Filly Funtasia & MLP: Life – Dupla szégyenérzet

Eredetileg két különálló bejegyzésben akartam ezekről a rajzfilmekről értekezni, ám mivel nagyjából egy időben váltak felkapottá, és igazából olyan túl sokat egyikről sem lehet elmondani (legalábbis jót biztos nem) úgy döntöttem, inkább letudom mindkettőt egy füst alatt.

Kezdeném is azzal, ami szemfülesebb olvasók számára, ismerősen csenghet, ugyanis bármilyen hihetetlenül is hangzik, de 7 évvel a bejelentése után, idén végül elindult a Filly Funtasia is. Yay! Bizony, nagy sokára csak sikerült kimászniuk a DNF szerű fejlesztői pokolból, és bár mi valószínűleg bőven meg lettünk volna nélküle, a kiadó Dracco tesók, csak pénzt szeretettek volna látni ebből a förmedvényből.

Mint említettem, néhányotok számára már ismerősen csenghet ez a cím, nem véletlenül, hisz egyszer már kifejtettem róla a gondolataimat, még 2016-ban. Utólag egyébként annyi korrekciót tennék, hogy mint azóta kiderült, nem német, hanem dán származású szerzők állnak mögötte. (Bár ez a lényeg szempontjából oly mindegy.) Ám azóta történtek azért változások Fillyék istállója körül is. Például (végre?) elindult a sorozat, ami bár pont olyan szörnyű, mint amilyennek a 2013-as trailerben kinézett, azért érdemes erről is számot adni.

Nagyon röviden úgy tudnám összefoglalni, hogy itt alapvetően a szokásos történetről van szó. Azaz ha van egy népszerű, és sikeres cím, törvényszerű, hogy lesznek akik ennek megpróbálják majd megcsinálni a jóval olcsóbb, és gagyibb változatát is. Az MLP franchise esetében az egyik ilyen a Filly franchise.

Történt még anno 2012-ben, hogy Európa partjait is elérte az MLP: FiM, aminek nemzetközi sikerét látva a Filly tulajai úgy döntöttek, ők sem maradhatnak le, és (csak hogy stílszerű legyek) megpróbálják meglovagolni FiM keltette farvizet. Jobbára valami huszadrangú, giccses, ronda, és bugyuta 3D tucat rajzfilmmel. Valami olyannal, ami amúgy tökéletesen illeszkedik, mondjuk egy Minimax hétköznap délutáni matinéjába.

Valami azonban nagyon ment rendben Fillyék istállója körül. A rajzfilm elkészítésével, először megbízták a spanyol BRB International-t, akik 2012 nyarán neki is láttak a munkának, ám elég hamar elkezdtek csomó mindent kiközvetíteni a kínai Black Dragon stúdiónak, jobbára költségvetési okokból. 2013-ban megjelent az első trailer, amit az elkövetkezendő két évben még kettő követett. Közben az első évad mellé, bejlentettek még kettőt, ami azért finoman szólva is optimista becslés volt. 2015-re azonban, mikorra elvileg már bemutatásra került volna a sorozat, kenyértörésre került a sor, a BRB kihátrált a projekt mögül, így lényegében rendező, és story bible nélkül maradt a rajzfilm. Amit végül átvettek a kínaiak, név szerint a Guangzhou Huamai Animation.

Innentől kezdve a sorozat aztán, egy jó 5 éves fejlesztői pokolba került, amiből csak idén márciusra keveredett ki. Közben négyszer tolták el a premier dátumát, mire végül az olaszok műsorra tűzték. Érdekes módon, a Filly első évada egyébként, nagyjából akkor indult el, mikor az MLP: FiM utolsó évada. A hivatalos angol nyelvű trailert pedig pont idén októberre hozták ki, mikor az MLP: FiM, hivatalosan véget ért.

Itt jegyezném meg, hogy egyébként ilyet se láttam még, mikor egy trailer, framedroppol a végére.

Maga a rajzfilm, mint fentebb is írtam, finoman szólva se egy nagy etvasz. Sőt, minek finomítsuk dolgot? Az MLP: FiM tükrében, a Filly Funtasia vérgáz. Halál béna, giccses, elnagyolt, és bugyuta úgy külső, mint belső tartalmában. Ráadásul a sorozat megítélésén az sem segít, hogy ha összehasonlítjuk a mostani, tehát a 2019-es trailert, a 6 évvel korábbival. Mivel nagyon olybá tűnik, hogy ez a rajzfilm, az elmúlt 6 évben, igazából semmit sem fejlődött érdemben. Akár azt is meg merném kockáztatni, hogy azok a részek, amik most kijöttek, kész voltak már 2013-ban, csak eddig tököltek vele, mire sikerült nagy nehezen csatornát találni.

Van itt nekünk G1 Twilight, Zöldre festett szárnyú Thunderlane, Milka tehenes kinézetű Shining Armor, színfordított Twinkleshine, meg egy Sunset, Pinkie fúzió. Ellenségnek meg kaptunk ilyen random koreai tucat MMO-ból szalajtott mobokat, akiknek a főnöke, ha nem épp a pónikat szívatja, akkor a nyomi denevér sidekickjével pörlekedik. (Aki valószínűleg a Rosarios cenzúra denevérnek lehet az unokatesója, mert pont olyan irritáló.) Egyfajta nagyon elcseszett Jaffar, Iago hatást keltve. Mindezt egy tipikus, 0 energia befektetéses fantasyvilágban, ami Canterlot “kicsi, olcsó, és hamar szétesik” verziója, leginkább mégis a Disney féle Sophia hercegnőben látott világra hajaz.

Legenda felolvasása könyvből, Elements of Harmony (mondom én, tisztára 2012…) csak tükrökkel, léghajón utazás, trükkös labirintus, Sombra kristályok, tükör portál, és a legrosszabb, hogy a Filly akkor röhejes csak igazán, mikor valami saját ötlettel próbálkoznának. (Kibaszott gördeszkák bazdmeg…)

Szóval a Filly, igazából pont olyan olcsó, és bazári lett, mint amire számítani lehetett. Nehéz róla érdemben bármit is elmondani, mert két forintot nem ér az egész. Ám akadt itt ettől valami sokkal rosszabb is, és ez nem más, mint az MLP: Life.

Az még hagyján, hogy a figurák kinézete alapján, egyből a G3.5 jutott róla eszembe, ami eleve nem egy jó ómen. Ám ezt tetézte maga az animált rajzfilm, ami tisztára olyan, mintha a Hasbro megirigyelte volna azokat a félkegyelmű, superdeformed sorozatokat, melyeket manapság a CN-en adnak, és ezek mintájára, elkészült volna az MLP Go! Mintha a karakterek után, maga a Hasbro is elfelejtette volna azokat a leckéket, amiket korábban már megtanult. Vagyis hogy trendeket követni, a költséghatékonyság jegyében, az önmagában nem garancia a sikerre. Sőt, csúnyán rá lehet faragni. Lásd a komplett G3.

Az addig érthető, hogy a Hasbro nyilván nehezen engedi el a G4-et. Hisz ezek a pónik, szorgosan tojták nekik a gyémántokat az elmúlt 9 évben. Akár azt is mondhatnánk, hogy örülnünk kellene, hogy a Hasbro a G5-ig sem akar minket kedvenc hőseink kalandjai nélkül hagyni. Ám azon kívül, hogy ez egy bántóan naiv elgondolás lenne, még téves is. A Hasbro lényegében nem csinál mást, mint megpróbálja kifacsarni az utolsó cseppeket is ebből a generációból, mielőtt belevágna a következőbe. Ami üzleti szempontból nézve egy teljesen logikus döntés, morálisan annál kevésbé. Ám ezen még felül tudna kerekedni a néző abban az esetben, ha azt látná, hogy méltó módon, tisztelettel nyúlnak a kedvencéhez. Na itt viszont nem erről van szó.

Az elején nem is nagyon értettem, miért pont egy ilyen gagyival próbálkozik a Hasbro? Miközben akár a hosszabb speciálok, akár a mini epizódok is elég jól szerepeltek. Amire természetesen az a válasz, hogy valószínűleg azért nem, mert próbálják a dolgot olcsón megúszni.

Jó kérdés persze, hogy végső soron mit is hoznak majd ki ebből? Tényleges, önálló spin-off sorozat lesz e ebből, amit TV képernyőre szánnak? Vagy csak egy néhány rövid részes webrajzfilm lesz belőle? Ha tippelnem kellene, a Hasbro előbb sanszosan bepróbálja majd ezt is, mielőtt esetleg úgy döntenének, hogy TV képernyőre kerüljön. Mindenesetre a megérzéseim azt mondatják velem, hogy túl sok jóra ne számítsak.

Az MLP: Life, igen jó eséllyel pont olyan lesz, akárcsak a többi hasonló, retardált paródia sorozat. Jobbára nem lesz jó semmi másra, minthogy megalázza az alapművet, és ironikus módon, pont annak rajongóiban keltse, a legnagyobb szégyenérzetet. Ami az eddigi reakciókat elnézve, már el is kezdődött.

Ha valaki az én rövid, és tömör véleményemre kíváncsi ezzel kapcsolatban:

24 hozzászólás a “Filly Funtasia & MLP: Life – Dupla szégyenérzet”

 1. Mondjuk még érdemes megjegyezni, hogy a Filly esetében azok a lábak… 😀

  Igaz, discordon szét elemezte már mindenki ezt az MLP Life-ot, de mindig jó arra gondolni, hogy a kiadók bármikor hajlandóak meggyalázni akár a legkultikusabb címeiket is egy kis profitmaximalizálás céljából.

  Valahogy nem érzek késztetést arra, hogy a Fillyt megnézzem, de érdekelne, hogy honnan tudtad megnézni? Az MLP Life-ba viszont szándékozom belenézni.

  • Plusz az a fasza színösszeállítás, hogy a vörös-sárga hajú karaktert, pont rózsaszínre kellett festeni. Meg a fekete-fehér “Thunderlanen” is faszán mutat az a takony zöld műszárny. =D

   Az MLP: Life-ot most szinte mindenki rugdossa, akinek kicsit is kedves volt a G4, hozzáteszem, teljes joggal. Valszeg a Hasbro se véletlen, hogy azóta letiltotta a hozzászólás lehetőségét. =)

   A Filly epizódjait megtalálod Dailymotion-ön, és hasonló feltöltő oldalakon. Persze olaszul, mert még azon a nyelven jöttek ki eddig a részek. Más téma, hogy még így is, bőven érthetők. =)

 2. A Life-ra nézve nekem inkább a Teen Titans Go! és az újrázott Dexter és Powerpuff Girls jutott inkább eszembe, de főleg a TTG. Ez most valami trend, hogy mindent ilyen abszurd módon le kell rántani minőség terén a padlóra?

  • Nekem is inkább a TTG jutott eszembe róla. Amúgy valóban, ez valami új, és elég retardált trend, hogy ilyen módon vegyék elő a népszerű sorozatokat. Amúgy a Ben 10 is kapott ilyen iterációt. Szerintem ez hasonló trend, mint animék terén ez a chibi-mánia (nem tudom, mivel lehetne jobban leírni).

   • Amúgy az a poén, hogy ha nem a G4 egy utólagos megrépázása lenne, hanem valami random pónis baromkodás, akkor leszarná mindenki, még a bronyk se lennének rá kiakadva.

    Csak hát akkor nem érné meg elkezdeni sem, hisz a Life pont arra alapoz, hogy a jól ismert, szeretett karaktereket, világot cseszi szét.

  • Srácok, most nem azért a két forintért, de: “tisztára olyan, mintha a Hasbro megirigyelte volna azokat a félkegyelmű, superdeformed sorozatokat, melyeket manapság a CN-en adnak, és ezek mintájára, elkészült volna az MLP Go!” =)

   A rajzfilm valóban a Teen Titans Go-t idézi, a figurák viszont, amik a videóban is szerepelnek, és amik apropóján összerántották most ezt a valamit, azok viszont egyértelműen a G3.5-re hajaznak. Ott próbálkoztak először ezzel, hogy eltúlzott fejméretű, hátborzongatóan vigyorgó figurákat gyártottak le.

   Amúgy igen, sajnos ez mára trend lett nyugaton is, hogy a sikeresebb sorozatoknak, legyártják az elbaromkodott, superdeformed verzióját, akárcsak az animuknál.

   Ugye ott is a legtöbb ilyen chibis baromkodás, inkább kínos, mintsem vicces.

 3. A Fillyhez nem nagyon tudok mit hozzáfűzni. Ahogy írtad elég gagyinak néz ki. Nem is fogja nézni senkisem a kislányokon kívül.

  Na de a MLP Life hát emiatt elég mérges vagyok most a Hasbrora! Tényleg olyan mintha a TT GO! vagy OK KO! lenne. És ezzel akarjak most kielégíteni a brónikat a G4 után?

  • Valószínűleg nem. Bár itt kell megjegyeznem, hogy akármilyen meglepő is, de van egy nagyon pici réteg a bronykon belül, akik ezt tényleg várták, és hisznek abban, hogy: “Hát ha nem is olyan jó mint az MLP, de azért ez se rossz.” Ugye anno is volt már ilyen, pl. a Mia and Me-t is fanolta, ajánlgatta néhány brony. Pedig annak max annyi közös vonása volt az MLP-vel, hogy voltak benne unikornisok. =)

   A bronykat meg szerintem nem ezzel akarják kielégíteni. (Megoldják ők az önmaguknak… XD) Na de félretéve a rossz vicceket, ez inkább arról szól csak, hogy próbálják szinten tartani az érdeklődést, vásárló kedvet, amíg el nem indul a G5.

   Mondjuk egyik haver előállt már egy olyan elmélettel, hogy szerinte a Hasbro, most szándékosan csinál egy ilyen szart, hogy a bronyk elvárásai lejjebb menjenek, és így nagyobb élményként éljék majd meg a G5-öt. Amiben némi rosszindulattal, lehet valami. =) Más téma, hogy szerintem a Hasbro, nem fogja túlzottan erőltetni ezt Life-ot.

   • De akkor miért nem csinálnak inkább MLP Movie 2t ha folytatni akarják a G4et? Azzal sokkal több pénzt kereshetnének és mi is jól járnánk vele!

   • Pont azért, mert rohadt drága lenne. =) Egy mozit összehozni többe kerülne, mintha csinálnának egy 10. évadot. Elsősorban azért, mert az előző mozival, már belőttek egy színvonalat, amit hozni kellene ahhoz, hogy az újabb mozi sikeres legyen, mert a bronyk elvárnák, teljes joggal, és ezt a Hasbro is, pontosan tudja. Ennyit pénzt pedig már esze ágában sincs egy olyan generációra költeni a Hasbro-nak, aminek a fő ága, már le lett zárva.

 4. Ehhez a dán-spanyol-kínai-faszomtudjamégmilyen Filly-izéhez túl sokat nem akarnék hozzátenni, esetleg annyit, hogy a trailerből kiderült, hogy még a sea pony-k, valamint Starswirl the Bearded is benne lesz a sorozatban, illetve azt, hogy csodálom, hogy a Hasbro még nem vette elő őket, azért ez már tényleg súrolgatja a plágium határát… 😀

  Ez az MLP: Life viszont mocsokszarul néz ki és ahogy írtátok, ez tényleg a Teen Titans Go!-féle “amcsi chibi vonalat” hivatott meglovagolni, amik jellemzően valóban azért szoktak szarok lenni, mert önmagukban értékelhetetlenek és csak úgy működnek, hogy egy korábbi sikeres sorozat karaktereit korcsosítják el, felbaszva annak fanjait. (Leginkább azért, mert trágya kinézete és forgatókönyve mellett jellemzően ugyanazok a szinkronhangok, írók, stb. szerepelnek ezekben, mint az alap sorozatokban és akkor már jogosan merül fel a fanokban a kérdés, hogy ha még mindig évekig összejár a megszokott banda, pl. a Teen Titans esetében, akkor miért nem tisztességes folytatást csinálnak a sorozatnak baromkodás helyett?) Amúgy ennél a Life-nál a taszító dizájn ellenére még lehet bele is néznék (sanszosan bele is fogok), viszont ami igazán elijesztett, az a trailer. Szal tényleg, mik ezek a creepy, G3-ra hajazó, “kancsal”, nagyfejű figurák? 😀 Az új sorozatból gyakorlatilag semmit nem láttunk még, de már taszít ezzel a hozzáállással… XD

  Más, nem emlékszem már, hogy múltkor melyik post alatt hagytuk félbe a témát, csak feljött, hogy conon összefutottam Benyóval, mire Foma felvetette, hogy lehet nem is az “igazi” Benyo volt? Erre éppenséggel én is gondoltam, viszont mivel rákérdeztem nála, hogy mit tud Kvakond gázrobbanásos sztorijáról és simán hozzá tudott szólni a témához, ezért feltételezem, hogy mégis csak az itteni Benyóval futottam össze. 😀 (Bár az a lol, hogy jártam már úgy korábban, hogy az egyik srác frankón valamelyik fórumos animésnek adta ki magát meeten, sőt, amikor vittem neki kinyomtatott fórumpostokat nosztalgiázni, még el is játszotta, hogy ismeri őket, ilyen “Jaaaj, hát igen, a shearer, kész az a srác, stb!” stílusban.. XDDD Az végül úgy bukott le, hogy SlyZero-nak adta ki magát, mire valaki, aki már TÉNYLEG találkozott az igazival, megjegyezte, hogy ez a srác semmiben nem hasonlít rá. XD Szóval csak szólok, hogy amúgy ilyen is van, de ez a Benyo valszeg “az a Benyo” volt, mindenre emlékezett is, kivéve, hogy anno postolt ide, amit mondjuk nem értek, de na. XD)

  • Nos elég sokáig, lényegében semmi kézzelfogható nem jött ki a Filly-ből. Mire odaértek, hogy megjelenjen, addigra pedig a Hasbro már finisben volt a G4-el. Szóval sanszosan ezért is szarták le. Meg mert nem jelentett rájuk veszélyt.

   Szóval itt nem az volt, mint a Monster High-nál, hogy amolyan presztízs kérdést csináltak belőle: “Hé, a nagy riválisunk előrukkolt ilyen középiskolás szörny csajokkal, na ezt mi sem hagyhatjuk annyiban!” – alapon.

   A Filly-re, valszeg annyi volt a reakciójuk, hogy egy jót röhögtek rajta, aztán el is felejtették. =)

   A figurák már inkább G3.5, de végül is az is a G3 része hivatalosan, csak ugye a Hasbro lecserélte az idénymunkásait, akikkel csinált egy nagy generált, és ezért volt az, hogy a felújított figurák, rajzfilm, még a korábbinál is groteszkebb, ostobább lett. =)

   Amúgy Benyo tavaly még postolt ide, többször is, szóval nem olyan rég volt az az anno. =) Hogy azóta mi lelte, fene tudja.

  • ” csodálom, hogy a Hasbro még nem vette elő őket, azért ez már tényleg súrolgatja a plágium határát…”

   Szerintem a Hasbro úgy van vele, hogy ez annyira komolytalan, hogy minek foglalkozni vele. Főleg, hogy még így is viszonylag önálló alkotásnak tekinthető, tehát bajos lenne szerzői jogi ügyet csinálni belőle, mert előfordulhat, hogy akár a Hasbro bukja el. Könnyebb inkább a fanmade cuccokra rárepülni, ha azok már a cég érdekszféráját sértik.

   “önmagukban értékelhetetlenek és csak úgy működnek, hogy egy korábbi sikeres sorozat karaktereit korcsosítják el, felbaszva annak fanjait.”

   Az a fő baj, hogy rengeteg rajongója van ezeknek a borzalmaknak. Most a TTG-re gondolva, nem egyszer találkoztam olyanokkal, akik csak ezt ismerik, és istenítik. Itt ugyanaz van, mint a Disney SW politikájával kapcsolatban, hogy kvázi szándékosan kukázzák a régi rajongókat, mert úgy vélik, megéri nekik az “igénytelenebb” új rajongókra építeni. És ez sajnos több esetben bejött a stúdióknak. Itt nem a régi rajongók szándékos basztatása a cél, hanem a szándékos semmibe vétel az eszköz egy újfajta igény megteremtésére, kielégítésére, mivel az újabb generációknál egyre inkább teret hódít, hogy ami régi, az szar, tehát nekik nem kell magyarázni annyira, hogy miért tér el a korábbi vonulattól egy adott alkotás. Jó példa erre egykori szlávos ismerősöm, akivel még olyan 2009-10 körül beszélgettem rock zenéről, és kijelentette, hogy szerinte értéktelen mindaz, ami 2000 előtt keletkezett, ő csak aktuálisat hallgat, és nincs szüksége arra a töméntelen információra, ami nélkül a mait sem lehet teljes mértékben megérteni. Vagyis nála az olyan együttesek, mint a Led Zeppelin, a Black Sabbath, vagy a Queen, eleve szóba sem jöhettek.

   “Amúgy ennél a Life-nál a taszító dizájn ellenére még lehet bele is néznék (sanszosan bele is fogok)”

   Valószínűleg én is bele fogok nézni. Viszont szerintem vannak annál érdemesebb megtekinteni valók is, mint erre fecsérelned az idődet. 🙂

   • Azért itt kihagytál egy fontos tényezőt. A Teen Titans Go! és az alap sorozat vége között, eltelt több mint 7 év. Ergo, eddigre lezajlott egy generációs csere. Azok, akik anno az eredeti sorozatot tizenéves fejjel nézték, már rég túl voltak a 20-on. A Teen Titans Go! pedig nem őket, hanem az utánuk jövő, az akkori 13-14 éveseket célozta.

    Na most az MLP-nél más a helyzet. Ennek ugyanis alapból húszon felül, vagy a közelében voltak a fanjai, akiket most alig pár héttel a sorozat vége után, “megleptek” egy ilyennel.

   • Inkább fogalmazzunk úgy, hogy kizúdítottam a dühömet a TTG-re. Közben meg megfeledkeztem az MLP Life-ról. 😀

 5. Fejlemény van a Hasbro háza táján. Törölték a csatornájukról az MLP Life trailerét. Most vagy újra dizájnolják a cuccot, vagy kaszálták az egészet.

  Ebben a vidiben kicsit más teóriák merülnek fel:

  Mondjuk nem tudom, miért nem passzol a másikba, de oké, itt van.

  • Azért, mert egy több mint 3 éves bejegyzés alá írtad, ami akkor íródott, mikor ez a spin-off még gondolat sem volt. Miközben itt van ez a bejegyzés, ahol meg pont ez az egyik téma.

   Amúgy észrevettem egy pár napja én is, hogy nem elérhető már a videó. Utána is olvasgattam itt-ott, miért vehették le, de semmi hivatalos indok nem látott eddig napvilágot, csak spekulációk, a rajongók részéről.

   Mindenesetre nem érné nagy veszteség a fandomot, ha a Hasbro a jobbik eszére hallgatna, és inkább abortálná ezt az egészet. Ám sajnos, erre van a legkisebb esély. A Hasbro, Dagobert bácsit megszégyenítő kapzsiságát ismerve, ők nem vállalnák azt be, hogy kevesebb legyen a pénzük. Akkor sem, ha a rajongók többsége, egyértelmű jelét adta annak, hogy rühellik ezt a valamit. Elvégre a figurákat már legyártották, és nem maradhat a nyakukon.

   Szóval sanszosan, nem most hallottunk utoljára az MLP: Life-ról. El fog készülni ez is, akárcsak a Filly, ha akarjuk, ha nem.

   • Jó, konkrétan elfelejtettem, hogy erről is szól ez a cikk, nem csak a Fillyről.

    Én is attól tartok, hogy pusztán némi átrajzolásra küldték vissza a cuccot. Mondjuk most a Hasbro nagyon erőlködik, hogy valamiből fenn maradhasson a felszínen. Megszerezték pl. a Power Rangers jogait, és most belengették, hogy új filmet akarnak készíteni hozzá. Mondjuk egy Transformerst lehet megnéznék MLP Life stílusban. 😀 Csak a cringe kedvéért.

 6. Pletyka szinten ugyan, de felmerültek olyan gondolatok, hogy lehet a Life-ot a Hasbro ezzel a mostani Stop Motion Short sorozattal foglya helyettesíteni. A kettő koncepciója ugyanis nagyon hasonló, mindkettőben az a story, hogy Pinkie elkezd potinökkel szórakozni, amik különféle galibákat okoznak.

  Persze nem kérdés, hogy ez helyből jobbnak tűnik, mint a Life. Még úgy is, hogy nem beszélnek benne. =)

 7. ironpony Says:

  A Minimaxon bejelentették hogy jövőre érkezni fog a második mozifim! Idén adni fogják a Lifeot a 9. évad mellett.

  • Szerintem várjuk ki a végét. =)

   2021 elég messze van még, a G4 pedig tavaly októberben véget ért. Nem hiszem, hogy ahhoz készül bármiféle, kvázi folytatás. Inkább tenném a voksom arra, hogy az érkező új mozi, már a G5 felvezető mozija lesz. Hisz elvileg a Hasbro a G5-t is úgy tervezi majd elkezdeni, mint anno a G1-et. Azaz először lesz egy mozi alapozásnak, aztán a tényleges sorozat.

   Persze kitudja, a Hasbrot ismerve, bármi megtörténhet. =)

   • Lehet független mellék történet mint a Rainbow Roadtrip volt. 🙂

   • Viszont a Rainbow Roadtrip az nem mozifilm volt, hanem speciál, lényeges különbség. =)

    Speciált bármikor ki lehet hozni, bármikor ki lehet találni egy a fő száltól független storyt. A mozifilm viszont egy más kategória. Ha visszaemlékszel, az előző mozi is két évad között kapott helyet. Felvette a cselekmény fonalát a 7. évad végén, majd a 8. már az ott történtek után játszódik. Lényegében az ottani világépítés, az új helyszínek, fajok alapoztak meg a 8. évad cselekményének.

    Na most egy második mozit, ha a G4-hez akarnál kötni, akkor az több szempontból is problémás lenne. Például, mert a könyv bezárásával, szimbolikusan lezárult a történet. A hős az útja végére ért, felnőtt. Innentől kezdve bármiféle folytatás, meglehetősen erőltetettnek hatna. Plusz jó kérdés, hogy egyáltalán hol vennék fel a fonalat? Mert lehet a jelenben, Twilight koronázása után kezdeni, de választhatnak egy jövőben játszódó storyt is.

    Utóbbi esetében leginkább úgy működhetne a dolog, ha Luster Dawn és az ő barátai kerülnének a főszerepbe, még Twilighték csak mellékszereplőkként jelennének meg. Akárcsak a korábbi felállásban Celestiáék.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: