követőim, csak nem kéne feladni. Túl sok mindenen ment keresztül ahhoz úgy a blog, mint mi, hogy ezt most csak úgy hagyjam elveszni, mert van épp egy hullámvölgy az életemben.

Szóval, még ha várni is kellett erre, de az év utolsó harmadára, csak visszajött a blogolási kedvem. Jelenleg van legalább 3-4 téma, melyekről egészen biztosan írni fogok még idén. Spoiler gyanánt annyit árulok el, hogy elsőnek le fogok nyomni egy MLP, brony témájú írást, mert “ez most sürgős”. Eddig kerültem ugyan, hogy a rajzfilm tartalma helyett a fandomról írjak, illetve az ezek körüli félreértésekről, de most már úgy érzem, muszáj erről is szót ejteni. Már csak hogy végre legyen egy olyan értekezés is erről a témáról, magyarul, amit nem olyan emberek mondtak, vagy írtak, akiknek különben lövésük sincs erről.

Következőnek vagy egy videojáték kritika fog következni, vagy egy összefoglaló poszt, animácós filmek témájában. (Majd meglátom, melyikkel készülök el előbb.) Plusz, ha minden jól megy, lesz még itt egy utazós bejegyzés is, meg ami még jön menet közben. Talán még egy game belefér, mielőtt vége az évnek. Sűrű lesz ugyanis ez a hónap (nekem is) úgy online, mint offline.

Én ezúton is köszönöm mindenkinek, aki ide jár, akárcsak alkalomszerűen is beszélgetni, olvasgatni. Legyen az régi, vagy új vendég. =)

19 hozzászólás to “9 éves a blog!”

 1. Újfent egy év. 😀 Isten éltessen! 😀

  Mondjuk ez a mindig akad egy újabb megénekelni való téma nálam is rendre befigyel, pedig vannak időszakok, amikor én sem érzem a kedvet a folytatáshoz.

  Viszont a 9 év szép hosszú idő. Még úgyis, hogy eléggé megcsappantunk, ide látogatók. Azokra az animációs témájú írásokra kíváncsi leszek, meg az MLP-témára. 🙂

  • Igazából mindig is volt egy természetes fogyás, lemorzsolódás. Inkább azért tűnhetett ez felfokozottabbnak az utóbbi pár évben, mert egyrészt, sokkal kevésbé voltam aktív, mint az azt megelőző években. Másrészt a témák, stílus is változott, ami után sok olyan ember, akik főleg az animés témák, vagy még korábbról, kifejezetten a beszólogatós cikkek miatt jártak ide, ők szépen elvándoroltak. Hisz megszűnt az a tartalom, ami addig itt tartotta őket.

 2. Boldog blog-szülinapot, vagy valami ilyesmi. 🙂 Azt a bróni-írást meg már várom. 😀

  • Na, azt én is nagyon várom. De az elhintett animációs témára is kíváncsi leszek, hogy ugyan mi lesz. 😀

   Jó, hogy újra van itt élet, szeretem a kommenteket, meg Péter írásait olvasni. Persze, néha vannak összezördülések is, de hát hol nem? 🙂

   Tényleg, Titkos, hogy haladsz a póni nézésével?

   • Amúgy igen, már húzza egy ideje, de mondta is múltkor, hogy a nála időnként befigyelő “hibernálás” ellenére, most már tényleg ideje lesz majd folytatni a sorozatot, pótolni a mozit, stb, mert lassan ugye ennek is vége lesz. Aztán oké, hogy a canon sorozat zárása, nem jelenti a buli végét, mert a fanon tovább fog élni. Viszont szerintem Titkos is úgy van vele, hogy azért csak nem lesz már ugyanaz, és ha még menet közben “el is bóbiskolt”, a végső, nagy közös összeboruláson, csak ott kéne lenni. =)

   • “Tényleg, Titkos, hogy haladsz a póni nézésével?”

    Sajnos azóta is ugyanott, negyedik szezon eleje… ^^” Az emberek egyik fele az animéket, a másik a pónit kéri rajtam számon, hogy “mi lesz már???”. XD Valahogy még egyikre sem támadt ingerenciám, pedig mindkettőnél lenne mit néznem. (Amelyik manga meg érdekelt annyira, hogy tényleg mindig követtem, ahogy kijött belőle az új fejezet, annál épp most jelentették be a fordítók, hogy részükről ez volt az utolsó, hacsak valaki nem jelentkezik, mert nincs fordítójuk a projectre, szóval fasza…) Na, szóval a lényeg Póniügyben: ígérni nem tudom sajnos, de egyszer majd biztos folytatom. Hogy ez akkor lesz-e, amit Péter remél (vagyis hogy még az utolsó epizód/szezon előtt behozom-e magamat, hogy a finálét már kvázi “együtt nézhessük”), abban mondjuk én egyáltalán nem vagyok biztos, de reméljük a legjobbakat. XD Ja, viszont ha már Póni, némileg ide tartozik: ugye nekem kvázi a mostani sorozat fele (S4-el bezárólag biztosan, de lehet még S5 is, majd megnézem) megvan eredeti amcsi DVD-n, plusz legalább az első három EQG film. Igen ám, de közben teljes gépcsere történt, Win XP-ről Win 10-re, plusz ugye minden hardware. Win 10 alatt hogy van ez a régiókód a DVD-knél? A régi gépnél úgy volt, hogy mivel két külön DVD meghajtó volt a gépben, az egyiket beállítottuk amcsi régiókódra, a másikat európaira és így kvázi kis túlzással bármilyen DVD-t bárhonnan le tudtam játszani. (Jó, mondjuk nem mintha olyan sok külföldim lett volna, a Póni volt, meg 1-2 rövidebb 12-26 részes anime, amit tényleg annyira imádtam, hogy még be is rendeltem eredetiben.) Win 10-en ezt hol lehet beállítani, vagy sehol, mert most már ezen is bonyolítottak az XP-hez képest? Csak azért, hogy ha már Póni, az tutira felgyorsítaná az eseményeket bizonyos szintig, ha még letöltést sem kell vadásznom róla, hanem pl. S4-et csak beraknám a lejátszóba és máris kezdhetném… 😀

   • Amúgy ez érdekes, én is úgy vagyok vele sokszor, hogy még ha érdekel is amúgy a cucc, nem végignéznem nehéz, hanem inkább rávenni magam arra, hogy elkezdjem. =) Mondjuk én azért nem halmoztam fel úgy évadokat, mint te, vagy korábban egyik haver. (Ő az 5. évad elején állt le, és a 8. előtt kezdte el pótolni a lemaradást.) Viszont annyiban azért én is lazábbra veszem az ilyen sorozatokat, hogy mindig szépen kivárom, még az adott évad véget ér, aztán vágok bele csak.

    A DVD régiós dolgot illetően, bevallom, nekem még ilyen problémám nem volt. Ha beteszed és megy, akkor nyilván nem kell hozzápiszkálni. Amúgy két leírást is találtam ez ügyben, az egyik egyszerűbb, a másik kicsit komplikáltabb.

    Egyébként neked is ajánlom a Yay Poniest, ha esetleg úgy döntenél, betárazod magadnak gépre az epizódokat. Onnét direkben is leszedheted a részeket.

  • Igazából egyszer már majdnem kész voltam vele, de utána úgy döntöttem, máshogy szeretném megközelíteni a témát. Nem kifejezetten reagálni szeretnék a Szirmai, Hetediksor féle hülyeségekre, mint inkább azokat csak példákként felhasználni.

 3. “Az emberek egyik fele az animéket, a másik a pónit kéri rajtam számon, hogy “mi lesz már???””

  Hehe. XD Ezek szerint napirenden van nálad még, csak minden befigyel helyette. 🙂 Amúgy nem sürgetésből kérdezek rá időnként, csak tapasztaltam már magamon is, hogy ha egy sorozatot hibernálok, utána rohadt nehéz visszazökkenni annak a ritmikájába, feelingjébe, így ha elkezdek valamit, akkor igyekszem nem félidőben hosszabb szünetre tenni, főleg, ha már hozzáférhető teljes terjedelmében. Jó, mondjuk pont a Póni olyan, ami epizodikussága miatt igazából nem követeli meg azt, hogy teljesen ráhangolódva legyen az ember, de azért mégis csak hasznos nem sok mindent közbe iktatni. Mondjuk általában több projektet futtatok egyszerre, így a 8. évad nézése közben is néztem másokat, mint a Katicát, Kacsameséket, meg egy sor felejthető cuccot. Eközben persze folyamatban volt pár könyv elolvasása, meg gamerkedés, blog írás, plusz ugye ott a munka is.

  “Csak azért, hogy ha már Póni, az tutira felgyorsítaná az eseményeket bizonyos szintig, ha még letöltést sem kell vadásznom róla, hanem pl. S4-et csak beraknám a lejátszóba és máris kezdhetném…”

  Jó régóta feladtam, hogy bármit is DVD-n beszerezzek, amikor kijött a SW CW sorozat, akkor annyira hektikusan adták ki lemezre, hogy inkább már nem erőltettem, a következő ilyen meg a Hobbit bővített kiadásának DVD-je volt, ahol pont az első rész már beszerezhetetlenné vált, mire elkezdett volna lemenni az ára. Emellett nem szokásom letölteni, legfeljebb zenéket, azt meg ilyen Ncore-féléktől függetlenül is meg lehet találni. Szóval én inkább streamer oldalakat hajtok fel ilyen ügyben, és ott is gyakran találni egész minőségi feltöltéseket. A Kimcartoon-al például meg vagyok elégedve, bár tud macerás lenni, mióta kötelező az Adblock kikapcsolása rajta, illetve nem minden mirror működik jól rajta.

  “Viszont annyiban azért én is lazábbra veszem az ilyen sorozatokat, hogy mindig szépen kivárom, még az adott évad véget ér, aztán vágok bele csak.”

  Pedig neked is tudok ajánlani még címeket, amelyekkel érdemes tenni egy próbát. Ezek zöme már teljes terjedelmében kint van. Az egyik ilyen a Trollhunters, a másik meg a Hilda. De ezekről meséltem már neked TS-en. Ami még jó, de egyelőre még nagyon nem egyértelmű, hogy merre fog menni, az a Dragon Prince.

  “Nem kifejezetten reagálni szeretnék a Szirmai, Hetediksor féle hülyeségekre, mint inkább azokat csak példákként felhasználni.”

  Mondjuk Szirmai már régen csinálta, a Hetediksor meg lényegében másolta Szirmait, megfűszerezve ilyen gyáva PC zárással. Viszont az általános jelenség-értékelés valóban érdekesebb, mint tételesen reagálni olyan dolgokra, amelyeket már amúgy is leírtál korábban az érdekes információk póni ügyben tematikájú bejegyzésedben.

  • Van nekem most mivel elfoglalnom magam. =)

   Szirmaival, és a többi hasonszőrűvel kapcsolatban annyit, hogy lehet, hogy ezeket a gondolatokat, már nagyrészt leírtuk, de épp ez az, hogy azok szanaszét vannak, kommentek sűrűjébe rejtve. Azokat meg elég nehéz visszakeresni, kibogarászni, ha nem tudod, hol és mit keress. Ezért is akarom ezt egy bejegyzésben, szépen összefoglalni.

 4. Először is boldog blog-születésnapot kívánok Péter! Másodsorban tudom nagyon rég kommentáltam már ide, sőt kicsit be kell valljam, hogy jó hosszú időre el is szakadtam ettől a blogtól. Nem azért mert nem érdekelt volna már az itteni tartalom, a szokásos fanyar humorral teli stílusod vagy a végtelen hosszú mégis érdekfeszítő kommentbeszélgetések Titkos és a többiek között.
  Egyszerűen magával sodort az élet, és gyakorlatilag a saját dolgaimra koncentráltam legyen az a meló, továbbtanulás-képzések (két különböző tanfolyamra is jártam-járok az elmúlt 2 évben) plusz persze az a minimális magánélet, ami van. Meg persze nálam ehhez még hozzájöttek az egzisztenciális szorongások is (“Jó vagyok-e bármiben is? Mihez van tehetségem? Mit tudok dolgozni? Leszek-e valaha is újra szerelmes? stb stb).
  Abban viszont mindketten egyetérthetünk, hogy jobb hangulatban ér minket az év vége. Nálam a 2017-es év vége egy iszonyú hullámvölgy volt, hiszen akkor váratlanul örök búcsút kellett mondanom az egyik legközelebbi ismerősömtől, aki mindenben támogatott és akkor tényleg úgy voltam, hogy nem tudom mi lesz velem. Most ha nem is vagyok betonbiztos alapokon, van bennem egy minimális bizakodás és önhit, hogy jobb irányba terelődnek a dolgaim.
  9 hosszú idő egy blog életében és csak remélni tudom, hogy még kitart az erőd és lelkesedést egy jó ideig. 🙂

 5. Jobb híján ide írom, srácok, készülnek ám a postok, nem felejtettem el, csak kicsit elszámoltam magam. Az említett utazás kicsit előbb jött, mint amire számítottam. Ma délben már indulunk, vasárnap este érkezünk vissza, szóval addig még legyetek türelmesek. =)

  • Már épp érdeklődni akartam, hogy de hosszan eltűntél. 😀 Jó utazást kívánok. Aztán siess vissza, mert beindult a WoT-ban a karácsonyi élet.

   • Majd felnézek már oda is, csak előbb még az itteni tartozásomat szeretném leróni. =)

    Tegnapi, mai nap, elment az ünnepi bevásárlással. Mentünk fáért is, meg bedöglött a központi zár a kocsiban, szóval az után is menni kellett még.

 6. Mintha csak pár hete lett volna az előző évértékelő… Ilyenkor veszem csak észre hogy repül az idő.

  Btw én rendszeres látogató vagyok azóta is, csak a mostani témákhoz nem nagyon tudok mit hozzátenni, lévén az animus + a közéleti rész az, ami érdekel, ezekből meg nincs túl sok post újabban.

  BSZ egyébként és jó látni hogy ha kissé ritkábban is postolsz azért jó sokáig kitartottál, ritkán látni majd’ 10 éves aktív blogokat.

  • Bizony, repül az idő. Még pár hónap, és betöltöm a 30. életévemet. =)

   A témák kapcsán igen, az animut sokan hiányolják, ami érthető is, elvégre jó hosszú időn át a blog témáinak egyik fő része volt. Akad még pár cím, amit meg szeretnék majd nézni, egy részük le is van töltve (már jó ideje). Ám az utóbbi időszakban, nem sok ingerenciát éreztem arra, hogy ezzel foglalkozzak. A nyugati címek, valahogy jobban lekötnek mostanában.

   Egyébként ezen a téren is sok pótolni valóm volt/van, akár évekre visszamenően. Pl. ott volt az eredeti Charlotte’s Web, amit már rég meg akartam nézni.

   A politikát meg a kelleténél is jobban igyekszem kerülni, mert őszintén szólva a faszom kivan már vele, főleg azzal amit egyes, magukat büszkén ellenforradalminak, piros kapszulásnak nevező emberkék művelnek. A gender feministák röhejesek voltak, ezek viszont inkább csak idegesítőek.

 7. Isten éltessen, “kolléga”! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: