Butaházy magyart népesítene

Általában véve, igyekszem minél kevesebbet foglalkozni a politikával, de időről-időre, jönnek olyan dolgok, amik mellett már nem tudok szó nélkül elmenni. Pláne, mivel lassan 30 éves, tartós párkapcsolatban élő, de még otthon élő, és gyermektelen emberként, finoman szólva is találva érzem most magam…

Az olvasók többsége, mostanra már biztos látta a szóban forgó videót, vagy legalábbis eljutott hozzá annak híre, amiben Butaházy Edda, egy elképesztően demagóg, manipulatív, és mindennek tetejében ostoba szösszenetet ad nekünk elő, monoton, unalmas, papírról felolvasott stílusban. Gyakorlatilag jól lehazaárulóz mindenkit, akinek 30 évesen, nincs minimum két gyereke. Ami persze, már a videó címének is ellentmond, hisz ott még csak egy “magyarról” van szó, még a videó végén, már minimum kettőről beszél.

Butaházy azonban, nem elégszik meg azzal, hogy lelkiismeret furdalást próbál kelteni, minden Y generációs gyermektelen emberben. Hanem, hogy egy klasszikus mondásommal éljek: “Idekavarja, még a hóembert is.” Kezdi a kivándorlás témájával, amit egyszerűen lehúz az önző, számító anyagiasság, és persze a “magyarságtudat” hiányának szintjére. Hisz mégis hogy képzeli azt valaki, hogy ha a saját hazájában, nem képes olyan munkát végezni, amiből tisztességesen meg tud élni, akkor elmegy máshová szerencsét próbálni? Miért nem elégszik meg azzal, hogy mehet havi 150-ért robotolni valami gyárba? Esetleg húspogácsát sütni, árút feltölteni, vagy közmunkára? Hisz neki “itt kéne élni halnia”.

Aztán érdekes módon, nem sokkal később, már épp ő az, akiből előjön a számító anyagiasság, mikor a nyugdíjakkal, és az idős korúak ellátásával jön. Mondván, mégis hogy képzeljük mi azt, hogy mások gyerekei fogják a mi nyugdíjainkat kitermelni, és rólunk gondoskodni, ha majd megöregszünk? Figyelmen kívül hagyva azt a nem épp elhanyagolható tényt, hogy egy normális világban, nem a fiataloknak kéne fizetniük az idősek nyugdíját, és ellátását. Hanem az embereknek, túlnyomórészt az aktív éveik alatt, az államnak befizetett nyugdíj járulékból kéne biztosítani ezt.

Majd, csakhogy még nyakatekertebb legyen az “érvelése”, szembeállítja az állatvédelmet, az abortusszal. Mintha a kettőnek ugye, bármi köze is lenne egymáshoz, a kivándorláshoz, vagy akár a népességfogyáshoz. Na és persze, mert ennél aktuálisabb slágertéma úgy sincsen, előkerül a migráció, a bevándorlás témája, de az is talán az eddigi legcikibb módon démonizálva. Miszerint, magyar gyermekek híján, majd afrikai kannibálok árasszák(!) el az országot, és akkor majd jól megnézhetjük magunkat. Holott a magyar demográfiának, a bevándorláshoz semmi köze. A “kannibáloknak” esze ágában sincs ide jönni, hisz ahogy a magyar kivándorlók, a jövőjüket ők is nyugaton látják. Magyarország, számukra nem több, mint egy átjáró ház, amiről azt se tudják, hol van, és nem is érdekli őket. A magyar gyermekek születése, hiába is szeretné Butaházy így feltüntetni, nem fegyver a migráció ellen. A magyar csecsemő, nem az afrikai migráns kriptonitja, amitől az majd jól megijed, és gyorsan visszamegy Afrikába.

Megnéztem egyébként a másik videót is, érdekes módon, az közel sem lett ennyire felkapott. Pedig legalább annyira, ha nem cikibb, mint ez. Szokás szerint, előkerül a jó öreg turbó magyarkodás, hátrafelé nyilazással, tatárjárással, törökökkel, 48-al, Trianonnal, 56-al. Csakhogy aztán az egészet nyakon öntsék, egy jó kis cigányozással. Nyílt párhuzamot vonva a Gyűrűk Ura orkjai, és az elmúlt évtizedben lezajlott, etnikai jellegű botrányok között. Miközben arról egy szó sem esik, hogy hányszor töltötték fel ezt az országot, például a tatárjárás után, szittya magyarnak távolról sem nevezhető népekkel.

A magam részéről, én úgy gondolom, hogy kapásból az a probléma, hogy 50-100-200 évvel ezelőtti viszonyokat próbálunk, a mai helyzethez mérni, ami alapvetően értelmetlen. Anno azért született 6-8, vagy akár még több gyermek, nagyon sok családban, mert nem ismerték a fogamzásgátlást, hivatalosan nem létezett az abortusz, jóval magasabb volt a gyermekhalandóság, és mert akkoriban még a földek, birtokok örökösödése egy fontos szempont volt. Ma azonban teljesen más a helyzet. Ma mindenki maga döntheti azt el, hogy számára mi a fontosabb.

Vannak, akiknek a tanulmányaik, a karrierjük építése, az egzisztenciájuk megteremtése, vagy egy harmonikus, jól működő párkapcsolat kialakítása előbbre való, mint a gyerek vállalás. Ahogy vannak olyanok is, akik egyáltalán nem érzik égető szükségét annak, hogy feltétlen gyerekük szülessen. Esetleg egyáltalán nem is akarnak gyereket, mert nem érzik magukat alkalmasnak szülőnek, nem vágynak erre a szerepre. Ez pedig mindenkinek a saját, egyéni döntése, ami csakis rá, meg maximum a párjára tartozik. Tetszik vagy sem, de nem mindenki csattan ki az örömtől, a két csík láttán, amit teljesen meg is tudok érteni.

Speciel engem sem vonzz a hajnali sírásra kelés, a pelenkázás, meg a reggeli bölcsibe rohanás gondolata. Ahogy párom se különösebben vágyik a vajúdás, gátmetszés, és a felszedett 20 kiló után ottmaradt kinyúlt bőr nyújtotta élményre.

A gyerekvállaláshoz a társadalomnak, az államnak, vagy akár a hazaszeretetnek, a világon semmi köze nincsen. Nem az államnak kell gyereket szülni, mert ez “jó magyarként, nekem nemzeti kötelességem”, amivel én tartozok a társadalomnak. Gyereket akkor érdemes vállalni, ha az ember biztosítottnak látja annak a csemetének a jövőjét, egy szerető családban, méltó körülmények között. Attól, mert valakinek gyerekei vannak, még nem lesz automatikusan jobb ember. Ahogy az sem ér semmivel se kevesebbet, aki úgy dönt, nem vállal gyereket. Sőt, inkább ne vállaljon gyereket, ha úgy érzi, nem áll rá készen, mint hogy kényszer hatására, vagy “mert becsúszott”, nekiálljon gyerekeket potyogtatni, “majd lesz valami” alapon. Annak ugyanis soha sincs jó vége, lásd a mély szegénységben élő családokat.

Magyarul, nem ilyen kínos, naftalinszagú, manipulatív propagandára van szükség, ami bűntudatkeltéssel, félelemkeltéssel, hazugságokkal, és nemzeti büszkeségre való bazírozással próbálja rávenni arra az embereket, hogy azonnal kezdjenek esztelen szaporodásba. (Különben kihalnak a gyártósorok.) Épphogy oktatásra lenne szükség, hogy az embereket a megfelelő korban, szexuálisan felvilágosítsuk. Beszéljünk nekik a szexről, a védekezésről, és igen, az abortuszról is, mert csak így lehet azt elérni, aminek a valódi célnak kéne lennie, hogy az ember felelősséggel, előre tervezve vállaljon gyereket, megfelelő anyagi, és szociális körülmények közé. Plusz nem ártana olyan béreket fizetni, amiből az ember, meg is tudja majd adni a csemetéinek mindazt, amire szükségük van. Gyereket vállalni ugyanis könnyű, de felnevelni azt, már sokkal nehezebb.

Szerencsére, bár bizonyos Butaházyékat pártoló szervezetek sűrűn próbálják bizonygatni ennek az ellenkezőjét, a videók alatti like-dislike arány, illetve a tény, hogy pillanatokon belül tiltották a kommentálási lehetőséget, azért jól mutatja, mit is gondol erről az emberek többsége. Vagyis nem kérnek a nemzeti színbe bugyolált kormány propagandából. Avagy Eddácska, ezt most csúnyán bebukta. =)

34 hozzászólás to “Butaházy magyart népesítene”

 1. A Ratkó-korszak szlogenje volt: “Asszonynak szülni kötelesség, lánynak szülni dicsőség”. Valahogy engem erre emlékeztet ez a retorika. Viszont félreértés az, hogy bennünk akarnak bűntudatot kelteni, mivel tisztában vannak vele, hogy konkrétan leszarjuk őket, sokkal inkább egy újabb módszert találtak a generációk közötti lövészárok mélyítésére (elég csak a nosztalgiára apellálásra figyelni, vagy ép a nyugdíj befizetés forszírozására). Amúgy ez a turbómagyarkodás annyiban vicces, hogy Edda névvel inkább ne magyarkodjon (nem szép dolog valakinek a nevével élcelődni, de ez esetben nem tudtam megállni). Tudom, egy igazi turbómagyar még azt is ki tudja magyarázni, ha történetesen Jehudának hívják.

  • Alapból se engem, se páromat nem hatotta meg. Sőt, inkább jót röhögtünk az ilyen: “A kutyád a kanapén alszik, de az abortusz bezzeg nem zavar!” típusú kirohanásain. Vagy amikor kvázi azt mondja, hogy a kannibál afrikaiaktól, csakis a magyar gyerekek menthetik meg az országot. Mintha a magyar gyerek, úgy hatna az afrikai migránsra, mint a fokhagyma, a vámpírra. =D

   Más téma, hogy az ilyen vackokkal, épphogy az ellenkező hatást érik el, mint amit szeretnének. Értem én, hogy ezzel fel akarták rázni a fiatal, gyermektelen embereket. Ösztönözni akarták őket arra, hogy alapítsanak családot, és vállaljanak gyerekeket. Ám ezektől a videóktól, attól a stílustól, retorikától, amiben ezek fogantak, maximum azoknak a nőknek a kedve jön meg a gyerekvállaláshoz, akik már amúgy is ennek a betyársereges kurzusnak a tagjai, csak még gyerekük nincs. Ők viszont, nincsenek valami sokan. Ellenben azoknak, akiket a vádaskodó, számon kérő szövegükkel betaláltak, a fiatal, családalapítás, gyerekvállalás tekintetében bizonytalan nőknek, épphogy csak még inkább kedvék szegik ezzel.

  • Nem csak téged, ez az egyben egy Ratkó-ripoff hakni a büféforradalmár Butaházi Attus testvérétől. (Amúgy, engem jobban meglepett, hogy a testvére. Ránéztem a ‘csára, és azt hittem a felesége. Mondjuk, ahogy ketten ezek kinéznek, akár simán lehet ez is a valóság.)

   • Rég láttalak erre Ricz. 😀

    Jó ez a megnevezés: Ratkó-ripoff 😀 Amúgy valahogy sose tudtam érdekesnek találni ezt a Budaházy Attilát, vagy hogy hívják, annyira, hogy egyáltalán kövessem működését. A húgáról egészen az ominózus megnyilvánulásáig, azt sem tudtam, hogy egyáltalán létezik. És mennyivel boldogabb lennék, ha még mindig nem tudnék a létezéséről.

    Amúgy tegnap belefutottam YT-n egy témába vágó videóba, végig is hallgattam, de nagyon hosszú. 40 percen át dumált a vidis a témáról.

   • Amúgy Gyurinak hívják a fickót, bár ez a lényeg szempontjából mindegy.

    Igazából a fickó egyetlen bűne az volt, hogy szegénykém egy naiv pillanatában tényleg elhitte, hogy megint ’56 van, és majd belőle lehet ez új Pongrátz Gergely. Aztán ráment az élete.

    A húga más tészta, az már évek óta nyomja ezt, ami itt a videóban is elhangzott. Csak eddig ez Népesedési konferencia címen, privát közönség előtt ment, a törzshelyükön, a Hazatérés templomában, annak a körülbelül 25-30 embernek.

   • “A húga más tészta, az már évek óta nyomja ezt, ami itt a videóban is elhangzott. Csak eddig ez Népesedési konferencia címen, privát közönség előtt ment, a törzshelyükön, a Hazatérés templomában, annak a körülbelül 25-30 embernek.”

    Innen látszik, hogy mennyi (tyúk)esze van: ennyi emberrel ennyi idő alatt egy sor kiadós orgiával már elérte volna a célját…

   • Csak az a baj, hogy azok java része is jó 50 feletti figura. Szóval már nem épp az a korosztály, akivel népesíteni lehetne. Az érdemességről, már nem is beszélve. =)

    Egy kis ízelítő ebből a miliőből. 3:01-nél, a cipőtalpát piszkáló gyerek a legjobb. =)

   • “3:01-nél, a cipőtalpát piszkáló gyerek a legjobb. =)”

    Ez a jelenet mindent elárult. 😀 Amúgy hang nélkül is tökéletesen lejön a lényeg, azok a nyilatkozó fejek, basszus…

   • Nemrég megint alakítottak. Már az elején röhejes volt, ahogy próbálta amolyan Losonczi Katásra venni a figurát, de a java csak ez után jött. Amúgy nagyon úgy tűnik, Edda képtelen bármilyen témáról is anélkül nyilatkozni, hogy valami aranyköpés, el ne hagyja a száját. Mint itt a homok(!) szexuális. =D

   • A végén még ő lesz az új Vasutas (2.0 ultimate deluxe platina edition).

   • Ha az nem is, de az új Magyar Hajnal, még lehet belőlük. =)

    Legutóbb is úgy adták elő magukat, mintha valami elcseszett szuperhősök lennének, akik több hetes tervezés után, egy nagy hadi csellel, álruhában beférkőztek a buzik közé. Aztán egyszer csak felfedték magukat, lekapták a parádés pólót, ami alatt betyársereges volt, kifeszítettek egy molinót, és feltartották, kemény 3 percre a vonulást.

 2. Tökéletesen megfogalmaztad mindazt, amit én is gondolok a témában. Jó sokáig nem vett rá a lélek, hogy megnézzem, de bizonyos, kiemelt szövegrészletekkel találkoztam belőle. Ez egy picit sem undorító. Még most sem értem, miért lenne hazaáruló az, aki nagyon szerény körülmények közt él a párjával (értsd épphogy megélnek valamiből), s egyikőjük se szeretne gyereket, mert azzal számukra nagyon súlyos plusz költségek merülnének fel. Nem is beszélve a későbbi iskoláztatásról, ahol biztos hátránnyal indulna a gyermek. Kedves Edda jobban tenné, ha átnézne a kerítésen túlra, s akkor látná az igazi magyar valóságot, nem pedig azt a mézes-mázos, porcukorral lehintett szarkatlant, amit már régóta dagasztanak. De hát amilyen észlény a testvére, nem csodálom, hogy ő is híján van az észnek. Bár Novákék is nyomták egy időben a demagógiát, hogy fogy a magyar, a roma meg gyarapszik (amiben van igazság tény és való, de teljesen más a helyzet).

  Nálam ezek a magukat nemzeti radikálisnak nevező turbómagyarok egy gödörbe mehetnek az oltásellenesekkel, a HAARP-hívőkkel, a Siriuszi magyarokkal, hogy aztán eltemessék őket egy életre. Elnézést, ha valakit sikerül akaratlanul is megsértenem, de számomra a nemzeti radikalizmus nem több holmi deviáns, torzszülött szubkultúránál (tisztelet a kivételnek).

  • Én anyagi helyzettől függetlenül is úgy gondolom, hogy a gyerekvállalás magánügy. Senkit se lehet kényszeríteni arra, hogy gyereket vállaljon, ha nem akar. Ösztönözni szabad, csak nem így, hogy kannibál migirikkel, meg hasonlókkal riogatjuk a népet.

   Ha már feljött, a cigók azon része, pont azért szaporodik olyan mértékben, mert egyrészt tanulatlanok. Fogalmuk sincs, például a védekezésről. Másrészt, mert a gyerekvállalás, egy megélhetési stratégia lett náluk. Ezt látják otthon is. A dolog pedig öngerjesztő, hisz onnantól kezdve, hogy becsúszik a gyerek 15-16 éves korukba, annak a cigónak esélye sincs arra, hogy bármiféle végzettséget szerezzen, amivel esetleg kezdhet is valamit. Vagy amivel tovább mehetne, és kitörhetne. Az egyetlen kiút, az abortusz lehetne, amit jellemzően nem vállalnak, kulturális okokra hivatkozva. Így aztán megszületik a gyerek, olyan szülőktől, akik még maguk is gyerekek. Se szellemileg, se anyagilag nem állnak készen a gyerekvállalásra. Aztán ennek, meg is lesz a böjtje.

   “a nemzeti radikalizmus nem több holmi deviáns, torzszülött szubkultúránál” -> Lényegében az is, bár ők ezt elvből tagadják. Olyanok, mint valami nagyon elcseszett szerepjátékos közösség, akik a múlt elemeiből, amit persze erősen a saját szájízük szerint értelmeznek, és átitatják aktuálpolitikával, összeraktak egy kalandot, és azt játsszák. Amivel önmagában, nem is lenne baj, mert alapból senkit se érdekel, mivel töltik a szabadidejüket. A gond azzal van, hogy közben folyamatosan igyekeznek kiterjeszteni ezt a “kalandot”, hogy mindig szerepben maradhassanak, amihez egyrészt elvárják azt, hogy mindenki más is asszisztáljon. Másrészt, hogy ezek a “kalandok”, jellemzően nem valamiért, hanem valami ellen szólnak.

   Valahol persze minden szubkultúra, olyan mint egy drog. Csak mint tudjuk, drog és drog között is van különbség. Mert a kávé is drog, meg az ópium is drog, a kettőnek mégse ugyanazok az emberre gyakorolt hatásai. Na most a különféle politikai, vallási szubkultúrák, azok inkább utóbbihoz állnak közelebb, már ami a veszélyességüket illeti. Nagyon könnyen beszippantanak, kijönni belőlük viszont annál nehezebb, hisz mind ugyanarra a területre hatnak, az egódra. Elhitetik veled azt, hogy létezik egy olyan tökéletes világ, ahol te lehetsz a király, és minél többet jársz abba a világban, annál többször vágysz majd oda vissza. Éppenséggel csak, közben rámegy az életed.

   • Ezt én is így látom. Senkinek sincs joga ahhoz, hogy mások hálószobájában váljkáljon, hogy megtudja: születik-e gyerek, vagy sem. Sajnos azonban azt nem akarják elfogadni, hogy ez a népességfogyás általános tendencia, egyáltalán nem egyedi eset. De az sem megoldás, hogy “na szépen kiegyezünk nőkkel, hogy aztán 2030-ra meglegyen az két millió, amit a hatalom vár”. Úgy gondolom, mindenkinek saját jogában áll eldönteni, akar-e vagy sem, ebbe az államnak pedig nem lehet beleszólása (elviekben).

    Igen, a cigánykérdés egy olyan téma, amit mindig a szőnyeg alá söpörnek kedves politikusaink ahhelyett, hogy jobban belevetnék magukat a témában. Ahogy tapasztaltam, igen nagy hányaduk jó, ha egy elvégzett általános iskolát fel tud mutatni, viszont hogy tovább is tanult volna vagy elvégzett egy szakmát/érettségit/valamilyen felsőoktatási szakot, és sikerült munkát is találnia, akkor már egyre kisebb az a bizonyos olló. Inkább szülik a gyerekeket, azért ahogy írtad. Nem felejtem el, mikor középsulis voltam, volt olyan szaksulis osztály, ahol az odajárók mintegy háromnegyede teherbe esett, pedig 15 év körüli lányokról beszélek. S ez azért is megdöbbentő, mert ilyenkorban senki se rendelkezik olyan élettapasztalattal, ami segítségével egy gyermeket fel tudjon tisztességesen nevelni úgy, hogy valamiféle értéket, tartást kapjon. Tudok olyan anyukáról, aki konkrétan a 9 gyerekét tanította lopni ahhelyett, hogy normális életcélt adott volna nekik. Magamból kiindulva, anyai részről roma vagyok, anya mégis vette arra a fáradtságot, hogy legyen valami belőlem a nagybetűs életben, ne pedig közmunkásként basszam el az életem nagy részét. 4 éves koromtól fogva tanított írni, olvasni, számolni, egyszóval tudatosan terelt azon az úton, amire engem szánt. Ezért pedig mind a mai napig végtelenül hálás vagyok neki. De ezt azért írtam le, mert a saját példámon akartam illusztrálni, hogy van, akinek idejekorán megjön az esze, s megmenti gyermekét attól a sorstól, ahova ő került annak idején.

    Na igen, és az a durva, hogy el is hiszik, mekkora kiválasztott is a magyar. Nyomják a hagyományőrzést a tradit és társait, de arra már nem képesek, hogy bármoféle racionális érvet felhozzanak, miért is jó ez.

   • Pedig épp azt szeretnék. A szélsőjobbon, de nagyon sokszor a konzervatívok között is, alapból dívik ez az álszent prüdéria. Miszerint vissza kéne térni a “jó öreg értékekhez”, azaz házasságkötés után, besötétített szobában, előjáték nélkül, gyerekcsinálási célból lehet dugni. Természetesen, csakis misszionárius pozícióban, mert az “így helyes”. Más téma, hogy miközben ezt tartják ideálisnak, közben ők maguk már nem így tesznek, és simán vétkeznek ezerrel. =)

    A hazaszeretettel, hagyományőrzéssel, alapból nincs semmi probléma. Ha valakit ez érdekel, ebben leli örömét, esetleg ezekre alapozva, még létre is tud hozni valamit, azzal semmi baj sincs. A gond azzal van, hogy sokan csak magukra öltik ezeket a külsőségeket, mint az árpádsávos zászló, a betyár sapka, stb., de érdemi tartalom, vagy csak egyáltalán ismeret, nincs mögötte. Kizárólag politika, ami megint nem valamiért, hanem valami ellen van.

 3. “Figyelmen kívül hagyva azt a nem épp elhanyagolható tényt, hogy egy normális világban, nem a fiataloknak kéne fizetniük az idősek nyugdíját, és ellátását. Hanem az embereknek, túlnyomórészt az aktív éveik alatt, az államnak befizetett nyugdíj járulékból kéne biztosítani ezt.”

  Az állami nyugdíjrendszerek mind felosztó-kirovó rendszerben működnek, nem kezelnek megtakarításokat, ez valami urban legend. Így három út van: vagy megfelelő mennyiségű, itthon dolgozó utódtól beszedni a havi nyugdíjjárulékot és kiosztani a nyugdíjasok között – viszont ha nincs elég utód, nem lesz fedezet az egyr növekvő számú nyugger ellátására (most sincs, a mindenkori nyuggerkormányzatok az élet minden területét lerabolják, hogy a folyton emelkedő nyugdíjakat elő tudják teremteni). Ezenkívül a magánnyugdíj jöhet számításba – máshol, nálunk ezt is behúzta az állam, mondanom se kell kikre költötték, úgyhogy ez itt megint nem lesz opció. És jöhet még, hogy tartsa el a szüleit az utód, ahogy régen is történt – de ez megint érdekes lesz, pláne ha 1 utód van, vagy ha az utód(ok) külföldön élnek. Egyébként technikailag a külföldön dolgozók nyugdíjas felmenőit az itthon dolgozók járulékaiból tartják el, mivel aki nem itt dolgozik, értelemszerűen nem is ide fizet járulékot.

  Értem én hogy a post lényege nem ez, de jobbnak láttam pontosítani.

  • Semmi gond, ehhez a területhez, nyilván jobban értesz, mint én.

   • Mondjuk annyit hozzátennék hogy lehet azzal dobálózni, hogy “a gyerekvállalás magánügy” meg “ehhez senkinek semmi köze” és hasonló frázisok, csak épp össztársadalmi szinten ez semennyire nem igaz, és ennek az elöregedő társadalmakban látjuk is a jeleit. Gyerek nincs, de ne jöjjön a bevándorló mert az néger és robbant és éces (csak akkor ki dolgozik majd?). Menjen dolgozni a jobb életért külföldre az ember – csak épp a felmenőit itt akkor ki tartja el? stb… Persze nyilvánvaló, hogy nem ilyen Eddácska-féle felkérdező hangnemben kellene “motiválni” a népet, mert ettől nem épp a gyerekvállalási kedve jön meg az embernek, hanem valami egészen más. Viszont akkor deklarálni kell, hogy pl. állami nyugellátásra vagy ingyenes TB-ellátásra ne tartson igényt az aki szerint ez az egész dolog magánügy, hanem oldja meg maga (úgyse jut majd, csak még jogi alapja se legyen ilyesmit követelni), mert ezek feki-rendszerben működnek és ha nincsenek aktív befizetők mert mind elmennek vagy meg se születnek, akkor nincs aki befizesse a rávalót.

    Itt civilizációs problémáról van szó, amihez nem kevés köze van a fenti felfogásnak. Szal érdekesek nekem ezek a reakciók is, hogy a gyerekvállaláshoz senkinek semmi köze mert az magánügy, ellenben a bezuhanó demográfia okozta következmények kezelése meg közügy, és azt olgya meg a ‘Zállam! Nem fogja.

   • Azzal én is tisztában vagyok, hogy a népességfogyás egy probléma, nem csak itt, hanem minden jóléti országban. Amire az ilyen országokban, rátesz a kivándorlás. Ennek pedig következményei lesznek. Viszont, a gyerekvállalás kérdésében, a végső döntést, mégiscsak a leendő szülőknek kell meghozni. Arra nem lehet kényszeríteni senkit, hogy gyereket vállaljon, ha nem akar. Ösztönözni lehet, és kell is, de nem úgy, ahogy Eddáék csinálják, mert az nem vezet sehova.

    Speciel én is szeretnék majd gyereket, ahogy párom is, de jelenleg nem ez a legfontosabb számunkra, még.

 4. “Ez egy picit sem undorító.”

  Most ezt a mondatot az intonáció leírhatatlansága miatt nem sikerült értelmeznem. 🙂

  “Ha már feljött, a cigók azon része, pont azért szaporodik olyan mértékben, mert egyrészt tanulatlanok.

  Másrészt, mert a gyerekvállalás, egy megélhetési stratégia lett náluk.”

  Is-is. Igazából az utóbbi jobban nyomott a latba a fidesz előtti időkben, amikor lényegében kimondottan támogatta a szociális ellátó rendszer a gyerekgyárat. Ezt aztán 2010 után jól átszerkesztették (bár azt azért nem tudták átverni az ingerküszöbön, hagy aki nem dolgozik, az ne is egyék – talán mondhatjuk azt, hogy szerencsére), így aztán maradt náluk a puszta szaporodási ösztön. Persze még mindig van bizonyos szinten megélhetési oka annak, hogy ennyi gyereket vállalnak.

  off:
  Pash: Azt hiszem megkértünk már párszor arra, hogy ne linkelgess minket odaát. Most látom, hogy már megint megtetted, pont ennek a témának apropójából. Ha véleményed van pro vagy kontra, azt itt fejtsd ki, ne más felületen. 😉

  • Az még hagyján, azon már meg sem lepődök, hogy Pash ismét keresztbe linkelget, tőle nem is vártam mást. Ami inkább érdekes, hogy az elején még kvázi velem ért egyet, aztán amint jön az első radikálisabb arc, Kálmán (Na, már megint egy Kálmán XD) és leírja, hogy én balos hülyeséget puffogtatok, Eddának van igaza. Sőt, nem is 2, hanem mindjárt 3 gyereknek kéne lennie a kvótának. Akkor Pash, egyből beáll szélirányba, és hirtelen már neki lesz igaza. =)

   Komolyan, utoljára 6-8 évvel ezelőtt, Palotáéknál láttam ilyet, hogy ők jól felpontoztak valami animét. Én leírtam, hogy nekem nem jött be, ezért és ezért. Erre rögtön az ő véleményük is, hirtelen egyezni kezdett az enyémmel. =)

  • Én meg hülye vagyok, mert a múltkori után már tényleg elhittem neki, hogy leáll. 😀 Szal ugye nagynehezen sikerült megígértetni vele (miután kb. a szájába adtam a szavakat és neki csak “alá kellett írnia”), hogy “ígérem, hogy többé szóba sem kerültök odaát”, sőt, amikor feljött itt a Solo film témája, még ő mondogatta, hogy “most az SJW oldalába nem mennék bele, szerintem épp elég volt már itt a harcos, antifeminista Pashból”. De lám, elég egy cikk és máris folytatódik minden ugyanúgy. Ilyenkor nem tudom, hogy direkt kavar/ködösít, játszik egyszerre két táborra (nálunk: “leszoktam”, Deanéknél: “FULLTURBÓJOBBERKODÁS!!!444” XD), vagy tényleg próbál leállni, csak éppen olyan ez neki, mint narkósnak a szer: elég egy pici “nyomás” (pl. most ez az Eddás videó) és máris újra az anyaghoz nyúl? Na mindegy, sokat én sem tudok vele csinálni, kértem már szépen, kértem már ingerültebben, láthatóan szarik rá, szóval most már kénytelen leszek együtt élni a ténnyel, hogy rendszeresen előkerülhetünk bármilyen Dean cikk alatt, de én meg nem fogom azt csinálni, hogy “jajj, akkor mostantól semmilyen politikai témában nem nyilvánulok meg, mert egyből ki leszek elemezve!” Akkor legyek, így jártam, kész. Btw, ebben a Kálmános dologban meg az a vicces, hogy egyszer még pont maga Pash írta neki, hogy “a történelmet kb. népmesei szinten értelmező ember”, szóval ha ő is tudja, hogy kb. ennyire komolyan vehető a fazon, akkor nem értem, hogy tudta hirtelen ekkora pálfordulásra kényszeríteni. 😀

   “Kálmán (Na, már megint egy Kálmán XD)”

   Ő nem csak “egy Kálmán”, hanem Kálmán főtáltos úr, Dean törzsfő után a törzs második legfontosabb személye, egyben szellemi vezetője! 😀 Amíg Dean törzsfő tökös férfiként irányítja a törzset, szervezi a társadalmat és vezeti a sereget, addig Kálmán gyógynövények elfüstölésével kommunikál a szellemekkel, lát a jövőbe és segíti a népet látomásaival! 😀 Több tiszteletet! 😀 XDDD (Jó, abbahagyom, mert megint az lesz, hogy még én is ráteszek itt egy lapáttal a kereszt-konfliktusra, de ezt nem bírtam kihagyni, pláne, hogy Kálmán bá megint megmondta a tutit, pl., hogy “ha Péter valóban ’89-ben született, ennél már több esze lehetne”, meg ilyenek. XD)

   Pashnál meg amúgy az a lol, hogy nem csak szimplán keresztbe linkelt megint, meg újra emlegette a blogot, hanem konkrétan írt is arról, hogy mi a véleménye Péter írásáról, csak azt nem értem, hogy ezt miért nem ide írta, miért kellett ehhez megint Dean baráti köre? Na mindegy. Meg arra is kíváncsi lennék, hogy erről a folyamatos emlegetésről mit gondol? Szerinte majd biztos nem vesszük észre, hogy huszadjára is előszed minket, vagy igazából pont leszarja, hogy nekünk nem tetszik?

   Amúgy nem csak offolni jöttem, majd erről az Eddás videóról is írok, csak most egy órán belül indulnom kell, úgyhogy most csak erre volt időm.

   • “Én meg hülye vagyok, mert a múltkori után már tényleg elhittem neki, hogy leáll.” -> Elnézve eddig mennyit értek az ígérgetései, engem már meg sem lepett, mikor ott figyelt az értesítő, hogy “valaki” már megint oda linkelte, pont ezt a bejegyzést. =)

    “Ő nem csak “egy Kálmán”, hanem Kálmán főtáltos úr…” -> Ja… Tehát akkor ő nem “csak simán Kálmán”, hanem “A Kálmán”, értem… =D

    Viccet félretéve, mivel én nem jártam oda eddig sem, és a kommentekből is csak azokat olvasgattam, amikben Pashnek hála épp rólunk esett szó, ezért a munkásságával, státuszával se voltam tisztában. Bár a stílusa alapján, kb. annyiban különbözik az általam ismert Kálmántól, hogy ő az ideológiai mérce, ellentétes végpontján helyezkedik el.

    Több szót viszont nem is áldoznék erre. Nem szeretném, ha megint ez lenne itt a téma, hogy ott mi van. Ha Pash akarja, a véleményét természetesen leírhatja a bejegyzésről, vitázhatunk róla, de az hogy odaát mi van, pont nem érdekel.

 5. Hát célt azt nem sikerült érni…
  Budiházi és sleppje szánalmasabb motivációs videót raktak össze, mint a Rasszizmus szívás. 😀
  Mintha joguk lenne beleszólni bárki magánéletébe…

  • Én inkább propaganda videónak nevezném, mint motivációs videónak. Gyakorlatilag pont arról szól, csak sokkal direktebb, parasztabb stílusban előadva, mint amit Orbiék is mondanak. Szülj gyereket, mert nincs elég aktív dolgozó, és sok a nyugger. A migráncsozás, már csak hab a tortán.

 6. Na LOL, ezen most rohadt jót röhögtem így szombat reggel, munkába menetel előtt. =D Idézet a férfihang chatjéből, a bejegyzés kapcsán: “Így uszít a magyarok ellen PashCutter sorosista-homoszexuális-lánypónis szennyblogja”

  A kedves “olvasó”, aki ezt legépelte, előbb körbenézhetett volna, mert ebből max annyi igaz, hogy előfordul errefelé az MLP is, mint téma. Persze tudom, ez sem illik az “igazi férfi” képbe, de azt meg pont leszarom. =)

  • Ráadásul Pashnek tulajdonítják a blogodat? LOL 😀

  • LOL, ne már… XD Aztán még túlzásnak érződött, amikor én már az elején figyelmeztettem Pashcuttert, hogy ennek a sok keresztbe linkelgetésnek majd az lesz a vége, hogy démonokká válunk Dean és klikkje szemében, erre lassan összejön… 😛 Mondjuk az tényleg lol, hogy ők ezt a “sorosista-homoszexuális-lánypónis szennyblogot” az ő nevéhez kötik, dehát na, ennyi neki is kijár, ha már folyamatosan kavar itt, meg hát tényleg ő az egyelten, aki akár Deannél, akár Férfihangon emlegeti a te blogodat… XD (Btw, a pónit értem, meg gondolom akkor szerintük ebből egyesen következik a “homoszexuális”, de “sorosista”? XD Szóba sem hoztuk még szerintem az ürgét… XD) Amúgy gondoltam rá, hogy kérek ehhez a posthoz egy linket, csak hogy tényleg a saját szememmel láthassam (meg a reakciókat is, lévén azért a Férfihang mégis egy nagyobb közösség, mint Dean 4-5 fős klikkje, kíváncsi vagyok, hogy ott is mindenki megeszi-e ezt a mesét, csak azért, mert az “alfahím” ezt mondja…), de valami azt súgja, hogy direkt nem linkelted be, hogy ne azt kommentelgessük most több poston át. XD

   • Inkább azért nem linkelte, mert linkelhetetlen. Én gyors utána kerestem, mert én is csodálkoztam azon, miért nincs link. Lényegében egy beszélgetésfolyam egyetlen beírása, amit nem lehet külön kiemelni. Mondjuk egy képernyőmentés is elég lett volna, de az idő igényes. Amúgy reggel még nem volt rá semmilyen reakció.

   • Na igen, szóval azon, hogy “férfi MLP fan = buzi”, meg hogy “nem ért egyet valami jobber celebbel = Sorosista nemzetáruló”, már meg sem lepődök. Ezek csak simán “Kocsma Józsis” megnyilvánulások, amiket milliószor hallottam, olvastam már.

    Viszont az, hogy egyesek most már, gyakorlatilag Pashnek tulajdonítják az egész blogomat, az új. =)

    Gondolom úgy jöhetett ez össze, hogy Pash mostanra valami hasonlóvá vált az Férfihangos közösségnek, mint ami anno a Vasutas volt az animeconos, cosplayer közösségnek. Egy olyan arc, aki igazából sohase tartozott közéjük, de a szart azt időről-időre szerette megkavarni. Legalábbis addig, amíg meg nem unták, és el nem hajtották a halál faszára. Pár embert pedig annyira berágatott, hogy ők még a kiebrudalása után is figyelték, mikor kezdi esetleg újra az ő szapulásukat, basztatásukat, valahol máshol. Messzire pedig nem kellett menniük, hisz a hang olvasói, meg Dean olvasói, átfedésben vannak egymással.

    Na most ezeknek az embereknek nyilván feltűnt, hogy Pash egy ideje már, az ottani balhéi egy részét, valahogy mindig erről a blogról indítja. Innét linkel át vitákat oda, és folytatja tovább. Aztán ebből jött az a következtetés, hogy Pash azért linkeli mindig ezt a Pétert, mert ő Péter, csak álnéven.

    Persze ezt nyilván el lehetett volna kerülni azzal, ha kicsit jobban szétnéz a blogon az illető, mert akkor lejöhetett volna neki, hogy nem erről van szó. Meg úgy alapból, nekünk is a faszunk ki van Pashnek ezzel a “jó szokásával”. =)

    Ahogy Foma írta, próbáltam linkelni, de ott nem lehet hozzászólást, közvetlenül linkelni, csak magát az egész chatet. Ami amúgy, inkább egy nagy link gyűjtő, mint bármiféle csevejnek a helyszíne. A legtöbb oda belinkelt dologra, nem reagál senki.

 7. Ahogy elnézem a Budaházy videót, a dislike-ok száma jól mutatja, hogy milyen reakciót váltott ki a többségből ez az őrület.

  Második videó kritikája:

  1. Mongolok hatása: kezdjük ott, hogy máig vitatott, mekkora arányú pusztítást végeztek a tatárjárás során, ami 20% és 50% között mozog (érzékeltetésképp, a 2. világháború teljes magyar lakosságvesztesége 6% körül van), viszont ez regionálisan is eltért. A legnagyobb pusztítást Északkelet-Alföld és a Duna-Tisza-köze szenvedte (ezekben a régiókban egyes feltételezések szerint 100% is lehetett a pusztítás). Ami a számszerinti adatot illeti, valahol 200 ezer és 500 ezer közé taksálják az emberveszteséget, és semmiképp nem másfél millióra.

  2. Habsburg-ház emberpusztító, magyarellenes világa: hagyjuk már ezt a kurucos bullshitet. Lehet kárhoztatni őket azért, mert akadtak közöttük rossz királyok, meg azért is lehet őket kárhoztatni, mert akadt közöttük olyan, aki valóban németesíteni akart (II. József), viszont összességében igyekeztek felelős királyok lenni. Az, hogy ennyire kétbitesen értelmezik a Habsburgokat, egy elkeserítő demagógia, ami nagyjából a 20-30-as évek óta jelen van a magyar közbeszédben. Mellesleg megjegyezném, hogy a Habsburgok fő törekvése nem az volt, hogy a magyar népességet vegzálják, hanem az, hogy a magyar arisztokrácia meglehetősen anarchizmusba hajló önállósági, előjog-védelmi törekvéseit számolják fel (és ez sem mindig volt így). A Habsburgok elsősorban világpolitikában gondolkodtak, mivel nagy kiterjedésű terület fölött uralkodtak. Ebbe a képbe nem illett bele az, hogy az egyik koronaországuk nemessége rendre akadékoskodik.

  3. Függetlenségi törekvés: ez is egy érdekes kérdés. Azért, mielőtt túlmisztifikáljuk a szabadságharcainkat, érdemes kicsit átnézni, melyiknek mi volt a célja. Bocskai lényegében előremenekült egy felségárulási ügy miatt, ráadásul nem azért harcolt, hogy Magyarország önálló legyen, hanem hogy átjátsza az országot az Oszmán Birodalomnak. Hasonlóan Thököly, aki ténylegesen meg is hajolt a törököknek. II. Rákóczi Ferenc lázadása kezdetben kimondottan a hódoltság-kori nemesi előjogok restaurációjára törekedett, majd mikor ezzel a programmal elvesztették a köznép érdeklődését, jött a függetlenségi harc programja (amit amúgy lényegében senki Európában nem támogatott, csak ideig-óráig, pusztán politikai és stratégiai érdekből). 1848-49. volt talán a legtisztábban szabadságharcnak nevezhető. Azért itt se feledjük el, hogy 1849. tavaszáig szó sem volt arról, hogy elszakadjuk a Habsburg monarchiától, csupán az áprilisi törvények (alkotmány) védelmét szolgálta a harc, és ezúttal is nélkülöztük a nemzetközi támogatást (1849. után is csak szóbeli támogatást kaptak Kossuthék, főleg olyan helyekről, ahol vagy mindegy volt, mi zajlik Európában (USA), vagy épp az volt az érdek, hogy destabilizálják a Habsburgokat (Franciaország, Itália).

  4. Trianon, gazdasági válság, külföldre tántorgás: igen, ez valóban az egyik legnagyobb nemzeti tragédia, viszont a gazdasági válságot Trianon nélkül is beszoptuk volna, a gazdasági emigrálás meg jóval nagyobb ívű volt a sokak által visszavágyott Osztrák-Magyar-Monarchia alatt.

  5. 40-es évekig 4-5 gyerek szülése: igen, és azok közül hány is érte meg a felnőtt kort? A 40-es évek végéig kiforratlan, sok esetben nem létező volt a szociális hálózat. A védőoltások sem voltak még általánosan elterjedve. Ráadásul a lakosság közel 90%-a mezőgazdaságban dolgozott, ahol kell minden dolgos kéz (itt jegyezném meg, hogy akkoriban a gyerekek 5-6 éves korukban már munkába álltak). Ráadásul a Monarchia összeomlása után csak felemásan zajlott le a földosztás, így a falun élők döntő hányada mélyszegénységben élt, gyerekeik nyomorba születtek.

  6. “Gyermekek utáni vágyukat nem a pénztárcájukhoz igazították”: nem ártana pár töri órát vennie Edda néninek. Pont az előző pontban írtam, 5-6 éves korukban munkába álltak, és a többség mélyszegénységbe született. Akkoriban az volt a fő befektetési forrás nagyon sok családban, hogy a munkaképes kort megért gyerekeket is dolgos kézzé formálták. Ha van a családban 5-6 gyerek, az 5-6-szor hoz némi plusz pénzt a konyhára. Főleg egy napszámosnak nem mindegy, aki alkalmi munkákból élt.

  7. Azért az külön röhej, hogy A Gyűrűk Urából bevágták az orkos jeleneteket a cigányok kapcsán. Kérdés, hogy mit szólna ehhez a Warner. 🙂

  A többivel inkább nem foglalkozom, mert a demagóg duma már inkább morális és filozófiai kérdés, nem történeti. A videó végi szöveges írás azért még külön poén. 🙂

  • Igen, erről írtam is, hogy ahhoz képest, mennyire nyomják bizonyos őket támogató körök, mint pl. a kuruc.info, hogy ők a többség, és csak marginális Soros bérencek nyitottak össztüzet ezekre a videókra. Ahhoz képest, mégis azt látni, hogy 20X annyi dislike van rajta, mint like. Ahogy a kommentálási lehetőséget is, pillanatok alatt tiltották, mindkét videójuk alatt.

 8. Éppen a mai nap néztem át a teendőim a nyárra. Ilyenek állnak a képzeletbeli jegyzettömbömben:
  – munkahelyi meló (betemet)
  – egészségügyi vizsgálatok (bőrgyógyászat, szemészet, optika, fogászat)
  – elmélyedés Németh László és Illyés Gyula életművében (hogy az intellektuális éhségem is csillapítsam valamivel)
  – csajozás
  – sörözés a haverokkal

  Ez így kevésnek hangzik, de rendesen betölti vele az időm.

  Sajnálom, srácok, de nagyon úgy néz ki, hogy a Férfihang, Dean-blog és Péter-blog közötti Deadpool*-kodásra nem igazán lesz már időm. 😦 Még két percem sem. Meg az igazat megvallva meguntam. (Emellett most már tényleg komolyan kellene vennem, hogy leszokok a politikáról. Vagy rövidebbre veszem az adagot.) Ugye, nem gond? Élveztem, legfőképpen a Titkossal való csetepatékat 😉 , de úgy érzem, ez sok(k) volt. 😀 Még nekem is. 😀 Így immár abbahagyom, és áttérek másra. Ezt a migtáu/emerá/pua/altright dolgot is túltoltam egy kicsit – és már döguncsi ez az RPG! Csajozni érdekesebb – és élvezetesebb! 😀

  Ennyi teendő mellett szerintem nem sok alkalmam lesz feljönni a blogra. Lehet, hogy nyáron nem találkozunk egymással. Addig is jó nyarat mindannyitoknak!

  😉 😀

  *Apropó Deadpool, aki nem látta a második részt, nézze meg azonnal! Egész jó lett! 😀 😀 😀

 9. Pár hete szemezgettem a YT-n Dancsó témába vágó videójával. Végül most csak rávettem magam, és jót derültem. Azért látszik, hogy ha nagyon akar, még mindig tud alkotni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: