Corpse Party – Avagy hogy ne készítsünk kedvcsinálót…

Volt már “szerencsém” néhány ritka semmitmondó OVA-hoz, amik közül jellemzően mindig azok sikerültek a legrosszabbra, amik úgymond “kedvcsinálónak” készültek volna. Sokáig úgy tűnt, a Hametsu No Mars (avagy Mars of Destruction) után lehetetlen a színvonalat lejjebb vinni, egészen mostanáig. A szóban forgó ova ugyanis még annyi tartalommal sincs megáldva, mint Marsos kollégája. Ha valaki tudni szeretné, milyen az, amire csuklóból 1 pontot adok, akkor érdemes ezt a kis se füle, se farka szösszenetet végignéznie.

Alapvetően az ötlet, miszerint OVA formában csináljunk promót egy pár részt már megélt játéksorozatnak, nem rossz. Azonban egy trailer szerepet betöltő ovának egyrészt röviden össze kéne foglalnia, nagyjából miről is szólt eddig a széria, másrészt azt kéne bemutatnia, arról kéne meggyőznie, hogy miért is jó ez, hogy miért érdemes erre odafigyelni. Sajnos azonban ez az ova így, ebben a formában, inkább a kedv elvevő kategóriát erősíti. 1/10.

28 hozzászólás to “Corpse Party – Avagy hogy ne készítsünk kedvcsinálót…”

 1. Defuq did I just watch?

 2. Hmmm… lássuk csak, valaki sikoltozott egy sötét szobában, aztán fürdőzős, taperolós fanservice jött, majd jól elbeszélgettek a nagy semmiről.

  Nekem máris meghozta a kedvem az 1/10-hez. =)

 3. Remélem egy koalíciós erő rájön hogy tovább kéne atomozni Japánt mielőtt leszerelik az összes nukleáris fegyvert a bolygón -.-“

 4. Vagy meg kéne tanulniuk, hogy kell olyan trailert készíteni, ami képes lenyűgözni az embert… =)

  Lásd:

 5. Jah, hát szerintem az üvegesre bombázásnak nagyobb esélye van, mint ennek XD…

 6. Egy-két jobb game trailert biztos összedobtak már, viszont ezek az ova kedvcsinálók… nem is értem, pedig elméletben ezeknek pont az lenne az előnyük, hogy jóval több idő van prezentálni, felkelteni az érdeklődést. De úgy látszik az értékes perceket inkább öncélú fanservicera pazarolják el, mint hogy valami értelmeset mutassanak.

 7. What in the unholy fucking fuck? Ekkora egy értelmetlen baromságot!

 8. A kis csaj “fejem fogom” jelenete a videó index képén mint ha csak előre jelezné, mit fog kiváltani az a sok hülyeség, amit sikerült céltalanul összehajigálni. =D

 9. Áhh, a Robogeisha trailerénél nincs lejjebb. 🙂

 10. Azt láttam a Subbán anno, de azon legalább röhögni lehetett, ezen még azt se, csak üres tekintettel nézni ki a fejedből.

 11. Az első kb 10 másodpercben még én is röhögtem rajta, utána már csak fapofával meredtem magam elé, hogy ezért minek kellett elpazarolni egy rakat celluloidot?

 12. Hát ebből semmit se értettem… XD

 13. Effektíve nem is volt mit érteni, hisz céltalanul egymásba csapongó jelenetekből áll az egész.

 14. A Marimo no Hana OVAhoz képest ez semmi.

 15. Te jó ég, ez valami hihetetlenül fárasztó volt. =D Pont ugyan olyan gány, mint a fentebb említett.

  Azért “jó” hogy már itt tartunk, hogy 11 percek készülnek a nagy büdös semmiről. XD

 16. Yuriko-chan Says:

  Bocsi az offért, de ezt nem tudom szó nélkül hagyni: http://www.mondocon.hu/?p=4049 18 éven felülieknek szervezett előregisztrációs társkereső program a MondoConon. Fiú oldalon már a várólistás helyek is elfogytak, de a lányokat még csalogatják.

  • Látom a Mondo mindent elkövet, hogy elkerülje az AS sorsát… ez egyszerre szánalmas és röhejes. Noná, hogy elfogytak a helyek, hisz a legtöbb weeaboo képződmény még a büdös életben nem volt nővel. =P

   Amúgy nem is értem az elgondolást… Ha 4 percig XY sensei beszélgethet egy tök idegen random chanal az animékről (mert ugyan mi másról tudna beszélni egy olyan, aki ilyesmire szorul) hogy fog közelebb kerülni a csaj bugyijához? =/

   • Yuriko-chan Says:

    Én biztos nem animékről beszélgetnék, hanem megkérdezném, hogy hány éves, hol lakik, mivel foglalkozik, esetleg mi érdekli még az animéken kívül stb. De én eleve máshogy próbálnék ismerkedni, ez a villámrandi dolog olyan, mintha kiraknál magadra egy táblát, hogy “szingli vagyok, és ezennel közszemlére teszem magam”. Bár a program zártkörű lesz, és tulajdonképpen minden résztvevőre áll a táblás hasonlat.

   • Én se arról beszélnék, de most érted, nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy kitaláljuk, kiknek találták ezt ki, kik jelentkeznek rá tömegesen, és miért. 20-25+ aggszüzek, akiknek a büdös életben nem volt dolguk nővel, nem járnak sehová, barátaik max a facebookon vannak, és soha nem mernének odamenni egy nőhöz.

    Ez az egész arra alapoz, hogy a közös hobby miatt majd könnyebben feloldódnak, ismerkednek a felek, ami nem rossz ötlet, csak hogy ezt nem ilyen kereskedelmi TV-s stílusban kéne csinálni. Az ember barátokat se vetélkedőkön szerez, párt meg pláne nem.

 17. Pfff…
  A “cselekmény” kb.:
  1. random kivégzések jó sok vérrel
  2. karakterek már százszor látott jelenetekben dumálnak a nagy büdös semmiről, ráadásul azt se tudjuk ki a francok ők

  Ha az ember nem ismeri a játék történetét, azt se tudja mi a franc folyik itt és hogy mi az a végső jelenet, megh miért, hova kerülnek.
  Szerintem ez van akkor mikor a készítők unatkoznak, de ahoz már lusták (vagy zsugorik), hogy valami normálisat letegyenek az asztalra.
  Kb. A Book of Shadows Openingjének több mondanivalója van, mint ennek, pedig az csak 1-2 random képből van összevágva.

  • Plusz azt is tegyük hozzá, hogy a “kivégzéseknél” csak magát a kivégzést nem mutatják, amit én személy szerint utálok. Vagy mutassák rendesen, vagy hagyják a fenébe, ez a “szemérmeskedés”, hogy megteremtik a hangulati közeget, csak épp a lényeget hagyják ki, olcsó és illúzióromboló húzás.

   Ja és meg tanulhatnának végre vért rajzolni, mert 2012-ben elég gáz, hogy a vér kilöttyintett piros vízfestéknek néz ki. =/

   Egyébként üdv a blogon! Merről tévedtél erre? =)

   • aurel1992 Says:

    🙂
    Eredetileg egy animére kerestem rá, googlin, és a te blogodat dobta ki elsőnek.
    Aztán persze megtetszettek az írásaid, és visszajárok ha van pár szabad percem 🙂

 18. Ezekkel az idiótákkal megnézetném a Borderlands 2 introját. 5 perc alatt gyorsan és stílusosan összefoglalja, mi történt az első részben és az azóta eltelt időben, felállítja az alapszituációt, és mindezt a maga fasza stílusában… ÍGY kell kedvcsinálót készíteni =P.

 19. Skydragon Says:

  Ez nem kedvcsináló Péter, hanem ahogy a cím is sejteti kimaradt/hozzáadott jelenetek azoknak akik végigjátszották a játékot (hogy többet megmutassanak a karakterek azelőtti életéről, mielőtt bekerültek volna a rémsuliba).
  Olyan mint a FF7 Last order, ha nem tudod a játék eseményeit, akkor abból a félórából sem fogsz fel sokat, mert csak kiragadott jeleneteket tartalmaz.
  Én most játszom a játék remakejével psp-n és azt kell mondjam hogy csillagos ötös eddig, már csak az utolsó fejezet van hátra. nagyon izgalmas és aranyos ellenben iszonyú véres, őszintén szólva nem is tudom mikor játszottam olyan játékkal, ahol tényleg féltettem a karaktereimet, ahol csak menekülni tudsz egyes részeknél és tényleg nagyon sok opciód van, hogy melyik dialógust válaszd, egyáltalán merre menj. Ha végzek majd vele úgy végignézem ezt a kis szösszenetet, biztos, hogy néhány kérdésre választ kapok majd.
  Amúgy nem mondanám sorozatnak a játékot, egy történet van eddig, amit kb éctizedenként remakeltek a nagy sikerre való tekintettel, sztem van pc-re is. Most jelentették be nemrég, hogy lesz majd hivatalos folytatása a dolognak.

  • De ha trailernek van szánva, akkor akként is kellene működnie.

  • Ez mind nagyon szép, csak hogy ilyenkor arra is gondolni kéne, hogy akinek fingja sincs erről, annak esetleg nagyjából elmagyarázzuk, mi is ez az egész.

   Lásd a Ultramarine film is csak egy nagyon kis szeletett ragadott ki a W40k univerzumból, de közben nem hagyta a nézőt lógva, hanem szépen bevezette, és nagyjából körülírta, miről is szól ez az egész. Na pont ez az, ami ebből, vagy a Hametsu No Mars-ból totál kimaradt.

   Egyébként kíváncsi lennék rá, miféle kérdésekre adhat választ néhány fürdőzős, csöcstaperolós, meg sötét szobában sikongatós jelenet? =)

   Lehet, hogy a játék egyébként jó, történetre, hangulatra, bár ha már véresség a téma, nem hiszem, hogy túl tudna tenni egy BloodRayne, vagy Splatterhouse féle daráláson. =)

   • Skydragon Says:

    A fürdőzős jelenet az tényleg fölösleges (számomra is) és sajnos ennek a játéknak is kellett egy incest kishúg (tudod, japánok..), aki szerelmes a bátyjába, ezt akarták gondolom jobban kifejteni. A többi jelenet, meg az osztálytársak közti kapcsolatokat fejti ki bővebben. A sötét szobás jelenet meg meg bennevan a játékban is csak képekkel, gondolom a rajongóknak akartak kedvezni ezzel, hogy lássák az egészet egyben.

    Ami a vérességet illeti, nyilván ne számíts silenthill szintű dologra, a játékban cuki kis koponyák, meg 8-bit tetemek hevernek mindenütt, de néha mutatnak egy-egy közeli képet is a társaid/mások hullájáról:
    http://www.cheshirecatstudios.com/forum/resources/image/5014

    Az alap hangulatot azonban a hirtelen döntések adják meg, mert lesz nem egy olyan jelenet, ahol az éppen bajba jutott társaidat/vagy magadat kell megmentened (akár időre is), ami az adott pillanatban tud dobni egyet az adrenalin szinteden. :]
    Egyébként a szinkron hangok is annyira hitelesek lettek, hogy kb szinte a fejedben látod hozzá az ‘animációt’ (btw monnyuk egy Madhouse-os 13 részes animét simán el tudnék képzelni belőle).
    Lényeg a lényeg, hogy a játék az jóféle, footage ide vagy oda.

   • Ahogy olvasgattam a netem, a különféle kommenteket, a játékot ismerők se voltak elégedettek az ovaval, a legmagasabb pontozás is megállt 5/10 magasságában.

    Abban egyetértek, hogy egy 12-13 részes sorozat sokkal jobb lett volna, úgy talán még valami érdemleges is kiderült volna, nem csak random egymásba csapongó jeleneteket lehetne látni.

    Szerintem, ha valaha is sorozat készülne belőle, akkor valószínűleg azok készítenék, akik az ovat is összedobták.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: