Boldogok a lelki szegények…

Ismeritek azt az érzést, amikor az emberi ostobaság, valami olyan mélységesen szánalmas performanszba torkollik, ami mellett, egyszerűen már nem tudtok szó nélkül elmenni, mert annyira röhejes? Nos, én pontosan ezt éreztem, mikor megláttam ezt a videót…

Őszintén szólva, nem gondoltam volna, hogy az MNA, Miskolci “tisztítótüzes” akciója után, fogok még valaha ennyire kényelmetlenül ciki dolgot látni, de a kedves Identitáriusok, úgy tűnik, erre is rácáfoltak.

Akik nem lennének képben, mi is ez, azoknak nagyon röviden, úgy foglalnám össze, hogy egy rakás, ráérős, küldetés tudatos, Duginista szerencsétlen gyülekezete, akik nagyon álszent módon, “Európai értékeket” akarnak menteni, de közben mégis, nem titkoltan, a Nagy Eurázsiai Birodalom eljövetelét várják, ami majd igazságot, és rendet hoz. Megszabadít minket, a nyugati dekadenciától, és a többi, szokásos, fasiszta sci-fi lózung.

A valóság persze, mint azt a fentebbi videó is demonstrálja, közel sem ilyen dicsőséges, sőt kifejezetten szánalmas. Talán a sors iróniája, de a videóban áldozatul eső Pokemon matrica, nagyon jó analógiát szolgáltat, ugyanis ezek az Identitáriusok is olyanok a gyakorlatban, mint a Rakéta csapat. Meg akarják menteni a világot a pusztulástól, zászlójuk alatt akarnak egyesíteni minden embert. Valójában azonban nem többek, mint semmiből előtűnő, irritáló vesztesek, akik sosem tanulnak, a saját hibáikból. Minduntalan előadják, ugyanazt a a fárasztó baromságot, majd előállnának valami “zseniális” tervvel, ami a végén, mindig fordítva sül el. Aztán ahogy jöttek, úgy el is tűnnek.

Más emberek a szabadidejükben sportolnak, természetet járnak, bügykölnek a kocsin (vagy az asszonyon), megnéznek egy filmet, vagy pár részt a kedvenc sorozatukból. Leülnek gamelni, animézni, esetleg színes unikornisokat rajzolnak. Ezek meg kimennek a városba, nekik nem tetsző matricákat, és plakátokat tépkedni, és még közben meg is vannak róla győződve, hogy ők ezzel, tényleg valami fontosat tesznek. Azt hiszem, erre szokás azt mondani: Boldogok a lelki szegények…

107 hozzászólás to “Boldogok a lelki szegények…”

 1. És természetesen van olyan sötét ember a videó komment szekciója alatt, aki még tiszteli is őket emiatt.

  • Vettem észre. =) Mondjuk haver szerint, még Tomcat is helyeselte ezeknek a fickóknak a tevékenységét, ami (ha tényleg igaz) azért csöppet kiábrándító.

   Mármint oké, tudjuk hogy Tomcat, politikailag a nemzeti, jobber oldalra van beágyazva. Viszont tőle azért többet vártam volna, mint ilyen komolytalan félcédulásoknak a támogatását.

   • Én tőle azt várnám már, hogy megint kitaláljon valamit (lásd Tolvajkergetők, vagy korábban a rádiózása), amit megint lehetne így heti/havi szinten követni. Mostanra elfáradt, vagy mi? 😀

   • Igazából nem mondanám biztosra, hogy TC már nem fog visszatérni, valamikor még a jövőben. Hisz egy olyan embernél, mint ő, akinek lételeme a balhé, ez “bármikor bejöhet”. Egyelőre azonban még mindig, a tolvajkergetős ügy következményeit nyögik. Szóval nem hiszem, hogy hasonlóra lenne esély a közeljövőben. Plusz ugye TC is öregszik, benne van már a negyedik X-ben ő is.

 2. Azóta “bátran” szembeszálltak a Kétfarkú Kutya Párttal is. 😛
  (https://www.youtube.com/watch?v=flTPiDpqGOc&list=PLQQT6o_tUFW2pP34ZTP-6kfhrTJY4FWLL)

  Amúgy egy apró megjegyzés, mert az Identitás-társaság előhozta ezt a Soros-kártyát. Bár magam is gyanakvással kevert ellenszenvvel tekintek a Soros/CEU jelenségre, és azt sem tartom kizártnak, hogy bizonyos politikai csoportokat maga Soros pénzel. De nem hiszem, hogy a Kétfarkú Kutya Párt egy lenne a Soros támogatta politikai mozgalmak közül. Persze lehet, hogy én vagyok jóhiszemű. Mindenesetre akkor lennének tökös gyerekek ezek az Identitás-srácok, ha mernének vitába szállni a velük nem egy platformon lévő személyekkel (ahogy Puzsér tette a Hard Talk-on). Ez a plakáttépkedés a legaljább politikai kultúra. Ennél már csak az a taxis az alávalóbb, aki megütötte az egyik Kétfarkú-aktivistát, aki egyébként egy tizenéves kamasz volt. Undorító figurák ezek az újfajta hazafiság képviselői.

  • Az azért kemény, hogy mennyire hasonlít a logójuk az Overwatch logójára. Legalább kreatívak lennének, bár az ilyen szintű szellemi lápvidékben élőktől olyat elvárni luxus.

   • Hé, hejhó! Hátrább az agarakkal, a tacskókkal és a foxikkal! Putyin keményöklű fiairól beszélsz. Azért fogd vissza magad! 😛

  • Hiába no, a plakát nem szól vissza. =) Amúgy én tényleg azt bírom ezekben, hogy komolyan elhiszik, hogy ezek az akcióik, amúgy bármit is érnek, sőt egyenesen élvezik.

   A pokemonos matrica tépkedésnél is azon röhögtem, hogy a fickó nagyba rákészül, hogy most letépi az egészet, és erre nem elég, hogy benézi a dolgot, és még a fele se jön le. De közben még egy kisebb orgazmust is átél, hogy: “Óóó de szép! De jó érzés ez!” =D Érted, mintha több hetes kihagyás után, végre ismét kúrhatna. Amúgy meg tisztára úgy hangzik a fickó, mint valami rossz pornó szinkronszínész.

   • Amúgy persze, sőt, valahol a legtöbb ilyen “mozgalomnak” egyfajta “önkielégítés” szokott lenni a lényege. Ilyen “nem csináltunk semmit, de legalább közben mi jól és fontosnak éreztük magunkat”. 😀 Ezzel persze lehet még önmagában nem is lenne gond, csak akkor ne úgy adják elő, hogy ők ezzel “megváltják az országot”. XD Ez a pornós hasonlat meg.. XDDDDD

   • Önmagában valóban nem lenne gond ezzel, csak az a baj, hogy ezeknek a politikai szubkultúráknak az alapja, rendszerint a számító demagógia. Vagyis hogy vagyunk mi, akik meg akarjuk menteni a világot, nálunk az igazság, stb. Illetve vannak ők, a rajtunk kívül állóak, akik nem velünk vannak, és ők folyamatosan azon munkálkodnak, hogy a mi munkánkat tönkretegyék.

    Szóval oké, felőlem menjen csak szélmalom harcolni, pont nem érdekel. Csak az a baj, hogy ezek általában nem érik be a rajongásuk kiélésével, mint mások, hanem mindenki másra is megpróbálják rátukmálni. Ha pedig nem vagy rá vevő, akkor tuti biztos, hogy a dolgot úgyse fogják annyiban hagyni, hanem csak azért is próbálják rád erőszakolni.

   • Titkos, a CEU-botrányról mi a véleményed?

   • “Titkos, a CEU-botrányról mi a véleményed?”

    Ahhoz jobban bele kellene ásnom magam az egészbe, hogy komoly véleményem legyen róla, de szerintem leginkább ilyen választások előtti fogás, kétlem, hogy Orbán komolyan ártani tudna/akarna/merne Soroséknak. Az egyetemet meg nem annyira ismerem, nyilván az ilyen “we will save gender studies” hallgatókért nem kár (nem én találtam ki, volt ilyen tüntetéses fotó, ahol frankón ilyen táblát tartott fel a csaj…), meg a hasonló büfészak tárgyakért sem, de azért még vagyok annyira jóhiszemű, hogy lehet voltak ott értelmes tárgyak/tanulók is, akiket ezzel most jól megszívattak. Leginkább úgy vagyok egyébként vele, mint anno Trump győzelmével: érdemi változást nem várok tőle (Trumpot is meg lehet nézni, hogy azóta egy csomó dologban mennyire szembement a korábbi véleményével, pedig mióta elnök, három hónapja?), de ha másra nem is, arra jó, hogy vicces nézni, ahogy most sok liberálisnál, SJW-lovagnál és hasonlóknál tele lett emiatt a gatya. 😀 (Pl. Gulyás Marci letartóztatása miatt már megérte az egész balhé. 😀 XDDDD Apropó, az is nagy volt, hogy már érte is szerveződött egyből a “szimpátiatüntetés”, aztán sikerült pont valami elhízott, festett hajú, ronda, a nyilatkozásban is komoly kihívással küszködő csajt meginterjúvolni, mint a “szószólójukat”, na mondom ja, csak a szokásos balos-feminista felhozatal egy újabb díszpéldánya… 😀 Egyébként észrevették, hogy mennyire “rettegnek”? 😀 Eddig az összes felvételen ilyen röhögő, vigyorgó, vihorászó hülyegyerekeket láttam, valóban ilyen, amikor valakit elnyom az állam és félelemben él tőle… :D) Szal na, hozzám leginkább csak az ügyet körbeölelő balhé szele jutott el, mint látod. XD

   • Én már régen megfigyeltem azt, hogy a magyar emberek többsége rendszeresen olyasmi mellett áll ki, ami lényegtelen faszság, és olyan ügyeket hagy parlagon, amikért kötelesség lenne kiállni. Csak ámulok magamban, hogy mekkora tömegek vetik bele magukat a Csiki Sör vs. Heineken párbajba (ami igazából egy nagyvállalkozás és egy mamutcég privát küzdelme, semmi több), vagy mekkora tömegek mozgósíthatóak a CEU védelmében. Szomorú, hogy amikor Kishantost számolta fel a FIDESZ (fölső utasításra? ki tudja!), akkor töredéke sem volt meg ezeknek a tömegeknek. Ha ennyi ember állt volna be Ángyán mögé, akkor már rég magyar kézen maradtak volna a magyar mezőgazdasági területek (a “magyar földek”). De hát tudjuk, mik a valóban “fontos” ügyek: internetadó, buzifelvonulás, Csiki Sör, CEU. Ez a tömegek demokráciája – egy olyan demokrácia, ahol tömegek mozgósíthatóak faszságok mentén.

    Szomorúan látom, hogy a Kétfarkú Kutya Párt is kiáll a CEU mellett. (facebook-oldaluk) 😦 Ezt a sötétséget… Komolyan, néha kedvem támadna kimenekülni a magyar rögvalóságból… 😦

    Bár nekem megvan a magam különvéleménye az egészről, de igazán belefolyni nem merek, a kevés ismeret miatt. Van egy érzésem, hogy ez az egész ügy semmi másról nem szól, csak arról, hogy az orbáni hatalmi elit megint konfrontálódik a sorosi hatalmi elittel; az elitek harcában pedig nem kívánok részt venni. De ez az egyik forgatókönyv, az ennél rosszabb opció az, hogy valójában az egész csak egy színjáték: hogy az egykori Soros-diák fideszesek, köztük Orbán, kapott Sorostól egy utasítást, hogy indítson ál-támadást a CEU ellen, hogy ezzel is tömegeket mozgathasson meg Soros. Igen, simán el tudom képzelni, hogy maga Soros utasította Orbánt, hogy konfrontálódjon a CEU-val.

    Az is elgondolkodtató, hogy a FIDESZ miért hozz olyan intézkedéseket, amivel gyengíti a gazdaságot, az egészségügyet, az oktatást és a többi lényeges területet. Miért hoz olyan belpolitikai döntéseket, amivel gyengíti az országot, a nemzetet és a társadalmat. Hiszen ez rájuk is visszaüt (akármilyen érinthetetlenek is látszanak). És itt megint jön az a kérdés, hogy mennyire autonómok. Lehet, hogy kívülről kaptak utasítást? Hiszen Sorosnak az érdeke egy gyengébb Magyarország – és a FIDESZ egy fontos actor Magyarország legyengítésében.

    Mi értelme volt Kishantos felszámolásának? A magyar mezőgazdaság kiárusításának? Nem elképzelhetetlen, hogy itt is Soros volt a megrendelő?

    Tudom, ez már nagyon összeesküvés-elmélet. De a probléma akkor is az, hogy nem látunk bele a nagykutyák játékaiba. Fogalmunk sincs, milyen rejtett érdekek mozgatják itt a háttérben állókat. Mégis emberek tucatjai vesznek részt ebben a játékban, melynek része a CEU.

   • “Szomorúan látom, hogy a Kétfarkú Kutya Párt is kiáll a CEU mellett. (facebook-oldaluk) 😦 Ezt a sötétséget… Komolyan, néha kedvem támadna kimenekülni a magyar rögvalóságból… 😦”

    Szerintem helyesen. Ma olvastam Jeszenszkyvel egy interjút, aki annak idején Antallékkal együtt engedte be az egyetemet és a fenntartó alapítványt, noha nekik sem kifejezetten tetszett a ténykedés. De ebben ők az ország jó megítélésének lehetőségét látták. Most meg azt tesszük kockára, meg az egyetlen érdemi felsőoktatási intézményt, amit nem tudtak az állami oktatással szétbarmolni. Persze, a büfészakokért nem kár, de itt nagyon kilóg a lóláb, és messziről bűzlik, hogy politikai indok áll az ellehetetlenítés mögött. Ezt Jeszenszky is megerősíti, aki hiába volt az Orbán-kormányok amerikai és oslói nagykövete korábban, az egyik legélesebb kritikusává vált ennek a – most már mondhatjuk – rezsimnek. (Barátból lesz a legjobb ellenség. Lásd Simicska, aki fegyvertényt adott a Jobbik kezébe A napokban az a parlamenti ülés, ahol elég durván záporoztak a beszólogatások, azért ott volt a szeren.)

   • CEU-ügy: Nem kell ebbe nagy összeesküvést belelátni, mert egyszerű ez, mint a faék: az egész nem más, mint sima agitprop, mivel a migránsozás mentén már nem mozgósítható (annyira) a nép, a brüsszeli szitokszó is uncsi lett így 7 év után, új ellenség kell: a világösszeesküvés. Mert hát Soros az egy tudjukki, milliárdos is, jaja, na ezek akanak összeesküdni a magyar haza ellen, de vezírünk jól elhárítja a nemzetvesztők támadását, és mehet a propaganda a választások előtt. Ellenségképre mindig akkor van szükség, amikor szarul megy az országnak az aktuális kormány tehetetlensége miatt és a pofátlan lopást is kezdik már unni. Ilyenkor kell egy gumicsont, addig se ezekkel foglalkozik a közvélemény. Gyurcsi alatt a náczikok voltak ezek, most a libzsidó-brüsszelita-globalokrata nagytőkés nemzetvesztők.

    És nem feltétlenül a CEU mellett állnak most ki a tömegek, hanem az orbáni hatalmi púposkodásból van már elege mindenkinek. A netadó pedig mindenkit érintett, ellentétben Kishantossal, a játékgép-vagy trafiküggyel, de ezeknek azért nem volt akkora visszhangjuk, mert csak részérdekek sérültek (“míg engem nem érint, addig nemérdekel”).

    “Az is elgondolkodtató, hogy a FIDESZ miért hozz olyan intézkedéseket, amivel gyengíti a gazdaságot, az egészségügyet, az oktatást és a többi lényeges területet. Miért hoz olyan belpolitikai döntéseket, amivel gyengíti az országot, a nemzetet és a társadalmat”

    Mert a Fidesz érdekei nem esnek egybe az ország érdekeivel. Az ő céljuk a hatalmon maradás, azt meg egy célzott többség (lumpenek, ilyen-olyan állami dotációból élők, közalkalmazottak jó része meg a nyugger uralkodó osztály) megvásárlásával és uszításával biztosítani tudják. Egyszerűbb, mint hoszútávú szakpolitikát csinálni, ahhoz amúgy is síkhülyék.

    “Hiszen Sorosnak az érdeke egy gyengébb Magyarország – és a FIDESZ egy fontos actor Magyarország legyengítésében.”

    LOL ezekről a nonszensz konteókról mindig a következő kiváló képregény jut eszembe:

    “Mi értelme volt Kishantos felszámolásának?”

    Az, hogy fideszes potentátok szemet vetettek arra a területre, és mivel az új földtörvény (istiltja jogi személyek földtulajdonszerzését (pont e célból), így erre hivatkozva ki lehetett golyózni a kishantosi gazdaságot kezelő kft-t. Az egész földvásárlási moratórium úgy nonszensz ahogy van.

    “A magyar mezőgazdaság kiárusításának?”

    Ilyen nem történt. Épp hogy az a magyar mezgazd legnagyobb problémája, hogy nem lehet kellő tőkét bevonni – többek között az elmebeteg földtörvényünknek köszönhetően. De egyébként a mezgazdon nem múlik semmi, marginális gazdasági szegmens.

    “Nem elképzelhetetlen, hogy itt is Soros volt a megrendelő?”

    Jaja, kedve támadt a kiváló minőségű magyar bio lecsópaprikára 😀

    “Tudom, ez már nagyon összeesküvés-elmélet. De a probléma akkor is az, hogy nem látunk bele a nagykutyák játékaiba. Fogalmunk sincs, milyen rejtett érdekek mozgatják itt a háttérben állókat.”
    Ahhoz képest hogy nem “látunk bele a játékba”, mégis itt egy kijelentés, hogy ennek ” része a CEU.” Namost akkor belelátunk vagy nem?

    De nem kell ide semmiféle konteó, a szükséges gazdasági, politikai és történelmi tények ismeretében minden világos, mint a nap.

 3. Kicsit utánanéztem már a címben szereplő kifejezésnek, mert azt éreztem, hogy a leírás alkalmazása félreértésen alapszik, de megfogalmazni nem tudtam magamtól, mivel nem vagyok elég jártas a dologban, gyakorló keresztényként sem (szégyen gyalázat rám nézve). Találtam is egy egész rövid, és érthető magyarázatot.
  http://24.hu/kultura/2016/01/30/ezert-boldogok-a-lelekben-szegenyek/

  • Most ezt kajak képes voltál ide is külön be kommentálni? =D Amúgy ja, a “konyhanyelvben” ma már ezt a kifejezést is másként használják (ahogy le is van írva) és nem az eredeti értelmében. Na én abban az értelemben használtam ezt. =)

   • Próbáltam a teljességre törekedni. 🙂 Amennyiben a konyhanyelv szintjén akarjuk kezelni a fogalmat, úgy tökéletes választás a címnek, csak van az a fránya szakmai ártalom bennem, hogy ha valamilyen fogalmat az eredeti jelentésétől eltérően használjuk, célzatosan, akkor azért hasznos kihangsúlyozni, hogy tudjuk, van ennek egy másik, más értelmű jelentése is.
    Ez olyan, mint, hogy a szakdogámnál a bevezetésben külön le kellett írjam, miért egyszerűsítem a címet avar kori baltákra, holott a téma részét képezték a fejszék, szekercék, fokosok, kettősfokosok, stb. Igaz, kissé bogaras vagyok ilyenkor. 😀

 4. „Tomcat, politikailag a nemzeti, jobber oldalra van beágyazva. Viszont tőle azért többet vártam volna, mint ilyen komolytalan félcédulásoknak a támogatását.”

  Az ilyenfajta csalódásokra fel kell készülni. Én akkor szívtam a fogam, amikor két kedvenc közíróm, a Farkas Attila Márton és a Puzsér Róbert elkezdte betámogatni a publicisztikájábam a Momentum Mozgalmat, melyről köztudott, hogy egykori SZDSZ-es politikusok kölykei hozták létre, és egy legendás SZDSZ öreg, Haris Éva áll mögötte. Puzsér valami olyat írt, hogy a Momentum túl van a két szekértábor szembeállásának logikáján. Régen ezt mondta az LMP-ről és a 4K-ról is. 😛

  Én már jó ideje szkeptikus vagyok az ilyesmivel:
  http://boszorkanyvadasz.blogspot.hu/2017/03/magyarorszagnak-annyi.html

  • Na igen, kb. leírtad a lényeget. Az LMP az elején még jónak tűnt, illetve Schiffernek azért volt néha 1-1 jó megmozdulása, annak ellenére, hogy balos (lásd amikor lazán a szemébe mondta Kálmán Olgának, hogy “szerintem ma Magyarországon nem a Holokauszt a legfőbb problémánk”, a nő meg kb. köpni-nyelni nem tudott XD ), viszont mióta kilépett, átment az egész párt egy Szél Bernadett-féle “hardfeminista” fosba, mondhatnám úgy is, hogy az egyik legígéretesebb pártból hamar az egyik legszarabbá váltak. Mert én már ott tartok, hogy leszarnám azt is, hogy “ex-SZDSZ-esek”, vagy mit tudom én, ha amúgy jó dolgokat mondanának, hasznos dolgokat csinálnának, stb., de sajnos eddig mindig beigazolódott mindegyik ilyennél, hogy kutyából nem lesz szalonna. A Momentumosokról meg akkor tudnék érdemben nyilatkozni, ha végre valami kézzelfoghatót mondanának/csinálnának, mert eddig a jól hangzó átlagszlogenek kivételével kb. semmit nem tettek le az asztalra. 😀 (Lásd Szabadfogásban a Jobbikos vs Momentumos vitát, oké, hogy fiatal párt, meg minden, de azért ijesztő volt, hogy mennyire nem tud a srác egyetlen konkrétumot kinyögni arról, hogy mi is a programjuk, milyen konkrét célokat szeretnének megvalósítani, stb.)

   Btw, ha már itt ennyire belementünk a politikába, egy utolsó megjegyzés: aki eddig követte Szirmait, mert kedveli a stílusát, de úgy érzi, hogy az ő műsorában még mindig túl sok a film és túl kevés a politika (XDDD), annak tudom ajánlani Gulyás Márton “Slejm – a torkon ragadt politika” nevű YouTube csatornáját, ahol igazi balos lózungokat hallhat a kedves néző heti kétszer. 😀 Igazi Szirmai-féle hiperaktív, hadaró stílus, mellé a legszélsőségesebb baloldali nézetekkel (mindenki alapból náci vagy nyilas, aki nem velünk van, de persze nálunk meg mindenki civil, Sorosról azt sem tudjuk, hogy kicsoda, stb.), a feministás videója alatt pl. már Ricz sem bírta ki, hogy ne kommentáljon be alá. 😀

   • Csodás dolgok vannak az interneten. Pl. itt egy fasza beszéd. 😛
    (https://www.youtube.com/watch?v=Qatunhr45sU)
    Mellette egy egykori ismerősöm égeti magát.

    A jövő reménysége: az egyik fele CEU-s balos kukaborogatók, a másik fele keresztényértékeketmegvédelmező jobbos matricatépők. Azt azért vágod, hogy a nagyja 20-as és 30-as ifjak, magyarán a politizáló Y-generáció. A hülyeségük pedig lecsurog a Z-generációba. A végén majd itt is lesz Arany Hajnal és Femen, csak magyar kiadásban. Komolyan, én rendkívül szkeptikus vagyok a jövővel kapcsolatban – a végén még talán egy új polgárháborút is megélünk. De jó… 😛

   • “Btw, ha már itt ennyire belementünk a politikába, egy utolsó megjegyzés: aki eddig követte Szirmait, mert kedveli a stílusát, de úgy érzi, hogy az ő műsorában még mindig túl sok a film és túl kevés a politika (XDDD), annak tudom ajánlani Gulyás Márton “Slejm – a torkon ragadt politika” nevű YouTube csatornáját” -> Hehe. =D Anno én ezzel a fickóval, először a KO című vitaműsorban találkoztam, ahol épp Toroczkaival vitázott, és igen. Azon kívül, hogy majdnem elsírta magát vita közben, nekem is egyből az ugrott be, hogy az ember kb. tényleg egy “Szirmai, full political edition” kiadás. =D

    Egyébként a videóban szereplő Identitáriusokkal is vitázott, de ott is kb. úgy kezdte, hogy picsahisztizett egyet, aztán kivonult, majd visszajött. Mindezt azért, mert ott ült az a Mikus Márton, akivel összebalhézott valami étteremben. Persze, mily meglepő, a balhét ott is ő kezdte, mert nem volt képes azt felfogni, hogy 31-én este, már nincs konyha.

    Apropó, legutóbb Puzsérral is csinált valami beszélgetős műsort, de ahhoz képest, mekkora videósnak tartja magát, technikailag olyan szar lett az egész, hogy közel élvezhetetlen.

    Engem amúgy, tisztára az egykori SoDIra emlékeztet a gyerek. Mármint olyan értelemben, hogy hasonlóan hozzá, ő is folyton keresi a balhét, provokál, arcoskodik, de amikor oda kerül a sor, hogy a balhé megtalálja, és bele kéne állnia, akkor egyből megpróbál kihátrálni, és eljátssza az áldozatot. Hogy valójában nem is ő provokált, hanem épp őt provokálták.

   • “Mellette egy egykori ismerősöm égeti magát.”

    Ismerősöd amúgy ebből a szögből tiszta Kevin Smith, csak szemüvegben és vékonyabb kiadásban. 😀 XDDD A szónokló csávó a Jay, ő meg volt a Néma Bob mellette. 😀 XDDD (Jó, abbahagyom, de tényleg ez futott végig az agyamon. XDDD)

    “Anno én ezzel a fickóval, először a KO című vitaműsorban találkoztam, ahol épp Toroczkaival vitázott, és igen. Azon kívül, hogy majdnem elsírta magát vita közben, nekem is egyből az ugrott be, hogy az ember kb. tényleg egy “Szirmai, full political edition” kiadás. =D”

    Én csak pár hete találtam rá a csatornájára, előtte még a neve is totál ismeretlen volt számomra, de ja, ahogy így utánanéztem, ő egyfajta baloldali, “inverz Tomcat” lenne, vagyis ő is folyton keresi a politikai tartalmú balhézási lehetőséget, csak ő nem jobbos, hanem balos színekben. A különbség az, hogy TC-hez képest viszont tényleg jóval kevésbé viseli jól a pofonokat, legyenek azok fizikaiak, vagy verbálisak, illetve ő még képes az elvileg vele egy táborban lévő embereket is olyan szinten magára haragítani, hogy még egy DK-s, exkomcsi nyuggerkommandó is elég hamar a padlóra küldi. XDDD Ezt a Toroczkais vitát majd megnézem vele, csak a teljes videó közel egy órás, így erre még nem volt energiám. XD De ez a “majdnem sírok” jelenet tényleg ott volt. XD (Aztán kommentekben úgy védi az egyik fanja, hogy “igazából a röhögését próbálta visszafojtani”, hát nem tudom, azért az olyan ember nem ilyen fejet szokott vágni. 😀 )

    “Egyébként a videóban szereplő Identitáriusokkal is vitázott, de ott is kb. úgy kezdte, hogy picsahisztizett egyet, aztán kivonult, majd visszajött.”

    Nem tudom, egy videóról beszélünk-e, de szintén velük vitázott pl. feminizmus kérdéskörben, ahol az egyik identitárius nő előadta, hogy szerinte a feminizmus az újkori irányzatok egyik legkárosabbika, mire persze Gulyi reflexből úgy bepipult, hogy a következő mondatánál már a felénél a nő szavába vágott. 😀 Kicsit sem jött ki hülyén, hogy elvileg ő kampányolt volna a nők szólásszabadsága és egyenlő jogai MELLETT, de persze ha a vitapartnere nem osztja a nézeteit maradéktalanul, akkor hirtelen le van szarva akkor is, ha nő, meg a tolerancia is el van felejtve és gyorsan le kell torkolni. 😀 Vagy amikor egy másik videójában a cigánybűnözés volt a téma és hirtelen már Lakatos Attila cigányvajda is vérnáci lett a szemében, pusztán mert ki merte mondani, hogy szerinte is létezik ez a jelenség. 😀 Amúgy ha megfigyeled, itt a fentebbi DK-s-tüntetéses videójában is pont azért rendezett balhét, mert ők is ki merték mondani, hogy létezik cigánybűnözés, mire ő egyből őrjöngeni kezdett, hogy “A DK EZZEL EGY SZINTE KERÜL A JOBBIKKAL!”, akik meg ugye “természetesen” szintén véresszájú nácik mind. 😀 (Még a jelenlegi Jobbikról is kb. így vélekedik, pedig Vona “Zsúrpubi” Gabi már ennél jobban aligha tudna elhatárolódni korábbi önmagától. XD)

    “Mindezt azért, mert ott ült az a Mikus Márton, akivel összebalhézott valami étteremben. Persze, mily meglepő, a balhét ott is ő kezdte, mert nem volt képes azt felfogni, hogy 31-én este, már nincs konyha.”

    Ez pont láttam, mivel képes volt ebből is egy komplett videót csinálni, aminek az első fele kb. arról szólt, hogy őt micsoda sérelem érte és mindenki sajnálja őt emiatt, sőt, kérjen tőle bocsánatot az étterem, meg ilyenek, majd a második felére ezt átvezette az antiszemitizmus témakörébe és Mikus volt a példa, mondván, hogy “hős proletárjaink addig nem alhatnak nyugton, amíg ilyen vérnácik élnek közöttünk, kötelességünk nem csak elviselni, de mindet levadászni!” (És most csak egy picit túloztam… 😀 XD) Amúgy viccen kívül, Gulyás úgy adta elő, hogy őt nem az baszta fel, hogy Szilveszterkor hamarabb zár a hely, hanem hogy állítólag őt beengedték, még le is ültették egy asztalhoz, majd kb. miután 5-10 percig várakoztatták, akkor jött egy illető és közölte, hogy sajnos már nincs konyha, zárnak, ezért el kell hagynia a helyet. Na most az valahol tényleg poén, hogy ennyire nem volt kommunikáció a pincér és a szakácsok között (értsd: aki az asztalhoz vezette, nem tudta, hogy meddig vannak nyitva, vagy nem értem… XD), de ugyanakkor az is röhej, hogy Gulyi egy ilyen kis baromságból (hogy öt percig kellett egy asztalnál ülnie feleslegesen) egyből ismét picsahisztit csinált és panaszkönyvet követelt, meg ilyenek… 😀 Aztán Mikus ezen baszta fel magát és kezdte el nyomatni a szélsőjobbos dumáit, amit persze Gulyi már mindenki felé úgy kommunikált, mintha minimum az történt volna, hogy amint belépett az étterembe, valami Waffen SS-es fószer rohant volna felé, miközben ordítja, hogy “tűnj innen, te büdös zsidó, a fajtádat itt nem szolgáljuk ki!” XDDD Miközben ha nem kezd el panaszkönyvezni, meg balhézni, az egyetlen atrocitás, ami érte volna, az az, hogy keresnie kell egy másik éttermet, mert az már bezárt.

    “Engem amúgy, tisztára az egykori SoDIra emlékeztet a gyerek. Mármint olyan értelemben, hogy hasonlóan hozzá, ő is folyton keresi a balhét, provokál, arcoskodik, de amikor oda kerül a sor, hogy a balhé megtalálja, és bele kéne állnia, akkor egyből megpróbál kihátrálni, és eljátssza az áldozatot. Hogy valójában nem is ő provokált, hanem épp őt provokálták.”

    Nekem ugye ő kimaradt (csak Tomcat említette párszor a nevét), de ja, igazából a leírás teljesen illik Gulyira. 😀

    Amúgy meg önmagában véve azzal, hogy balos, még nem is lenne semmi gond, de ő a baloldaliságnak is valami olyan szivárványos-vattacukros-unikornisos világnézetét képzeli el, hogy amint fentebb is látható, számára még a DK is túl jobboldali. 😀 Ettől lesz egyszerre kibaszott vicces, idegesítő és szánalmas a fazon. XD

   • Titkos:

    “Lásd Szabadfogásban a Jobbikos vs Momentumos vitát, oké, hogy fiatal párt, meg minden, de azért ijesztő volt, hogy mennyire nem tud a srác egyetlen konkrétumot kinyögni arról, hogy mi is a programjuk, milyen konkrét célokat szeretnének megvalósítani, stb”

    Ha Z.Kárpát Dániel és Fekete-Győr András közötti K.O. vitára gondolsz, akkor megvolt. Z. Kárpát Dániel felmosta a szerencsétlen Momentum-sráccal a padlót. 😀
    (https://www.youtube.com/watch?v=5O8ZzazZ26k)

    “Ismerősöd amúgy ebből a szögből tiszta Kevin Smith, csak szemüvegben és vékonyabb kiadásban.”

    Amúgy jó fej a srác, csak nehezen jön le arról a cuccról, amit úgy hívnak: szélsőjobboldal.

   • “Apropó, legutóbb Puzsérral is csinált valami beszélgetős műsort, de ahhoz képest, mekkora videósnak tartja magát, technikailag olyan szar lett az egész, hogy közel élvezhetetlen.”

    És tényleg! 😀 Elkezdtem most nézni, a közel másfél órás adásból még csak úgy az első 30-40 percen vagyok túl, de már volt minden:

    -általánosan szar kép, mintha kamera helyett krumplival vették volna fel az adást

    -kintről beszűrődő motorzaj egy ponton

    -Úgy az első 5-10 perc után valami faszi odamegy, birizgálni kezdi a képet, mire kölyökkutyás, meg hasonló wallpaperek jelennek meg a gépen. 😀 (Mondjuk ez legalább vicces volt. XD)

    -És a legjobb: kb. minden harmadik percben belezenél valami a hangfelvételbe, ami miatt egyrészt komplett félmondatok válnak érthetetlenné, de ha mégis Superman-hallásod lenne, ne búsulj, ugyanis ezután a hang után BE IS LAGGOL egy kis időre az egész felvétel. 😀 (Shareware volt a felvevőprogram, vagy mi a fasz? XDDD)

    Oké, hogy “élő adás”, de bazz… XD

    Meg muszáj volt fél kilométerről venni az egészet? Oké, nem várok el TV híradós minőséget, de azért egy Tomcat-Bakács szintet talán nem oly’ nagy nehézség megütni, legalább látszódna az arcuk, meg ilyen “lényegtelen apróságok”… És ha már itt tartunk, mennyire fair, hogy nála mikrofon van, a vendég meg ordítson, ha hallani akarják. (Még szerencse, hogy Puzsérnak ez sosem volt gond… 😀 XDDD)

    Szóval nem azért, hogy direktbe tovább basztassam Gulyit, de ez tényleg valami hihetetlen amatőrséggel lett megcsinálva.

    “Ha Z.Kárpát Dániel és Fekete-Győr András közötti K.O. vitára gondolsz, akkor megvolt. Z. Kárpát Dániel felmosta a szerencsétlen Momentum-sráccal a padlót. 😀”

    Jaja, ez lesz az és bocsi, én voltam a hülye, K.O. helyett valamiért Szabadfogást írtam, utóbbit biztos Puzsér miatt kevertem oda. XD Amúgy igen, szóval oké, hogy fiatal párt, emiatt talán picit unfair az azóta már kellően megedződött Jobbiknak “vizsgáztatnia” őket, de ettől még beszélhetnének konkrét tervekről ahelyett, hogy “cselekvő politikát kívánunk folytatni” és hasonló dumák helyett, amik ugyan jól hangzanak, épp csak a gyakorlatban nem nagyon jelentenek semmit. 🙂 Meg “országjárásra indulunk, hogy kikérdezzük az embereket”, azért srácok, ha egy évvel az esetleges kormányra kerülés előtt magatoktól összesen ennyi ötletetek van arról, hogy mik is ma egy átlag magyar problémái és hogyan lehetne azokat megoldani, akkor nem csoda, a hogy sokak szerint elkényeztetett, belpesti romkocsmaszökevények vagytok. 😀 (Apropó, csak tudnám, hogy ez is honnan jött, hogy a romkocsmák lettek az ilyen balos értelmiségi fiatalok törzshelyei…)

    “Amúgy jó fej a srác, csak nehezen jön le arról a cuccról, amit úgy hívnak: szélsőjobboldal.”

    Nem bántásból írtam amúgy, meg hát egyébként is, hogyan ítélkezhetnék, amikor nekem meg ugye több haveromat is a tradi nevű “cucc” szippantotta be… 😀

   • “Apropó, legutóbb Puzsérral is csinált valami beszélgetős műsort”

    Ha már szóba jött a Puzsér-Gulyás vita, azért kár, hogy szar volt a minőség, mivel maga a téma meg érdekes volt. Részben az ideális adózásról beszélgettek, amiben a közös álláspont az volt, hogy az egykulcsos adó rossz, és helyette valami más kéne. Gulyás a vagyonadó, Puzsér a két- vagy háromkulcsos adó mellett tette le a voksát.

    Én is ellenzem az egykulcsos adót. Az, hogy a minimálbért kereső PashCutter, Peter, Titkos és a hatalmas vagyonok felett rendelkező Mészáros Lőrinc ugyanannyi adót fizet, az év (rossz) vicce. Ennél a két- vagy háromkulcsos adó is jobb lenne. De magam a vagyonadó ötletét sem vetném el.
    http://deansdale.blog.hu/2016/02/15/vagyonado_vagyon_szakadekok

   • A vagyonadóval, meg a többkulcsos adóval is vannak sajnos problémák. Alapvetően a kormány leginkább abból a megfontolásból hozta be az egykulcsost (amennyiben csak a naiv szemszöget nézzük), hogy a vagyonosabbak ne hordják külföldre a vagyonukat, hanem itthon adózzanak. Ha megnézzük Franciaországot, elég látványosan bukott a vagyonadó koncepciója, mert sok gazdag egyszerűen állampolgárságot váltott (ebből a leglátványosabb ugye Depardieau esete volt).

   • Na erre még reagálok, mert egyik “kedvenc” témám:

    “Az, hogy a minimálbért kereső PashCutter, Peter, Titkos és a hatalmas vagyonok felett rendelkező Mészáros Lőrinc ugyanannyi adót fizet, az év (rossz) vicce. ”

    Mészárós Stróman Lőrinc állam által kihízlalt maffiózóként nem épp megfelelő példa, inkább nettó demagógia, nem is értem hogy kavarodik a többkulcsos jövedelemadóról szóló vélemények közé. Az egykulcsos pedig jövedelemadóként a lehető legigazságosabb adóforma, ugyanis arányosan ugynannyit fizet mindenki: százezer és egymillió forint után is 15%-ot, de összegileg így is többet fizet az utóbbi: 100.000 után 15 ezret, 1 milla után meg 150 ezret, és mindezért ugyanazokat a színvonalú szolgáltatásokat van lehetőségük igénybe venni.

    Ja és a “gazdagokat” semmiféle SZJA-szisztémával meg nem fogod, mert ők nem fizetésként veszik fel a jövedelmüket, hanem osztalékként, cégnyereségként, estébé-estébé, van ennek ezer módja, ráadásul egy cégnek kismillió legális lehetősége van az adóoptimalizálásra (nem “adócsalásra”!), vagy legvégső esetben a tulaj fogja magát és átteszi a céget Szolvákiába, Máltára, Ciprusra vagy a Kajmán-szigetekre. Deansdale “gazdasági” (LOL) értekezéseire meg nem adnék, az összes postjáról süt a témában, hogy életében nem volt kezében közgáz-könyv, vállalkozáshoz, gazdasági témákhoz köze nem volt. A linkelt posja is nettó bolsevik csujjogatás.

    “Alapvetően a kormány leginkább abból a megfontolásból hozta be az egykulcsost (amennyiben csak a naiv szemszöget nézzük), hogy a vagyonosabbak ne hordják külföldre a vagyonukat”

    Alapvetően azért vezette be, hogy a bérből és fizetésből élők zsebében valamennyivel több maradjon, ehhez a “vagyonosoknak” nem sok közük van, ők nem a fizetésükből “gazdagok”. Párezer fő van ebben az országban, akinek az egymilliós küszöböt meg tudja ugrani a nettó fizetése, és az még nem a “gazdag” kategória. A hősi gyurcsányi időkben 34%-al adózott a 150 ezer nettós átlagbér, ezt küszöbölték ki az egykulcsossal. A kormány nagyon kevés értékelhető intézkedései között tartom számon hogy ezt a szisztémát megszüntette. Egyébként is nonszensz a többkulcsos egy balkáni bérekkel operáló országban, egyrészt mert nincsenek nagy adóztatható jövedelmek, másrészt mert semmi másra nem jó csak hogy az aktív dolgozókat elüldözze a lerablás által, végül pedig költségvetési szinten is lófasz az innen beszedhető összeg – ellenben az így is munkaerőhiánnyal küzdő gazdaságot még inkább hazavágna. Sokszor megfordul a fejemben, direkt kívánják az ezzel kampányolók az ország minél előbbi bedőlését? Mondjuk nem lenne rossz 😀 Eleve egy ilyen szinten túladóztatott országban még adóemelésen agyalni… totális gazdasági analfabetizmus.

    A vagyonadó pedig a többszörös adóztatás nagyszerű példája, mert a felhalmozás során már fizetett utána SZJA-t vagy valamilyen céges jövedelemadót (nyereség, osztalék, stb…) + a megvásárlás során ÁFÁ-t + sokszor mindenféke illetéket is, úgyhogy ezek újra adóztatásának igazságossági fokozata valahol a háborús fosztogatás szintjén található.

    Na nagyon elmentem gazdpol irányba, ha Péter nem akarja ilyen vonalon látni a kommentszekciót, majd szól.

   • Felőlem nyugodtan, engem nem zavar. =)

    Annyi kiegészítést tennék csak pash kommentjéhez, hogy ha nem is annyira sokkal, de most felette vagyok a minimálbérnek, olyan 15k-val.

   • Az egykulcsos adó, a többkulcsos adó és a vagyonadó mellett egyaránt vannak jól levezetett “racionális” érvek. Ezért olyan az egész, mint egy hitvita.

    “Annyi kiegészítést tennék csak pash kommentjéhez, hogy ha nem is annyira sokkal, de most felette vagyok a minimálbérnek, olyan 15k-val.”

    Nem rosszindulatú megjegyzésnek szántam, Péter. De ha inkorrektnek érezted a kommentet, elnézésedet kérem! 😦

   • “…annak tudom ajánlani Gulyás Márton “Slejm – a torkon ragadt politika” nevű YouTube csatornáját, (…) a feministás videója alatt pl. már Ricz sem bírta ki, hogy ne kommentáljon be alá. 😀”

    Ott még finom voltam, de a Horthy-alázása alatt már megropogtattam az ujjaimat, főleg a második körben, ahol a kívánt konkrétumait megkapta, és azóta is néma kussban lapít, nehogy válaszolni kelljen. (Aminek jobban is örülök: legalább nem mossa magát, magyarázkodik, hanem némán lóbálja az 1 centit el sem érő büszkeségét a lába közt, hogy az neki nagyon is van.)
    Az 56-os videójánál még úgy-ahogy-valahogy kibírtam, mert oké, közeli dolog, rengeteg a személyi anyag (akár Marosán György politikai naplóját, akár Hodosán imre feljegyzéseit, akár Wittner Máriát vagy akárki visszaemlékezéseit vesszük elő), ami miatt ezernyi színben pompázik… és ezernyi ember szagától bűzlik is. Clusterfuck, káosz, és rengeteg munka van még hátra a mítoszok és a személyi színezet lefejtésével.
    A Mikus Mártonosnál meg ott inkább a távolságtartó, “mindketten barom állatok voltatok ebben” megjegyzést eresztettem meg.

    De amúgy ja, ezek a videók rengeteget elárulnak a csóka szellemi képességeiről. Nem hülye fazon, de az izmusa teszi a legrosszabb udvari bolonddá.

   • “azóta is néma kussban lapít, nehogy válaszolni kelljen”

    Érdekes, hogy amint valami kényelmetlen tény kerül elő, akkor mind Szirmai, mind Member, mind Gulyás megtagadja a kommunikációt. Érdekes ez a liberális ifjúság… 😛

    “a videók rengeteget elárulnak a csóka szellemi képességeiről”

    Én csak a K.O.-s szerepléseit, a Puzsérral való két vitáját és a közmunkás kalandját néztem meg. És ennyi elég is volt belőle. Mondjuk ez még mindig több, mint amit Szirmaiból megnéztem (három videó, plusz Puzsérral való közös filmest). Ami egyrészt undorító benne, hogy aljas módszerekkel igyekszik megszégyeníteni a vitapartnereit. A legvisszataszítóbb újságírói fogásokat alkalmazza. A másik pedig, hogy ez az ember nagyon messze áll a valóságtól, a saját ideáinak rabja. Néztem a közmunkás videóját, ahol próbált beszélgetni a cigányokkal és a magyar melósokkal – ilyen izzadságszagú beszélgetéseket ritkán láttam egy értelmiségi és a munkásemberek között. Innen is látszik, hogy Gulyás, aki elvileg a munkások jogait “képviseli” (egészen addig, míg a munkásosztály nem találkozik szembe a feminizmussal, a cigánysággal és a migránsokkal), nem képes megérteni az egyszerű melós emberek érzéseit és gondolatait. Az is vicces volt, amikor kifejtette antirasszista nézeteit a cigányoknak, és azok nem értették őt; rácsodálkoztak, mint valami érdekes nemesfémre.

    Ami mondjuk pozitív nála, hogy vállalja a kommunikációt a radikális jobboldal figuráival; vagyis ez a György Péter-féle elutasító gőg nincs meg benne.

    De igazából egy teljesen idegesítő figura. Nem hiszem, hogy sokat fogom nézni a videóit.

   • Ez az a Gulyás Márton, akit hajnalban letartóztattak a Sándor palota előtt?

   • Igen, az a kis mitugrász. Nem kár érte, rossz Soros-ügynök volt. 😛

   • “Ez az a Gulyás Márton, akit hajnalban letartóztattak a Sándor palota előtt?”

    “Igen, az a kis mitugrász. Nem kár érte, rossz Soros-ügynök volt. 😛”

    XDDDD Akkor mostantól változik a YouTube csatornájának a neve? 😀 “SITT – A tökön ragadt PROLItika” ? 😀

   • “XDDDD Akkor mostantól változik a YouTube csatornájának a neve? 😀 “SITT – A tökön ragadt PROLItika” ? 😀”

    Nem hiszem. Este felé lejár a 72 óra előzetes, ami az előállításért járhat, de ma fél 1-kor van itt a Budai Központi Kerületi Bíróságon a pere. Gyorsított eljárás, nyilvános per. Szerintem nem fogják elítélni, felfüggesztett lesz belőle, de ez nem fogja megállítani, hogy ne mártíromkodjék majd.
    Viszont nem maradok itt a perén. Egyfelől munkaidőben kezdődik, annak csökkentett vége előtt félórával, másfelől meg se nem a feleségem, se nem a szívemszottya, hogy első kézből érdekeljen.

   • “Ott még finom voltam, de a Horthy-alázása alatt már megropogtattam az ujjaimat, főleg a második körben, ahol a kívánt konkrétumait megkapta, és azóta is néma kussban lapít, nehogy válaszolni kelljen. (Aminek jobban is örülök: legalább nem mossa magát, magyarázkodik, hanem némán lóbálja az 1 centit el sem érő büszkeségét a lába közt, hogy az neki nagyon is van.)”

    Hehe, ezt épp most olvastam. 😀 Amúgy igen, megfigyeltem már, hogy a “vitakultúrája” 1-1 kommentelővel kb. úgy néz ki, hogy:

    XY: -Jó sok baromságot mondtál, barátom!

    Gulyi: Igen? ÉRVEKET!

    XY: Oké… *felsorol egy kiskódexnyi hibát, vagy tárgyi tévedést a videóból*

    Gulyi:……

    😀 Vagy ha valaki meg egyből érvekkel jön, annál alapból úgy csinál, mintha a postja ott sem lenne. (Esetleg később sutyiban kitörli, nem tudom, törölget-e, de mondjuk úgy, hogy kinézném belőle. XD)

    Btw, a Horty videójának még az elején járok, de “zseniális” húzás volt tőle, hogy alapból elkezdi jól kigúnyolni a bocskais, hungarista, Horty-dalokat éneklő nézőket, majd miután páros lábbal táncolt rajtuk egy sort, elvárja, hogy 40 percig hallgassák az ő “alternatív” politikáját, sőt, a videó végére “térjenek meg”. Tiszta Rontom, ő nyomta itt ezt a “előbb elküldelek az anyádba, de te utána biztos mesterednek fogsz engem szólítani!” 😀 Ezt a taktikát én még nem láttam működni, tekintve, hogy egy alapból felbaszott embert nehezebb bármiről meggyőzni, dehát ők tudják… 😀

    “De amúgy ja, ezek a videók rengeteget elárulnak a csóka szellemi képességeiről. Nem hülye fazon, de az izmusa teszi a legrosszabb udvari bolonddá.”

    Amúgy kb. Illetve picit zavaró, hogy sajnos ő is folyton az ellentétét teszi annak, amit mond.

    -Miközben állítása szerint az ő videói “a politikai ködöt oszlatnák”, valójában pont, hogy ő is ködösít, csak ő meg valahol Kaller vörös kommunizmusánál jár. (Az mekkora volt, amikor Puzsérral vitáznak, aztán még nekiállt Marxot védeni… 😀 XD Meg az is jó volt, amikor benyögött egy ilyet, hogy neki szinte “monarchia-allergiája” van, de ez alatt nem csak azt érti, hogy ma már egy ódivatú társadalmi berendezkedésnek gondolja, hanem hogy pl. ha ő lát egy aktuális híradást mondjuk az angol királyi családról, máris forrni kezd benne a vér… 😀 XDDD)

    -Miközben azt mondja ő is, mint Momentumos haverjai, hogy “túl kéne már lépni azon, hogy jobb-, meg baloldal”, ő is helyből nácizik, vagy minimum kigúnyol jobboldali embereket/eszméket, miközben a balosoknak nem ritkán irreális módon benyal.

    -Azt vallja, hogy beszélnünk kell egymással, adott esetben még a “másik oldal” képviselőivel is. Aztán ha létrejön egy személyes vita, kóstolgatja “ellenfelét”, bunkó paraszt módon rendszeresen a szavába vág, nem hallgatja végig, stb. Egyik “legjobb” ilyen volt pl., amikor próbálták volna meginterjúvolni , de előtte egy “hadd fejezzem ki szolidaritásomat!” kamu dumával jól elhúzta az időt (közben ha a nő bármi mást próbált tőle kérdezni, azt le sem szarta, darálta tovább a saját begyakorolt dumáját), majd miután megvolt a nagy szolidaritás, ott is akarta hagyni egyből, még 1-2 kérdésre odavakkantott valamit válaszul, majd közölte, hogy ő most már a beszédet szeretné hallgatni. Hát lol…

    Na, de ez a fanjait nem zavarja, sőt, amikor elővették nála a “mit tett le ez a gyerek amúgy az asztalra?” dumát, valamelyik fangirlje egyből be is védte, de valami olyan szöveggel, hogy “hát többet, mint te, ráadásul intelligens és jóképű!” 😀 Oké, de azért TC-hez hasonlóan nála is érdekelne, hogy konkrétan miből él, mert erre valahogyan még senki nem jött rá. 🙂

    Az meg külön “szimpi”, ahogy a haverjait “elvtársozza”, aztán persze ha bárki ezen felháborodik, akkor azzal magyarázza, hogy “jajj, hát én nem ARRA értettem, hanem csak úgy, hogy azonos elveket vallunk…” Ejj-ejj Gulyi, ne szégyelld azt a vörös csillagot! 😀 Apropó, a bírósági tárgyalása után máris megcsinálta a “majd én megmondom a frankót arról, hogy VALÓJÁBAN mi történt!” beszámoló videóját, ahová azt az “elvtársát” is meghívta, akivel együtt tartóztatták le. Még viszonylag az elején kiderül, hogy ő is nagyon hasznos tagja ám a társadalomnak, ugyanis saját bevallása szerint szélsőbalos, ANARCHISTA elveket vall. 😀 Na most ezek után kurva jó volt, amikor őt bántották olyan dolgok, hogy “nem volt eléggé szolidáris a bíró, rendőr, stb.” Miközben az ő anarchista világában ilyen szervezetek és tisztségek nem is működnének, aztán bárki halálra verhetné őt a nyílt utcán, ha épp olyanja lenne… 😀 Szeretem, amikor valaki átgondolja a terveit… XDDD

    “Nem hiszem. Este felé lejár a 72 óra előzetes, ami az előállításért járhat, de ma fél 1-kor van itt a Budai Központi Kerületi Bíróságon a pere. Gyorsított eljárás, nyilvános per. Szerintem nem fogják elítélni, felfüggesztett lesz belőle, de ez nem fogja megállítani, hogy ne mártíromkodjék majd.”

    Végül 300 óra közmunkát kapott, persze emiatt is nyafog már.

   • “Végül 300 óra közmunkát kapott, persze emiatt is nyafog már.”

    Ahogy várható volt, mártírt akar csinálni magából, de a sok barom (köztük az Index fészes kommentelői is, jesszus mennyi zsebkátés elvpénisz volt, aki szerint felmenteni kellett volna…) Meg, hogy 8 rendőrnek kellett kísérni, és mi ez, ha nem megfélemlítés… Hát, nem tudom: akinek a nyílt tárgyalására összecsődítek kisebb tömeget, annak a védelmét megerősítem, és mozgását akadályozó alkalmatosságot (ld. bilincs) használok. De nem, rögtön ment a nyálverés, a logika meg zokog a sarokban kínjában…

 5. Azért milyen “jó” már, hogy valahogy egy csomó híres/hírhedt barom is pont ide született, mint én… XD Először ott volt a Molnár Krisztián, aztán erős a gyanúm, hogy a mai “modern nők megmentőjének”, Bihari Viktóriának is mintha lenne debreceni kötődése (akinek a nagyrészt bevallottam kitalált “tékásztorijaiból” most már film is készült , mert úgy néz ki, ezt a “40-hez közeli, magánytól szenvedő szingli” sztorit szerinte még a Bridget Jones és hasonlók nem rágták le eléggé a csontig már vagy 10 éve… 😀 ) és most harmadiknak itt vannak ezek a “bátor ifjak”. 😀 (Na, de legalább van egy TheVR-unk. 😀 XD)

  Btw, azon külön röhögtem, hogy még ki is hangsúlyozzák, hogy nem, mi nem az újnyilas logósok, hanem az Overwatchosok vagyunk! (Köszi Fomának a logó-hasonlatot, végülis tényleg emlékeztet rá… XDDD)

  A videó meg tényleg elég szánalmas, szóval ha legalább az egészet szépen leszedték volna, még akkor is ott lenne, hogy ez a plakáttépkedés tényleg elég ciki politikai megmozdulás, viszont így végképp röhej, hogy “nekiestem egy melóskanállal a plakátnak, kb. addig jutottam, hogy éppen 1-1 szót le tudtam róla kaparni, de azért kurva büszke vagyok magamra”, vagy a csúcs a vége felé, ahol ha jól láttam, már valamiért eszközük sem volt, úgyhogy a benyálazott ujjukkal kezdték leszedegetni (amit aztán utána még vagy kétszer a szájába vesz “újranyálazás” céljából, klafa, én is imádnék mindenféle szmogos út mellett kirakott plakátról összegyűjtött koszt nyalogatni, mert kb. közvetve azt csinálta, okos gyerekek ezek… 😀 ), de még arra is bemondták, hogy “figyelitek ezt az újfajta technológiát?” és az a gond, hogy belőlük kinézem, hogy ezt nem ironikusan, hanem büszkén mondták. XDDD

  “Más emberek a szabadidejükben sportolnak, természetet járnak,…”

  Ja, amúgy nem önreklám, vagy ilyesmi, de nekem is beugrott erről, hogy “én egy szép délelőttöt töltöttem el az erdőben fotózgatva, szerintem azért effektíve hasznosabban töltöttem az időmet, mint ezek a srácok, dehát kinek mi…” 😀

  • “Na, de legalább van egy TheVR-unk.” -> Mondjuk azért tegyük hozzá, hogy a celebeskedés, ripacskodás, tőlük se áll valami távol. Szóval nem véletlen, hogy van egy külön, mellékes tech csatorna, ahová az értelmes dolgokat töltik fel. Illetve van a fő csatorna, aminek a lényege kb. az, hogy Pisti annak ürügyén, hogy ismét beleüvöltözhessen a kamerába, előszed valami játékot. Szóval a prioritás azért náluk is inkább a gagyizás, az öncélú vicceskedés, mint az érdemi tartalom gyártása.

   Igaz, a többihez képest, még így is egy messze magasabb minőséget képviselnek. Csak épp az ilyen MK féleségeket felülmúlni, az nem nagy kunszt. =)

   • Tény, bár egyrészt most én is elsősorban úgy értettem, hogy ha a “debreceni felhozatal” rajtuk kívül csak Identitáriusokból, Bihari Viktóriából, meg Molnár Krisztiánból áll, akkor még messze rájuk lehetünk a legbüszkébbek. XD Másrészt valamelyik egész friss videójukban mondták, hogy lesz valami komolyabb csatornájuk (ha akarod, újranézem, hogy pontosan mivel fognak foglalkozni rajta), illetve a PlayIT-n is azért nem lesznek a jövőben, mert szerintük már az egész nagyon elment a YouTube-osok sztárolásának irányába (ami sajnos tök igaz) és nekik ez így már túlzás. Szóval azért ők valamennyire igyekeznek tartani a színvonalat, az más kérdés, hogy megvannak a maguk poénjai, amik valóban ilyenekből állnak, mint Pisti ordítozása, vagy a sokadik meleg-utalás, mintha lenne köztük Janival valami, stb., de bevallom, én ezeken jót röhögök, még ha módjával is fogyasztom csak őket. XDDD

  • Ha már Bihari Viktória megemlítődött, vele kapcsán, ami engem elszomorít, az a már-már dicsekvése, hogy neki soha nem volt párkapcsolata. SOHA! Ezzel csak két dolgot:
   1, Tényleg van olyan hülye, hogy ezzel dicsekszik?
   2, Milyen lehet annak a nőnek a személyiségszerkezete, akinek soha nem volt párkapcsolata?
   Egyébként valami nagyon nem lehet rendben B. Vikivel, mert antifeminista nőként írt már olyan férfiszapuló írást, ami keményen kiütötte a biztosítékot antifeminista körökben.

   Mellesleg Puzsér úrral tartottak ők már beszélgetést arról, milyen az ideális párkapcsolat.
   http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ezert-van-vege-a-monogamianak/

   • Mondjuk ehhez a nőhöz bottal nem nyúlnék hozzá, úgyhogy csak büszke lehet arra, hogy még nem volt párkapcsolata.

   • Akkoriban részletesen kitárgyaltuk ezt a hölgyet a Férfihangon. Ott kiderült, mi az ő nagy baja. Bihari fél a határozott férfiaktól, ezért határozatlan férfiakat választ magának, de egy idő után megunja a határozatlanságukat (tutyi-mutyi), és ezért kibassza őket.

    Nem igazán értem, hogy lett ikon ebből a nőből az antifeminista scénában. Szerintem sokban hajaz a feminista karrierista picsákra.

    De van Biharinál rosszabb is. Íme:
    https://barokeszter.hu/

   • “Ha már Bihari Viktória megemlítődött, vele kapcsán, ami engem elszomorít, az a már-már dicsekvése, hogy neki soha nem volt párkapcsolata. SOHA! ”

    De közben skizofrén módon minden második postja arról szól, hogy “jajj, mikor jön már az én hercegem?” Tehát nem úgy büszke rá, mint a “büszke szinglik”, sőt, szerintem nem is büszke, inkább csak ilyen Bridget Jones-osan szereti hangoztatni, egyrészt, mert a szintén hasonló kategóriájú női olvasóiban ez erősíti az azonosulási érzést, másrészt, mert ő valahogy az “elfogadom az állapotomat” dolgot összekeveri a “lépten-nyomon hangoztatom is”-al.

    “Egyébként valami nagyon nem lehet rendben B. Vikivel, mert antifeminista nőként írt már olyan férfiszapuló írást, ami keményen kiütötte a biztosítékot antifeminista körökben.”

    A fő probléma az, hogy paraszt. Meg lehet nézni a postjait, állandóan káromkodik, illetve valahogy mintha DIREKTBE nyomatná ezt a “szerencsétlen, magyar panelproli nő”-feelinget. (Amúgy nem tudom, tényleg panelben lakik-e, most a stílusra értem.) A Tékásztori blog/film is nagyban épített erre, kb. mint egy elbaszottabb magyar B-vígjáték, ahol azon kéne röhögni, hogy “haha, hát igen, a magyar az ilyen fél-balkáni paraszt, aki iszik, káromkodik, ordibál és amúgy is utálja az egész világot, meg minden nap szopatják”. Na most ha ez csak valami jellemhiba lenne, ami ellen legalább próbál küzdeni, azt mondanám, hogy oké, de ő láthatóan direktbe “imidzset épített” erre az egészre. Értsd: van különbség az esetenként felhúzás hatására bazdmegoló Titkos között (aki azért próbál nem 24 órában mocskos szájú lenni, de legalábbis nem reklámozni azt… XD), meg az “életvitelszerűen” ezt a stílust nyomató Bihari Viktória között. És akkor emellett/ezután szokta elővenni a “Hol vannak a normális férfiak?” dumát, holott egyszerűen csak a nagy részük nem vonzódik egy káromkodó, bőrdzsekis “fél-rocker”, örökké hőbörgő, vagy éppen hisztit rendező nőhöz. (Ha ő a mindennapi életben csak fele ennyi panaszt zúdít a párjára, mint amennyit Facebookon, meg úgy mindenhol a neten kinyom magából, hát nem csodálom, hogy minden pasas futva menekül előle… Szokták mondani, hogy “nem szerethetsz addig mást, amíg magadat nem tudod”, na a postjai alapján neki első körben valami kemény pszichológiai kezeléssorozat kellene, ha azon túl van, visszatérhetünk a párkapcsolati problémáira, mert itt elfojtott dühtől enyhe depresszióig elég sok mindent éreztem benne az írásai alapján.) Ja, amúgy igen, minderre jön még rá az, amire Foma is céloz, hogy külsőre sem épp egy szépségkirálynő (most gonosz leszek, de ő a “tartalomhoz a forma” tipikus esete XD), illetve nem tudom, hogy mennyiben feminista/anti-feminista, de igazából ezen dolgok másodlagosak, lévén szerintem ő a fentebb elemzett stílusával, személyiségével taszítja el magától a leginkább a férfiakat. Meg aztán néha tök jól ellent is mond magának, pl. emlékszem, hogy az “Ákos balhé” során egyből ő is beállt a hőbörgő feministák mögé, máskor meg olyan postokat írt, hogy ma a boltból haza felé menet kiszakadt a szatyra, szerteszét gurult minden és ő már nem bírta tovább, bőgni kezdett, nem is annyira az esemény hatására, hanem hogy ilyenkor érzi igazán, hogy mennyire hiányzik egy férfi az életéből, mennyire egyedül van, stb. Tehát érted, kikéri magának az ilyesmit, amiket Ákos is mondott, hogy a nő alapvetően egyedül szarul érzi magát, stb., de közben ő maga az élő példája az egész Ákos-elméletnek. 😀

    Tényleg, a Férfihangos cikk linkje nincs még meg róla? 😀 Azért azt elolvasnám, hogy az ottaniak mit gondoltak róla. 😀 Egyébként szerintem valami olyasmiről lehet szó, hogy míg a legtöbb feminista abból indul ki, hogy alapvetően velük semmi gond nincs és a férfiak a bűnösök és minden bajuk okozói, addig Viktória legalább már odáig eljutott, hogy saját maga, illetve úgy általánosságban a nők hibáit is elismeri. Csak éppen az már neki sem megy, hogy “akkor talán ezen hülyeségeken meg kéne próbálnom változtatni”, hanem felült a “fogadjatok el ilyennek!”-vonatra, miközben ahogy már fentebb írtam, fullba nyomja a parasztot, tehát még rá is erősít az egészre. A férfiakat meg tényleg valahogy úgy válogathatja ki, ahogy írod: egyfelől az erősebb, határozottabb réteg alapból kiesik, mert a “bőrdzsekis menőcsaj” persze, hogy nem bírna egy ilyet, két dudás egy csárdában ugyebár… 😀 Ergo maradnak a tutyimutyibb fazonok, akiknél egy darabig élvezi, hogy ő hordhatja a nadrágot, de aztán a “bőrdzsekis menőcsaj” rájön, hogy “basszus, én egy menő ember vagyok, aztán összejöttem ezzel a töketlennel???” és vége is van a dolognak, amíg nem jön a következő ilyen.

    Amúgy ennyire nem oltogatnám, hatvan ilyen nő van csak a Face-en, akik “napi bölcsességeket” írnak, a fanjaik meg gondolkodás nélkül bólogatnak rájuk (röhögtem is, amikor valamelyik kritikusára válaszul sértődött tl;dr-t írt arról, hogy ő milyen “egyedi munkát” végez napi szinten már évek óta, LOL… XDDD), de hogy mitől lett ő akkora véleményvezér, hogy Puzsérral hívják vitázni, film készül az “életéből”, stb., azt fel nem foghatom. Amúgy ennek a “taktikának” Puzsér is mindig bedőlt, emlékszem, még az első Bridget Jones filmnél ott elemezgette a Hét mesterlövészében a filmet a rádiós társával és míg utóbbi fazon pont azokat a dolgokat mondta erről az egészről, amit én is (hogy olyanok, mint az otaku-animék: kvázi bátorítják a nőket, hogy “semmi baj, legyél te is fagyizabáló, magát elhanyagoló, folyton bőgő idióta, mert látod, a “mesédben” is ilyen a főhősnő, mégis eljön érte a végén a hercege”), addig Puzsér nem győzte dicsérni a filmet, hogy “micsoda kurva jó fricska az egész szingli divatlét felé, Bridget végre felvállalja magát, stb-stb.” Szerintem ő Bihariban is kb. ugyanezt látja. Én meg úgy vagyok ezzel, mint fentebb: a rossz tulajdonságokat nem árt elfogadni, de még jobb, ha próbálunk tenni is ellenük. Mert ha csak úgy vannak, akkor ennyi erővel Molnár Krisztián is ér annyit, mint akár egy Bihari Viktória, hiszen teljes mértékben elfogadja, hogy ő egy dagadt, bagózó, söröző idióta, sőt, ő is “brandet” épített minderre. 😀 XDDD

   • „A Tékásztori blog/film is nagyban épített erre, kb. mint egy elbaszottabb magyar B-vígjáték, ahol azon kéne röhögni, hogy “haha, hát igen, a magyar az ilyen fél-balkáni paraszt, aki iszik, káromkodik, ordibál és amúgy is utálja az egész világot, meg minden nap szopatják”.”

    A magyarnarancsos közegnek ez kell. Ez a film nem nekünk készült. Mondjuk engem nem is érdekel. 😛

    „emlékszem, hogy az “Ákos balhé” során egyből ő is beállt a hőbörgő feministák mögé”

    Ezzel a posztjával találkoztam, méghozzá úgy, hogy Puzsér fennen hirdette a facebook-ján, miszerint „végre valaki kiosztotta jól az Ákost”. Nem olvastam el, elég volt beleolvasnom, hogy ne érdekeljen.

    „Tényleg, a Férfihangos cikk linkje nincs még meg róla?”

    Ez nem cikk. Valami párkapcsolatos cikk alatt diskuráltunk, amikor valaki belinkelt egy Bihari cikket, amiben a férfiakat ostorozza, és szerencsétlen önmagát sajnáltatja. És akkor kibeszéltük a hölgyet rendesen. Az a baj, hogy már nem tudom, melyik poszt volt.

 6. Bennem felmerült az a gondolat, hogy ez az egész kb. olyan, mint a sörösüveg címkéjének tépkedése kocsmázás közben. Burkoltan a szexuális kielégítetlenség jele, ami sok esetben teljesen öntudatlan.

 7. Durván gáz ez a videó, meg a benne szereplő szerencsétlenek is, nem is tudtam hogy röhögjek-e vagy én érezzem magam kínosan a helyükben is. Az külön LOL hogy az első matricának csak az alját tudta leszedni, mégis olyan büszke volt magára, mint aki most hódította meg a világot/vágott gerincre egyszerre hat topmodellt. Na nem baj, egy reggeli vigyorgást azért megértek a hülyegyerekek.

  Nézem itt a kommenteket, látom hogy ilyenek, mint Tomcat, még mindig téma? Ugyanolyan figyelemkurva ripacs mint bármelyik Youtube-celeb, csak mellé még erőszakos és nagyképű is. Tipikusan az a forma, akinek hiába vannak jó ötletei, eladni képtelen őket hosszútávon, mert olyan nincs hogy ne neki legyen igaza, ha meg mégse, akkor üt/anyázik/fenyegetőzik. Ezért van sitten megint, ezért van ezer büntetőügye, ezért kaszálták el már ezerszer és fogják a jövőben is. A politikai elképzeléseit-ideológiáját meg inkább hagyjuk… 2004 óta követem, még anno a blogját kezdtem olvasni, pár tizen-korahuszonéves, identitását kereső és nem túl művelt gyereket mindig be tud húzni a zavaros baromságaival, mert jól vannak tálalva, de amúgy egy agyrém az a fazon. Arról nem is beszélve, hogy 40+ évesen priusszal, nulla háttérrel az anyja kisszobájából okoskodni a büntetőtárgyalást várva nem igazán hiteles.

  Puzsér… dettó, neki a nyuggerekkel kapcsolatos álláspontjait tartom vállalhatónak, a többi reakciója (már amennyit hallottam tőle, nem nagyon bírom elviselni a formát az idegesítő hangja és észsoztó stílusa miatt) egy elég zavaros, balos értékrenden alapuló és emiatt legtöbbször fals kinyilatkoztás, pláne gazdasági kérdésekben, ergo egy elég túlértékelt forma ilyen téren a közéletben.

  • Igen, én is azon röhögtem, hogy a fickó, kész orgazmust élt át, a Pokemonos matrica tépkedése közben. =D Ennél már csak az volt röhejesebb, amikor az MNA-sok, felvásároltak egy csomó FHM magazint, hogy aztán elégethessék a “tisztítótűzön”, miközben nagyon örültek a fejüknek, hogy ettől most megtisztult Miskolc a szennytől. Na ja, úgy a következő szám megjelenéséig. =D

   Tomcatel egyszerűen az a baj, hogy a fickó kurva agresszív, és mindig túltolja a biciklit, ezzel hosszútávon dugába döntve azt, amit addig felépített. Lásd ezt a tolvajkergetőzést is. Kitalált egy tök jó dolgot, amit sikerült is elég komoly szintre eljuttatnia. Erre végül elkúrta az egészet, kezdve a Borbás arcon lövésével, ami megint ékes bizonyítéka volt annak, hogy TC-nek, már nem volt elég a tolvajkergetőzés, hanem ő Sheriffet akart játszani.

   Puzsérnak én azért a média kritikáját is komálom. Már csak azért is, mert abban szó esik sok olyan ’80-as, kora ’90-es műsorról, médiaszereplőről, eseményről, amikről én már vagy lemaradtam. Vagy túl kicsi voltam ahhoz, hogy emlékezzek rá.

  • Picit azért bevédve az említett két “figyelemkurvát”… 😀 (Mondjuk Surcitól lassan meg kell kérdeznem, hogy ki az a blogger/vlogger/rádiós/akárki, aki nála NEM számít figyelemkurvának, lévén már Tomcattől a Nostalgia Criticen át elég sok, különböző stílusú és érdeklődési körű ürgéről beszéltünk, de ő valahogy mindig lesöpörte őket már az elején azzal, hog “áhh, figyelemkurvák, kérem a következőt!” XD Ennyi erővel akkor én, meg ő is azok vagyunk, ki tudja, lehet mások tökre meglennének a fórumra, meg az ide nyomatott wall of textjeink nélkül is és csak magunknak “maszturbálunk”, meg fanboykodunk itt, amikor 1-1 sorozat után “kiéljük” magunkat… XDDD)

   Tomcat: Amiket leírtál róla, az valóban mind igaz (speciel az pl. nagyon érdekelne, hogy miből él, melyik az a munka, amit háromszori sittel is lazán lehet folytatni börtönből való kijövetelünk után, stb.), viszont a “titka” is egyszerű: volt egy igen sajátos stílusa, kurva jól pörgött a nyelve és marha szórakoztatóak voltak a beszólásai is. 😀 Jó, persze, egyfelől egy agresszív, erőszakos akarnok volt, de azért volt nem egy olyan húzásai is, amit én azelőtt és azóta sem nagyon láttam senki mástól. Lásd legutóbb a Tolvajkergetőkben, amikor a Hetek laptól átveréssel odahívta azt a fazont, aki mocskolta őket, aztán úgy volt vele, hogy “oké, na most legyen nagy a pofád”. XD Ez egyszerűen priceless volt, nem feltétlenül azért, mert “haha, a nagy jobber Tomcat hogy megszívatta a kis köcsög libsit!”, hanem mert eleve én ilyet még nem láttam, hogy ha valakiről mondjuk egy újság rosszat ír, akkor képes és “kihívja” a fazont. Az átlagember vagy nem mer/nem akar foglalkozni az ilyesmivel, vagy bedobja a dögunalmas “fú, hát akkor majd beperelem!” kártyát. (Persze Tomcat is perelt rendesen, csak nála az ilyen…mondjuk úgy “személyes konfrontációk” sem maradtam ám ki a “buliból” és így azért mindjárt szórakoztatóbb a dolog. 😀 XD) Megjegyzem, ilyenkor 1-2 érdekes plusz infóra is fény szokott derülni, pl. bevallom, engem meglepett, hogy a pasas egyből fel tudott hívni 2-3 verőlegényt, akik fél órán belül meg is jelentek. Pedig “elvileg” csak valami kis szektamagazin firkásza, nem tudom, én nem hallottam még ilyenről, hogy egy mezei újságírónak kvázi “személyi testőrök” állnak a rendelkezésére, akiket akár ilyen nem várt helyzetben is azonnal lehet riasztani. (Persze végül nem is volt semmilyen balhé, de azért szétröhögtem azon az agyam, hogy a fazon még fenyegette is TC-éket, hogy “csak várjatok, amíg ideérnek a barátaim, lesz nemulass!”, aztán persze lófasz sem lett… 😀 XDDD)

   Aztán ott volt egy másik emlékezetes eset, amikor TC felhívta Szanyit, persze szándékosan elváltoztatott, cigányt imitáló hangon, majd beadta neki, hogy nem tudom már melyik faluban épp szerveződött egy magyar KKK és Szanyi azonnal tegyen valamit, küldjön le oda egy teljes balos kommandót, vagy akármi, mert ezek mindjárt minden faluban élő cigányt karóba húznak! Na, az alkoholista barom anélkül, hogy egyáltalán a falu polgármesterét, vagy bárki illetékest felhívott volna arról, hogy mégis igazat mond-e a névtelen betelefonáló, képes volt rögtön sajtótájékoztatót összehívni és előadni, hogy “a nácik ismét támadnak, blablabla!” XDDDDD Persze utána TC újra felhívta, hogy köszöni az “együttműködését”, pontosan olyan idióta módon reagált rá Szanyi, amit kb. kinézett belőle. XD Én meg úgy voltam az egésszel, hogy “jó” tudni, hogy bármilyen ellenőrizetlen hülyeséget egyből tényként kezelnek ezek az idióta politikusok, ha azt kampányra, vagy hasonlóra felhasználhatják. Hogy utána beégnek, úgy tűnik, az kevésbé zavarja őket. 😀

   És 1-1 ilyen “tanulságos akció” mellé még mindig befért 1-2 “kis színes” hír is, pl. hogy állítólag Geszti Péter normál szex útján nem tud elmenni, mert anno olyan későn jutott nőhöz, hogy addigra már teljesen megszokta a saját jobbkezét. 😀 XDDDD

   Na, én igazából ezért tartom a mai napig egy marha szórakoztató és bizonyos szempontokból utánozhatatlan fazonnak, nem azért, mert “fú, de kurva vicces, hogy a bőrfejű, agresszív skinhead ma is zsidózott egy szaftosat!” XD Egyszerűen ilyenből még egyet nem ismerek jobboldalon (belegondolva balon sem, mert ez a Gulyi is igazából csak gyenge árnyéka maximum), akik próbálkoznak is ilyen hasonló megmondóemberek, meg “balhés arcok” lenni, azok jellemzően jóval unalmasabbak, vagy épp pont a jobber nagyképűséget tolják túl. (Pl. Pashal már beszéltünk itt róla, hogy ez a Pozsonyi sem akkora nagy szám ám, mint sokan előadják, egy TC-hez képest meg szvsz sehol sincs.)

   Puzsér: Ő hasonló, mint Tomcat, csak nem politikai, hanem média vonalon mozog és nem zsidókat, meg liberálisokat aláz meg akár élőben is, hanem a média percembereit, tehetségtelen lúzereit, stb. (Meg Hajdú Pétert, mert ő megérdemli. :3 XD) Mondhatnám azt is, hogy többek között pont azokat a figyelemkurvákat igyekszik kiiktatni, akiket láthatóan te sem kedvelsz túlzottan. 😀 Hogy közben ez alatt ő is azzá vált? Meglehet, igazából abban is van valami, amit egyszer róla olvastam (“megélhetési ordibáló” XDDD), meg azt is megértem, hogy ez a hőzöngő, “majd’ megfulladok, annyira bennem van a kritikusi hév” stílusa sem jöhet be mindenkinek, de ettől még ő is marha szórakoztató, pont azért, mert TC-hez hasonlóan egy “radikális”, megalkuvás nélküli, “csak nekem lehet igazam” stílusú álláspontot képvisel. Persze ez egyben a legnagyobb hibája is mind a kettőjüknek, dehát tökéletes ember ugye nincs… 😀

   Aztán persze lehet mondani, hogy mindketten figyelemkurvák, akik szomjazzák a hírnevet, ez is igaz, de azért ők keményen “tolják is a show”-t a figyelemért, szal érted, ők is, meg mondjuk egy Molnár Krisztián is figyelemkurva, előbbiek azért mégis “kicsivel” többet tesznek érte. XD Én mindig úgy tekintettem rájuk, hogy TC a magyar politika (vagy akár külpolitika), Puzsér pedig a magyar média (vagy akár a globális média) visszásságaira, álságosságára, vagy akár háttérben húzódó mocskos kis húzásaira próbálnak rávilágítani. Persze emellett nyilván megy ezerrel az önsztárolásuk is, de ennyit hadd engedjenek már meg maguknak. Valami szerény, halk szavú, szárazan tárgyilagos fazonnal ez az egész nem is működne. 😀 (Gulyi többek között pont itt baszta el, esküszöm, ennek az ürgének szinte saját személyisége sincs, hanem ilyen “90% liberális propaganda, 10% Szirmai Gergőtől lopott vlogger-stílus” XDDDD)

   Na, nem vagyok amúgy sem TC-nek, sem Puzsérnak valami fanboya, védőügyvédje, akárkije, csak úgy érzem, hogy az önsztárolásért cserébe azért ők adtak is valamit a nézőiknek/hallgatóiknak. 🙂 (Amúgy TC speciel többek között pont azért ugrott be, mert pl. most ezzel az egyetemi balhéval kapcsolatban én marhára kíváncsi lennék a véleményére.)

   • “Mondjuk Surcitól lassan meg kell kérdeznem, hogy ki az a blogger/vlogger/rádiós/akárki, aki nála NEM számít figyelemkurvának”

    Az számít figyelemkurvának, akinek a performansz ténye a lényeg, és nem a minősége. Hogy szerepelhessen, mindegy mivel, legyen az balhé, műsorfelkérés, vagy csak sima videó, plusz az rá is tesz egy lapáttal, ha az illető ebből akar megélni. Az meg külön cseresznye a tortán, ha még valamiféle megmondóembernek vagy véleményvezírnek képzeli magát a nézettségre hivatkozva, holott ismeretei adott témában a nulla felé konvergálnak. Nyilván minden vloggerben és hasonlóban van bizonyos szintű exhibicionizmus, ami engem alapjáraton nem zavarna, ha azt a produktumot tartalommal is meg tudná tölteni. Mint animus témában ott van mondjuk az Attis gyerek vagy Postás Jáúzsi a MoshiMoshitól, Daisetsu, sötöbö, hallgatni is rossz mennyi hülyeséget hordanak össze (bár legalább Attis részéről a technikai oldala rendben van, de a többi…). Nyilván teljesen más témákban nyilvánulnak meg mint a fentiek, de a közös bennük az, hogy a nyilvános észosztás megy keményen, háttértudás meg nulla. Namost ezt lehet hogy a tini animufangrillek, TC-fan egyetemisták, gazdasági és pol-kérdésekben járatlan átlaghallgatók és hasonlók nem szúrják ki, mert maguk is hasonlóan tájékozottak, de egy témát rendesen ismerő jóembernek már rendesen szemet szúr. Az, hogy Herbyvel vagy Molnár Krisztiánnal ellentétben mondjuk tudnak beszélni még önmagában nem nevezném erénynek.

    Az sem gond ha szórakoztatóan próbálja előadni magát, az amúgyis egyénfüggő, kinek mi jön be – pl. én Critic stílusát bírom, ellenben Puzsérét vagy Szirmaiét nem. Viszont míg előbbi (ameddig követtem) megmaradt a kaptafánál, az ilyen TC meg Puzsér-félék meg elkezdték azt képzelni hogy ők szarják a spanyolviaszt. TC inkább maradt volna a Tolvajkergetésnél, Puzsér pedig a médiakritikáknál, mert ezeket jól csinálják, ellentétben a gazdasági és politikai témákkal, amikhez láthatóan halovány lila fingjuk nincs, mégis osztják benne az észt, sőt láthatóan még valami tótumfaktumnak is hiszik magukat.

    “Ennyi erővel akkor én, meg ő is azok vagyunk, ki tudja, lehet mások tökre meglennének a fórumra, meg az ide nyomatott wall of textjeink nélkül is”

    Tomcat: az a Hetek-újságírós sztori se úgy nézett ki ahogy ő előadta. Az egész úgy kezdődött, hogy felnyomták a TK szerverének belső fórumát, amin hát… érdekes beszélgetések voltak olvashatóak. Ezt megírta a Hetek, amire bedurrant TC agya, és elhívta “tisztázó beszélgetésre” az újságíró fazont. Csakhogy épp az érkezett magában, TC meg 2-3 spanjával, és elkezdték oltogatni a fazont, mire ő is felhívta 1-2 ismerősét, hogy legyenekszívesek jöjjenek már le, csak hogy meglegyen a létszám. Ezt TCék már valamiért nem merték megvárni. Mondjuk a hős Tomcatre is jellemző hogy hordában mozdul mint a cigányok, vagy csak az ilyen Novák Emőke-féle, vasággyal együtt 40 kilós gyógyegerekkel mer keménykedni, ellenben amikor Toroczkay kihívta egy 1/1-es párbajra (asszem akkoriban volt ez amikor összebalhéztak a zsurucinfóval), akkor már egyből ment a terelés “hát ez nem kultúremberhez méltó módja a nézeteltérések rendezésének”. -___-
    A 2 cikk:
    http://www.hetek.hu/belfold/201412/fantomkommando
    http://www.hetek.hu/belfold/201501/tomcat_koncentracios_taborba_kuldene

    Persze nem kell félteni a szutyok hitgyülis ballib szócsövet se, de ebben a dologban igazat írtak. Tomcat meg hülyének akart nézni mindenkit és hazudozott (a kényes részeket a hekkerek belehamisították a zárt fórumos beszélgetéseibe, hogyne….).

    “állítólag Geszti Péter normál szex útján nem tud elmenni”

    Állítólag… Menjünk le bulvárba. Persze amikor róla híresztelnek dolgokat, akkor egyből megy a fenyegetőzés. Máúnikasó. Egyébként FB-ről sem a cionista összeesküvés baszarintotta ki, hanem mert napi szinten nyomta az alpári szöveget, kit hogy kell megverni/megölni ha meglátják (vadászok, kutyás nő, stb…) ill. ki a csaló: mondjuk az a csaj aki elvitte TC-ék elől a Vodafone-pályázat 2milliós fődíját és hasonlók.

    Na ennyit róla, bohócnak tényleg jó, sőt még jó ötletei is vannak, de hosszútávon képtelen érvényesülni az erőszakossága és a hülyesége miatt. Igen, hülyesége, mert pl. az összes Bombagyár-adást hallgattam, a cikkeit is olvastam, és olyan baromságokat nyomott benne hogy az agyam ledobtam (gazdasági és politikai vonalon finoman szólva sincs képben, mindenért a zsidóösszeesküvés a hibás + a tárgyi tudása rengeteg történelmi kérdésben enyhén szólva hiányos). Szal lehet lájkolni a performanszait, de nem egy komoly és főleg nem hozzáértő fazon. Van amihez ért, de azt képzeli hogy mindenhez, holott…

    “Puzsér (….) ettől még ő is marha szórakoztató, pont azért, mert TC-hez hasonlóan egy “radikális”, megalkuvás nélküli, “csak nekem lehet igazam” stílusú álláspontot képvisel.”

    Az egyéni szocprob hogy engem a hangja és a folytonos ordítozása ingerel, a gond ott kezdődik, hogy a radikálisan és megalkuvás nélkül képviseli az álláspontjait, amivel szintén nem lenne gond, ha nem lenne 90%uk nettó fasság gazdasági és pol. kérdésekben. Média témában meg 90%ban igaza van, látszik hogy ahhoz ért (kivéve a nemzetközi részét ennek is, ott megint hülyeségeket beszél).

    Eleve vannak pontok minden témában, amik ha bizonyos kontextusban kerülnek elő, onnantól kezdve hiteltelenek annak, akiknek van némi fogalma az adott területről. Ahogyan hitelét veszti mondjuk anime témában bárki, aki olyasmivel jön, hogy “a Narutóhoz hasonló kiváló shounenek” vagy “az Elfen Lied naturalista drámaisága”, úgy ilyenek gazd&pol témában a mindenféle konteók, neoliberálisozás, globáltőkézés, polbunkósbotként használt zsidózás, fasisztázás,feministázás, liberálisozás, gazdagok szidása, stb… Ha ezek előkerülnek bármiféle, elvileg tárgyilagos, sőt hozzáértőnek gondolt véleményben, onnantól kezdve az adott jóember ebben a témában hiteltelen. Másban lehet igaza, de ehhez a területhez nem ért, lásd. fentebb a Pash által linkelt Deansdale blogpostot: maradt volna inkább ő is a blogja fejlécében szereplő témáknál.

   • Ha több linket teszel egy kommentbe simán url címmel, akkor az engine automatikusan külön elbírálást kér, de van, hogy egyből spamnek nézi. Ilyenkor neked úgy tűnik, mintha eltűnt volna, de ne aggódj, meg van, csak külön engedélyezésre vár. =)

    Cenzúra nálam nincs, legalábbis amíg az illető betartja a játékszabályokat, azaz nem provokál, spamel fölöslegesen, többszöri felszólítás ellenére is. Ezt eddig két jómadár tudta csak kivívni. Az egyik (mily meglepő) pont az Elfennél zoknibábozott. A másik meg a szektás hülyeségeit spamelte, és zoknibábozott.

   • Na már látom, téves riasztás, ez és az előző post nyugodtan törölhető ^^

   • “Másban lehet igaza, de ehhez a területhez nem ért, lásd. fentebb a Pash által linkelt Deansdale blogpostot: maradt volna inkább ő is a blogja fejlécében szereplő témáknál.”

    Mindenki hülyeségeket beszél… kivéve Surci. Értelemszerű.

    Egyébként megnéznék egy Surci vs. Deansdale vitát. Mert hogy itt oltod a Peter’s Blog védelmében, nem túl bátor lépés. Megnézném, az ő blogján mennyire állnád meg a helyed. Mindegy.

   • Srácok, engem nem zavar, ha vitáztok, sőt örülök neki, de ne személyeskedjünk.

   • “ne személyeskedjünk”

    Én nem személyeskedek, csak zavar, hogy egy netes ismerősömet piszkálja immár másodszor. 😦 Ami azért is jópofa, mert ott van Dean blogja, fel lehet menni, érvelni… stb.

   • Az egy dolog, de te is megkérheted arra Surcit, hogy írja le, szerinte miben tévedett a haverod. Nem kell ez a “nem mersz kijönni a hóra!” szerű emberkedés.

   • Nem “oltottam”, csak helytálló példaként hoztam fel. Ha oltani akarnám, darabokra szedhetném a gazdasági témákban írt agyrémeit, amiknek kb. minden egyes mondatát tényszerűen cáfolni tudom. De nem célom ott frontot nyitni, mert ezeket a köröket kismilliószor lefutottam már az elmúlt évek alatt – totál feleslegesen: az összes prekoncepcióból kiinduló sablonválaszt ismerem. Az pedig, hogy ismerősöd, nem jelenti azt, hogy ért is az adott témához, de erről magad is meggyőződhetsz, amint kézbe veszed a Közgáz I. című könyvet (és az még csak az alap). Btw a kommentek között vannak helyes meglátásai, de inkább a társadalomszervezéssel kapcsolatban.

   • “Az számít figyelemkurvának, akinek a performansz ténye a lényeg, és nem a minősége. Hogy szerepelhessen, mindegy mivel, legyen az balhé, műsorfelkérés, vagy csak sima videó, plusz az rá is tesz egy lapáttal, ha az illető ebből akar megélni.[…]”

    Na, így már legalább tiszta (most függetlenül attól, hogy nálam még pl. egy Molnár Krisztián és egy TC továbbra is elég messze állnak egymástól, szal ha mindkettőt el is fogadom ezen definíció szerint figyelemkurvának, akkor ők bizony a figyelemkurva-spektrumnak eléggé a két szélén helyezkednek el szvsz 😀 ), bár a legutolsó részt megint nem értem: ha ebből akar megélni, akkor szükségszerűen csak szar lehet? Az lehetetlen, hogy esetleg tényleg ért egy adott témához és tud is róla annyit pofázni, hogy azt heti/kétheti rendszerességgel nyomja ki magából és esetleg annyira jól megy neki, hogy ebből megél? Jó, nyilván ez a fajta a ritkább, de nem látom, mitől lenne szükségszerűen rossz, ha az illetőnek ilyen ambíciói is vannak a videózás mellett. Mit tudom én, ha nekem pl. az Aois wall of textjeimért fizetnének mondjuk karakterszám után, szerinted megfordulna a fejemben, hogy amellett még dolgozni járjak? 😀 Nem igazán és nem azért, mert annyira szomjazom mások figyelmére, hanem mert hülye lennék a nehezebb úton pénzt szerezni, ha postolással is megy. 😀 Btw, Critic egy szaros gyári munkás volt egy szalag mellett, a legelső videója egy olyan debil, Transformers filmről szóló “vélemény” volt, amire te csípőből rávágnád, hogy “figyelemkurva, szerencsétlen hülyegyerek”, aztán hogy kinőtte magát… 😀 Már évek óta csak ebből él, a munkáját rég otthagyta, persze azt is stílusosan: ebédszünet közepén bement egy magnóval, amiből a 2001: Űrodüsszeia zenéje szólt, felállt egy asztalra, széthúzta magán az inget, a hasára pedig filctollal az volt írva, hogy “I quit!” XDDDDDD Jó, oké, valszeg nála sem a pénz volt az elsődleges cél, ami miatt videózni kezdett, de ha van olyan ember, aki úgy ítéli meg, hogy a pénzért cserébe tud érdemi (és szórakoztató) tartalmat gyártani, akkor nem mondanám, hogy ördögtől való, ha esetleg mindemellett a pénzre is hajt. Épp csak ne az legyen az elsődleges célja, mert akkor izzadtságszagúvá válik az egész performance.

    “Mint animus témában ott van mondjuk az Attis gyerek vagy Postás Jáúzsi a MoshiMoshitól, Daisetsu, sötöbö, hallgatni is rossz mennyi hülyeséget hordanak össze (bár legalább Attis részéről a technikai oldala rendben van, de a többi…). ”

    Jó, de ők még szerintem is elég izék… 😀 Rossz esetben fárasztóak (mint pl. “Postás Jáúzsi” XD), jó esetben meg elmondják kb. ugyanazt, amit eddig is tudott mindenki (Daisetsu), de semmit nem tesznek hozzá érdemileg, vagy nincs egy sajátos személyiségük, stílusuk, amitől egyedivé válna a mondanivaló, ha már újat mondani nem tudnak.

    “TC inkább maradt volna a Tolvajkergetésnél, Puzsér pedig a médiakritikáknál, mert ezeket jól csinálják, ellentétben a gazdasági és politikai témákkal, amikhez láthatóan halovány lila fingjuk nincs, mégis osztják benne az észt, sőt láthatóan még valami tótumfaktumnak is hiszik magukat.”

    Puzsérnél még tényleg úgy volt, hogy először csak médiázott és később mászott bele minden másba, viszont TC-nél érdekes ez a “maradt volna a szimpla Tolvajkergetésnél”, amikor előtte ott volt már a Bombagyár, Bombahír, tüntetéses és egyéb balhéi, stb. Szal ő pont, hogy politizálással meg zsidózással kezdett, a Tolvajkergetés már ilyen sokadik “bulija” volt, de persze az is elsősorban arra ment rá, hogy “hátha végre bemoshatok egy cigánynak”. XD

    “Tomcat: az a Hetek-újságírós sztori se úgy nézett ki ahogy ő előadta. Az egész úgy kezdődött, hogy felnyomták a TK szerverének belső fórumát, amin hát… érdekes beszélgetések voltak olvashatóak. Ezt megírta a Hetek, amire bedurrant TC agya, és elhívta “tisztázó beszélgetésre” az újságíró fazont. Csakhogy épp az érkezett magában, TC meg 2-3 spanjával, és elkezdték oltogatni a fazont, mire ő is felhívta 1-2 ismerősét, hogy legyenekszívesek jöjjenek már le, csak hogy meglegyen a létszám. Ezt TCék már valamiért nem merték megvárni. Mondjuk a hős Tomcatre is jellemző hogy hordában mozdul mint a cigányok, vagy csak az ilyen Novák Emőke-féle, vasággyal együtt 40 kilós gyógyegerekkel mer keménykedni, ellenben amikor Toroczkay kihívta egy 1/1-es párbajra (asszem akkoriban volt ez amikor összebalhéztak a zsurucinfóval), akkor már egyből ment a terelés “hát ez nem kultúremberhez méltó módja a nézeteltérések rendezésének”. -___-”

    Akkor nagyon jól volt az a felvétel megvágva, mivel ott asszem eleinte úgy van, hogy 1 újságíró vs Tomcat és annak két férfi, valamint egy női haverja. Ez persze valóban elég szemét húzás, hogy négyszeres túlerővel megyek rá valakire, de őt sem kellett félteni, egyből hívta haverjait, akik valahogy azonnal jöttek (holott ő TC-vel ellentétben nem tudott nekik korábban szólni, hogy “srácok, lehet balhé lesz, készüljetek hívásomra!”) és ha jól emlékszem, olyan 30-40 perc múlva meg is érkezett két eléggé tagbaszakadt fazon. Ekkor már 4 vs. 3 volt a felállás, persze lehet még ezen filozofálni, hogy Tomcatéknél a negyedik egy kislány alkatú nő, viszont a Hetek csapatban meg az újságíró egy szerencsétlen kákabél, tehát belőle sem néznék ki valami nagy harci tudást, szóval ha nagyon szigorúan vesszük, akkor TC-ék még mindig 3 vs 2-re vezetnek. XD Viszont ami érdekesebb ennél, hogy én nem láttam azt a részt, ahol TC-ék “nem merték megvárni a haverokat”, illetve az újságíró sem mondta, hogy “ja várjál, ez még csak az első adag, mindjárt érkezik még kettő!” Az történt, hogy mondta TC-nek már viszonylag az elején, hogy “hamarosan megérkeznek a barátaim, meg mered várni őket?”, mire ő: “Miért ne merném. De miért, mi lesz akkor?”, mire a fazon: “Majd meglátod.” Oké, megjöttek, majd leültek ők is egy asztallal odébb és csak nézték őket, TC meg is jegyezte, hogy ők lennének a beharangozott felmentősereg, akik ha megérkeznek, TC-éknek vége lesz? XD Lehet, hogy ezután jött még az a rész, hogy hívott még további embereket, de akkor ezt TC kivágta. Viszont a felvételből nem ez derül ki, szal az még azért benne van, hogy SzF mit felel erre és nem azt mondja, hogy “várj csak, érkezik a második adag, ha még továbbra is itt mersz maradni!”, hanem még nekiáll játszani a hülyét TC kérdésére: “Hát mi történne?”, mire ő: “Hát te mondtad, hogy itt lesz valami, ha megérkeznek, ehhez képest csak ott ülnek…” XDDD Egyébként ami a cikk szerint ki lett vágva, az annyira ki lett vágva, hogy még a teljes első fele benne is van a videóban. 😀 (Erre emlékszem, az ilyenek megmaradtak, mint az, hogy “én kérdés nélkül is szájon vágnálak” XDDDD) Oké, a hamisításos dumáját én sem veszem be, ott szimplán az volt, hogy valóban feltörték valakik, meg ki is nézem belőle, hogy magánlevélben ő simán leír ilyeneket. Ettől még amit írtam itt az előző postomban, hogy “én még nem láttam olyat, aki ilyen megoldással von felelősségre egy újságírót”, marad. 😀 Nyilván ő is ferdít mindig a saját javára.

    “Állítólag… Menjünk le bulvárba. Persze amikor róla híresztelnek dolgokat, akkor egyből megy a fenyegetőzés. Máúnikasó. Egyébként FB-ről sem a cionista összeesküvés baszarintotta ki, hanem mert napi szinten nyomta az alpári szöveget, kit hogy kell megverni/megölni ha meglátják (vadászok, kutyás nő, stb…) ill. ki a csaló: mondjuk az a csaj aki elvitte TC-ék elől a Vodafone-pályázat 2milliós fődíját és hasonlók. ”

    Jó, hát a Gesztis dolog csak egy szórakoztató apróság volt, nem azt mondom, hogy alapvetően valami bulvár-színvonal miatt lenne számomra szórakoztató, mondom, az ilyen “kis színes”. XD (Bár az a “gond”, hogy ő még akkor is viccesebb, mint az átlag bulvár, ha épp velük verseng, mert amíg azok lehoznak 1-1 ilyen “XY 20 kilót fogyott két hét alatt, fúha!” hírt, addig ő meg bemondta ezt a Gesztiset… XDDDD Szóval nála nincs ilyen “jajj, ezt ne, ez már nem szalonképes!” XD Persze ettől lehet, hogy csak még inkább egy agresszív parasztnak tűnik, de sajnos vagy nem sajnos, a vonzereje is kb. ebben rejlett. XD Gulyás Marcit is egyből jobban bírnám, ha legalább ezt a kényszeredett polkorrekt álarcot végre levenné és fullba nyomná a komcsi világszemléletét. 😀 Őszintébb és szórakoztatóbb lenne. XDDD)

    Egyébként a vadászokat jó, hogy említed: az megint egy olyan dolog, hogy ha TC nem mondja, hogy egyáltalán ilyen jelenség létezik, lehet nem is tudnék róla. Lehet, persze, hogy abban is túlzott, vagy szimplán én vagyok a tájékozatlan, de nekem ez pl. új infó volt, hogy vannak ilyen debil vadászok, akik mondjuk a gazda előtt 50 méterrel futó kutyát kilövik, majd utána elintézik annyival, hogy “jajj, hát azt hittem, kóbor…” Mert TC valami ilyen sztorikat mesélt, oké, azt is túltolta persze, mert utána már átment uszításba, mondván, hogy “minden vadászt meg fogunk verni, aki szembe jön velünk”, de megint ott tartunk, hogy ha a hírnek csak a fele igaz és a másik felét TC nagyította fel, ez még akkor is kurva gáz és minimum nem árt tudni az ilyesmiről. TC nélkül lehet, hogy ezt sem tudnám. Inkább az ilyenek miatt bírtam, nem a Gesztis hülyeségekért, azok csak ilyen “feszültségoldók” voltak 1-1 relatíve komolyabb hír mellett. De hogy ne csak a jobb oldalt védjem: Gulyinak ugyanilyen volt a Pintéres videója. Lehet, hogy ott is ferdített (értelemszerűen ő meg a bal oldal javára), de az szintén egy ilyen “ha csak a fele igaz, ez bizony akkor is kurvára gáz” történet, illetve megint csak egy olyan dolog, amiről a büdös életben nem hallanék, ha nem néztem volna meg ennek az amúgy emberileg és politikailag eléggé ellenszenves fazonnak a videóját. XD (Értelemszerűen már csak azért sem, mert eleve a videóban szereplő események idején úgy 3-10 éves korban voltam épp és meglepő módon akkoriban még annyira sem politizáltam, mint manapság. 😀 XD)

    És persze erre lehet mondani, hogy ez az én bajom, tájékozódnék rendesen, ha érdekel, akkor menjek elébe, ne azt várjam, hogy X vagy Y, akinek ilyen meg olyan politikai “beütése” van, majd rádió vagy vlog formájában “kiszolgál engem”, viszont pontosan az a “szórakoztató többlet” adja számomra a vonzerőt, amit X vagy Y videós személyisége hozzáad a témához. 😀 Értsd: kurvára nem fogok korabeli újságokat, meg könyveket, meg a fene tudja milyen net bugyrából előkapart, ki tudja ki által írt dolgokat előkeresni pl. egy Aranykéz utcai robbantással kapcsolatban, ellenben komolyan mondom, hogy Gulyinak megköszönöm, hogy 40 percben összefoglalta nekem, még akkor is, ha mondjuk ferdít a saját javára, mert magamtól lehet, hogy még ezt a ferdített változatot sem hallottam volna soha. Mondjuk erről a “ferdítésről” meg annyit, hogy ez nyilván mindenkinél fennáll, még az újságírónak is oda kell figyelni, hogy épp hová ír és mit, tehát lehet, hogy mondjuk egy random újság random híre sem lenne sokkal korrektebb, mint mondjuk egy TC vagy Gulyi-féle beszámoló. Akkor meg már inkább választom a száraz és unalmas szöveg helyett ezt a szórakoztató formát. 😀 (Btw, ezt így a többieknek is mondom, főleg Pashnak, aki csodálta, hogy hogy bírom én Gulyit huzamosan nézni: nekem egyszerűen bejönnek ezek a “rendszerfurkáló” emberek, pártállásuktól függetlenül. XD Viccesek, ráadásul ha utálod a fazont, lehet szurkolni, hogy lesitteljék, vagy ilyesmi, ha pedig bírod, akkor azért, hogy megússzon mindent. 😀 Más focimeccsen csinálja ezt, én meg ezeket nézem… XDDD Persze pl. Gulyit, mint embert, ellenszenvesnek találom, ellenben a “munkássága” már határozottan LOL, főleg, amikor még az Oroszlánkirályról is képes full komolyan előadni, hogy az a Clinton-rezsim monarchiapárti propagandafilmje, meg ilyenek… 😀 XDDD Persze mindenféle hasonlót is bírok én, pl. különböző szélsőséges irányzatok dolgai, mint szcientológia, tradi, stb., csak pl. utóbbi pont ott bukott el, hogy kurva száraz, unalmas és magát végletesen komolyan vevő. Ott nem volt meg a “show”… XDDD Előbbi már jobb volt, de ők meg nem gyártanak ilyen heti vlogot. 😀 Van a Xenu sztori, meg Tom Cruise válogatott hülyeségei, de sajnos azóta nem tudtak új lol faktort kitermelni számomra. XDDD)

    “Na ennyit róla, bohócnak tényleg jó, sőt még jó ötletei is vannak, de hosszútávon képtelen érvényesülni az erőszakossága és a hülyesége miatt. Igen, hülyesége, mert pl. az összes Bombagyár-adást hallgattam, a cikkeit is olvastam, és olyan baromságokat nyomott benne hogy az agyam ledobtam (gazdasági és politikai vonalon finoman szólva sincs képben, mindenért a zsidóösszeesküvés a hibás + a tárgyi tudása rengeteg történelmi kérdésben enyhén szólva hiányos). Szal lehet lájkolni a performanszait, de nem egy komoly és főleg nem hozzáértő fazon. Van amihez ért, de azt képzeli hogy mindenhez, holott… ”

    Ezt elhiszem, igazából itt nyilván az is belejátszik, hogy én nem vagyok eléggé kompetens ezen témákban, viszont ettől még azt tartom, hogy szórakoztató, illetve tényleg mondott nem egy olyan dolgot, amit lehet máshol a büdös életben nem hallottam volna, lásd pl. az a vadászos sztori, de az is egy a millióból.

    “Ahogyan hitelét veszti mondjuk anime témában bárki, aki olyasmivel jön, hogy “a Narutóhoz hasonló kiváló shounenek” vagy “az Elfen Lied naturalista drámaisága”, úgy ilyenek gazd&pol témában a mindenféle konteók, neoliberálisozás, globáltőkézés, polbunkósbotként használt zsidózás, fasisztázás,feministázás, liberálisozás, gazdagok szidása, stb… Ha ezek előkerülnek bármiféle, elvileg tárgyilagos, sőt hozzáértőnek gondolt véleményben, onnantól kezdve az adott jóember ebben a témában hiteltelen. Másban lehet igaza, de ehhez a területhez nem ért, lásd. fentebb a Pash által linkelt Deansdale blogpostot: maradt volna inkább ő is a blogja fejlécében szereplő témáknál.”

    Oké, ezt értem, de az az igazság, hogy így a megnyilvánulásaid alapján te meg a másik szélsőség vagy: aki csípőből utasítja el azt, amire akár csak a konteó leghalványabb árnyéka is rávetül. Csak egy kiragadott példa: “feministázás”. Ez nem valami random hülyeség, amit pl. nőgyűlölő fehér férfiak találtak ki, akik a pozíciójukat féltették (így Gulyitól szabadon idézve…. XD), hanem egy létező probléma, hogy nők egy nagy csoportja a feminizmus nevében igazából már rohadtul nem egyenlőséget, hanem kvázi nőuralmat szeretne. Ebben mi pl. a “konteó”? Nyilván nem mondom azt, hogy minden bokorban femcsik rejtőznek, vagy bármi ilyesmi, de ez rohadtul nem ilyen “Illuminátusok!” vagy hasonló színvonal, hanem egy jóval kézzelfoghatóbb, a mindennapokban is tapasztalható probléma, aminél pl. én inkább pont úgy vagyok, hogy azt tartom nevetségesnek, aki ebből semmit nem érzékel, vagy még izomból tagadja. A “gazdagok szidása” meg úgy tapasztaltam, hogy nálad ilyen különösen érzékeny téma, amit mintha még magadra is vennél mindig, mintha minimum azt írnánk, hogy “Surci vagyonának felét osszuk el a szegények között és meg van oldva a gazdasági problémánk” (jó, itt most pont feljött az adózás kapcsán, de Aoin már volt, hogy akkor is felhoztad, amikor nem is arról ment a konkrét vita, max érintette azt XD), pedig semmi ilyesmiről nem volt szó, csak egyszerűen az a helyzet, hogy a profit kedvéért mindenen átgázoló, mindenkit (más emberek, környezet, stb.) leszaró gazdag képe sem valami hollywoodi filmekben szereplő meselény csupán, hanem sajnos a való életben is szép számmal vannak jelen. Nyilván itt sem kell átmenni full hungaristába, aztán olyan szintű “hadjáratba” kezdeni a multik ellen, hogy többé nem eszünk Mekiben, nem vásárolunk plázában, stb., viszont azért ez a gazdagok iránti ellenszenv sem csak abból gyökerezik, hogy “X-nek több pénze van mint nekem, kezdjük el emiatt utálni, meg azt terjeszteni, hogy gonosz!” Emlékszem, a James Cameronos Avatárra mondták sokan, hogy mennyire 2D-s és életszerűtlen benne a “gonoszok tábora”, az értékes ásványért mindent feláldozó üzletember, a kőagy-őrnyag amcsi katona, stb. Miközben ilyenek léteznek, pl. az a sztori megvan neked mostanában Trumppal, az indiánokkal, meg az olajvezetékkel, ami előbbi szerint feltétlenül szükséges? Na, ilyenekre gondolok, ezért van az, hogy sok gazdagnak “rossz a sajtója”, nyilván ez nem azt jelenti, hogy utáljunk mindenkit, aki X forintnál többet keres havonta, de ez sem csak egy szimpla “konteó”, amit a paraszt Józsi bácsi talált ki unalmában, pusztán azért, mert megunta, hogy a sikeres tőzsdés Gézának az övénél sokkal több pénze van. 😀 Az meg szintén nem valami “varázslat”, hogy sok embert bizony meg tud hülyíteni a pénz és értelemszerűen minél több van nekik, annál többet akarnak, illetve foggal-körömmel ragaszkodnak a már meglévőhöz. Ez persze érthető, mert ki a fene akarná elveszteni a már megszerzett vagyonát, viszont ha valakinél ez az egész előlép elsődleges életcéllá és csak ezt kergeti egész életében, miközben a személyisége emiatt eltorzul mondjuk egy nagyképű seggfejjé, akkor talán nem csoda, hogy előbb-utóbb mindenki utálni fogja és nem azért, mert annyi van a számláján, hanem azért, amit ez kiváltott nála.

    Szal könnyű mindent elintézni azzal, hogy “á, ez is csak egy újabb konteó!” (legalább annyira, mint mindet csont nélkül elhinni), de attól még előfordulhat, hogy ezen konteók akár 1-2%-a, akár nagyobb részük igaz. Speciel a “Sorosozásnál” is az van (ha már itt feljött fentebb), hogy oké, Orbánnak kiváló ürügy egy ellenségképre, ez valóban látszik, de emellett eszembe jut egyik ismerősöm mondása is, miszerint: “Én azért nem vennék félvállról egy olyan embert, aki országok sorsát képes irányítani.” (Lásd legutóbb az amcsi elnökválasztást, ahová nagy kanállal öntötte a pénzt, az más kérdés, hogy végül nem az ő jelöltje nyert, mert ő sem mindenható varázsló, csak egy nagyon gazdag ember. XD) De egyébként az összes fenti “kulcsszó” (liberálisozás, zsidózás, fasisztázás, stb.) mind olyan, hogy jellemzően nem a semmiből jöttek, ahogy általában a csúnya előítéletek kialakulását is valamilyen élettapasztalat előzi meg, amit nyilván nem egy és nem két embert élt meg. Az más kérdés, amikor direktbe politizáló egyének vagy csoportok ezeket még szándékosan és irreális módon felerősítik, rájátszanak, mert ilyenekből is van egy csomó, de az a nagy helyzet, hogy attól még ezek sok esetben nem pusztán légből kapott hülyeségek. (A “migránsozásnál” is mennyien mondták, hogy szimpla rasszizmus azt állítani, hogy az eltérő kultúra, vallás, stb. gondot fog okozni esetükben, aztán hogy-hogy nem, amelyik országba bementek, ott hirtelen megszaporodott a nők ellen elkövetett nemi erőszakok, robbantások és hasonlók száma.)

   • ha ebből akar megélni, akkor szükségszerűen csak szar lehet?

    Nem ezt mondtam, hanem hogy ha már ebből szeretne megélni, akkor legalább ne baromságokat terjesszen, pláne akkor ha a stílusával sikerült nagyobb közönséget megfognia, akik ezek után fanboi/grill-módra véleményvezérként tekintenek rá. A legtöbb embernél pont az adott személy hitelesíti az információt, mivel kényelmesebb ráokézni egy nekünk amúgyis szimpi véleményre mint utánajárni a dolgoknak (lásd akármilyen oldali médiát és azok hallgatóit-nézőit). Ergo nagy nyilvánosság-nagy felelősség, ha már úgyis szereted ezt a Pékenberes hasonlatot 😀 A fentiek esetében is azzal van főként problémám, hogy bizonyos témákban baromságokat beszélnek, és a hallgatóik ezt ugyanúgy készpénznek veszik. És igen TCnek jobb lett volna ha marad a polgárpukknál, blogolásnál, droidsztoriknál, military dolgoknál és tolvajkergetésnél, és nem száll be a politikába. Pláne nem a Bombagyáras észosztással, mert az minden volt, csak nem tényeken alapuló felvilágosítása az olvasóknak. Azt is értem én hogy neked fontosabb a szórakoztatás-faktor, de amikor olyan, mindennapi életünket alakító dolgokról van szó, mint gazdaság és politika, akkor a száraz tények lehet hogy kevésbé dobják meg a fun-faktort, ellenben azok befogadásával érthetővé válik, mi miért történik úgy a világban, ahogy.

    “Oké, ezt értem, de az az igazság, hogy így a megnyilvánulásaid alapján te meg a másik szélsőség vagy: aki csípőből utasítja el azt, amire akár csak a konteó leghalványabb árnyéka is rávetül.”

    Igen, mert a konteó nem más, mint az ismerethiány kitöltése valami hülyeséggel, ami a konteósok “logikájába” beleillik – persze csak akkor ha igazolni tudják vele a prekoncepcióikat. Igy meg is van a kész válasz, ami bőven kielégíti azokat akiknek ugyan lövésük nincs az adott témáról, de mégis szeretnék azt hinni, hogy ismerik és átlátják a világ működését, hisz akkor már nem érzik magukat hülyének. Emiatt nem is érdeklik őket legtöbbször a konteókat cáfoló tények és adatok, lesöprik azzal hogy “nah ez is a félrevezető összeesküvés része”.
    ““feministázás”. (…) Ebben mi pl. a “konteó”?”

    Ebben semmi, csak olyan mint a libsizés vagy a rasszistázás: egyesek mindenben ezt látják meg, mint a világot mérgező mételyt (+ persze mellette még a (neo)liberálisokat is :D). Természetesen létező gond a nonszensz “érvekre” hivatkozó feminista nyomulás, ellenben kisezer egyéb oka is van az adott fennálló problémáknak. Ráadásul minket itt, Mo.-n nem igazán érint ez a dolog, egy területet kivéve (gyermekelhelyezés válás esetén, de ott sem ideológiai alapon döntenek 95%ban az anyák javára). Szal lehet hogy idegesítő a netes nyomulásuk, de a hétköznapi életben nincs nagy támogatottsága a baromságaiknak a magyar nők és társadalom körében, és nem is lesz. Ny-Európában és az USA-ban ez máshogy van, ott jódolgukban ráérnek ilyesmivel szarakodni, és igen, ott komoly gondok is adódnak ebből az élet sok területén, ám nálunk ez marginális minden téren.

    Akárcsak a migráncsozás, ami szintén Ny-Európa gondja, nem a miénk, mert nem vagyunk bevádorlási célország és nem is leszünk. Ők meg fogják oldani ezt a problémát minden libsizés és Eurábiás apokaliptikus vízió ellenére, igencsak megváltozott a közhangulat ezügyben az elmúlt 2 évben. Nálunk viszont csak ellenségképnek kiváló, más értelme nincs ennyire tolni ezt a témát Mo.-n. Persze Orbi jól ráérzett a magyar néplélekre, amelynek megvan az oka hogy miért ilyen (a kontinens etnikailag legtisztább nemzetállama vagyunk Trianon óta, a magyarok nagyrészt nem találkoznak más etnikummal a mindennapokban raptorokat kivéve, azokkal pedig kizárólag negatívak a tapasztalatok). És kiváló gumicsont, addig se merülnek fel ilyen kérdések, hogy pl. miért rohad le az ország, az oktatás/eü, mikor közeledik már az életszínvonal Ny-Európához (pontosabban miért állunk már összehasonlítás tekintetében közelebb a Balkánhoz mint a Visegrádiakhoz), miért lopnak ilyen pofátlanul, mi lesz a kivándorlással, a demográfiával, sötöbö. Ettől függetlenül persze tény, hogy ez a szintű és “minőségű” bevándorlóáradat tarthatatlan, és igencsak kívánatos lenne az iszlám de facto betiltása az EU-ban.

    Soros pedig nem képes “országok sorsát irányítani”, bár valóban nagy befolyással bír – de ez minden milliárdosról elmondható. Az amerikai elnökválasztási kampányt pedig azért támogatta, mert ott magánemberek adományaiból intézik a kampányfinanszírozást. Más milliárdosok meg a Donald kacsát támogatták, vagy előtte Bush-t vagy Obamát. Egyébként meg egy társadalmi kérdésekre érzékeny filantróp milliárdos, ami a hátterét ismerve nem csoda. A gond az hogy azt képzeli, egyes kérdésekre ugyanazt a választ fogja adni minden társadalom mint az amerikai vagy Ny-európai, csak K-európában mindenféle okok miatt alacsonyabb a társadalom toleranciaszintje, aztán sokszor mellényúl. Pontosabban nem ő személyesen, hanem azok az ő értékrendjéhez közel álló szervezetek, akiket épp ezért támogat – és akik nem veszik észre hogy nem Ny-Európában vannak. De ettől nem lesz ő “gonosz” vagy ilyesmi, ráadásul a magyarországi gazdasági-társadalmi folyamatokra a ráhatása akkor is csekély lenne ha nagyon foglalkozni akarnak az országgal, jelenleg meg kb. semmi, csak Orbi most őt találta be pofozózsáknak (de úgy látszik jól pofára fog esni vele hehehe).

    ” A “gazdagok szidása” meg úgy tapasztaltam, hogy nálad ilyen különösen érzékeny téma”

    Igen, mert ez tipikus tünete annak a komcsi mentalitásnak, ami miatt ott tart ez az ország, ahol. Remek táptalaja a szociális demagógiának, amivel az erre egyébként is rendkívül fogékony átlagembert meg lehet etetni + ehhez jön még a vállalkozók folyamatos szidalmazása, a magasabb keresetűekre való irigykedés, és már rögtön ott tartunk, hogy “Ki a gazdag? Aki többet keres nálam.” Ez már bőven elég az átlagprolinak, akik a magyar választópolgárok nagy részét alkotják. Abba meg már bele se megyek, hogy gazdasági viszonylatban hogy is néz ki egy ilyen “gazdag” vagyona, ki számít gazdagnak, és milyen hatással van ez az egész a gazdaság működésére, mert akkor még 70 oldalt írhatnék ide. Maradjunk annyiban, hogy a gazdag azért gazdag(abb) mert rátermettebb, okosabb, kreatívabb, iskolázottabb, több értéket tud előállítani mint a csóró, aki meg pont ezért csóró. A gazdag az érték, mert ő tud tőkét felhalmozni, amit vállalkozásba vagy annak bővítésébe, innovációba és a foglalkoztatás növelésébe fektethet, hosszútávon pedig ez a tőkés osztály jelentené az ország felemelkedésének zálogát – ha hagynák megerősödni, és nem rabolnák le folyamatosan, nem néznének fejőstehénnek mindenkit, aki teljesítménye okán magasabb életszínvonalra jogosult. (Itt nyilván nem Mészárós Lőrincről és Gyurcsiról beszélek, ezek szimpla gazdasági bűnözők, akiket nem adóztatással, hanem büntetőeljárással és vagyonelkobzással kell szankcionálni). Akit jobban érdekel, tanulmányozhatja a délkelet-ázsiai kistigrisek vagy Írország felemelkedését, vagy Lengyelország, Szlovákia és a balti államok 2000-es és 2010-es évekbeli gazdaságtörténetét (és vesse össze a magyarral -__-). Csakhogy az átlagmagyar mentalitásban a “nálam gazdagabbak” zsebében való vállig turkálás alapvető proliérték, ahogy a “gonosz multik” lehúzása is, nem csoda hogy ez az egyetlen ország a világon, ahol képesek egyesek adóemeléssel kampányolni. Csak abba nem gondolnak bele hogy a valóságban mit is jelent ez, milyen hatásai vannak közép-és hosszútávon az egész gazdaságra. De ezen nem is lepődök meg, elvégre még EU-ellenesek is vannak ebben az országban, nem is kevesen… Bár hála istennek nem ők a többség. Ezenkívül nem vagyok kommunista, hogy bármi gondom legyen a gazdagokkal vagy a nagytőkével, ellenben a fideszesekkel, jobbikosokkal, harmadikutasokkal és egyéb hasonló szerzetekkel, akik jobbosnak hallucinálják magukat, holott gazdpol vonalon ugyanazt a demagóg bolsevik maszlagot tolják mint az LMP, MSZP vagy bármelyik ballib romkocsmás gittegylet. Nem csoda hogy egyetlen normális gazdaságpolitikust nem lehet fellelni a soraikban, viszont Bogár Lacibácsikkal, Csath Magdi nénikkel, Matolcsykkal és egyéb vudusámánokkal rendesen el vannak eresztve.

    Nem akartam ennyire belemenni, de így talán érthető, miért ugrok erre ennyire.

    “Aoin már volt, hogy akkor is felhoztad, amikor nem is arról ment a konkrét vita, max érintette azt”

    ??? Nem emléxem ilyesmire, sőt hogy egyáltalán előkerült volna ilyen téma.

   • “Nem akartam ennyire belemenni, de így talán érthető, miért ugrok erre ennyire. ”

    Semmi gond amúgy és igen, így már oké. 🙂

    ““Aoin már volt, hogy akkor is felhoztad, amikor nem is arról ment a konkrét vita, max érintette azt”

    ??? Nem emléxem ilyesmire, sőt hogy egyáltalán előkerült volna ilyen téma.”

    Most visszakeresni már nem fogom tudni, annyi rémlik, hogy Offban feltett valaki egy politikai jellegű kérdést (valahogy úgy, mint amikor múltkor Vihar a CEU-ügyről kérdezett), aztán az arra írt válaszodban szintén előjött valami ilyen fordulat, hogy “ez ugyanolyan, mint pl. proliknál az “utáljuk a gazdagot!” mentalitás. Persze az eszükbe sem jut, hogy esetleg a saját hülyeségük miatt tartanak ott, ahol, de a náluk tehetősebbre irigykedni, na, az nagyon megy nekik”. XD Lehet nem pontos idézet, talán egy fél éves, vagy régebbi postról van szó, meg ott azért ekkora terjedelemben nem fejtetted ki, mint most itt, csak feltűnt, hogy neked ez ilyen “soft spot”, mert ha kivételesen Aoin is felüti fejét gazdasági/politikai téma, akkor azért 1-2 mondat erejéig már többször kitértél/utaltál erre. XD

   • Azt azért vágod, Titkos, hogy Surci milyen elegánsan megkerülte a bajkeverő oligarchákkal kapcsolatos felvetéseidet.

    “a profit kedvéért mindenen átgázoló, mindenkit (más emberek, környezet, stb.) leszaró gazdag képe sem valami hollywoodi filmekben szereplő meselény csupán, hanem sajnos a való életben is szép számmal vannak jelen”

    “mert ki a fene akarná elveszteni a már megszerzett vagyonát, viszont ha valakinél ez az egész előlép elsődleges életcéllá és csak ezt kergeti egész életében, miközben a személyisége emiatt eltorzul mondjuk egy nagyképű seggfejjé”

    Hacsak nem ezt szánta válasznak.

    “Itt nyilván nem Mészárós Lőrincről és Gyurcsiról beszélek, ezek szimpla gazdasági bűnözők, akiket nem adóztatással, hanem büntetőeljárással és vagyonelkobzással kell szankcionálni”

    De mivel ez a mai Magyarországon a lehetetlenséggel határos, így nem is tekinthető valódi válasznak. Továbbra is maradunk ott, hogy a PISZOK, IRIGY CSŐCSELÉK a hibás. Meg a hajléktalan, aki megdöglik a híd alatt. 😛

   • “Azt azért vágod, Titkos, hogy Surci milyen elegánsan megkerülte a bajkeverő oligarchákkal kapcsolatos felvetéseidet.”

    Pash, én ezzel így nem tudok mit kezdeni. Ezek erkölcsi kategóriák, lehet azért nemszeretni valakit mert egy nagyképű gazdag seggfej, meg hogy a személyisége eltorzul a pénztől/hatalomtól (nem törvényszerű egyébként, de tapasztalat, hogy valóban NAGYON el tud szállni tőle az ember, és egyáltalán nem kellemetlen érzés :D), viszont ennek nincs sok köze a gazdaságban betöltött szerepéhez. Azért adóztatni valakit, mert neked nem szimpatikus (ráadásul kollektív büntetésként, mert nemcsak a seggfejekre vonatkozik a törvény ugye), a komcsiproli irigység kategóriája. Ilyen irányba meg feleslegesnek tartom elvinni a témát, mert az minden csak nem értelmes gazdasági vita és program.

    És ilyen mitikus kiszákmányoló gonoszok ma már nálunk nincsenek, max a harmadik világban, de ezt az ottani ótvar kormányokon kell számonkérni, miért is ilyen hiányos a szabályozás.

    “De mivel ez a mai Magyarországon a lehetetlenséggel határos, így nem is tekinthető valódi válasznak.”

    Pedig ez a valódi válasz. Nem a gazdagokat kell szankcionálni, hanem a bűnözőket. Aki tisztességesen szerezte pénzét-vagyonát, és leadózta utána amit kell (kurva sokat, teszem hozzá), azt békén kell hagyni. Nehogy már a teljes vállalkozói vagy szakképzett és emiatt magasan kereső alkalmazotti szektor szívjon amiatt, mert pár politikusbűnöző nem bír magával. Az ilyen büntetőadóztatás egyébként se vezet semmire, pluszbevétel minimális belőle, de a hatása a gazdaságra az üzleti bizalom és stabilitás elvesztése miatt brutális.

    “Továbbra is maradunk ott, hogy a PISZOK, IRIGY CSŐCSELÉK a hibás. Meg a hajléktalan, aki megdöglik a híd alatt.”

    A csőcselék nem véletlenül csóró, a csöves sem a híd alá született. Mindenki változtathat ha nem tetszik, nincsenek eleve elrendelt sorsok (Nyugaton legalábbis). Épp ezért a sorsát minden felnőtt ember megérdemli.

   • Surci: javaslom, olvasd el a Nyomorultak című regényt. 🙂 Az, hogy Jean Valjean megvalósította az amerikai álmot (még ha átmenetileg is), csak egy romantikus kép Hugo világteremtésében. Mindemellett azt ábrázolja, hogy aki csóró környezetbe született, akiről a társadalom úgy ítélt, hogy felesleges, az tehet akármit, akkor is a híd alatt fog megdögleni.
    Azért azt ne felejtsük el, hogy azok, akik hajléktalanként tengődnek, nagyon sok esetben önhibájukon kívül kerültek az utcára. Egy idő után meg egy öngerjesztő ördögi körbe kerülnek, ahonnan nagyon kevés az esélyük az újrakezdésre. Ennek következménye, hogy fokozatosan lemondanak még a reményről is, és az alkoholba, drogokba menekülnek, vagy a bűnözésbe.

    Ja, és nyugaton sincs kolbászból a kerítés. Ott is rengetegen vannak marginális helyzetben, csak legfeljebb mi nem látjuk, mert rózsaszín szemüvegen keresztül nézünk a nyugatra. Még akkor is, amikor elvileg kritikusan próbáljuk szemlélni. A nyugathoz hasonló jóléti társadalom a japán. Ott is igencsak elharapódzott a hajléktalanság jelensége. Épp a minap láttam, hogy Tokió egyik legnagyobb parkjába mennyi hajléktalan költözött be, akiket most pont az olimpiai létesítmények építése apropójából ebrudaltak ki.

   • “Surci: javaslom, olvasd el a Nyomorultak című regényt. ”

    Olvastam. Csakhogy a 21. században vagyunk, ennek nincs relevanciája.

    “aki csóró környezetbe született, akiről a társadalom úgy ítélt, hogy felesleges, az tehet akármit, akkor is a híd alatt fog megdögleni.”

    Ma a fejlett világban mindenki számára alanyi jogon elérhető az alap-és középfokú oktatás, sok esetben ingyenes a felsőoktatás is. Emellett az interneten minden információ elérhető, és mivel már az utolsó cigányputriban is okostelefonnal szaladgálnak a purdék, ez sem lehet akadály. Innentől nincs miről beszélni: vagy akar valaki ezekkel élni, vagy nem. Ha leszarja, mert a környezete is leszarja, és inkébb drogos vagy alkesz lesz, akkor az lesz. így járt, erről nem a “gazdagok” tehetnek. Nem kell úgy tenni mintha nem létezne társadalmi mobilitás, sőt: a fentieknek köszönhetően épp most van rá lehetőség a legnagyobb mértékben.

    “Azért azt ne felejtsük el, hogy azok, akik hajléktalanként tengődnek, nagyon sok esetben önhibájukon kívül kerültek az utcára. ”

    Ilyen nincs, hacsak nem gyerek az illető. Ha valaki hajléktalan, az annak a követezménye, hogy hibás döntéseket hozott az életében, amik ehhez az állapothoz vezettek (elcseszett válás, alkoholizmus, játékszenvedély, meggondolatlan hitelfelvétel, satöbbi). Ez megintcsak nem rajta kívülálló ok, pláne nem a “gazdagok” vagy a “társadalom” hibája, az egyéni felelősséget elkenni itt nem lehet. De ez a hajléktalan-téma sarkítás, nem sok köze van az eredeti témához.

    “Ja, és nyugaton sincs kolbászból a kerítés. Ott is rengetegen vannak marginális helyzetben, csak legfeljebb mi nem látjuk, mert rózsaszín szemüvegen keresztül nézünk a nyugatra.”

    Az alapszintű megélhetést szocsegílyből is biztosítja a jóléti állam olyan szinten, amilyen szinten itthon egy átlagbérből meg lehet élni. Vannak feltételei, amit teljesíteni kell (továbbképzésre járás, végül kiközvetített munka elfogadása). Aki ezzel élni képtelen, magára vessen. A jóléti ballaszt így is lehúzza az egész EU-t, erről szól a mostani válság is.

    “A nyugathoz hasonló jóléti társadalom a japán. Ott is igencsak elharapódzott a hajléktalanság jelensége.”

    Japánban kissé máshogy néz ki a szociális és munkanélküli segílyek rendszere mint Nyugaton, eleve kizár belőle egy csomó részmunkaidős és hasonló státuszú dolgozót, és mivel a cég sokszor lakást is biztosít az alkalmazottnak, így ha nem hosszabbítanak neki, hamar utcára kerülhet. Így nyugati összehasonlításban nehezen áll meg ez a dolog, emellett az ottani jóléti kiadások mind arányaiban, mind szerkezetében mások, mint Nyugaton, messze nem olyan kiterjedt a jóléti szolgáltatások rendszere.

    A többi délkelet-ázsiai fejlett ország pedig semennyire nem jóléti állam, pláne nem a Nyugathoz hasonlítva.

   • Surci:

    „Azért adóztatni valakit, mert neked nem szimpatikus (ráadásul kollektív büntetésként, mert nemcsak a seggfejekre vonatkozik a törvény ugye), a komcsiproli irigység kategóriája.”

    Komcsiproli vagyok. Kösz. Tényleg ezen a személyeskedő vonalon akarsz maradni? Csak úgy kérdem! 😛

    1, Már régóta vitázok én is, meg több ismerősöm is szociális témák kapcsán MRA-szférában (Férfihang, Dean blog). Csak aki nem akarja látni, nem veszi észre, milyen súlyos szociális problémák vannak Mo.-n. Rengeteg megoldási ötlet előkerült, így a FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELEM, a VAGYONADÓ meg még néhány. Ezeket pro és kontra kitárgyaltuk azokon az oldalakon. Az „irigység” vádat, amit többek között nekem is az arcomba vágtál, kikérem magamnak. Szociális érzékenység a mozgatórugó. Rengeteg ismerősöm él létminimum alatt, sőt, olyan is, aki nyomorban, bocs, ha együtt érzek velük. Nézd el nekem, hogy ha látok lassacskán elpusztulni egy hajléktalant, az nekem fáj. Lehet, hogy neked nem fáj, te nem vagy szociálisan érzékeny – de nálam ez a mozgatórugó, semmi több. Deansdale-lel és a többiekkel egy konstruktív vitában a szóba jöhető megoldásokról beszélünk – ami persze lehet, hogy nem jöhet szóba. De vitázunk róla. Ezt a vitát agyonütni olyan lapos moralizálással, hogy IRIGY KUTYA VAGY, meg LEKOMCSIZNI A MÁSIKAT (többek között antikommunistákat), az nem túl fair.

    2, Ez a kommented most félrement, mert még csak nem is a vagyonadóról beszéltem, ahogy Titkos sem, csak arról, hogy a Mészáros Lőrinc, Habony Árpád, Gyurcsány Ferenc, Hajdú Péter és egyéb oligarchák, jó lenne, ha megkapnák a méltó büntetésüket. Félreértés ne essék, nem lámpavasra gondoltunk, hanem arra, hogy törvényi keretek között lecsap rájuk az igazságszolgáltatás. Vagy ezen óhajok megfogalmazása is „a komcsiproli irigység kategóriája”?

    „Mindenki változtathat ha nem tetszik, nincsenek eleve elrendelt sorsok (…). Épp ezért a sorsát minden felnőtt ember megérdemli.”

    Brian Tracey se mondhatta volna szebben! 😛

    Foma egyébként alant szépen leírta a lényeget. A hajléktalanság-probléma ennél sokkal komplexebb, Surci, a te sarkításod meg sem közelíti a lényeget. (Egyébként félelmetesen hasonlít ahhoz, ahogy az MLM-lovagok értelmezik ezt a kérdést. Egy MLM-ben utazó ismerősöm például szóba hozta néhány évvel ezelőtt Tarlós intézkedését, amiben a hajléktalanokat kiűzte a közterekről, üdvözölte, aztán olyan gyülőletbeszédet fejtett ki nekem, ami hallatán a vér megfagyott bennem). Szerintem hagyjuk ezt a hajléktalan-témát, mert napestig vitatkozhatnánk róla.

    Foma:

    „A nyugathoz hasonló jóléti társadalom a japán. Ott is igencsak elharapódzott a hajléktalanság jelensége. Épp a minap láttam, hogy Tokió egyik legnagyobb parkjába mennyi hajléktalan költözött be, akiket most pont az olimpiai létesítmények építése apropójából ebrudaltak ki.”

    Ez az, amiről a nagy Japán-fanok elfelejtenek mesélni. 😦

   • “Komcsiproli vagyok. Kösz. Tényleg ezen a személyeskedő vonalon akarsz maradni?”

    Nem én tehetek róla ha magadra vetted. Ez csak abban az esetben lehetséges, ha mégiscsak személyes ellenszenv miatt szeretnéd őket extraadóztatni.

    “Csak aki nem akarja látni, nem veszi észre, milyen súlyos szociális problémák vannak Mo.-n.”

    Ezt aláírom. Az okok feltárása viszont elmarad, és mindenki csak addig jut, hogy “XY csóró, ezért az ÁLLAM adjon neki pénzt!” Csakhogy az államnak honnan is van pénze…? milyen arányban vannak a kiadásai és bevételei, van-e rá keret egyáltalán, satöbbi… Na ez az amiről soha nincs szó.

    “FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELEM, a VAGYONADÓ”

    Meg se lepődöm, hogy a gazdaság beindítása és a hazai munkajövedelem/vállalkozói profitráta növelése nem merült fel a megoldások között.

    “De vitázunk róla. Ezt a vitát agyonütni olyan lapos moralizálással, hogy IRIGY KUTYA VAGY, meg LEKOMCSIZNI A MÁSIKAT”

    Itt egyedül te próbálod morális síkra terelni ezt a kérdést. Engem ez a vonal nem érdekel, mert egyrészt minden diskurzus ezen a szentimentális szociális demagógián úszik el, amit már rohadtul unok (mint ez a csöves példa is), másrészt pedig ha nem akarod hogy kommunistának tartsanak, akkor ne a kommunizmust propagáld. Mert a mindenféle extraadókból finanszírozott FNA, állami segílyezés, stb… az a kategória.

    “Vagy ezen óhajok megfogalmazása is „a komcsiproli irigység kategóriája”?”

    Ha figyelmesen olvastad a kommentjeimet, feltűnhet, hogy magam is büntetőeljárást javasoltam ellenük.

    “Brian Tracey se mondhatta volna szebben!”

    És milyen igaza volt!

    “néhány évvel ezelőtt Tarlós intézkedését, amiben a hajléktalanokat kiűzte a közterekről, üdvözölte”

    Mindenki üdvözölte, akiknek elegük volt már az antiszociális lumpenekből.

    “hajléktalanság-probléma ennél sokkal komplexebb, Surci, a te sarkításod meg sem közelíti a lényeget. ”

    Engem, mint fentebb írtam, nem izgat ez a dolog. Nem én hoztam a csöves analógiát, és én is szeretném most már lezárni, mert egy teljesen marginális kérdés. Amit viszont leírtam, tény: a csövesek 99%-a maga tehet arról, hogy az utcán van. Lehet őket sajnálni, segíteni, adakozni, akármi, mindenkinek szíve joga, ettől még az egyéni felelősségüket nem lehet elvitatni.

    “Ez az, amiről a nagy Japán-fanok elfelejtenek mesélni. ”

    Azért mert nem az ottani csövesek vannak érdeklődésük középpontjában. Vannak ennél szebb és érdekesebb dolgok is arrafelé, nem mindenkinek szívügye ez a téma.

    Pash, még annyit, hogy jó lenne ha nem vennél magadra mindent, mert ennek a sértett vagdalkozásnak nem sok értelme van.

   • Nagyon nem tudok egyet érteni azzal, hogy a hajléktalanok 99%-a maga tehet a sorsáról. Korábban említetted a rossz válást. Nos, ahhoz két ember kell, meg minimum két ügyvéd. De ezt most nem is forszírozom tovább. Ami a lényeg, erősen kétlem, hogy a hajléktalanok ilyen nagy arányban maguk tehetnek sorsukról. A rossz hitelfelvétel sajnos élen jár a jelenségben, de azért azt vegyük figyelembe, hogy a rossz hitelfelvételben is két szereplő van, a hitelt felvevő, és a hitelező, aki mondjuk elsumákolja pár részletre való figyelemfelhívást. Gazdasági ügyekben az átlag magyar nagyon rosszul van tájékoztatva (még a saját háztartásának gazdaságára vonatkozóan is). Ezt remekül ki lehet használni, és sok bank ki is használta. Hiába olvasom el az apró betűs részt is, ha egy mondatot nem értek meg belőle a névelőkön kívül. Most akkor béreljek fel horror összegekért egy ügyvédet/gazdasági szakembert? Ebből fakadóan, a rossz hitelfelvételt nem tudom önhibának tekinteni, amennyiben a hitel konstrukciója, és néhány szerencsétlenség együtthatója okozza az ember anyagi helyzetének bedőlését (és azért valljuk be, nagyon sok hitelesnek betett a 2008-as válság, ami nélkül simán elevickéltek volna a hitel törlesztésével).

   • “Ami a lényeg, erősen kétlem, hogy a hajléktalanok ilyen nagy arányban maguk tehetnek sorsukról.”

    Pedig de, olvasd el a velük készült interjúkat. Egy sem úgy kezdődik, hogy “hirtelen egyik pillanatról a másikra az utcára kerültem”, mindig van valami előzmény, ami az ő felelősségének kategóriájába esik. Ezt persze ki lehet színezni, bagatellizálni, meg a szociográfiák amikben megjelennek ezen írások is igyekszenek kenegetni a felelősséget, de az eredőjük mindig egy felelőtlen döntés.

    A rossz hitelfelvétel pedig a kedvencem, ugyanis ilyen bedőlt devhitelesekkel (is) foglalkoztam éveken keresztül. Az agyatokat eldobnátok ha tudnátok, 10-ből 9 “bajbajutott” hitelesnél hogy nézett ki ez a történet. A leggyakoribb a NULLA önerő mellé két minimálbér közeli fizetésre felvett 15-25 milliós hitel volt, mert kezdésnek nem elég a másfélszobás panel, új ház/lakóparki lakás kell mindenképp. De volt itt rokkantnyugdíjra+ mama nyugdíjára felvett 30 millás hiteltől kezdve feketemunkás jövedelmen át minden. És még nekik állt feljebb ha visszakérdeztél, hogy ilyen picsa jövedelemre nem lesz az sok?

    “Gazdasági ügyekben az átlag magyar nagyon rosszul van tájékoztatva (még a saját háztartásának gazdaságára vonatkozóan is).”

    Kinek a felelőssége a saját pénzügyei felől való tájékozódás?

    “Hiába olvasom el az apró betűs részt is, ha egy mondatot nem értek meg belőle a névelőkön kívül. Most akkor béreljek fel horror összegekért egy ügyvédet/gazdasági szakembert? ”

    A probléma az, hogy erről mind tájékoztatva lettek, ez a protokoll. Csak leszarták. A hitelügyintéző elmondta, hogy amennyiben megugrik az árfolyam, ennyivel fog nőni a részlet, ezesetben vállalják-e, vagy legyen fix kamatozású forinthitel, ott nincs semmi kockázat csak drágább a törlesztő. Naná hogy deviza. Erről ennyit. Én személyesen ismerem ezeket a “szemét bank átbaszott”-sztorikat, nem igazán úgy nézett ez ki ahogy a híradóban mutogatták. A bankokról is lehetne sok mindent mondani, ők sem ártatlan báránykák ebben az ügyben, de mindegyik úgy kezdődik, hogy “nincs pénzem, de lakást/kocsit akarok, gyerünk a bankhoz!”. Akinek nincs pénze, ne akarjon költekezni. Aki normális önerővel és keresettel vágott bele, ha meg is érezte a dolgot, nem úszott el. Juteszembe anyámék is akkor vettek fel hitelt a ház felújításához+szigeteléséhez, és bár egyikük sem közgazdász, megmondták, hogy deviza szóba sem jöhet, mert nem ismerik és nem hajlandóak olyan szerződést aláírni aminek a részleteit nem értik.

   • Uhh, mi lett itt… XD

    “Azt azért vágod, Titkos, hogy Surci milyen elegánsan megkerülte a bajkeverő oligarchákkal kapcsolatos felvetéseidet.”

    Amúgy igen, de ahogy neki is írtam, az már korábbi Aois postjaiból is világossá vált számomra, hogy mondjuk úgy, csöppet elfogultan “gazdagpárti”, de nem is az ő “prolivá változtatása” volt a célom, csak legalább pszichológiailag szerettem volna megérteni, hogy hogyan működik ez nála, ez meg így a fentiek után már azért sikerült. 🙂

    Igazából két dolog volt csak fura nekem, a postja többi részét még úgy kb. korrektnek is mondanám, vagy legalábbis megérthetőnek:

    1. Az az optimizmussal kevert magabiztosság, hogy szerinte sem a feminizmus nem fog nálunk teret hódítani, sem a menekültekkel nem lesz soha problémánk. Előbbinél semmi biztosíték nincs rá, hogy nem fog később radikalizálódni (vannak már ilyen csodás, masszív férfiuszításra szakosodott magyar nyelvű blogok is és ugye épp nemrég beszéltünk itt arról, hogy most már hazánkban is lesz Gender Studies egyetemi szinten, ami szintén nagyon hiányzott…), elég, ha csak arra gondolunk, hogy a rendszerváltás óta hány olyan amcsi divathülyeséget vettünk át tőlük, amikre eleinte még azt mondták sokan, hogy “á, ez csak egy múló hóbort lesz!”. (Btw, csak hogy egy jobbos példát is mondjak: anno a Jobbikra alakulásakor sokan csak vigyorogva legyintettek, hogy “á, pár százalékos kis pártocska lesz maximum, pár hülyegyerek nácisat játszik, majd elmúlik…:3”, aztán mostanra az Orbán Birodalom után a második legerősebb párt, szal… XD)

    A menekülteknél meg szerintem szimplán az lesz, hogy ja, MÉG nem vagyunk célország, ellenben mihelyt a Nyugat- és Észak-európai országok telítődnek velük, hirtelen már Magyarország is tökéletesen megfelelő lesz Ahmedéknek, elvégre még mindig jobb, mint otthon, ahol lelövik őket, vagy levágják a fejüket. Ez a “Németbe, meg Svédbe akarunk menni!” csak addig lesz módi, amíg az ottaniaknak is elegük nem lesz belőlük. (De ugye nem véletlenül akart már korábban is kvótázni az EU, majd szétdobják ők ezeket minden európai országban, ha ők maguktól valamelyikbe nem akarnak menni. 😛 Btw, Japán a király! XD) A fenti dolgokat egyébként szintén nem magamtól találom ki, pl. Nógrádi György is beszélt már erről.

    Szóval én ezekkel a dolgokkal úgy vagyok, hogy ebből a szempontból Amerika, illetve Nyugat-Európa kvázi Magyarország jövője és elég nagy luxusnak találnám, hogy úgy álljak hozzájuk, hogy “á, itt nem lesz ezekből soha semmi baj, majd akkor kezdek félni, ha már nyakig ér a szar”. XD Persze én is remélem, hogy Surcinak lesz igaza, de minimum fenntartásokkal kezelem mindkét témát.

    2. Illetve Soros Gyuri erőteljes mosdatásán lepődtem még meg picit. 😀 Szal van itt egy fazon, akinek jóhiszeműen is minimum visszás dolgai vannak, aztán ezt elintézni annyival, hogy “szegény, nyugati stílusú, meg nem értett filantróp”, hát…LOL, na. 😀 Róla egyébként annyit, hogy mindenkinek tudom ajánlani ezt a videót , 13 perc nem a világ és hogy pozitívumot is mondjak róla, legalább őszinte. Egy percig sem próbálja tagadni, hogy neki jó kis üzleti játék megkavarni más országok pénzügyi helyzetét, viszonylag a videó eleje körül még ki is mondja, hogy “For me, this is a game, this is business, I don’t and can’t care aboout the social aspects of it.” Hát kösz b+. 😛 Az a nácis rész meg külön csemege, bár ha jól értem, azt a pénzért megvásárolt “nevelőapja” csinálta, ő max csak segédkezett, de szegény filantrópban úgy túltengett már akkor is az emberbaráti szeretet, hogy elkezdte elkobozni zsidó társai vagyonát, hát van ilyen… 😛 Persze emelett tök cuki, hogy különböző, harmadik világbeli afrikai országokban javítja az infrastruktúrát, vagy éppen szíriai menekülteknek osztogat “Így játszd ki az európai határőrséget!” című prospektusokat, viszont mivel közben jobb állapotban lévő országokkal cseszik ki, ezért valahogy nem tudok teljes mellszélességgel kiállni mellette. Valóban, ettől ő még nem lesz valami “ősgonosz”, vagy maga a Sátán, csak mondjuk úgy, hogy az ő és az én értékrendem szerint más és más a fontos és nyilván ha ő az enyémmel szemben tesz dolgokat, akkor értelemszerűen nem lesz szimpatikus.

    Btw, még ehhez az “utált gazdagok” témához: érdekes módon van egy csomó olyan gazdag is, akik szintén úsznak a pénzben, mégsem látom, hogy minden ország utálná őket. Pedig ezekből is van, aki valódi értékeket teremtett (pl. szegény megboldogult Steve Jobs), illetve olyan is, aki csak apuci felhalmozott pénzét szórja el kurvákra, fegyverekre, meg narkóra és közben valszeg két napot nem dolgozott még (ilyen pl. Dan Bilzerian), de mindkettőnek elég erős fanboy tábora van és nem hallom, hogy nagy tömegben szidnák őket. (Pedig utóbbi aztán igazi “proli-céltábla” lehetne, képzeljetek el egy olyan embert, aki a Facebookján naponta osztja meg, hogy mennyi haszontalan, élvhajhász hülyeségre szórta el ma is a pénzét, pusztán azért, mert megtehette. :D) És nyilván nem ők az egyetlen ilyenek, szal ez a “proli elmélet” oké, hogy létezik, de nem mindig lehet minden gazdagot ezzel bevédeni, meg úgy hivatkozni 1-1 gazdasági bűnözőre, hogy “jó, hát ő pont lopott, de vele nem jó példálózni, ő a ritka kivétel!”, mert sajnos annál jóval többen vannak.

    Ja, illetve még valamit: Surci is mondta, illetve balos érvek között rendre előjön, hogy “a migránsozás/Sorosozás egy olcsó Orbán-trükk, ami arra szolgál, hogy ezzel terelje el a figyelmet az olyan dolgokról, mint pl. a lerohasztott egészségügy, szétcseszett oktatás, stb.” Na most oké, hogy Orbán valóban főleg emiatt nyomatja ezt, de szvsz ezzel tényleg csak a kétbites, proli átlagszavazó figyelmét lehet “elterelni”. A legtöbb embernél viszont szerintem egyszerűen arról van szó, hogy párhuzamosan utálják a kettőt… XDDD Miért zárná ki egymást, hogy az elcseszett módon kormányzó kiskirályt, illetve a külföldről mindenféle pénzelt gittegylettel az országot furkáló genyó üzletembert EGYSZERRE utálja valaki? 😀 Szal mindig jót röhögök ezen a “amíg Sorosra figyelnek, nem veszik észre, hogy Orbán mennyit lop” érven. XD Ahhoz egyébként is túl feltűnően csinálja, hogy ne lehessen észrevenni, egyszerűen csak arról van szó, hogy egyikből sem kérnénk, bár ha már választani kell, talán még mindig inkább a helyi “oligarchia”, mint a Soros-Merkel migránssereg, előbbiek legalább nem akarnak megdzsihádolni. 😀

    Amúgy én sem akartam ennyire belemenni, mert meggyőzni úgy sem tudjuk egymást (ez olyasmi téma lesz Surci meg köztem, mint amikor pl. az Usteames Zsozso megítélésén vitáztunk XD), de Pash csak “kiprovokálta” belőlem a választ… XD

    Az adós és hasonló kérdésekbe meg végképp nem mennék bele, viszont még egy dolog:

    “Ilyen nincs, hacsak nem gyerek az illető. Ha valaki hajléktalan, az annak a követezménye, hogy hibás döntéseket hozott az életében, amik ehhez az állapothoz vezettek (elcseszett válás, alkoholizmus, játékszenvedély, meggondolatlan hitelfelvétel, satöbbi). Ez megintcsak nem rajta kívülálló ok, pláne nem a “gazdagok” vagy a “társadalom” hibája, az egyéni felelősséget elkenni itt nem lehet. De ez a hajléktalan-téma sarkítás, nem sok köze van az eredeti témához.”

    Már Foma is kérdezgette itt, de pl. egy “elcseszett válásnál” hol az “egyéni felelősség”? X nem látta 10 évvel előre, hogy Y egy aljas kurva / alholista nőverő fasz lesz évek múlva és “lúzer” módon feleségül vette / hozzá ment? Vagy az a gond, hogy nem írt normális házassági szerződést amiben tételesen benne lett volna, hogy válás esetén ki mit visz, mert a “hülyéje” megbízott a párjában? (Az emberek 90%-a egyébként ezen a ponton szokta kiverni a balhét a másiknál, hogy “MICSODA, HÁZASSÁGI SZERZŐDÉS, HÁT NEM BÍZOL BENNEM???”) Szóval jó duma ez a “mindenki a saját sorsának kovácsa”, épp csak a te olvasatodban ez azt jelenti, hogy az illető azonnal elbukik, mihelyt nem valami 100% hidegvérrel kalkulálgató Yagami Light. XD Mindenki hibázik, elég érdekes dolog egyetlen rossz döntésre visszavezetni egy totálisan kisiklott életet, meg azt mondani, hogy “bizony, 99%-uk egyetlen hülye döntés miatt járt úgy, ahogy”.

   • Jaj, az a Lenin-kép! Direkt használsz populista és demagóg eszközöket… amitől állítólag undorodsz? 😛

    Egy nagyon hosszú cikkem az FNA-ról:
    http://boszorkanyvadasz.blogspot.hu/2017/01/a-feltetel-nelkuli-alapjovedelem.html

    (Egyébként Deansdale ellene van az FNA-nak, és helyette ajánlja a vagyonadót.)

    „Nem én tehetek róla, ha magadra vetted. Ez csak abban az esetben lehetséges, ha mégiscsak személyes ellenszenv miatt szeretnéd őket extraadóztatni.”

    Felismerem, ha valaki burkoltan egy negatív jelzővel illett engem. Volt egy Zombigyilkos nevű fószer, aki vita során pl. mindenkit lekommunistázott (veled ellentétben nyíltan), aki támogatója volt a vagyonadónak. Ez a hol nyíltan, hol burkoltan negatív jelzőkkel való ellátása a vitapartnernek eleve kinyírja az egészséges és értelmes vitát.

    „másrészt pedig ha nem akarod hogy kommunistának tartsanak, akkor ne a kommunizmust propagáld.”

    Igen, maradunk a módszernél! Mindenféle módszer felvetése, ami a kapitalizmus megreformálását felveti (csak felveti, de nem követeli), az kommunizmus. Logikus. 😛

    „Mert a mindenféle extraadókból finanszírozott FNA, állami segílyezés, stb… az a kategória.”

    Aha. Csak éppen megemlítettem az FNA-t, hogy ez is vitatéma volt a Dean blogon (meg a Férfihangon), de jelen pillanatban nem propagáltam egyáltalán. Mondjuk Dean-nel is odajutottunk az FNA-vitában (ami pro és kontra zajlott), hogy oké, tényleg problémás az FNA, talán a vagyonadó kiváltja a dolgot. Bár, ha már ennyire emlegeted az FNA-t, akkor csak egy apró megjegyzés:

    Beszámolók olvashatóak a pilot-projectek eredményeiről. Tesztterület volt Kanada, Brazília, India és Namíbia. A namíbiai tesztfalu érte el a legkiemelkedőbb sikert, ahol 2 évig magánpénzből zajlott a kísérlet. Eredményeképpen megszűnt a mélyszegénység, 40%-kal csökkent a bűnözés, megnőtt az iskolában tanuló gyermekek száma, és létrejöttek helyi kis vállalkozások. Indiában az FNA hatására 70%-kal nőtt az iskolába járó gyermekek száma. Kanadában forráshiány miatt nem voltak képesek végigvinni a projectet. Ciprusban már van FNA, és pont a csőd szélén álló gazdaság miatt jutottak el a bevezetéséhez. A svájci népszavazás elutasította az FNA-t. A brazil állam alkotmányban rögzítette az FNA-t, de a bevezetését egy távoli dátumra tűzte: 2020.

    „Pash, még annyit, hogy jó lenne ha nem vennél magadra mindent, mert ennek a sértett vagdalkozásnak nem sok értelme van.”

    Úgy nehéz, ha folyamatosan lekommunistázod azokat, akik támogatják a vagyonadó ötletét. De hogy egy kis személyeskedést én is megengedjek magamnak, csak egy pici enyhébbet. Kicsit olyan az érvelésed közgazdasági kérdésekben, mint Bokros Lajosnak (félelmetesen olyan!), hajléktalan-kérdésben meg erőteljesen az MLM-huszárok felszínes és félművelt hülyeségeid idézed. „Ő tehet róla… nem kéne annyit inni… meg ekéne menni dogozni!” – gratulálok, Surci, megértettél egy kifejezetten komplex problémát. 😛

    „a csövesek 99%-a maga tehet arról, hogy az utcán van.”
    „Mindenki üdvözölte, akiknek elegük volt már az antiszociális lumpenekből.”

    Íme, egy jó kis uszítás, klasszikus gyűlöletbeszéd a hajléktalanok ellen. Bravó! Mindezt annak fényében, hogy az előbb meg kikeltél a sorosozás, migráncsozás, zsidózás, feministázás ellen.

    Az általad egydimenziósan értelmezett hajléktalan-problematika, mivel komplex, elég sok információt igényel már a megértése is. Csak néhány dolgot említenék meg, árnyalás gyanánt:

    1, Tarlós István 2010-ben tett egy ígéretet, miszerint december közepétől kiutasítja a hajléktalanokat az aluljárókból. A nyilatkozataiból az is kiderült, hogy szeretne kísérletet tenni a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma, a Belügyminisztérium, a MÁV, a fővárosi közszolgáltató cégek és a Budapesti Módszertani Szociális Központ tevékenységének koordinálására. A rendelet a problémák hosszú távú megoldása helyett a városi középosztály nyugalmát kívánta szolgálni. Budapest főpolgármestere a budapesti aluljárók kérdését úgy akarta megoldani, hogy nem volt hajlandó figyelembe venni azt, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen tartózkodnak a metróállomásokon. Az intézkedéstervezet tartalmazott mindezek ellenére több segítő és kibontó elemet is, mint a logisztikai átszervezések és a túlélőpontok létesítése. A probléma az volt, hogy a rendelet a hajléktalan-kérdést kizárólag rendészeti és szabálysértési ügyként kezelte. Erősen sugárzott róla a rendpártiság, aminek az értelmében „a rendet helyre kell állítani” és a „a szabálysértést meg kell torolni”.

    A Nyugati-pályaudvar az egyik legborzalmasabb közösségi tér. A hajléktalanok mellett prostituáltak és zsebtolvajok lepik el az aluljárót. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat két vezetője, Kozma Imre és Vecsei Miklós „körbevezették” Tarlós Istvánt a Nyugati pályaudvaron, hogy rámutassanak az ügy több dimenziójára. A kérdéssel foglalkozó emberjogi szervezetek a megoldás humanizálását kívánták elérni – és asszem, voltak is eredmények. Őszintén megmondva, ezen a ponton személy szerint pozitívan csalódtam Tarlós Istvánban. A főpolgármester az elején autoriterként nyilvánult meg, de később képes volt megteremteni a kapcsolatot a civil szférával, bevonva őket a probléma rendezésébe. Természetesen nem tudni, mennyi ebből a saját akarat és mennyi ebből a civil szféra ránehezedő nyomása…

    Tarlós István nyilatkozataiból kitűnt, hogy valamelyest tisztában van a hajléktalan-kérdéssel. A Fővárosi Önkormányzat végrehajtotta az 1993. évi III. szociális törvény rendelkezéseit és foglalkozott a fővárostól fejkvótát kapó civilekkel karöltve a hajléktalanok ellátásával. Minden év február 3-án felmérte a Budapesti Módszertani Szociális Központ, a Menhely Alapítvány és a Twist Olivér Alapítvány a hajléktalanok számát. A mérések szerint Budapest aluljáróiban 6000 hajléktalan él, akikből 200 aktív. Külön megbízták a szociális munkásokat, hogy számolják össze, mennyien laknak az aluljárókban. A magyar szociális szakma régóta szorgalmazza azt a szociális bérleti rendszert, amit Nyugat-Európa több országában alkalmaznak. A szociális bérleti rendszerrel meglenne az a lehetőség, hogy sikerrel beintegrálhassák az érintett hajléktalanokat a társadalomba.

    2, Dániában jóval humánusabb hajléktalanszálló-rendszert építettek ki, mint nálunk. Az a hajléktalan, aki itt helyet kapott, köteles volt munkára jelentkezni. Ha a hajléktalant egy munkahely nem alkalmazta, a szociális munkások kimentek és rákérdeztek, hogy miért utasította vissza a jelentkezését. A hajléktalanszállók garanciát vállaltak a gondozottjaikért. A hajléktalanszállókban volt konyha, ebédlő, könyvtár, videotéka, uszoda, konditerem. A gondozottak külön szobával rendelkeztek, amihez tartozott TV, videó, fürdőszoba. Az orvossági és a sürgősségi ellátást ingyen kapták. A dán polgárok nem nézték le a hajléktalanszálló lakóit, hanem elfogadták, hogy vannak emberek, akik lecsúsztak a társadalom legaljára. Egyetlen kikötést viszont tettek, és ez az együttműködés. Az együttműködést vissza lehetett utasítani, de ez esetben nem lakhatott a szállón. A dán nagyvárosok utcáin is vannak koldusok, de mivel ők nem vállalták az együttműködést, nem is kapták meg a kedvezményeket. A társadalomba visszatérni kívánók számára viszont megadják a lehetőséget a feltápászkodásra. A dán társadalom nem leírja a hontalanokat, hanem visszavezeti őket a társadalomba.

    3, A magyar bíróságokat nem lehet alapvetően nőpártinak nevezni, de egy válási per során hajlamosabbak a nőnek igazat adni, mint a férfinak. Az esetek nagyobb részében a nőnek ítélik meg a gyereket és a lakást, a férfi pedig esetleg megkapja a lakhatósági jogot. A lakhatási jog persze nem sokat ér, mivel az asszony új barátja bármikor kirakhatja a házból. Ha a férfi védekezni próbál, máris megvan a vád, hogy erőszakos, és akkor már „jogos”, hogy a volt férj elhagyja a lakást. A válások utáni hajléktalan-létről megállapítható, hogy a legtöbb áldozata férfi. A bírósági gyakorlat, mivel a társadalmi normák a nők feladatának tekintik az utódok felnevelését, a feleségnek ítéli a gyereket annak minden vagyoni vonzatával együtt.

    A hajléktalanok között megtalálható sok olyan férfi, akit pont egy ilyen válás tett tönkre: elvesztette a családját, eltiltották a gyerekei nevelésétől, elvették tőle a gyerekfelügyeleti és lakhatási jogot, kitúrták a párjával közösen szerzett ingatlanából. Mindent elvesztettek, ami a számukra fontos volt. A legszörnyűbb nem az, hogy elvesztették a lakhatási jogukat (természetesen ez is iszonyatos), hanem hogy a gyermekeikkel nem képesek kapcsolatba lépni. Rengeteg férfi került borzalmas körülmények közé, mert a feleségük visszaélt a jog adta lehetőségekkel. Számtalan esetben felül kéne vizsgálni a válóperes tárgyalások határozatait. De a bírósági deficittől függetlenül: kinek jó ez? A gyereknek semmiképpen sem. A gyereknek apára és anyára van szüksége.

    És akkor csak pár dolgot említettünk…

   • Titkos:

    “gazdagpárti”

    Gazdasági súlya a cégeknek (legyen az hazai vagy multi) és az adófizetőknek van. Minél több értéket állít elő valaki, annál értékesebb. Társadalmi szinten pedig a vállalkozó és a gyereket nevelő adófizető az érték, mert ezek jelentik az ország jövőjét. Ezeket kellene nyomni minden erővel + hozzá az oktatást. Ennek ellenére minden létező komcsi ötleteléssel őket találják be, amikor az általuk előállított érték 2/3-át már most is viszi az állam, hogy aztán kiszórja az inaktív “rászorulóknak” szavazatvásárlási célzattal, aztán csodálkoznak hogy “mé nincs fejlődés” és “mé kevés a fizu”? Na vajon? Ha meg valaki elég tehetséges ahhoz hogy sokat keressen/nagy céget futtasson fel, azt nem büntetőadókkal kell lehúzni, pláne hogy a gazdasági hasznossága (munkahelyteremtés, adóbefizetés, innovációkban való részvétel, stb…) nagyobb, mint a szalagmunkásé. Ettől még minden dolgozó ember érték, csak itt Prolisztánban nagy divatja van az irigységnek, meg akinek valamije van, azt biztos “lopta”és “adócsalta”, ezért “jogos elvenni tőle, fizessenek a gazdagok”. Ha ennyire egyszerű, akkor lehet jelentkezni bankárnak, vezérigazgatónak, lehet céget alapítani, aztán nincs más dolog hátra, mint adót csalni meg az Audi-katalógust lapozgatni. Kb. így néz ki a “gazdagpártiságom”.

    “(vannak már ilyen csodás, masszív férfiuszításra szakosodott magyar nyelvű blogok is és ugye épp nemrég beszéltünk itt arról, hogy most már hazánkban is lesz Gender Studies egyetemi szinten”

    Ez egy blog meg egy kiegészítőként felvehető egyetemi szak, ami büfé-ruhatáras diplomát ad. Társadalmi támogatottsága ennek nincs, a Jobbik rendpártiságára (és nemzetikomcsi ötleteire) pedig mindig is vevő volt a társadalom.

    “mihelyt a Nyugat- és Észak-európai országok telítődnek velük (…) De ugye nem véletlenül akart már korábban is kvótázni az EU, majd szétdobják ők ezeket minden európai országban, ha ők maguktól valamelyikbe nem akarnak menni”

    1. Mi az hogy “telítődnek”? 😀 És nyitott határok mellett nem tudsz itt tartani egy migrit sem, mind húz el Nyugatra.
    2. A németektől már egy rakat migrit kiutasítottak a francba.
    3. Változik a Ny-európai attitűd, már nem szeretik őket ott annyira.
    4. A törökökkel történt megegyezés után megállt a balkáni hullám.

    Persze nem ártana erre közös EU-s politika, mert a Földközi-tengeren meg nő a nyomás, úgyhogy ott is érik egy hasonló megegyezés + az olasz parlament 2 hete fogadta el a törvényt, hogy az ott partot ért migrikről nem EU-s, hanem saját jogkörben dönt (ergo pöcsölés nélkül vágja ki őket minél gyorsabban).

    Nyilván nem vagyok jós, de ahogy a dolgok jelenleg állnak, minket ez nem érint, és a jövőben még ennyire se fog. De ha valaki szeretne rajtuk rettegni, csak nyugodtan.

    “Soros Gyuri erőteljes mosdatásán lepődtem még meg picit”

    Nem mosdattam Gyurit, ő sem egy grállovag. Viszont a spekulációs dolgai nem illegálisak, és soha nem “cseszett ki” egy országgal sem, mert azok valutáit nem az ő “támadásai” miatt kellett leértékelni, hanem mert a gazdasági fundamentumaikhoz képest túl voltak értékelve, és a piac alapból kikényszerítette volna a korrekciót. Ezt Gyuri is észrevette, aztán úgy volt vele hogy mé ne keressen rajta, ha már úgyis meg kell lépni előbb-utóbb, és ott is jó volt bűnbaknak, akire rá lehetett kenni a dolgokat, elvégre a minelnök csak nem fog kilállni, hogy “éveken át szar gazdpolt vittem, és emiatt dőlt be az árfolyam”.

    Ill. ehhez a röplapozós fassághoz még annyit, hogy ez nem úgy néz ki, hogy Gyuribá leszól a piros vonalon, hogy “gyerekek, migrikkel kell elárasztani mittomén Matyarországot”, hanem az ő alapítványánál lehet pályázni mindenféle szervezeteknek az egész világról, aztán a kuratóruim kiutal X dolláros keretet. Namost ez a szórólapos baromság is úgy történt, hogy év elején hozzájuk vágtak (nem ő személyesen, amilyen semmi gittegylet, azt se tudja hogy a világon vannak) nemtoménmennyi pénzt hogy ezt szabadon felhasználhatják. Hogy ezek a libsi kretének meg erre költötték, hát… az már az ő személyes felelősségük. Juteszembe a Helsinki Bizottságot is pénzeli, akik nélkül szintén meglennénk, de ezek meg pl. 2006-ban elmarasztalták Gyurcsiékat a rendőri túlkapások miatt. Akkor most Gyuribá Gyurcsi ellensége?

    Btw túl sokat képzel Darth Sorosról mindenki. Ő egy tényező egy sokszereplős történetben, de nem a legnagyobb (inkább ott kullog valahol hátul).

    “ehhez az “utált gazdagok” témához: érdekes módon van egy csomó olyan gazdag is, akik szintén úsznak a pénzben, mégsem látom, hogy minden ország utálná őket.”

    Keveset jársz polfórumokra 😀 Csak Gyuribára ráerősít a propaganda is, meg még ugye kampós is, azok mindig a szkítahunmatyarok/árják/satöbbik vérét akarják.

    “Soros-Merkel migránssereg”

    Látom hat az agitprop 😀 Jó látni hogy mennyire meg van győződve mindenki arról, hogy ez egy direkt eltervezett fehéremberellenes csapás, amit az összeesküvés zúdított a nyakunkba. Az fel se merül, hogy amúgy arrafelé tényleg háború van már X éve, az EU meg a földi paradicsom egy köpésre, ami gyalog is elérhető? Ettől még nem kell őket beengedni, felőlem lőhetnek is rájuk, csak azé LOL hogy még a legtriviálisabb eseményekben is a konteót látják meg a legtöbben. A magyar kivándorlás oka sem a jobb élet/magasabb külföldi fizetés, hanem mert valami összeesküvők jól ki akarják üríteni a Föld szívcsakrájának központját (mondjuk a mindenkori magyar kormányok tevékenységét figyelve meg sem lepődnék :D).

    Csövitéma: Ezt nem ragoznám tovább, mert ezek magánügyek. Mindenkinek van kisezer problémája, ha XY-t kirúgják vagy csődbemegy a vállalkozása, az szintén magánügy. Nem a “gazdagok” tehetnek erről, hogy a csövikre, szegényekre, segélyesekre vagy bármilyen más csoportra hivatkozva jogos legyen a különadóztatásuk.

    Ja és a “gazdag”ot általában a szociálisanérzékenyek szótára szerinti jelentésben használom, azaz átlagkeresetű vagy némileg átlag feletti bevétellel rendelkező magyar munkavállaló és magánzó (nettó 180-300 e). Mert ezekre szeretik rábaszkodni a többkulcsos-és vagyonadóikat a gyakorlatban. A vállalkozókat ilyen téren nem féltem, van elég módjuk rá hogy ne kerüljenek bele ebbe a körbe – őket más módon szeretik lehúzni, de ott nagyobb a mozgástér is… Csak kár hogy ilyenekkel kell baszakodni, mikor mondjuk a tevékenység bővítésével vagy beruházással is lehetne.

    Pash: Figyi, az hogy egy kommunista kijelentésre rámondom, hogy ez bizony kommunista , az nem személyeskedés, hanem ténymegállapítás, ami a világon semmit nem nyír ki, pláne nem a vitát. Márpedig a vagyonadó, többkulcsos, FNA, segílyezés, sötöbö bizony szoci-komcsi elképzelések. Lehet itt bűvészkedni a szavakkal, de a lényeg az, hogy minden olyan ötlet, amikor egyesekkel akarod megfizettetni mások jólétét, bizony az mind Marx és Lenin köpönyegéből kavarodott elő. Aki ezeknek híve, vállalja fel, ha meg szégyenli, akkor nem kell propagálni. Ha engem kapitalistának vagy “neolibnek” neveznek, szívesen felvállalom (bár nem vagyok tankönyvi neolib gazdasági kérdésekben, de ez a kifejezés amúgyis csak a kapitalizmusra használt szitokszó mifelénk).

    “Felismerem, ha valaki burkoltan egy negatív jelzővel illett engem. ”

    Nem burkoltan, hanem nyíltan postoltam azt a Lenint. 😀 A fenti két elképzelésnek szólt, meg aki ezek megvalósítását szeretné. Amennyiben nem vagy köztük, nem kell magadra venned.

    “Igen, maradunk a módszernél! Mindenféle módszer felvetése, ami a kapitalizmus megreformálását felveti (csak felveti, de nem követeli), az kommunizmus. Logikus. ”

    Érdekes, ezeket a “reformok” mindig arról szólnak, hogy kellene a termelőerőket (“gazdagok”) kifosztani és lehúzni. A kapitalizmus egyébként se szorul reformra, nagyon jól elvan, csak alkalmazni kellene végre. Minden probléma abból fakad nálunk ( és az EU-ban is javarészt, erről szól a válság) hogy populista és szavazatvásárlási megfontolásból gátat vetünk neki. Egyébként a kommunista és a szociálisan érzékeny között az a különbség, hogy az előbbi mindig más pénzén akarja gyakorolni az érzékenységét, mindezt úgy hogy a finanszírozók beleegyezését nem igazán szereti kikérni, ellenben jó demagóg módon uszul ellenük.

    “Egy nagyon hosszú cikkem az FNA-ról:”

    Elolvastam. Hozzáfűznivalóm nem sok van azon túl, hogy ezeket már olvastam dirib-darabokban máshol, de jól összeszedted… már a szöveget. Az egész elképzelés mindenféle gazdasági realitást nélkülöz egyébként, a nettó marxista narratíváról nem is szólva (bár erről másmilyenben eleve képtelenség írni). Feleslegesnek tartom jobban belemenni, lévén az egész koncepció minden téren megvalósíthatatlan, így bevezetésére az esély nulla.

    “Kicsit olyan az érvelésed közgazdasági kérdésekben, mint Bokros Lajosnak (félelmetesen olyan!)”

    Nem tagadom, annak viszont nem örülök, hogy egy ilyen hiteltelen pofával kell közösséget vállalni e téren, jobban örültem volna ha egy vállalhatóbb fazon ugrik be, pláne hogy Bokri a szocdemtől egy kicsit jobbra áll mindössze. MLM-bemutatón meg egyszer voltam életemben, le is léptem a francba, de ha tudom hogy ilyen hasonlóan vélekedünk az élet dolgairól lehet hogy vettem volna tőlük valami vacakot 😀

    “Az általad egydimenziósan értelmezett hajléktalan-problematika”

    Nézd, Tarlós az én (és a lakosság 99%-ának) hajléktalanokkal kapcsolatos problémáját megoldotta a kitiltással. Lássuk mik voltak ezek:

    1. A hajléktalan rontja a városképet.
    2. A hajléktalan gyakran kriminális elem.
    3. A hajléktalan közegészségügyi probléma.

    Abban a pillanatban, hogy eltávolítjuk a közterületekről, a hajléktalanprobléma maradéktalanul megszűnt. Tehát minden problémát megoldottunk. A hajléktalan problémája pedig, mint fentebb említettem, az ő magánügye. A kitiltás pedig teljesen demokratikus és a többség által támogatott döntés volt.

    A férfiakat diszkrimináló bírósági gyakorlat megváltoztatását támogatom. Viszont igen, ezekből a tanulság hogy oda kell figyelni, kivel és milyen feltételekkel bútorozik össze az ember. Inkább durcizzon egy hétig a házassági szerződés miatt, mint utána éveken/egy életen keresztül szívjon az ember. Ez van, és ezt tényleg komolyan gondolom, az élet nem habostorta. Ha meg nem írja alá, akkor úgyse szeret eléggé 😀

   • “Ettől még minden dolgozó ember érték, csak itt Prolisztánban nagy divatja van az irigységnek, meg akinek valamije van, azt biztos “lopta”és “adócsalta”, ezért “jogos elvenni tőle, fizessenek a gazdagok”. Ha ennyire egyszerű, akkor lehet jelentkezni bankárnak, vezérigazgatónak, lehet céget alapítani, aztán nincs más dolog hátra, mint adót csalni meg az Audi-katalógust lapozgatni. Kb. így néz ki a “gazdagpártiságom”.”

    A magyar irigységet én is szinte naponta tapasztalom, viszont te meg kb. úgy vagy vele, hogy “á, olyan nincs, hogy valamelyik gazdag lop, adót csal, esetleg csak részben bűnözik, ezt mindig csak azok a szerencsétlen, minimálbéres lumpenprolik találják ki!” (Kb. mint ahogy akármilyen ország-, vagy kontinensgyengítési dologra egyből rávágod a hungarista konteó baromságokat, ezzel elpoénkodva annak esetleg reális részét is, mert hát “abból sem igaz semmi, csak a hülye nacionalisták találták ki az egészet, meg agitprop!” Btw, biztos Nelson Mandela is azért kérdezte a videóban Sorostól, hogy “Hogyan óvhatnám meg országomat a hozzád hasonló spekulánsoktól?”, mert túl sok Orbán Viktort hallgatott… XD) Érdekes, hogy pl. a politikusok gazdasági bűnözését nem tagadod, sőt, még te mondtad Pash legelső ilyen elmélkedésére, hogy “Talán Orbán azért csinálja ezt meg azt, mert egyszerűen nem érdeke, hogy a hazának jó legyen, a lényeg, hogy neki jó legyen és a hatalomban maradjon.”, ám úgy látszik mondjuk egy vállalkozóról ugyanezt már nem tudod elképzelni, ha róla feltételez valaki ilyesmit, az csak “komcsi retorika”. Persze én nem mondom, hogy az ő pénzüket osszuk szét a szegények között, vagy bármi (ezeket majd Pashal átbeszélitek… XD), de ha mi az agitpropnak és hasonlóknak dőltünk be, akkor te meg ennyi erővel szimplán vadkapitalista vagy. 😀

    “1. Mi az hogy “telítődnek”? 😀 És nyitott határok mellett nem tudsz itt tartani egy migrit sem, mind húz el Nyugatra.”

    Ez alatt azt értem, hogy nyilván egy adott ország csak adott számú migráns befogadására képes, vagy azért, mert egy számnál többet nem akar, vagy azért, mert egyszerűen ha akarna, sem lenne képes rá. Ha ezt a számot elérik, az adott országnak valószínűleg megvannak rá az eszközeik, hogy többet ne engedjenek be (akár erőszakkal is), a migrik pedig ezután úgy döntenek, hogy “hát oké, ha Merkel már nem akar a továbbiakban velünk szelfizni, akkor maradnak a szarabb – de azért az otthoninál még mindig jobb – opciók, pl. többek között Magyarország”. (Persze lehet még előtte lesz egy jó kis polgárháború, vagy hasonló, mert Ahmedék nem olyanok, hogy “jajj, hát ha megtelt az ország, akkor elnézést kérünk, megyünk is rögtön máshová!”)

    “2. A németektől már egy rakat migrit kiutasítottak a francba.”

    Remek, kicsit mondjuk későn kapcsoltak, gondolom náluk már kezd betelni az ország (meg a pohár is, az ilyen “kölni szilveszteri bulik”, meg “kamionnal a tömegbe hajtok Karácsonykor” akciók után…), remélem azért ezen kiutasítottak jobb híján nem hozzánk fognak átjönni, mert pont a fentiek fényében marhára nem hiányoznának.

    “3. Változik a Ny-európai attitűd, már nem szeretik őket ott annyira.”

    És? Ez a politikusokat kb. annyira hatotta meg ott is, mint amennyire idehaza érdekli őket az átlagemberek véleménye. Pl. asszem pont németben csináltak olyan húzásokat, hogy amint megtudták, hogy egy kiürült diszkónak vagy minek a helyén akarnak befogadóállomást létrehozni, inkább felgyújtottak az egészet a francba, nehogy odaköltöztessék őket. XD Az nem volt elég erős üzenet, de most hirtelen már nem fogják őket befogadni, mert “változik a közvélemény”? XD

    “4. A törökökkel történt megegyezés után megállt a balkáni hullám.”

    Majd meglátjuk, Erdogan is nagy szarkavaró tud lenni. 😀

    “Keveset jársz polfórumokra 😀 Csak Gyuribára ráerősít a propaganda is, meg még ugye kampós is, azok mindig a szkítahunmatyarok/árják/satöbbik vérét akarják.”

    Az első mondat tény, igazából ami most itt van, az bőven ki is elégíti a politizálási igényemet. XD Gyuribára meg mondhatnám, hogy akkor béna kampós, az ügyes kampósok úgy támogatnak dolgokat, hogy azt sem tudod, hogy ők állnak mögötte, ez meg hanyadjára “bukik le” már… 😀 XDDD (Bár az interjú alapján nem béna, inkább csak pofátlan és leszarja, hogy emiatt hányan fogják utálni.)

    ““Soros-Merkel migránssereg”

    Látom hat az agitprop 😀 Jó látni hogy mennyire meg van győződve mindenki arról, hogy ez egy direkt eltervezett fehéremberellenes csapás, amit az összeesküvés zúdított a nyakunkba. Az fel se merül, hogy amúgy arrafelé tényleg háború van már X éve, az EU meg a földi paradicsom egy köpésre, ami gyalog is elérhető? Ettől még nem kell őket beengedni, felőlem lőhetnek is rájuk, csak azé LOL hogy még a legtriviálisabb eseményekben is a konteót látják meg a legtöbben. A magyar kivándorlás oka sem a jobb élet/magasabb külföldi fizetés, hanem mert valami összeesküvők jól ki akarják üríteni a Föld szívcsakrájának központját (mondjuk a mindenkori magyar kormányok tevékenységét figyelve meg sem lepődnék :D).”

    Ezt most speciel nem így értettem, de tény, hogy Soros támogatja őket (max nem közvetlenül, hanem az általad említett “kretén libsi szervezeteken” keresztül, de mivel a pénz végül a migrikre megy, ezért a kör bezárult), Merkel meg szimplán talán az összes európai politikus közül a legbalfaszabban kezeli ezt az egész migránskérdést. (Talán csak a feminizmus által mostanra teljesen kiherélt svédek versenyezhetnek még vele.) De ezek nem feltétlenül azért vannak, mert “a háttérhatalom leszólt nekik”, Soros spekulálgat, Merkel meg pár plusz szavazatért, illetve a “hát nehogy már nácinak higgyenek!” mentalitás jegyében inkább veszélybe sodorja az országát. Szíve-joga, de attól még bizony ezen dolgok miatt ők lettek itt Európában a migrik “reklámarcai” és legnagyobb támogatói, tetszik vagy sem. XD

    “Arrafelé tényleg háború van” -> Valóban, viszont amit még egyetlen ember sem tudott nekem hihetően elmagyarázni, az az, hogy ha ezek valóban a háború elől menekülnek, akkor miért kell egészen Németig, Svédig, stb. szaladniuk? Pl. többek között Erdogánnál sincs háború tudtommal (leszámítva azt a múltkori kurva nagy tüntetést, de az bőven a migri-áradat után történt), de emellett is van még elég ország Szíria és Némethon között, pl. görögök, bolgárok, stb. (sőt, mi is, ha már itt tartunk…) Ha pedig valaki elsősorban valóban a háború elől menekül, akkor nem azt nézi “gazdasági menekültként”, hogy “lássuk, melyik országba menjek, ahol szinte amerikai színvonalon élhetek”, hanem valószínűleg megáll az első olyan országban, ahol nem kell attól félnie, hogy a seggébe lőnek. (Teszi ezt akkor is, ha tervezi, hogy a háború vége után hazatér, hiszen mondjuk egy szomszédos, vagy csak 1-2 országgal odébb lévő helyről könnyebb visszaköltözni, mint újra átmenni egész Európán. Van egy olyan érzésem, hogy ezek már nem akarnak hazamenni… :P) Persze, nyilván belekalkulálom a minél jobb élet lehetőségét, tehát ha mondjuk rákérdeznek, hogy Németben vagy inkább Afganisztánban kívánnám-e megvárni a szíriai háború végét, akkor evidens, hogy az előbbire szavazok, de ha pechem van és csak utóbbiig jutok, akkor nem kezdek el őrjöngve, követelőzve, határon átlógva, ujjlenyomatot megtagadva, stb. országokon át futni, hogy “Márpedig nekem Német kell!!!!44” Ezért is van az, hogy Orbi (meg sokan mások is) ezeket már inkább “gazdasági menekültként” emlegetik, mert elsősorban olyan, mintha már nem is a saját biztonságuk, hanem a minél jobb (közel amerikai-színvonalú) élet reményében csinálnák ezt az egész népvándorlást. Ilyen meg sajnos nincs, ha már te jól leszóltad a hajléktalanokat, akkor én meg amellé a duma mögé állnék most be, amit vagy Orbi vagy valamelyik másik Fideszes mondott, de szerintem is tökre igaz: “Nincs olyan, hogy “jobb élethez való jog”. Emberi élethez való jog van.” Ez azt jelenti, hogy jogod van elmenekülni egy háborús övezetből, de nem kérheted alanyi jogon, hogy melyik országba kerülj és ott milyen ellátásban részesülj. (Majd ha nem kapod meg az emeletes házadat kocsival, munka nélkül, akkor meg lázadozz, meg iszlám radikálist játssz…) Érted, most én is menjek át X határon, majd mondjuk a franciáknál kezdjek el őrjöngeni, hogy márpedig én mostantól itt fogok élni, de engem ne csak úgy elhelyezzenek valahol, hanem kérem a luxuslakásomat, mert ha nem, akkor bizony fellázadok? Kicsit lol lenne… Oké, most nyilván túlzok, de sok migráns tényleg úgy csinált, mintha nem befogadóállomást várt volna valamelyik random országban, hanem minimum egy wellnesshotel-színvonalú öröklakást. XD Amúgy lehet, hogy a fentiekből úgy jön le, mintha valami vérnarancsos fidesznyik lennék, pedig rohadtul nem, csak speciel ez a migránsok-Soros téma pont Orbán kevés azon húzásainak egyike, amiben szinte közel maximálisan egyetértek vele. Sok másban meg nem, de itt pont betalált szerintem. XD Persze valóban lehetne ezt is még tovább kapargatni (letelepedési kötvények ugye…), de az a helyzet, hogy jelenleg ezzel még így is ő “Európa Tomcate”, mert TC-hez hasonlóan megint az van, hogy ő legalább beszél olyan dolgokról, amit a legtöbb vezető még csak szóba sem mer hozni. (Röhögtem is, hogy pl. 1-1, angol felirattal ellátott anti-migráns videója alatt hány nyugati kommentelő rajongója van. 😀 Kis túlzással több, mint idehaza, ilyeneket írnak nekik, hogy “figyi, nem akarsz inkább a mi miniszterelnökünk lenni, mert az itteni totál alkalmatlan…” XDDD)

    Ehhez a szívcsakrás izéhez meg annyit, hogy én is jót röhögtem a cionsugaras képregényen (XDDD), de speciel pl. abban a vízzel való poénkodás rohadtul nem volt vicces. Épp csak arról van szó, hogy nem csak a zsidók és nem csak Magyarországot fogják megtámadni, ha majd épp az lesz a hiánycikk. Ugye az amcsikat nem kell bemutatni, ők azok, akik szarrábombázzák akármelyik országot ilyen-olyan ürügyökre hivatkozva, mihelyt megszimatolják, hogy az adott országban kőolaj van a föld alatt. Igenám, csakhogy az olaj el fog fogyni (talán még a mi életünkben), onnantól pedig valószínűleg a víz lesz a legértékesebb kincs, egyszerűen azért, amit a képregény is kimondott, épp csak elpoénkodva: “szomjas emberek mindig lesznek, de motorok nem biztos”. (Csak én ezt arra módosítanám, hogy “ha a motorodat nem hajthatod, azt túléled, ha inni nem tudsz, azt viszont nem.”) Plusz ugye még globális felmelegedés, növekvő világszaporulat, fogyó vízkészlet, stb., tehát igen, eléggé érték lesz az ivóvíz és mit ad Isten, nekünk itt pont elég sok felszín alatti vizünk van. Ettől persze még más, vízzel hasonlóan jól ellátott országok szintén célpontok lesznek, tehát nem arról van szó, hogy az összes lehetséges ország közül pont a “szívcsakrás magyar” kell majd nekik, viszont mi is sorra kerülünk. Persze hogy lesz-e vízért folyó háború, azt nem tudom (ha a magyar kormány még akkor is olyan töketlen lesz, mint manapság, simán eladják az összes vizünket külföldre, inkább dögöljünk szomjan mi, esetleg majd visszavásároljuk utána tőlük kétszeres áron, lásd szétcseszett magyar mezőgazdaság…), ahogy azt sem, hogy ez még a mi életünkben bekövetkezik-e majd (nagyon remélem, hogy nem), csak gondoltam felhozom már példának, hogy itt megint arról volt szó, hogy a képregény írója/rajzolója csípőből a mélymagyarokkal való poénkodásra ment rá, csak éppen hülyeségében nem vette észre, hogy azért nem minden vád alaptalan marhaság, amit a szkíták mondanak. 😀 Erről beszéltem korábban, hogy “konteó, aminek lehet valóságalapja”, többek között ez is olyan volt. Nyilván az okok mások, nem azért jönnek, hogy teleszívják magukat a magyar föld legendás csakrájával, de ettől még az esemény (víz elvétele erőszakkal, vagy üzleti alapon) megtörténhet. Nem azt mondom, hogy 24 órában ilyesmiktől kell rettegni (főleg, hogy amúgy sincs a dologra átlagemberként ráhatásunk… XD), de azért azt sem semmi mondani, hogy “á, ez mind csak hülyeség, a kapitalizmus meg faszaság, az megoldana minden gondot, csak végre alkalmazni kéne!”

   • „csak itt Prolisztánban nagy divatja van az irigységnek”

    Jaj, megint az „irigység”. (Ásítás)

    „Figyi, az hogy egy kommunista kijelentésre rámondom, hogy ez bizony kommunista , az nem személyeskedés, hanem ténymegállapítás, ami a világon semmit nem nyír ki, pláne nem a vitát.”

    Jó, akkor játszunk így. A te érveid kifejezetten vérkapitalisták. Amit a hajléktalanokról kifejtettél, az meg sima hajléktalan-ellenes retorika.

    Juj, most alkalmazom a módszereidet. Beestem a csapdádba. Nem figyeltem. Faszom. 😦

    „1. A hajléktalan rontja a városképet.
    2. A hajléktalan gyakran kriminális elem.
    3. A hajléktalan közegészségügyi probléma.”

    Ahogy a nácik is gondolkodtak a zsidókról: hogy rontja a városképet, kriminális elem és közegészségügyi probléma. 😛

    „Abban a pillanatban, hogy eltávolítjuk a közterületekről, a hajléktalanprobléma maradéktalanul megszűnt.”

    Ha építünk munkatáborokat (amik félig-meddig haláltáborokként is működnek), akkor a hajléktalan-probléma az egész országban megszűnik. Zseniális!

    A hajléktalan-probléma megoldása komplex feladat, sokrétű munkát jelent. Az, hogy te ebből a hajléktalan eltaposását támogatod, kifejezetten egybites (meg kegyetlen). Egyébként nem oldotta meg a Tarlós a problémát. Jártam már többször is a fővárosban, és bizony az aluljárókban megint ott vannak tömegesen a hajléktalanok. Sőt, valahol a Rákóczi út környékén az egyik aluljáróba be is költözött egy hajléktalan cigány család, és életvitelszerűen él ott. Vagyis Tarlós nem oldott meg semmit. (Mondjuk a fideszes vezetés sok mindent nem old meg ebben az országban, de ez más téma.)

   • “kb. úgy vagy vele, hogy “á, olyan nincs, hogy valamelyik gazdag lop, adót csal, esetleg csak részben bűnözik”

    Miért ne lenne? A megoldás nem az adóemelés ez esetben sem, hanem a vizsgálat és bírság az adott személynél. Viszont ezzel az adócsalózással vigyáznék, nagyon máshogy néz ki a valóságban, mint a proli konyhanyelvben.

    “szimplán vadkapitalista vagy.”

    Nem mondanám, pláne egy tankönyvi neolibhez képest, de egy átlagmagyarhoz képest valóban 😉 Szimplán pragmatista vagyok, mivel vannak működő és vannak életképtelen modellek, meg történelmi és kortárs analógiák amik alapján fel lehet virágoztatni vagy tönkre lehet tenni egy országot, de előbbieknek semmi köze ahhoz ami erről a magyarok nagy részének fejében létezik.

    Migritelítődéshez annyit, hogy előbb fogy el az európaiak türelme ezügyben, minthogy itt “telítődés” legyen. Ezeket a folyamatokat nem lehet a végtelenbe extrapolálni, nincs olyan hogy “elvileg” az EU tartani még 100 millió migrit, ebből 80at Ny-Európa a többit meg mi és akkor addig nyomják amíg “tele nem lesz”. Annyit bevállalnak, amennyi nem veszélyezteti az átlagpolgár megélhetését, mert ahogy ezek miatt csökkenni kezd az életszínvonal vagy a biztonságérzet, nem jut elég munkahely, azonnal olyan erők fognak megerősödni, akik a migrik kivágását tűzik ki céljuknak. Namost ez a pont lassan elérkezett, és a németeknél, franciáknál stb… egyre erősebbek a migriellenes alakulatok, nincs már csípőből nácizás sem mint mondjuk 5-6 éve, és emiatt az alapvető mainstream politikai hozzáállás is erre mozdul el. És igen, tény hogy BALFASZ módon kezelték a dolgot, de ebben az is szerepet játszik hogy az EU nem tud a külpolitikában egységként fellépni, ami rengeteg dologban akadályozza az érdekérvényesítő képességet.

    Szal lassan “telítődik” Európa, nagyságrendekkel több migri ide bekerülni már nem fog. Valamennyi migráció mindig lesz, főleg azon államokba amik anno nagy gyarmattartók voltak. Ezek folyamatok, nem mennek egyik napról a másikra, de látszik hogy a nagy PC multikultinak már leáldozott, úgyhogy nem a niggerinvázió vagy “Eurábia” fogja elhozni a világvégét. Itthon meg pláne nem, erre 0% esélyt látok. aki az EU-ba bekerült, az Nyugatra akar menni, nem a Balkánon dekkolni, mert itt az esélyei olyanok mint bármely más arab országban, csak még a környezet, a nyelv és a kultúra is teljesen idegen, pénzt meg nem kap mert az nincs, ez csóró ország.

    “miért kell egészen Németig, Svédig, stb. szaladniuk? Pl. többek között Erdogánnál sincs háború tudtommal (…) amellé a duma mögé állnék most be, amit vagy Orbi vagy valamelyik másik Fideszes mondott, de szerintem is tökre igaz: “Nincs olyan, hogy “jobb élethez való jog”. Emberi élethez való jog van.”

    Először is ez nagyon aranyos, pláne egy szutyadék fideszes szájából, akik a megélhetési lopkodáson kívül semmihez nem értenek, A másik meg, hogy bármilyen nehéz elhinni, ezek is emberek, és nem mindenkinek célja egy török menekülttáborban megrohadni kebabon és pirogon vegetálva, pláne amikor nem látszik mikor ér véget a háború, és ha egyszer véget is ér, akkor is egy romhalmazba térhet haza. Ettől még természetesen nem kell beengedni őket, de nem kell ez az ideológiai maszlag, igenis fel kell vállalni hogy önző érdekemberek vagyunk és kész.

    “Érted, most én is menjek át X határon, majd mondjuk a franciáknál kezdjek el őrjöngeni”

    Nemtom az megvan-e hogy már 700 ezer magyar csinálja ezt (már nem az őrjöngést, hanem a lelécelést a jobb megélhetésért), és a migrik 99%a is azért jött hogy itt jobb életbe kezdjen? Az ilyen “őrjöngenek a luxuslakásért”-fasságokat persze jól fel lehet fújni, gondolom volt valami videó ahol elejtettek egy ilyet (vagy a nyolcadik interpretációjában), de attól még tény ezek is ugyanúgy a jobb élet reményében indultak el és nem az úgy-ahogy élhető K-európából, hanem rohadtul retek koszfészkekből, Igen, miután van internet, így ezeknek is megvan az infójuk arról hogy itt mi, a világ legszerencsésebb 15%-a hogyan élünk, és hogy erre neki soha esélye nem lesz otthon. Alapvetően ez a migráció hajtóereje. Ettől természetesen nem kell őket ideengedni, kulturálisan is integrálhatatlanok ilyen tömegben, ráadásul munkaerőként szart se érnek, csak nem kell ez a duma mellé.

    “jelenleg ezzel még így is ő “Európa Tomcate”, mert TC-hez hasonlóan megint az van, hogy ő legalább beszél olyan dolgokról”

    Remélem az analógia folytatódik majd TC-vonalon: megkaphatná ő is a kokit és a sallert, aztán mehet a sittkóra 😀

    “abban a vízzel való poénkodás rohadtul nem volt vicces. Épp csak arról van szó, hogy nem csak a zsidók és nem csak Magyarországot fogják megtámadni, ha majd épp az lesz a hiánycikk.”

    Ez megint egy konteós hülyeség, mert a víz mint olyan itt sosem lesz hiánycikk. Máshol lehet, de az úgy néz ki hogy alapvetően a harmadik világbeli elmaradott infrastruktúra miatt nem jut elegendő tiszta ivóvíz, főleg nagyvárosokban. Szal nem a mennyiséggel van ott a gond, ahnem hogy nincs kellően tisztítva és elvezetve. Továbbá az öntözés még hasonló probléma, de ez sem a mi bajunk, nem minket érint. Az, hogy mittomén az “emberiség 70%-ának 2030-ra nem lesz vize” nem azt jelenti hogy a fejlett világban nem lesz, hanem hogy az olyan szutyok koszfészkekben annyira túlszaporodják magukat az alsóbbrendűek, hogy még rendes víz sem jut majd nekik, mert a fejlődésre nem fektetnek akkora hangsúlyt mint a gyerekgyártásra. Erre a fejlett világ meg fogja adni a maga válaszát a határai lezárásával.

    “eladják az összes vizünket külföldre, inkább dögöljünk szomjan mi”

    XDDDDDDDDDDDDD Már bocs de ezen hangosan felröhögtem 😀 Ezt hogy? Elterelik a Dunát HegyeShalomnál, vagy áramos kerítést húznak fel a Tisza két partján végig, és akinek nincs dávidcsillagos belépőkártyája arra lőnek? Nálunk, sőt az egész fejlett világban víz korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre.

    “Ettől persze még más, vízzel hasonlóan jól ellátott országok szintén célpontok lesznek”

    Kinek? Vagy hogyan? A szudáni vagy bangladeshi kokerók fogják elterelni a Temzét vagy lecsapolni a Nagy Tavakat, netán felvásárolni az ásványvízkészleteket? Mert itt lesz hiány a víz, nem a fejlett országokban.

    “Erről beszéltem korábban, hogy “konteó, aminek lehet valóságalapja”, többek között ez is olyan volt.”

    És ahogy az összes többi ilyen, ez sem volt rendesen végiggondolva.

    ” azok, akik szarrábombázzák akármelyik országot ilyen-olyan ürügyökre hivatkozva, mihelyt megszimatolják, hogy az adott országban kőolaj van a föld alatt”

    Ilyen nem történt.Olajért eddig egyetlen háború indult, azt is Szadi indította Kuwait ellen (öbölháború).

    “csakhogy az olaj el fog fogyni (talán még a mi életünkben),”

    Erre nem vennék mérget. Jelenlegi kitermelés mellett az ismert és kitermelhető olajlelőhelyek elvileg 50 év múlva merülnek ki, viszont egyre újabbakat is tárnak fel, emellett a technológia fejlődésével az eddig elérhetetlennek gondolt palaolajlelőhelyek is kiaknázhatóak lesznek, így ez folyamatosan tolja ki az időpontot (emiatt van egyébként egy csomó cirkusz most a világban, mert ettől szakadt be az olajár és ez sok olyan országnak nem jó, akik ebből élnek, ellentétben velünk). Továbbá a gázkészletek még ezen túl 120 évig elegendőek, de itt is csak a jelenleg kitermelhetőeket veszik számításba, és az olyanok, mint a mi Makói medencénk vagy az EU óriási olaj-és gázpalakészletei még benne sincsenek. Továbbá szintén a technológiai fejlődéssel egyre takarékosabb és hatékonyabb lesz a felhasználás is (pl. autóknál nem divat már a 30 liter/100 km-es benzinzabáló mint volot az olcsó olaj korában az USA-ban). Bár ha úgy értetted hogy az emberi élet nagymértékű meghosszabbítása esetén 140 évesen megélhetjük a szénhidrogénkészletek kimerüléét, akkor egyetértek 😀 De addigra már meglesz a váltótechnológia, és alkalmazkodni is tudunk (kevesebb import, kevesebb autó és több közössgi közlekedés, stb…), nem olyan elveszett azért a fejlett világ. Csak el van kényelmesedve.

    “szétcseszett magyar mezőgazdaság”

    Ez mi? Ilyen nincs.

    “Jaj, megint az „irigység”. (Ásítás)”

    Ismerkedj a magyar valósággal. Lehet hogy te személy szerint nem ezért nemszereted őket, vagy nem ezért akarod őket adóztatni, de a többség igen. Egy fullkomcsi mentalitású országban ebben semmi meglepő nincs.

    “Jó, akkor játszunk így. A te érveid kifejezetten vérkapitalisták.”

    Igen, azok.

    “Amit a hajléktalanokról kifejtettél, az meg sima hajléktalan-ellenes retorika.”

    Ez viszont nem igaz, mivel a hajléktalanszállóra való terelésükkel nem hiszem hogy sokat ártottak volna nekik. Emellett ezen kérdésben a normális többség érdekeinek figyelembevétele a legfőbb szempont, a lumpeneké csak utána következik. Hogy ezen túl hogyan kezelik a kérdést, már nem igazán foglalkoztat, Akikat izgat, nyugodtan foglalkozhatnak velük, haza is viheti őket, nekem mindegy, csak a közterületeket ne basszák össze.

    “Jártam már többször is a fővárosban, és bizony az aluljárókban megint ott vannak tömegesen a hajléktalanok.”

    Hidd el, ez még mindig semmi a Demszkáj alatti helyzethez képest… Egyébként pedig csak addig vannak ott a csövesek, míg az első járőr ki nem paterolja őket. De valahol az is nonszensz, hogy elvileg “humanisták” megfelelő állapotnak látják a közterületen való igénytelen mocsokban fetrengést. mert ha már a normális többség érdekeit és véleményét leszarják, legalább azt vennék figyelembe, hogy az általuk kedvelt lumpeneknek elvileg mi az érdeke: ez, vagy hogy valahogy visszataláljon a társadalomba. Namost utóbbit nehezen hiszem hogy a kartonpapíron vedelés sokban segítené,

    A törvényes rend nem nácizmus. A reductio ad hitlerumra meg nincs mit mondanom.

   • „Ismerkedj a magyar valósággal.”

    Igen, ismerkedek a Surci fejében lévő valósággal. Már több napja a Peter’s Blogon. Már körvonalazódik, mit gondolsz gazdaságpolitikáról, hajléktalanokról, migránsügyről, Sorosról ésatöbbi. 🙂

    „Ez viszont nem igaz, mivel a hajléktalanszállóra való terelésükkel nem hiszem hogy sokat ártottak volna nekik.”

    Mivel még mindig a nyárspolgárok közhelyeit említed fel hajléktalanügyben, kénytelen vagyok még pár dolgot leírni erről az egészről. Magam persze nem dolgoztam hajléktalanokkal… ahogy gúnyosan mondtad az előbb „haza is viheti őket”… na most nem vittem haza. (Nahát, milyen humora van ennek a Surci! Hazaviheti… he de jó! 😛 😦 ) Viszont voltak ismerőseim, akik ezen a pályán dolgoztak, haza nem vittek, de foglalkoztak velük elég sokat. Na, de akkor tények…

    A Tarlós-féle intézkedésekkel a gond csupán annyi volt, hogy rövidtávon mozgott, nem hosszú távot fogott át. A hajléktalanok jelenlegi megélhetése elvész, ha kiszorítják őket az aluljárókból. Közülük sokan szívességet tesznek a boltosnak, ki ezt kajamaradékkal „jutalmazza”. A pénzbírság ötlete (és bevezetése) szintén nevetséges volt, hiszen a hajléktalan képtelen az összeget megfizetni. A koldulást rendeletekkel tiltó és pénzbírsággal büntető önkormányzatok nem jártak sikerrel. A „törvényt megszegő” és „bűntettet elkövető” hajléktalanok összefogdosása és bezárása bevonná az erőszakszervezeteket a probléma rendezésébe, akiknek valójában nincs helye ezen a területen. A hajléktalanszállók vezetői téli szükségállapotról beszélnek, ezzel is utalva arra, hogy a hajléktalanok nagy tömegű halálát a téli fagyok okozzák. Az aluljárókból való kiutasítás inkább sietteti, mint hátráltatja a megfagyást. Az emberi jóérzésnek ilyenkor azt kell mondania, miszerint ha az aluljárók taszító látványa az ára, hogy ezek az emberek ne fagyjanak meg, akkor maradjanak, és ha már segíteni nem tudok rajtuk, legalább további fájdalmakat ne okozzak nekik.

    A hajléktalanok a saját szabad akaratukból nem akarnak a szállókba menni, mivel elmondásuk szerint ott összevernék és kirabolnák őket. Egyes szállókon az italozást toleránsan kezelik, hiszen tudják, hogy ez szorosan kapcsolódik a hajléktalan-életformához. A hajléktalanszállókat elkerülő embereket felkeresik a szociális munkások, s próbálják rábeszélni, esetenként bevinni, és ha ez nem sikerül, ott helyben ellátni őket. A fedélnélküliek a szállók „vendégszeretete” helyett gyakran építenek a budai erdőkben és hegyekben maguknak hajléktalantelepeket. Az erdőkben nem egyszer lehet találni kalyibákat, ahol kályhán főznek maguknak ételt a nincstelenek, és viszonylag elfogadható módon élnek. Az ilyen hajléktalantelepek sajnálatosan nem maradnak sokáig érintetlenek. Általában a rendfenntartó erőszakszervek „csendháborításra” hivatkozva szétverik a kalyibákat, az ott talált holmikat lefoglalják, az elfogadhatóan tartott kutyákat pedig elvitetik a sintérekkel. A hajléktalanokat pedig, ha ugrálnak, bevágják egy tömlöcbe.

    „Emellett ezen kérdésben a normális többség érdekeinek figyelembevétele a legfőbb szempont, a lumpeneké csak utána következik. Hogy ezen túl hogyan kezelik a kérdést, már nem igazán foglalkoztat, Akikat izgat, nyugodtan foglalkozhatnak velük, haza is viheti őket, nekem mindegy, csak a közterületeket ne basszák össze.”

    Egyébként azt megfigyeltem, hogy amikor gazpol kérdésekről van szó, azért a kommunistázás mellé azért befér jó néhány közgázas érv is, de amint olyan társadalmi kérdésekről beszélünk, mint a hajléktalanság, akkor marad az üres moralizálás.

    „Büdösek. Teleszarják az utcát. Mindenkihez odamennek kéregetni. Nem hagyják békén az embert. Ha adok neki pénzt, meg sem köszönni. Ha meg nem adok, akkor üvöltözik.” – panaszkodik a középosztálybeli. „Ha én is tudok dolgozni, akkor ő is tud. Mi az, hogy én dolgozom, ő meg nem? Büdös neki a munka! Meg iszik!” – mondja a proli. „Már megint itt fekszel a padon? Nem megmondtam, hogy ez közterület! Takarodj!” – keménykedik a rendőr. Íme, a magyar társadalom legkeményebb ellensége: a hajléktalan. Tarlós István 2010-ben ígéretet tett a „mocsok” eltűntetésére a hajléktalan „kaszt”-tól undorodó és rettegő középosztálybeliek, prolik és erőszakszervezetiek (a „nemzet”) legnagyobb örömére.

    A nyárspolgár, mivel kevés empátiával rendelkezik, a hajléktalanok tartós jelenlétét egyedül higiéniai és közízlést sértő problémának látja. A rendpárti szellem, mivel a hajléktalan-kérdést csupán büntetőjogi eszközökkel akarja megoldani, nem törődik azzal, hogy a nevelőintézetekből tucatjával jönnek az eligazodni képtelen fiatalok, a börtönökből frissen szabadultak erkölcsi bizonyítvány híján sehol sem kapnak állást és a szerencsétlen válások következtében sok férfi találja magát az utcán. A nyárspolgár szereti felhozni példaként a higiéniát és közízlést érintő támadásokra, hogy a hajléktalanok nyilvánosan végzik a dolgukat. A közösségi WC-k drágák, a vendéglátó helyiségekbe nem tehetik be a lábukat, így bizony egyetlen megoldás adódik számukra: a park.

    Az átlagpolgár előszeretettel húzza fel az orrát: „Miért nem akarnak ezek bemenni a hajléktalanszállókra? Miért itt rontják a levegőt?” Az ilyen nyárspolgári gondolkodásnak eszébe sem jut, miszerint ahhoz, hogy „ne itt rontsák a levegőt”, normális hajléktalanszállók kellenének. A hajléktalanszállók elavult épületek, amik hiányos felszereltséggel üzemelnek, és nem tudnak mit kezdeni a túlzsúfoltsággal. A személyzet képtelen tenni a csövesek között élő farkastörvények ellen, aminek az értelmében az erősebb elveszi a gyengébb holmiját. Az, hogy a hajléktalan egy ilyen szállón nem tud normálisán tisztálkodni és nem érzi magát biztonságban, szégyen.

    A nyárspolgár kedvenc előítélete, hogy a hajléktalanok nagy része alkoholista. „Nem kéne inni! Nem alkoholra kéne költeni a pénzt! Már megint részeg!” – az ilyen semmit nem tud az utcán élőkről. A hajléktalanok többsége tényleg iszik, de nem az alkohol élvezetéből, ahogy azt a nyárspolgár hiszi. A hajléktalan azért iszik, mert az alkohol nélkül még vegetálni sem lenne képes. A hajléktalannak emlékei vannak, amik szüntelenül emlékeztetik rá, hogy valaha ki volt ő. Emlékezik arra, aki valaha volt, és akivé ismét válni szeretne. Szeretné visszaállítani a múltját, amire kevés esélye van. Az útja a semmiben lebeg. A fiziológiai szükségletei kielégítésével semmire sem megy. Szörnyű leegyszerűsítés, miszerint a hajléktalan csak enni akar, csak meleg helyen akarja meghúzni magát, csak dolgozni akar. NEM. A hajléktalan élni akar. Elvesztette mindenét, és mivel felejteni akar, az alkoholhoz nyúl. Az alkohol tompítja az emlékeket, csillapítja a fájdalmat és segít elviselni a hideget. Nem jó stratégia, tény, de aki mentálisan, szellemileg és testileg is meggyötört a rossz sorsa, annak nehezebb a feltápázkodás.

    „A törvényes rend nem nácizmus. A reductio ad hitlerumra meg nincs mit mondanom.”

    Amikor azt pártolod, hogy a hajléktakanokat űzzék ki erőszakkal a közterekről, akkor a még ennél is rosszabb életkörülményekbe kényszeríted őket. A rosszabb életkörülmény jelen esetben közelebb viszi őket a halálhoz. (Így is közel vannak hozzá, most így még közelebb!) Persze, ez nem nácizmus, de nem valami nemes idea, az is biztos.

   • “Miért ne lenne? A megoldás nem az adóemelés ez esetben sem, hanem a vizsgálat és bírság az adott személynél. Viszont ezzel az adócsalózással vigyáznék, nagyon máshogy néz ki a valóságban, mint a proli konyhanyelvben.”

    Felőlem ne legyen adóemelés, az adózós részt Pashhal nyomatjátok, én csupán megjegyeztem, hogy ha már itt mindenkit komcsizol, meg ilyen-olyan agitpropból tájékozódónak hívsz, akkor nálad meg ez az “irigy” lett a “végső érv”, kb. mint Molnár Krisztiánnál. 😛 Itt minden vállalkozó és 300k fölött kereső ember az ország gazdasági fellendülésén fáradozik, csak ez a rohadt magyar átlagproli réteg visszahúzza őket! 😦 Csak tudnám, akkor pl. Amerikában szintén miért van egy baromi nagy ellentábora pl. a Wall Street-i faszfejeknek? Neeem, nem azért, mert úgy 10 éve már előidéztek egy hatalmas, globális gazdasági válságot, meg a hasonló kapcsolódó ügyeik miatt, ez mind hülyeség, Amcsiban is mindenki irigy, meg kommunista, ennyi a titok, csak a sok barom nem érti! (Szal amúgy nem mintha vérkapitalistának lenni nem lenne ugyanúgy egy “elfogult irányzat”, mint tradisnak, konteósnak, akárminek, csak te mellé még tévedhetetlennek is hiszed magad, mert hogy nálad a tuti megoldás a gazdasági problémákra, csak nem meri senki fullba nyomni a kapitalizmust. 😀 Amúgy ha már komcsik, pont a Gulyás Marci jött ezzel Puzsérnak, hogy igazából Marx is micsoda nagy gondolkodó volt, meg hogy nehogy már őt ítéljük el mondjuk Sztálin rémtettei miatt, hiszen amiket ő leírt, azok eredetileg tök jó ötletek, csak hát mindenki rosszul alkalmazta őket… 😀 Te most ezt kb. megfordítottad és a nyugati, kontrollok nélküli kapitalizmust élteted, mert hogy “az lesz a tuti!”, hát oké. XD)

    “Annyit bevállalnak, amennyi nem veszélyezteti az átlagpolgár megélhetését, mert ahogy ezek miatt csökkenni kezd az életszínvonal vagy a biztonságérzet, nem jut elég munkahely, azonnal olyan erők fognak megerősödni, akik a migrik kivágását tűzik ki céljuknak. Namost ez a pont lassan elérkezett, és a németeknél, franciáknál stb… egyre erősebbek a migriellenes alakulatok, nincs már csípőből nácizás sem mint mondjuk 5-6 éve, és emiatt az alapvető mainstream politikai hozzáállás is erre mozdul el.”

    Ja, csak de jó lett volna, ha mondjuk ezeket be sem engedik és akkor nem kéne valami külföldi “Tomcatek” által szerveződött jobberes alakulatoknak kipicsázni őket később, akik lehet, hogy nem igazán válogatnak, aztán mindenkire rátámadnak, akit ők migránsnak gondolnak. Ezért tartom többek között luxusnak ezt a “majd ha már kurva nagy a baj, valaki megoldja, addig meg nem kell rágörcsölni…” mentalitást.

    “Először is ez nagyon aranyos, pláne egy szutyadék fideszes szájából, akik a megélhetési lopkodáson kívül semmihez nem értenek,”

    Tolvaj is mondhat okos dolgot, függetlenül attól, hogy ő meg a saját országát lopja meg… 😀

    “A másik meg, hogy bármilyen nehéz elhinni, ezek is emberek, és nem mindenkinek célja egy török menekülttáborban megrohadni kebabon és pirogon vegetálva, pláne amikor nem látszik mikor ér véget a háború, és ha egyszer véget is ér, akkor is egy romhalmazba térhet haza. Ettől még természetesen nem kell beengedni őket, de nem kell ez az ideológiai maszlag, igenis fel kell vállalni hogy önző érdekemberek vagyunk és kész.”

    Nem baj, te meg a hajléktalanokat basznád ki erőszakkal innen-onnan, ki mire érzékeny… 🙂 Engem meg a külföldi háborús menekült ambíciói nem érdekelnek túlzott mértékben, mivel azzal, ha a menekülttáborban “vendégül látják”, szerintem egy ország már bőven teljesítette azt, amit a “jószomszédi viszony” (lol, ja, az iszlámmal… XD) megkövetel tőle. Nem szeretetszolgálat, vagy munkaadójuk vagyunk. Ha neki ez kevés és “nem akar egy török menekülttáborban megrohadni”, akkor kérvényezze másik táborba való szállítását, aztán később esetleg próbáljon munkát vállalni, de ne az legyen, hogy követeli, hogy őt ide és ide vigyék el, ott nyalják ki a seggét, miközben ő hatóságok elől menekül, határokon szökdös át, ahol lezárják a határt, ott kővel dobálja az illetékeseket, stb., de azért persze az ő emberi jogai maximálisan legyenek betartva. (A csúcs az a fazon volt, aki feljutott egészen Svédig, majd pár hét múlva közölte, hogy ő inkább már hazamenne, mert “nem kedvesek szomszédok”, meg hideg is van… 😀 Súlyos problémák ezek, főleg, ha otthon meg háború van, dehát kinek mi… XD) Illetve szinte félve jegyzem meg, de mivel ezen bevándorlók nagy része életerős, 20-30 közötti fiatal, ha ezek a fenti változatok mind nem tetszenek nekik, esetleg otthon is lehet maradni harcolni. Ha azt inkább nem vállalják, akkor viszont marad a táborokban való várakozás, ez itt nem Disneyland.

    “Nemtom az megvan-e hogy már 700 ezer magyar csinálja ezt (már nem az őrjöngést, hanem a lelécelést a jobb megélhetésért), és a migrik 99%a is azért jött hogy itt jobb életbe kezdjen? Az ilyen “őrjöngenek a luxuslakásért”-fasságokat persze jól fel lehet fújni, gondolom volt valami videó ahol elejtettek egy ilyet (vagy a nyolcadik interpretációjában), de attól még tény ezek is ugyanúgy a jobb élet reményében indultak el és nem az úgy-ahogy élhető K-európából, hanem rohadtul retek koszfészkekből, Igen, miután van internet, így ezeknek is megvan az infójuk arról hogy itt mi, a világ legszerencsésebb 15%-a hogyan élünk, és hogy erre neki soha esélye nem lesz otthon. Alapvetően ez a migráció hajtóereje. Ettől természetesen nem kell őket ideengedni, kulturálisan is integrálhatatlanok ilyen tömegben, ráadásul munkaerőként szart se érnek, csak nem kell ez a duma mellé.”

    Fura, eddig mindenhol azzal jöttek még a mingránspártiak is, hogy “nyugalom, a befogadás csupán átmeneti, a háború vége után ők mind szépen hazamennek”. Az egy dolog, hogy ezt már akkor sem hittem el, de azóta akkor most már offical, hogy igazából főleg a nyugati életszínvonalra való ácsingózás volt a kiváltó ok, a háború meg max a “kezdőlökés”? De egyébként nem arról van szó, hogy mit tudom én, “szíriai nem léphet magyar földre!”, természetesen jöhet, ahogyan egy csomó külföldi diák is érkezik minden évben az egyetemeinkre, vagy ha pl. egy random szír fazon úgy dönt, hogy holnaptól Magyarországra költözik, nyilván nem fogják a határon visszafordítani. A gond itt azzal van leginkább, hogy nagy tömegben, minden szabályt megszegve özönlenek át. No offense, de ez tényleg a csürhe része a társadalmuknak, mert a balosok által hangoztatott “orvosok és mérnökök” ha jönnek is, felülnek egy gépre és este már Németben vannak (ha a háborús viszonyok miatt ez nem lehetséges, akkor meg megtehetik ezt bármelyik szomszéd országban), plusz nem félnek ilyen apróságoktól, mint az ujjlenyomat-adás, miért is félnének? Szal na, ha valahová én be akarok kerülni, akkor nem az van, hogy az első nehézségnél anyázni, meg köveletőzni kezdek. A magyarokkal meg kár őket összemosni, pont azért, mert ők nem gyalogosan, hordában vonulnak, meg valahogy nem láttam olyan felvételeket sem, hogy könnygázzal kéne a magyarokat oszlatni valahol, mert épp a határokat ostromolják, vagy hogy a csalagútban a vonat tetején kapaszkodva mennek át, stb. Valóban, ők nem titkolják, hogy a jobb munkákért, megélhetésért mennek nyugatra, de épp ezért nem is követelőznek, hogy “menekült vagyok, szóval nekem ez és ez jár!” (Jó hogy már a balos retorikát elő nem kaptad, hogy “ezek igazából tökre olyanok, mint az ’56-ban Amerikába menekülő magyarok!” Igaz, az ő útjukat nem követte szeméthegy, nők zaklatása, robbantós merényletek, meg egy általános vallási fanatizmus, de ja, majdnem olyanok… :D)

    “Ez megint egy konteós hülyeség, mert a víz mint olyan itt sosem lesz hiánycikk. Máshol lehet, de az úgy néz ki hogy alapvetően a harmadik világbeli elmaradott infrastruktúra miatt nem jut elegendő tiszta ivóvíz, főleg nagyvárosokban. Szal nem a mennyiséggel van ott a gond, ahnem hogy nincs kellően tisztítva és elvezetve. Továbbá az öntözés még hasonló probléma, de ez sem a mi bajunk, nem minket érint. Az, hogy mittomén az “emberiség 70%-ának 2030-ra nem lesz vize” nem azt jelenti hogy a fejlett világban nem lesz, hanem hogy az olyan szutyok koszfészkekben annyira túlszaporodják magukat az alsóbbrendűek, hogy még rendes víz sem jut majd nekik, mert a fejlődésre nem fektetnek akkora hangsúlyt mint a gyerekgyártásra. Erre a fejlett világ meg fogja adni a maga válaszát a határai lezárásával. ”

    Hogy ez nem így lesz, ahogy te azt az utolsó mondatodban gondolod, arra a mostani menekültválság gyönyörűen rámutatott. Már ezeket is totál balfasz módon kezelték, pedig épp arról beszéltünk, hogy jelenleg még “csak” jobb életszínvonalon akarnak élni. De már most is kontrollálatlanul, a hatóságokat kijátszva és átverve kóvályog sok ezer ember szerte Európában. Na most szerinted ha a harmadik világban elfogy a víz, mi lesz? Ugyanez, csak sokkal durvább verzióban, mert senki nem akar majd szomjan dögleni, ergo oda mennek, ahol van víz, vagyis többek között hozzánk is. Azt az embermennyiséget meg nem kell elképzelni, ahogy haver mondta, amikor vele beszéltünk erről: “fizikai képtelenség mindet visszaverni, nincs annyi golyó, hogy megállítsd őket!” (Ráadásul majd akkor is jön a Migration Aid-es és hasonló rinyálás, meg akik majd önként viszik nekik a vizet, stb., szal ugyanaz, ami az emúlt években lezajlott, csak sokkal durvább formában.) De komolyan, ha most nem merik lezárni a határokat, akkor miért tennék? Addigra mindenki “náci” lesz? 😀 Ja és igen, épp azért nem lehet majd megállítani őket, mert amíg mi ideológiákat gyártunk, addig ők gyerekeket és hát sok lúd disznót győz… 😀

    “XDDDDDDDDDDDDD Már bocs de ezen hangosan felröhögtem 😀 Ezt hogy? Elterelik a Dunát HegyeShalomnál, vagy áramos kerítést húznak fel a Tisza két partján végig, és akinek nincs dávidcsillagos belépőkártyája arra lőnek? Nálunk, sőt az egész fejlett világban víz korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre.”

    Nem tudom, én nem folyóból szoktam inni. 😉 Értelemszerűen ilyenekre gondoltam, mint vezetékes víz, palackozott ásványvíz, stb. Azt meg gondolom ugyanúgy el lehet zárni, mint ahogy nem is oly’ régen Putyin zárta el nálunk is a gázt, aztán onnantól, hogy ki kaphat belőle, azt majd “ők” eldöntik. 😀 (De amúgy ha megnézzük, hogy pl. manapság az olajban is mekkora pénz van, “kicsit” több lesz egy olyan anyagban, ami nem csak a seggünk alatt lévő négy kereket gurítja, hanem az élet nélkülözhetetlen alapfeltétele.)

    ““Ettől persze még más, vízzel hasonlóan jól ellátott országok szintén célpontok lesznek”

    Kinek? Vagy hogyan? A szudáni vagy bangladeshi kokerók fogják elterelni a Temzét vagy lecsapolni a Nagy Tavakat, netán felvásárolni az ásványvízkészleteket? Mert itt lesz hiány a víz, nem a fejlett országokban.”

    Mondom, majd jön egy második, a mostanihoz hasonló horda. Ebben az esetben a “gonosz gazdagok” másodlagosak, mert azok valószínűleg már ilyen szempontból is régen bebiztosították magukat, de amúgy igen, ha ennyire hiánycik lenne már a víz, akkor ja, felvásárolja a vízkészleteket és annyi. Miért, más nem tenné meg? Inkább szomjan döglik? Ha nem neki kell, akkor meg még jobb, lehet vele nyerészkedni, lehet Soros is rájön, hogy abban van a nagy pénz. 😀 (Aztán majd ilyen “sivatag királya” lesz, mint a Mad Max: Fury Road elején a vizes fazon… XD) Ja, picit lehet túlgondoltam, de ez most egy hipotetikus jövőkép volt, szerencsére azért itt még nem tartunk, remélhetőleg nem is a mi időnkben jön el. (Apró adalék ehhez, hogy speciel a mostani migránsáradat elindulásában is döntő szerepe volt annak, hogy a háború mellett azokban az években eső is alig esett, gyakorlatilag kurva nagy aszály volt országszerte… Jó, tudom, ez is “konteó”, meg “behelyettesítem hülyeséggel a tények hiányát”… XD)

    “” azok, akik szarrábombázzák akármelyik országot ilyen-olyan ürügyökre hivatkozva, mihelyt megszimatolják, hogy az adott országban kőolaj van a föld alatt”

    Ilyen nem történt.Olajért eddig egyetlen háború indult, azt is Szadi indította Kuwait ellen (öbölháború).”

    Mesélj, akkor Bush miért tette Irakot a földdel egyenlővé? Ennyire a bögyében volt Száddám?

    […]Bár ha úgy értetted hogy az emberi élet nagymértékű meghosszabbítása esetén 140 évesen megélhetjük a szénhidrogénkészletek kimerüléét, akkor egyetértek 😀 De addigra már meglesz a váltótechnológia, és alkalmazkodni is tudunk (kevesebb import, kevesebb autó és több közössgi közlekedés, stb…), nem olyan elveszett azért a fejlett világ. Csak el van kényelmesedve.”

    Aztán remélem, nem az lesz a “váltótechnológia”, mint az az ürge pl. aki vízzel (csak hogy az előzőekre is utaljak… XD) működő autóval próbálkozott. Igen, használjuk fel az élethez nélkülözhetetlen anyagot pusztán azért, hogy valami guruljon a seggünk alatt. 😀 Meg majd a mindenhová kocsival közlekedő Amerikainak (sőt, most már lassan a “szegény magyar” is ilyen lesz…) megnézném, hogy magyarázzák el, hogy “hát, sajnos vissza kell szoknod a tömegközlekedésre… ^^””

    ““szétcseszett magyar mezőgazdaság”

    Ez mi? Ilyen nincs.”

    Akkor vesd össze, hogy mondjuk a komcsik alatt hány hazai gyár működött (vagy ne is azzal, még a 90-es évek is jó példa), meg mekkora volt a hazai termelés és mondjuk hasonlítsuk össze a mostanival. Cukorgyárak szinte mind bezártak, szőlősök egy része kivágva (jó, ott a gazdák voltak a hülyék, az EU-s pénzt elfogadták, ami pillanyanyilag több hasznot hozott nekik, de arra már nem gondoltak, hogy utána mi lesz, a pénz meg elfogyott és utána egyből jött is a sírás…), illetve zöldségből-gyümölcsből is mintha egyre kevesebbet termelnénk, aztán vannak ilyen szarságok helyette, mint Marokkóból (jézusom… XD) behozott zöldpaprika, gondolom ez itthon nem terem meg… 😀 Persze, hogy ezeket ki cseszte el (magyarok, zsidók, EU, esetleg közösen, vagy egyéb), az jelen esetben nekem kb. tökmindegy, de valahogy mintha már nem pörögnénk annyira ebből a szempontból. Aztán ugye itt voltak az olyan dolgok, mint a megszűnt Ikarusz buszgyártás, megszűnt MALÉV, stb.

   • “Már körvonalazódik, mit gondolsz gazdaságpolitikáról, hajléktalanokról, migránsügyről, Sorosról ésatöbbi.”

    Ennek örülök.

    A csövitémát nem szeretném tovább ragozni, álláspontjaim ismertek. Amit te írsz az a szeretetszolgálatok és a szociális munkások feladata és ennek semmi köze ahhoz, hogy el kell tiltani őket a közterületeken való életvitelszerű tartózkodástól. Egyébként pedig a tisztességes emberek érdemlik meg, hogy tiszta és lumpenmentes környezetben éljenek a pénzünkért cserébe. Merthogy ezt a környezetet az ő pénzükből hozzák létre és tartják fenn. Az utca, az aluljáró, a park, a metró, a busz nem közpréda, hanem az azt rendelttésszerűen használóké. Mivel a tisztességes emberek döntő többsége nem szocialista így a helyzet megoldása számukra ott végződik, hogy a megszüntetik az őket érő kellemetlenséget. Ennek módszere bizonyos dressz- és viselkedési kódok bevezetése a közterületeken (lásd a tilalmat). Ez nem moralizálás, hanem rendpárti jobboldali álláspont, amivel az érintett területek lakosságának nagy része egyetértett:

    Rá kell kényszeríteni a hajléktalanokat, hogy ne az utcán aludjanak
    teljesen egyetért: 52%
    inkább egyetért: 16%
    egyet is ért, meg nem is: 17%
    nem ért egyet: 13%

    Az aluljárókból ki kell tiltani a hajléktalanokat
    teljesen egyetért: 31%
    inkább egyetért: 12%
    egyet is ért, meg nem is: 24%
    nem ért egyet: 29%

    Télen meg kellene engedni, hogy a hajléktalanok a metróban aludhassanak:
    egyáltalán nem ért egyet: 51%
    inkább nem ért egyet: 13%
    egyet ért, meg nem is: 12%
    nem ért egyet: 22%

    forrás: Összefogásközalap – Hajléktalanok Budapesten tanulmány.

    A moralizálás éppen az, amit te csinálsz.

    Titkos:

    “itt mindenkit komcsizol”

    Nézd, ha egy álláspont komcsi, arra nem tudok mást mondani. Az a neve.

    “ez az “irigy” lett a “végső érv”,”

    Ez nem végső érv, hanem tény. Írtad hogy magad is tapasztalod. Bár ezek szerint akkor nem irigység, csak nekem tűnik annak minden hasonló diskurzusban.

    Mielőtt jobban belemennék, hátraléptem egyet, és így átfutva ezt az egészet olyasmi jöhet le, hogy valami tankönyvszerű dogmatikus tételsort mondanék fel, amiben ki van jelölve hogy erről vagy arról mit kell gondolni. Na jelezném hogy ez távolról sem igaz, csak mivel nem tudom ki mennyire ásta bele magát ezekbe a témákba, előfordulhat, hogy másnak nem olyan evidensek a végkövetkeztetések mint nekem, aki ezeket a köröket már vagy ezerszer lefutottam. Tudom hogy Aoi-val ellentétben most kibaszott idegesítő (lehet) a stílusom is, így igyekszem visszafogni magam.

    “Itt minden vállalkozó és 300k fölött kereső ember az ország gazdasági fellendülésén fáradozik, csak ez a rohadt magyar átlagproli réteg visszahúzza őket! ”

    Kissé régebbi chart, de azért ezt linkelem mert szemléletesebb (az arányok ma is hasonlóak).

    A felső 16% fizeti az szja 52%-át. Ezen 16%-nál az éves bruttó 3 milliónál kezdődik. Átlagértéknek vegyünk 4 milliót évente, ez br. 330 ezer havi szinten, ami nettóként 227 ezerre jön ki. 175 az átlag magyar nettó statisztikában, ezek már nem szerepelnek csúcsadózóként. A vállalkozói szektorhoz meg annyit hogy a magyar KKV-k adják a foglalkoztatás felét, a negyedét meg a multik. Szal nemtom hogy ha nem ezekből él az ország, akkor mégis kiből…?

    “Amerikában szintén miért van egy baromi nagy ellentábora pl. a Wall Street-i faszfejeknek?”

    Talán mert akinek pénze van azt eléggé szokták utálni mindenhol. Nem kell ehhez Amerikába menni, elég benézni egy magyar polfórumba vagy beülni egy kocsmába.

    “Neeem, nem azért, mert úgy 10 éve már előidéztek egy hatalmas, globális gazdasági válságot, meg a hasonló kapcsolódó ügyeik miatt”

    Annak a válságnak ugyanúgy két oldala volt mint a magyar devhiteles történetnek. Onnan indult az egész, hogy a Clinton-érában szociálpolitika jelszóval beindtottak egy programot, ami “NINJA” néven futott, és amit anno pont a bankok elleneztek a legjobban. Mert úgy nézett ki, hogy fűnek-fának a hitelképességét igazolta a két állami hitelminősítő (Freddie Mac & Fannie Mae és NEM A BANKOK!) amit a bankoknak törvényben előírtan kötelező volt elfogadniuk. Emiatt saját kezdőtőke nélkül is milliók jutottak hitelhez, elsősorban a társadalom csóró részei, akik alapból fizetésképtelennek számítottak, de egyszerűen nem tehette meg a bank hogy nem hitelezett nekik, mert az törvénytelenségnek számított volna. Amíg a lakásárak növekedtek ez nem is volt komolyabb gond mert maga az ingatlan volt a fedezet, a kockázat a jelzálogkötvényeken keresztül szétoszlott, de amikor az ingatlanárak csökkenni kezdtek és ezzel arányos mértékben nőni a törlesztőrészletek ezek a rétegek nem tudták fizetni azokat és tömegesen váltak fizetésképtelenné, milliós számban. Amely már fért bele az eredetileg az optimizmus idején kalkulált szétosztható kockázatba, mert a rengeteg eladó ingatlan miatt az árak is bezuhantak, jóval a hitelösszeg alatt lehetett volna túladni rajtuk. A jelzálogpiac megroppant. Itt kezdődött a válság.

    Látható, hogy az állam szociálpolitikája volt a főbűnös, hasonló ez, mint ami nálunk történt a devizahitelekkel, ahol az állam nem a saját zsebéből akarta a szegényebb rétegeket lakáshoz juttatni, hanem kihasznált egy piaci folyamatot, egy jó devizaárfolyamot és kvázi ezzel a devizaspekuláció irányába tolta segghülye lakosságot állami lakástámogatás helyett.

    Ebből persze nem azt kell leszűrni hogy jajj szegény bankárbrókerek ártatlan báránykák voltak, csak véletlenül évi tízmilliós bónuszokat vágtak zsebre amikor ment a buli, de a másik oldalról mindenki meg szokott feledkezni. Van egy 2perces részlet a Krízispont c. filmben, ami szépen megvilágítja ezt a dolgot (két brókergyerek beszélget, amikor már tudják hogy másnap be fog dőlni a piac). Most próbálj meg elvonatkoztatni attól ha nem szimpatikus a csávó, a mondandója a lényeg.

    “Szal amúgy nem mintha vérkapitalistának lenni nem lenne ugyanúgy egy “elfogult irányzat (…) Te most ezt kb. megfordítottad és a nyugati, kontrollok nélküli kapitalizmust élteted”

    Ez nem irányzat, és én sem vagyok szektás. Ez nem valami ideológia, a vérakármit ti aggattátok rám, én nem szégyenlem, csak épp nem fedi le azt amit valójában gondolok pl. állami szerepvállalásról, hasonlókról, amikben nagyon nem vagyok egy hullámhosszon pl. a full kontrollálatlan és szabályozatlan szabadpiacot hirdető neolibekkel és egyéb dogmatikusokkal.Máshol vannak a súlypontok, pont amiatt mert nem lehet ugyazt a verziót alkalmazni eltérő adottságú és fejlettségű országokra-társadalmakra. Véleményem szerint ide egy gyors felzárkózási és modernizációs program kellene, aminek analógiája a balti-szlovák-lengyel reformok valamint a k-ázsiai kistigrisek gazdasági programja. Más működő verziót nem látok, ami jelen helyzetben célravezető lenne (és ezt nemcsak én mondom hanem minden nemzetközi szervezet és politikafüggetlen közgazdász). Lassan 10 éve lesz hogy az első ilyen témájú évfolyamdolgozatomat megírtam, azóta foglalkozok a területtel behatóbban – főleg hogy a munkémhoz is kellett, meg eleve érdekel, ezért elnézést ha netán túl evidensnek veszem egyes következtetéseimet, lehet hogy neked vagy más olvasónak nem mondanak semmit.

    “csak te mellé még tévedhetetlennek is hiszed magad, mert hogy nálad a tuti megoldás a gazdasági problémákra”

    Én nem hiszem magam semminek, maximálisan meggyőzhető vagyok. Ellenben az állításaim nem feltételezések, hanem alá is tudom támasztani őket. Amennyiben forrást kérsz, jelezd.

    “Nem baj, te meg a hajléktalanokat basznád ki erőszakkal innen-onnan, ki mire érzékeny…”

    Én a migriket is kibasznám, lehet nem voltam egyértelmű. Be se engedném. a migrikérdés kezelésében maximálisan egy állásponton vagyunk. Pontosan tudom hogy nem ide valók az iszlám-dzsungelmaki szocializációjukkal, ezt írtam fentebb is,szal nemtom mit mérgelődsz.

    Az hogy pl. Gyuribá munkásságának ismeretében nem tartom valami országbedöntő fekete démonnak, legyen az én bajom, felőlem úgy retteghet tőle mindenki, ahogy akar. Nelson Mandela is jobban tette volna ha nem neki pampog hanem inkább megerősíti a dél-afrikai gazdaságot lerohasztás helyett, erős valutákat ugyanis nem lehet bedönteni semmiféle speki-támadássa – amit meg be lehet, ahhoz spekik se kellenek, bedőlnek maguktól.

    “Erre a fejlett világ meg fogja adni a maga válaszát a határai lezárásával. ” – Hogy ez nem így lesz, ahogy te azt az utolsó mondatodban gondolod, arra a mostani menekültválság gyönyörűen rámutatott.”

    Pillanatfelvételként látsz többéves-évtizedes folyamatokat. Az EU lassan mozdul, mert kisezer különböző felfogás és érték-érdek feszül egymásnak. Migrikérdésben Merkel elszúrta, ezt utólag maga is belátta. Azóta baszkodják ki a migriket, újak a balkáni útvonalon nem jöttek. Ha Erdogan bekavar, majd csinálunk másik ütközőzónát. Egyébként ha szerinted az átlag európai polgár (az az 500 millió, nem az elit!) végig fogja nézni amíg itt Eurábia lesz? Ugyan. Csak itt érhető tetten, hogy az ottani, multikultihoz alapból jobban hozzászokott népeknek más az ingerküszöbük – de ezt a mostani terrorizmussal sikerült átlépni, nem véletlen hogy keményítenek a mainstream pártok is, mert tudják hogy ha ők nemteszik, jönnek a keménykötésűek (lásd a fidesz is ezért nyúlja le folyton a Jobbik témáit).. És lesz erre egységes EU-s álláspont, mégpedig a be nem engedés mellett, ahogy a helyzet most áll.

    Ill. még népszaporulat-témához: jelenleg 6% muszlim a népességnek, DE ennek java része nem népszaporulatból ered hanem az eddigi bevándorlásból, és mindez cirka 40 év alatt jött össze (németeknél török vendégmunkások, franciáknál-beneluxnál-angoloknál meg az egykori gyarmatokról). És a másodikgenerációs bevándorló muszlimoknál már ugyanúgy az 1-2 gyerekes modell a jellemző mint egy átlag európai családban. Szal ilyen folyamatok mellett nem várnék homokinigger-apokalipszist Nyugaton sem – plána ha még mellé be is keményítenének (ebben magam is bízom).

    Fuh ez a szomjandöglős téma… Minden ország önellátó ivóvízből, még a szutyok szarfészkekben is az infrastruktúra hiánya a probléma, a mennyiség pedig az öntözésnél gond, nem az ivásnál. Ha tényleg azt hiszed hogy majd itt “elzárják a csapokat” (Kik?) hát… Ez folyamatosan megújuló természeti kincs itt nálunk, mind Európában mind Amerikában, nem olyan mint az olaj. Amire vízhiányként szoktak hivatkozni még, az az édesvízfelhasználás gazdaságban szükséges mennyisége (“vízlábnyom”), pl. egy csésze tea előállításához 110 liter víz kell, 1 kg marhahúséhoz 16 ezer liter, egy mikrochip 34 ezer liter – de ez az előállításához szükséges minden tényező vízigénybevételének összessége, mint statisztikai adat, Pl. ha a mikrochipgyár energiafelhasználását egy atomerőmű fedezi akkor az atomenergia előállítása során a fűtőelemek hűtéshez felhasznált vízmennyiség is belekalkulálódik a mikrochip 34 ezer literébe. Namost amennyiben ilyen ütemben növekszik a népesség, egyes területeken nem lesz megfelelő mennyiségű víz ezen dolgok előálításának fedezésére (statisztikailag!!!).

    De próbáltam most modellezni ezt a vizes konteót, hogy nézne ki a gyakorlatban. Tehát ha jól értem akkor a niggerek és arabok milliós hordái egyszerre rohanják meg Európát (honnan, milyen irányból? gondolom mindenhonnan) amint elfogy a vizük. Erre Európa csak áll és les ki a fejéből mind az 500 millió lakosával, nem védekezik, nem húz határzárat a schengeni övezetnél sem. Mire az arabmakik kiisszák a folyókat (?) vagy elzárják a csapokat (minden vízműbe betörnek és elzárják és a rendőrség ezt csak úgy nézi mert nem mer fellépni nehogy nácinak tartsák őket és mindenki szomjan hal?). Vagy még a négerhordák érkezése előtt valakik (szidók, gazdagok?) felvásárolják a vízműveket és csak addig adnak inni a magyar lakosságnak míg a migrik ide nem érnek (?) mert utána elzárják a csapot és… senki nem tud mit inni és az állam csak úgy ölbetett kézzel végignézi hogy mindenki szomjanhal? Pláne miután az vízszolgáltató kötelezve van a szolgáltatásra a szerződésében, amíg a vevő rendesen fizeti a vízdíjat. Vagy a folyamatosan megújuló földalatti vízkészleteket vásárolják fel (de ez megint nem kerek, mert ezekre van rátelepülve az ivóvízhálózat és innen folyik a csapvíz). Eleve el se adja nekik az állam, max a vízművet, de a vevőnek az ellátásbiztonságot szerződésben szavatolni kell. Vagy felvásárlás után felemelik a víz árát annyira hogy az átlagmagyar ne tudja kifizetni (de akkor mire mennek vele, ha senki nem tudja megvenni? ráadásul nem hiánycikk, mert helyben van mint megújuló forrás és nem apad el (a földalatti forrásaink ilyenek.). És ha a magyarok nem kapnak vizet mert túl drága, akkor a négerarabok akik csórók miből tudnák megvenni? Vagy csak simán kinyírják a vízfelvásárló zsidókat és megnyitják a csapokat, de csak maguknak mert a fehéreket megölik ha a vízcsap közelébe mennek? Vagy Soros felvásárol aztán megfenyegeti a magyarokat hogy ha nem fizetik ki a felemelt víz árát akkor ideküldi a migriket akik szomjasak otthon és akkor lesz nemulass (csak fel ne dobja a pacskert addig az öreg :D).

    Egyszerűen fogalmam nincs, mire gondolnak, hogy nézne ki ez az egész. A bankárzsidó összeesküvést még értem is, de ez a vízkészletfelvásárlós izé komolyan sci-fi kategória. Naja, a világ legnagyobb gazdasági egysége csak úgy szomjanhal…??

    “Azt meg gondolom ugyanúgy el lehet zárni, mint ahogy nem is oly’ régen Putyin zárta el nálunk is a gázt, aztán onnantól, hogy ki kaphat belőle, azt majd “ők” eldöntik.”

    De kik ezek az ők? A vízművek tulajdonosai? Mind állami tulajdon. A csövekben folyó víz pedig helyből érkezik, nem import.

    “Mesélj, akkor Bush miért tette Irakot a földdel egyenlővé? Ennyire a bögyében volt Száddám?”

    Eléggé. Most kezdük el azt a kört hogy Dick Cheney meg a hadiipari komplexum direkt bújtotta fel a gaz Bokor Gyurit, hogy szegény dehogyterroristapátyolgató véletlenülsemnépirtó Szadit tegye el láb alól? Azt nagyobb hibának tartom hogy nem ültettek a helyére egy másik, kézbentarthatóbb diktátort inkább, nem kellett volna az a káosz a Közelkeleten. Összességében hiba volt az iraki háború. Vviszont az olaj csak járulékos rész, nem közvetlen kiváltó ok. Azt viszont nem tartom nagy problémának, hogy az OPEC ellen az amerikaiaknak befolyása van a kitermelés mennyiségére, mert így jobban kézben tartható a kartell (ami nekünk megintcsak jó, több okból, először is mert alacsonyabb olajárat tudnak vele elérni – ócsóbb benzin, szállítási költségek stb… világszerte, aztán meg kordában lehet tartani azokat akiknek főként szénhidrogénexportból áll a bevételi forrásaik nagy része – ezek jórészt nem a Nyugathoz tartoznak, sőt sokszor ellenséges országok).

    “Aztán remélem, nem az lesz a “váltótechnológia”, mint az az ürge pl. aki vízzel (csak hogy az előzőekre is utaljak… XD) működő autóval próbálkozott.”

    De a gaz multik megvették a tervet/kinyírták a fazont és a találmányt örökre elsüllyesztették (mikor melyik népmesei változatban hogy szerepel).

    “Igen, használjuk fel az élethez nélkülözhetetlen anyagot pusztán azért, hogy valami guruljon a seggünk alatt. ”

    Ööö… az megvan hogy a Föld felszínének 70%-át víz borítja? És hogy ezzel húzzuk le a WC-t is? Mintha sikerült volna kissé elnézni az arányokat. Ill. ha a nanotechnológiás sótlanító eljárás kiforr, akkor tengervízből is lehet benzin-előállítási költség alatt üzemanyagot nyerni (azt nemtom mennyit eszik ez a hipotetikus vízautó százon,így pontos számot sem kudnék becsülni). Bár a váltó sztem az EV lesz, de erre még van jó 50 év, addig bármi jöhet.

    “Akkor vesd össze, hogy mondjuk a komcsik alatt hány hazai gyár működött (vagy ne is azzal, még a 90-es évek is jó példa)”

    A komcsi időszak végén, az utolsó, 1989-es költségvetéstervezetben már a teljes állami vállalati szektor 84%-a szorult állami szubvencióra, a kiadások majdnem felét ez tette ki – és a forrás teljes egészében külföldi hitelekből származott – 1973-tól felfelé. Ez a kommunista államadósság. Ezek mind életképtelen gyárak voltak, amiket külföldi hitelekből tartottak életben, az ott dolgozók felére semmi szükség nem volt, de a fizetésüket ebből a hitelből kapták meg. Erről sokmindent elmond az MSZMP-KB 85 körüli zárt körű helyzetértékelése, amiben egyértelműen leszögezték, hogy a hazai vállalatok kb: egyötöde életképesnek tekinthető, amelyek adott esetben exportképes termékeket tudnak gyártani, nagyjából a kétharmaduk (68%) viszont állami szubvenció nélkül teljesen életképtelen. Négy év múlva már 84% volt ez az arány.

    Az ország 89-re tönkrement, és nem egy erős, minimális “karbantartással” világszínvonalra felhozható iparral-gazdasággal, hanem legnagyobbrészt egy értéktelen, elavult, teljes reorganizációra szoruló romhalmazzal rendelkezett, amelynek termékeit a piaci nyitás után már saját maga sem vette meg többé. A totál eladósodott államnak soha a büdös életben nem lett volna pénze erre a reorganizációra, a folyó veszteségek finanszírozására sem – így egyes ágazatok privatizációjának a valós alternatívája csak azok teljes bezárása, megszüntetése volt.

    “meg mekkora volt a hazai termelés és mondjuk hasonlítsuk össze a mostanival.”

    Reálértéken 30%-al több jelenleg a GDP-arányos változás pluszban. Elég lófasz, de legalább ez nem hitelből, hanem valódi termelésből van fedezve. Ha a hitelarányt kiszedem a rendszerváltás előtti számból, akkor ahhoz képest 45%-os növekedés. Szerkezetileg is átalakult a termelés, már nem óriás állami gyárakban folyik hanem KKV-kban, ill. a multiknál.

    Mezgazdhoz még annyit hogy marginális gazdasági szegmens, a GDP 5%-át teszi ki, foglalkoztatottságban dettó. Nem kitörési pont, nem is értem mit várnak tőle, úgy bezsél róla mindenki mint a Messiásról. Bár a földvásárlási moratórium eltörlésével lehetne lendíteni rajta. Egyébként amiben jók vagyunk (gabona) abból annyi terem hogy nem is bírjuk mindet exportálni. A szétcseszéséért meg a magyar gazdák a felelősek, plusz az állam a nonszensz földtörvényeivel.

    “Cukorgyárak szinte mind bezártak”

    Az ország cukorfogyasztása cirka 350 ezer tonna/év. A nagybani tőzsdei ára pedig a nyerscukornak kb: 130eFt/tonna. A hiányzó improtérték 35-40 milliárdos tétel. Hát… Nem modnom hogy nem lenne jobb helye itthon… A cukorgyárak bezárásaira amúgy inkább a 90-es évek második felében, már a privatizáció után került sor – akkor, amikor az egész kontinensen mélyrepülésben volt a cukoripar, és mindenütt drasztikusan leépítették a kapacitásokat. EU-kompenzáción is bebukott asszem kettő a csatlakozás után.

    “szőlősök egy része kivágva (jó, ott a gazdák voltak a hülyék, az EU-s pénzt elfogadták, ami pillanyanyilag több hasznot hozott nekik, de arra már nem gondoltak, hogy utána mi lesz, a pénz meg elfogyott és utána egyből jött is a sírás…”

    Ez gyakorlatilag úgy nézett ki hogy a szőlő kilónkénti felvásárlási ára alig fedezte az önköltségi árakat is. Ez tapasztalat, nekünk is volt szőlőnk, termeltünk leadásra még anno. Nem érte meg baszakodni vele. Most is csak akkor éri meg aki prémium minőségű borszőlőt termel, de arra kevés hely alkalmas, a többi ugyanúgy picivel önköltség felett eladható.

    “illetve zöldségből-gyümölcsből is mintha egyre kevesebbet termelnénk, aztán vannak ilyen szarságok helyette, mint Marokkóból (jézusom… XD) behozott zöldpaprika, gondolom ez itthon nem terem meg… ”

    Marokkóban egész évben terem a zöldséggyümölcs meg a mediterrán országok déli részein is, nálunk pedig csak szezonálisan. Ezzel nem tudsz mit csinálni, Figyeld a gyümölcsszezonokat, akkor mindig van bőőőven magyar is. Ez éghajlati adottság.

    “a megszűnt Ikarusz buszgyártás”

    Az nagyjából ugyanúgy nézett ki mint a többi komcsi nagyüzem: a KGST megszűnésével nem vették át az oroszok, máshová meg nem kellett mert volt helyette jobb (nem volt versenyképes). Ergo ezt is csak az állami szubvencióval lehetett volna életben tartani, Amúgy mostanában alakult újjá a győri Rábával koprodukcióban, de egyenlőre ha jól tudom csak belföldre adtak el belőle (állami megrendelő, hát…)

    “megszűnt MALÉV”

    Ez egy sima csőd, a cég totálisan életképtelen volt, 103 milliárd forintos veszteséget okozott az államnak (5 év alatt ennyi kompenzációt toltak bele). Tipikus példája a remekül menedzselt állami tulajdonnak, lásd még BKV (évi 20-25 milliárdos mínusz), MÁV (évi 170-200 milliárdos bukó), Ezekért nem lenne kár, egy ilyen csődös vacakért sem. Mindet az adófizetők tömik ki pénzzel.

   • „segghülye lakosságot”

    Ez most mi akar lenni? Elitizmus? A társadalom lenézése? Jelzem, a lakosság elég sokféle, és benne vannak azok az emberek is, akik hozzád hasonlóan józanul állnak a pénzügyeikhez. Lehet, hogy nincs benned rosszindulat, de akkor a megfogalmazásaid és a retorikád az, ami problémás. A „segghülye” lakosságnak mi is a részei vagyunk, te is, én is, meg mindenki, aki Magyarországon él. „Segghülye lakosság” – ha ilyet akarok hallani, „elég benézni egy magyar polfórumba vagy beülni egy kocsmába” (Surci). Nem, őszintén megmondva, nem tetszik a retorikád. A mások lekommunistázása pedig az én szememben továbbra is tahóság, már bocs!

    „a vérakármit ti aggattátok rám”

    Te kezdted a jelzők aggatását. De az igazat megvallva Pash Cutter, Titkos vagy Deansdale nem kommunisták, csak mást gondolnak a világról, mint te. Ennyi. Egyébként, a kommentjeidet olvasva, nem tűnsz annyira elfogultnak, vannak árnyalt megközelítéseid, avagy én nem is feltételezem rólad, hogy piacpárti fundamentalista vagy (így nevezik virágnyelven a vérkapitalistát). Bár valami neoliberális hatás érződik nálad… nem is kevés…

    A hajléktalan-ellenesség vádját fenntartom. Ellenszenvvel, szerintem már-már utálattal és megvetéssel kezeled őket – jogod van hozzá, nem is akarom elvenni a lenézésükhöz való jogodat. Még mindig jobb, ha egy blógos kommentmezőben szidalmazod őket, mint ha az utcát járva gyújtanád fel őket, ahogy egyesesek teszik. Szerintem tényleg lépjünk túl a témán, úgy sem jutunk dűlőre.

    Sőt, szerintem én jegelem a vitát a magam részéről, mert rengeteg más dolgom van, meg szerintem úgy sem tudjuk meggyőzni egymást. Talán egyszer a vagyonadó témára visszatérhetünk…

   • “Mielőtt jobban belemennék, hátraléptem egyet, és így átfutva ezt az egészet olyasmi jöhet le, hogy valami tankönyvszerű dogmatikus tételsort mondanék fel, amiben ki van jelölve hogy erről vagy arról mit kell gondolni. Na jelezném hogy ez távolról sem igaz, csak mivel nem tudom ki mennyire ásta bele magát ezekbe a témákba, előfordulhat, hogy másnak nem olyan evidensek a végkövetkeztetések mint nekem, aki ezeket a köröket már vagy ezerszer lefutottam. Tudom hogy Aoi-val ellentétben most kibaszott idegesítő (lehet) a stílusom is, így igyekszem visszafogni magam. ”

    Valahogy úgy, bár nyilván ebben az is benne van, hogy most a valóságról értekezünk, nem holmi kínai meserajzfilmekről, a politika témára meg amúgy is mindenki jóval érzékenyebb, mi magyarok különösen. XD (Szal mit tudom én, ha Aoin mondjuk írnál egy Rumiko-lehúzó véleményt, nem azt mondom, hogy tapsolnék örömömben, de valszeg 1-2 post után nem pazarolnék az egészre több időt, mert eleve annyira nem fontos, ha Surcinak nem jön be, hát ez van. Csak a valóságot kissé nehezebb ignorálni, mert mégis csak érinti az embert a mindennapjaiban is. XD) Mondjuk engem most is csak az zavart, hogy ezt az utóbbi pár postot eléggé “Rontomos” (t’od, a tradis hülyegyerek XD) stílusban írtad, szóval igen, eléggé úgy jött le, hogy van a te nézeted, aztán mindenki, aki másképp látja, az hülye, vagy egyenesen értéktelen ember, amit azért kissé erősnek éreztem és lehet, hogy emiatt én is túltoltam a biciklit pár helyen. Speciel ez a legutóbbi post már sokkal korrektebb volt, mert nem úgy jött le, hogy lesajnálod/kigúnyolod a vitapartnered, hanem helyette konkrét számokkal, adatokkal bizonyítottad, hogy mit miért látsz úgy, ahogy. Emiatt nyilván nem foglak basztatni, nem az a lényeg, hogy 100%-ban egyezzen mindenben a véleményünk, csak ezt a magas lóról való beszélés (vagy amit annak érzek) általában fel tud idegelni, a már említett Rontom is ezzel húzta ki itt anno több embernél a gyufát, nem azzal, hogy mi nem fogadtuk el az ő “vallását”. (Igazából pont mindenki leszarta, hogy milyen “vallású”, mohamedán is lehetett volna akár… 😀 XDD) Na, viszont jó hír, hogy azóta én is lenyugodtam, plusz volt ugye egy con is a hétvégén, ami szintén mindig javít az ember hangulatán. 🙂 (Btw, EMBEREK, OTT VOLT KALLER A CONON! XDDDDDD És nem valami árnyékban megbújó háttéremberként, hanem kamu újságírói igazolvány, loli csaj interjúztatása, stb-stb… XDDDD Szóval hozta a színvonalat, már csak az érdekelne, hogy a nagy Mondós ellenkampányból, amit éveken át nyomatott irányukba, hogyan lett ekkora “megtért bárányka”… XDDDD)

    “Ez nem végső érv, hanem tény. Írtad hogy magad is tapasztalod. Bár ezek szerint akkor nem irigység, csak nekem tűnik annak minden hasonló diskurzusban.”

    Sosem tagadtam, hogy ilyen van, még csak azt sem mondom, hogy ne irigység lenne, csak úgy vagyok vele, hogy nem lehet minden esetben pusztán erre visszavezetni, ha egy szegényebb fikázza a nála gazdagabbat. A “magam is tapasztalom” résznél amúgy ilyenekre gondoltam, mint hogy én is kaptam már különféle “burzsuj” megjegyzéseket pusztán olyanok miatt, mert mondjuk a menzára három ételhordóval állítottam oda, míg mások csak eggyel, vagy hogy viszonylag gyakran taxizom. Na most ha ilyenek miatt már “megszólják” az embert, nem olyan nehéz elhinnem, hogy micsoda ízzó gyűlöletet érezhetnek mondjuk némely milliárdos iránt, pusztán azért, mert annyi pénze van, amennyi. Viszont azért van, amikor erre rá is szolgálnak… 😀 (Ez a taxi amúgy kurva jó, mert én vagyok a “burzsuj”, amiért úgy 1-2 ezer forintot fizetek egy-egy fuvarért, míg azt, akinek saját kocsija van és emiatt a karbantartás, benzin stb. miatt a fenti pénz sokszorosát költi rá, ugyanezen illetők nem csesztetik azzal, hogy mennyire gazdag, szerintük ez teljesen rendben van… 😀 XDDD)

    Apropó, még a devizahitelhez: mondtad, hogy sok olyan ember vette fel, akikről messzíről lerítt, hogy valszeg az életben nem fogják tudni visszafizetni, sőt, még te is kérdezted tőlük, hogy “ilyen picsányi kereset mellett nem lesz sok ennyi pénz felvétele?” Amit ebben nem értek, hogy a bank akkor egyáltalán minek adott nekik? Olyanoknak alapból nem szoktak, akiken látszik, hogy nem tudják majd később visszaadni, tökmindegy, hogy az adott illettő mennyire veri magát, hogy márpedig neki kell a plazmatévé, meg a fasz tudja micsoda, mert a bank sem hülye, hogy saját magát megkárosítsa. Ez azért is vicces, mert szintén tapasztaltam ezt a kettősséget. Pl. amikor egyszer édesanyám folyamodott volna hitelért, neki sem adtak, pedig azért az általad említett segélyből, meg franc tudja miből élő embereknél jobban állunk anyagilag, még ha nem is vagyunk milliomosok. XD Ellenben ismertem olyat, aki tényleg még a panellakók között is a “meglehetősen csóró” kategóriát képviselte, ennek ellenére felvett egy hétmilliós (!) hitelt, azt elverte ilyen szarságokra, mint plazmatévé (mert hogy neki az feltétlenül kell…), majd után még képes volt ÚJRA hitelt felvenni, azért, hogy “majd abból fedezi az előzőt”… Ez már szerintem is übergáz volt, pláne, hogy gondolom nem nagy spoiler, ha elmondom, hogy “természetesen” nem tudta fedezni, aztán végül már ott járt, hogy azért válnak el a feleségével, meg költözik az anyjához, mert az anyja cuccait legalább nem viszik el a végrehajtók, lévén, nem ő vette fel a hitelt… XD Hogy sikerrel jártak-e, fogalmam sincs, nem állt módomban tovább követni a sztorit, de igazából ebből az egészből engem csak az érdekelne, hogy hogyan fordulhatott elő egyáltalán olyan helyzet, hogy egy ilyen színvonalon élő embernek megadták ezt a hitelt, majd utána még ÚJRa adtak neki, noha az elsővel is lógott? (Jó, a részleteket nem tudom ennyire, lehet a másodikat már másik banktól vette fel, passzolom, de te ehhez jobban értesz amúgy is. XD) Ja igen: az övé nem tudom, hogy milyen hitel volt, lehet, hogy nem deviza, asszem az már jóval a balhé után történt, igazából pusztán az érdekel, ahogy akármilyen hitelt hogyan adnak olyannak, akiről látják, hogy valszeg nem fogja tudni megadni?

    “Van egy 2perces részlet a Krízispont c. filmben, ami szépen megvilágítja ezt a dolgot (két brókergyerek beszélget, amikor már tudják hogy másnap be fog dőlni a piac). Most próbálj meg elvonatkoztatni attól ha nem szimpatikus a csávó, a mondandója a lényeg.”

    Értem én amúgy ezt is, igazából ebből a szempontból a szegényekkel sem tudok azonosulni, mert egyrészt nekem mindig azt tanították, hogy hitelt csak a legvégső esetben vegyek fel bármire, mivel könnyen lehet adósságcsapdába kerülni, másrészt meg egy csomószor olyan hülyeségekre képesek hitelt felvenni, mintha a bank legalábbis ajándékként osztogatná a pénzt. Ez a plazmatévés pl. gyönyörű példa volt, de nem egy ilyenről hallottam, akinek marhára nem valami megalapozott dolog miatt kellett a pénz, hanem mert “a szomszéd Bélának már van ez meg az, úgyhogy nekem is kéne!” Ez számomra felfoghatatlan felelőtlenség, vagy ha úgy tetszik, hülyeség. (Btw, tudom, hogy Tomcatet továbbra sem bírod, meg mondtad, hogy pont ilyesmivel, mint politika, gazdaság, stb., szerinted marhára nem kéne foglalkoznia, de azért az is mekkora volt, amikor valaki írt a Bombagyárnak, hogy hitelre vettek lakást vagy földet, de átbaszták őket, stb-stb., mire Tomcat: “A legelső hibát igazából ők követték el, hogy egyáltalán bankhoz fordultak hitelért”. XDDD)

    “Én a migriket is kibasznám, lehet nem voltam egyértelmű. Be se engedném. a migrikérdés kezelésében maximálisan egy állásponton vagyunk. Pontosan tudom hogy nem ide valók az iszlám-dzsungelmaki szocializációjukkal, ezt írtam fentebb is,szal nemtom mit mérgelődsz.”

    Itt mindösze azon húztam fel magam picit, hogy érdekes volt ez a “a hajléktalanokat kibasznám mindenhonnan, meg amúgy is, antiszociális lumpenek, akik pontosan azért kerültek oda, ahová, mert annyit is érnek” vs. “a migrik is emberek, nem akarnak egy török menekültállomáson megrohadni, ők is a jobb élet reményében jönnek, stb.”, szal ezen mondatok miatt kicsit úgy jött le, mintha két, hasonló színvonalú embercsoportnál az egyikkel kíméletlenül le akarnál számolni, míg a másikat majdhogynem empatikus duma kíséretében védenéd, de akkor lehet ezt én értettem félre, bocsi.

    “Egyébként ha szerinted az átlag európai polgár (az az 500 millió, nem az elit!) végig fogja nézni amíg itt Eurábia lesz? Ugyan.”

    Igazából nekik nincs túl nagy ráhatásuk a dologra. Lehet otthonilag fegyverkezni (komolyan, anyám egyik ismerőse pl. nekiállt fegyvereket vásárolni, még amikor ez az egész migri-dolog kirobbant… XD), vagy utcára vonulni, akár úgy, mint anno Gyurcsány ellen, de úgyis az ország vezetői döntik el, hogy ők személyesen hogyan állnak hozzá a migrikhez. Az otthoni fegyver nem elég önmagában egy egész horda ellen, a tüntetés során meg bármikor újra eljátszhatják a viperás/szemkilövős módit, miután hirtelen már nem lesz mindenkinek akkora kedve tüntetni, vagy ha igen, ahhoz már nagyon elkeseredettnek kell lenniük, de őszintén szólva én ezt az átlagmagyarból nem nézem ki, ahhoz túl birka és gyáva. (Uhh, ezért meg most a hungaristák nem fognak szeretni. ^^” XD Lassan gazdag, szegény, stb. mindenki megutál ezért vagy azért a kommentemért… XD) Hogy más ország polgárai hogyan fogják ezt lereagálni, azt nem tudom.

    A szomjandöglős témához: na, látod, így érvekkel már meg tudtál győzni, hogy ebben a formában nem működne a dolog (még jót is röhögtem a folyót kiivó, meg a vízműveket elfoglaló migrik fantáziaképén… XD), az más kérdés, hogy ha viszont mindenkinek lesz itt elég víz, akkor meg azért baszunk rá, mert szépen itt maradnak a nyakunkon, mondván, hogy nekik otthon már nincs és akkor ugyanazok az együttélési problémák jönnek újra elő, mint amiket már most is tapasztalunk Európában.

    ““Aztán remélem, nem az lesz a “váltótechnológia”, mint az az ürge pl. aki vízzel (csak hogy az előzőekre is utaljak… XD) működő autóval próbálkozott.”

    De a gaz multik megvették a tervet/kinyírták a fazont és a találmányt örökre elsüllyesztették (mikor melyik népmesei változatban hogy szerepel).”

    XDDD Mondom “próbálkozott”, nem tudom, hogy egyáltalán lett-e belőle valami. 😀 Bár nálunk is készítettek már hasonlót , viszont én továbbra sem hiszem, hogy a vizet kellene erre használni, sokkal szimpatikusabb pl. a használt sütőolajos változat. Persze ezek még nem kiforrott technikák, illetve a legjobb szerintem a a sűrített levegővel működő változat lenne , már ha tényleg lesz belőle egyszer valami. 😀

    “Ööö… az megvan hogy a Föld felszínének 70%-át víz borítja? És hogy ezzel húzzuk le a WC-t is? Mintha sikerült volna kissé elnézni az arányokat. Ill. ha a nanotechnológiás sótlanító eljárás kiforr, akkor tengervízből is lehet benzin-előállítási költség alatt üzemanyagot nyerni (azt nemtom mennyit eszik ez a hipotetikus vízautó százon,így pontos számot sem kudnék becsülni). Bár a váltó sztem az EV lesz, de erre még van jó 50 év, addig bármi jöhet.”

    Megvan, de közben ez is megvan. Ebből pár bekezdést idéznék.

    “Az édesvíz mennyisége csupán 3%-a a Föld vízkészletének, amelynek jelentős része (kb. 80%-a) a sarki jégtakaróban található, így a valóban rendelkezésre álló édesvízkészlet a Föld teljes vízkészletének csupán 0,5 %-a. Ez nagyon csekély, ezért az édesvíz minden cseppjét meg kell becsülnünk.”

    A sarki jeget meg nem lehet csak úgy felolvasztani, de nem is lenne tanácsos, az eddigi (a felmelegedés miatt) megolvadt részével is épp elég gond van.

    “Egyes becslések szerint a fejlett ipari országok jelenleg 2-3-szor annyi vizet használnak, mint amennyit a természetes vízkörforgás biztosít. Emiatt fokozódó mértékben hasznosítják a rétegvíz-tartalékokat, ami a talajvíz szintjének nem kívánatos csökkenésével jár, de egyre nagyobb mértékben kell a vízhiányt szennyezett felszíni vizek költséges tisztításával is fedezni.”

    Valóban, itt Debrecenben pl. gyakorlatilag szinte sikerült kiinni az erdő alól a vizet, emiatt szárad az egész. Többek között ennek megoldására született a Civaqua project , bár sajnos nem tudom, hogy ez most milyen stádiumban van jelenleg. De ez esetben mindegy is, a lényeg, hogy egy egyébként is ennyire leterhelt erőforrást én nem állítanék még az autóipar szolgálatába is. (Jó, persze nyilván valamilyen szinten a környezetvédő is beszél belőlem, amivel nem muszáj feltétlenül azonosulni, de az “önző ember” részemmel talán már bárkinek könnyebb, aki azt ordítja bennem, hogy “bazeg, félek, hogy ezek el fogják autózni az ivóvizemet!” XD Igaz, én alapból abból indulok ki, hogy édesvizet fognak használni a kocsikban, ha ez megvalósulna.) Illetve egy utolsó idézet még a vízművesektől:

    “Magyarország a vízben szegény országok közé tartozik, miután a természetes körforgásban kevesebb mint 1000 m3/fő/év csapadék jut az ország területére. Az ország felszíni vízkészletének több mint 90 %-a külföldről származik, vizeink alvízi jellegűek, így folyóink vízminőségét és mennyiségét sincs módunk szabályozni. Miközben a vízkészleteink egyelőre fedezni képesek az ország vízigényét, problémát jelent, hogy míg a vízkészletek kb. 85 százaléka a Duna és 15 százaléka a Tisza vízrendszeréhez kötődik, addig a felhasználásban az igények 59 százaléka kötődik a Duna és 41 százaléka a Tisza vízrendszeréhez, így különösen aszályos időszakokban a Tisza térségében vízellátási gondok jelentkezhetnek.”

    Ez szerintem kifejezetten szarul hangzik.

    Ja igen, a vízzel működő hipotetikus autó technikai részében sajnos nem tudok segíteni, mert ilyen technikai dolgokhoz elég hülye vagyok, de abban a fenti videóban asszem emlegették a literes vízfogyasztását, szal ott szó lesz róla. XD

 8. Ha már beszéltünk Gulyás Mártontól, akkor ezt érdemes megnézni tőle. Elment közmunkásnak Tiszavasváriba, közben beugrott Érpatakra, s elbeszélgetett Zagyva György Gyulával és Orosz Mihály Zoltánnal.
  (https://www.youtube.com/playlist?list=PLiQ1IThs1NNOp0qtsQOzsBqYx2J7_Wkde)

  • Látom Gulyi ismét bebizonyította, hogy a realitásokról, nem sok fogalma van, ahogy mások helyzetébe se tudja beleélni magát, hiába próbál mindenkit meggyőzni az ellenkezőjéről.

   Nem képes azt felfogni, hogy azoknak a cigányoknak, teljesen más az elképzelésük a világról, az életről, más dolgok számukra a fontosak, és mások az igényeik, mint neki. Nekik nem a politizálás, a pózolás, a folytonos média szereplés a legfontosabb, hanem hogy legyen mit enni, legyen pénzük cigire, meg piára, mert nekik ezek a dolgok számítanak. Ezek az emberek, feleslegesnek érzik magukat, nincs a birtokukban versenyképes tudás, ezért nincs más lehetőség számukra, mint a közmunka. Aminek a lényege épp az lenne, hogy azok az emberek, akiknek nincs rendszer az életükben, azok valamiféle rendet, és fegyelmet tanuljanak.

   Ahogy látom, az is újdonság volt neki, hogy az emberek nagy része, nem élvezetből, hanem muszájból dolgozik, és hiába nincs munka, hiába lenne ezer más dolog amit meg szeretnék, vagy meg kéne csinálnom, akkor is ott kell lenni, és csinálni kell valamit. Én se tehetem meg, hogy munkaidőben elmegyek bevásárolni, vagy ellépek a munkából egy órával előbb, mert aznapra már végeztem. Hisz kötött munkaidő van, órabérben dolgozom, és azt az időt, ott kell töltenem, ha van munka, ha nincs.

   Mindenesetre az tényleg LOL, hogy Orosz Misi, a nagy nemzeti cosplayer irodájában, ott virít Ferenc József képe, a “nemzeti nagyjaink” között. Ahogy látom a Prónay Pál, Héjjas Iván duó is tiszteletét teszi. =)

   • “Mindenesetre az tényleg LOL, hogy Orosz Misi, a nagy nemzeti cosplayer irodájában, ott virít Ferenc József képe, a “nemzeti nagyjaink” között. Ahogy látom a Prónay Pál, Héjjas Iván duó is tiszteletét teszi. =)”

    Én úgy vagyok vele, hogy az az ember, aki mocskolja, nem tiszteli a Rákóczi-féle szabadságharcot, az 1848-as szabadságharcot és az 1956-os szabadságharcot, az, bár továbbra is származásilag nézve magyar, és a nemzet része, de nem érdemli meg, hogy hazafinak tartsák. A migrációval és a cigányokkal szemben állnak (jól is teszik), de amint létrejönne Ausztriában egy “szakrális monarchia”, rohannának szinte azonnal, hogy elárulják a magyar nemzetet, a magyar társadalmat, a magyar államot és a magyar országot az idegen hatalomnak (németimádat!). Furcsa, hogy bár ezek az emberek királypártiak, de nem egy magyar királyházat képzelnek el az ország élére, hanem a Habsburg-házat, vagyis egy osztrák királyházat. Vagyis ezek az emberek echte hazaárulók. Aki kirakja Ferenc József képét az irodája vagy lakása falára, annak a magyar hazához való hűsége megkérdőjelezhető.

   • Pash, most elég sok dologban nem értek egyet veled.

    Rákóczi szabadságharc: az nem nemzeti felkelés volt, hanem egy nemesi előjogokat féltő réteg lázadása. Átmenetileg ugyan képesek voltak megnyerni maguknak a lakosság jelentős hányadát, de amint világossá vált a jobbágynak, hogy ebből neki semmi haszna nem lesz, azonnal el is fordult a szabadságharctól. Mellesleg Rákócziék tisztában voltak azzal, hogy a Habsburgok helyett csakis egy másik uralkodó dinasztia jöhet szóba alternatívaként, nem véletlenül kilincseltek a Romanovoknál.
    1848-49 és 1956 nagyjából érthető, abban nincs probléma.
    Ami a monarchizmust illeti, ott valóban sok fejben káosz és téveszme uralkodik. Viszont azt vegyük figyelembe, hogy jogilag még mindig a Habsburgok formálhatnak igényt a magyar koronára. Egy nemzeti király megválasztása eleve aláássa annak a lehetőségét, hogy egy közép-európai egységre törekvésnek legitimációt nyerjünk. Mellesleg a Habsburgok nem osztrákok, hanem svájciak eredetileg. Viszont, ha már egy Habsburgot kellene kirakni az iroda/szoba falára, akkor nálam I. Ferdinánd jöhet szóba.

   • Mondjuk ettől még tömény WTF marad Ferenc Józsi a falon, mint történelmi alak, akire büszkének kell lennünk. Ez kb. akkora marhaság, mint II. Miklós méltatása. (Mintha olyan jól éltek volna az oroszok alatta.) Vagy annak a Prónaynak a romantizálása, akinek a nevéhez az a Lajta bánság kötődik, ami az I. világháborút követő zavaros időkben, valami egy hónapig vagy meddig létezett.

    Héjjas meg tényleg a legjobb, gyakorlatilag a fickó, egy terrorista volt, aki kollaboránsnak vélt parasztok tucatjait végeztette ki. Aztán olyan bátor volt ő is, hogy mikor megérezte a vesztét, gyorsan Spanyolországba emigrált, a nagy fajvédő, büszke harcos.

   • Hogy Orosz Misinél miért van kint Ferenc Józsi és a többiek a falon, arra természetesen szintén az az egyszerű válasz, hogy ő is elkezdett tradizni. XD Amúgy az a lol, hogy bár nem tudom, hogy Gulyinak mennyi rálátása van erre az irányzatra (értsd: beleásta-e magát valamennyire, vagy szimplán elkönyvelte ilyen “á, ezek is csak nácik!” brigádnak, mint kb. szerinte az összes jobboldali megmozdulást), de gyakorlatilag egy mondatban összefoglalta a videóban, amikor Orosszal beszélgetett: “akkor ez tulajdonképpen hazaárulás a monarchia javára”. (Vagy valami ilyesmi, nem keresem most vissza.) Erre persze Orosz Misi jött a tradis dumával, hogy “neeem, dehogyis, szakrálisan győzelem, blablabla…” XD Szal igen, igazából ez egyfajta németimádat, ahogy Pash is mondja. Jól hangzik ez, hogy “jobboldali, hazáért aggódó irányzat”, csak közben tényleg az van, hogy a hülye kis ideológiai ranglétrájukon a németek fentebb állnak a magyaroknál (fölöttük pedig már csak a rómaiak vannak, de ők ugye kihaltak, szóval marad a “második legjobb” opció XD) és mindig az ő javukra fognak dönteni, akár a saját hazájukkal, népükkel szemben is. Ez persze vicces, mert egyfelől ugye ők is nyomják mindig a dumát, hogy “külföldi, idegen érdekek mozgatják az országot és ez nem jó, blablabla”, ja, csak ők meg közben egy idegen királyságot akarnának a nyakunkra szabadítani, szal nem igazán látom a különbséget, másrészt meg nem tudom, mi ez a német-osztrák “buzulás” a részükről még mindig, amikor pl. meg lehet nézni, hogy a jelenlegi merkeli Németország hol tart, úgy a menekült-, mint az egyéb ügyekben, mint pl. hagyományőrzés, jobboldaliság, meg ilyesmi. (Gyakorlatilag minimálisan sem mernek sehol kiállni semmilyen nemzeti ügyért, mert paráznak, hogy egyből lenácizzák őket. Igen, én is ilyen kiherélték királyságát kívánom az országom vezetőinek, hát hogyne… 😀 ) És akkor tradisék meg úgy kezelik ezt, hogy “hát igen, ez egy kényes téma, amitől nem csak a balosok prüszkölnek, de még a legtöbb jobboldali sem érti igazán”, hát nem csoda, tekintve, hogy ezt egyszerűen nem lehet kimagyarázni. Egy ideológia alapján rá vannak állva az Osztrák-Magyar Monarchiára, szerintük az volt az ideális berendezkedés, aki az ellen lázad, azt meg ki kell végeztetni, ezért volt Ferenc Józsitól Haynaun át mindegyik hasonló fazon hős a szemükben. Mondjuk arra, hogy ők királyságot akarnak, még mondanám is, hogy “oké, mondják, ha nekik ez tetszik”, de azt még valahogy sosem sikerült megmagyarázniuk, hogy arra pl. egy magyarok közül választott illető miért nem alkalmas, miért kell feltétlenül habsburgnak lennie. Mondjuk akik Hitler születésnapjának évfordulóját is sörözéssel ünneplik, azoknál talán nem kéne logikát keresnem ebben, a lényeg, hogy “német >>>> magyar”, mert csak. 😀 Csak akkor vallanák be, ne menne ennél is folyton a terelés, akárhányszor felmerül, mint “kényes téma”.

   • “Hogy Orosz Misinél miért van kint Ferenc Józsi és a többiek a falon, arra természetesen szintén az az egyszerű válasz, hogy ő is elkezdett tradizni.” -> Mondjuk igen, ez logikus, ha azt nézzük, hogy a Jobbikban ugye ez a trabis vonulat, Vona és Baranyi “szellemi” vezetésével, szépen kiszorította a pártból az egykori MIÉP-es kötődésű, népnemzeti vonulatot. Már csak az a kérdés, vajon Orosz Misi, mikor oda került a sor, hogy dönteni kellett, önként állt e be ezek közé, vagy megalkudott a székért cserébe? Bár én inkább előbbire tenném a voksom, a fickó ugyanis eléggé annak a fajtának tűnik, aki csont nélkül elhisz mindent a vezéreknek, még akkor is, ha ez totális hátra arcot jelent.

    A Habsburg imádat meg valóban ilyen jófajta trabi ínyencség. Ugye ez náluk onnét ered, hogy szent meggyőződésük, hogy a világ, a francia forradalommal, a felvilágosodással “csesződött el”. Ezért húznak ők az ellenpólus, az Osztrák-Porosz-Orosz szentszövetség felé, mondván, hogy az lett volna az igazi.

   • Azért az kifejezetten kétszínűség volt Vona Gábortól, hogy fel akarta jelenteni Havas Szófiát az 1956-ot gyalázó kijelentései miatt, miközben együtt borozott az 1848-as mocskoló Baranyi Tibor Imrével. Jobb esetben egy Orosz Mihálynak repülnie kellene a JOBBIK-ból a Ferenc József portré miatt. De hát ez már rég nem az a JOBBIK… 😦

 9. Bár a politika már alapjáraton is vonzza a feltűnési viszketegségben szenvedő, küldetéstudatos idiótákat, nálunk ezt még be kell szorozni százzal, ami olyan figurákat produkál, akik inkább illenének diliházba vagy cirkuszba, mintsem a közszolgálatba. A fenti videó is eme jelenség egyik díszes példánya, egyrészről céltalan és röhejes, másodrészt kontra produktív (mintha az ilyesmivel meg lehetne győzni a másik oldalt), harmadrészt meg környezetszennyezés. Fizikai és mentális értelemben is.

  • Kb. adtak a szarnak egy pofont, igen. Amúgy ha nem is ennél, de az utána következő, hasonló videónál, amikor épp Gyöngyösiek mutatták meg, milyen jól tudnak ők is matricát tépkedni, kb. nekem is a cirkuszos hasonlat jutott eszembe. =) Az a videó, talán még gagyibb lett, mint a Debreceni. Külön kedvencem az 3 másodperce zene, ami folyamatosan megy alatta loopban.

 10. Engem csak egyetlen dolog döbbent le úgy igazán (és ami a bejegyzésben is elhangzik Pétertől): Hogy van ezeknek ennyi szabadidejük? Persze erre a kézmosó válasz úgy is az lenne, hogy ez nem a szabadidejükből megy el, ez egy deklarált, szent cél vagy kötelesség, amivel hozzájárulnak a… szóval a… mihez is?

  • A környezetszennyezéshez mindenképp, ami persze marha ironikus, annak fényében, hogy folyton megtisztításról, fertőzésmentesítésről, és hasonlókról papolnak. Aztán oké, hogy ezt ők képletesen értik, csak épp az a gond, hogy a jelképes “szemétszedés” egyetlen reális következménye, a valódi szemetelés. =)

 11. Eme videóban a mai modern kor keresztes lovagjai szent harcot vívnak a gonosz Pokémon matricák és társaik ellen amiket Pataky Attila Alien barátai ragasztottak ki mindenhova, hogy ezzel adják tudtunkra a hamarosan bekövetkező inváziót! Komolyan mindjárt a kezemben marad az arcom. Ha ezeknek ennyi szabadidejük van akkor menjenek el napi 8 órát robotolni egy gyárba némi hétvégi túlórával és máris nem fognak ennyire unatkozni.

  Pedig azt hittem, hogy a Heineken vs. Csiki Sör értelmetlen de jól megkreált vitájánál nagyobb hülyeséget nem tudnak kitalálni de aztán mégis.

  • Jaj igen, a Csíki , vagyis bocsánat “Az Igazi Csíki” sör… Komolyan imádom ezt, hogy annál is van egy rakás, márka hű, agyatlan zombi réteg, akik nem elég, hogy tudatosan többet fizetnek egy átlagos sörért, azt képzelve, hogy ezzel “hazát védenek”. Vagy hogy pusztán amiatt képesek kilométereket utazni, kocsmát váltani, mert ott van Csíki. Hanem még közben igyekeznek, mindenki máson is számon kérni, hogy miért mondjuk Pilsnert vesz, Csíki helyett? Aztán ha közlöd velük, hogy mondjuk azért, mert a Pilsner, szimplán egy sokkal jobb sör (ami tény), akkor egyből “hazát árulsz”.

   Amúgy jön a Chio Chips székfej riválisa is, az Igazi Székely Pityóka Szirom (és ez nem vicc). =D

   • “Amúgy jön a Chio Chips székfej riválisa is, az Igazi Székely Pityóka Szirom (és ez nem vicc). =D”
    Na, azt kipróbálom, ha tényleg lesz 😀

   • “miért mondjuk Pilsnert vesz, Csíki helyett?”

    Bocs, hogy kijavítlak. Heineken. A Csiki Sör riválisa jelen pillanatban a Heineken. Egyébként mindenféle ideológiai körítés nélkül mondom neked, ittam mindkettőt, és a Heineken minőségibb sör, mint a Csiki. De amúgy a Pilsner is.

   • Amúgy ennek a vitának a hatására megkóstoltam én is ezt a Csiki sört és azt kell mondjam,hogy nála már tényleg csak a Coop sör szarabb ízű. Sokkal keserűbb íze van mint a többi sörnek szóval részemről maradok a Soproninál.

    És még a Heineken címkéjén lévő vörös csillagból is képesek balhét csinálni holott az elmúlt 10-15 évben kurvára leszarta mindenki meg úgy unblokk akiknek van agyuk azok most is letojják nagyívből.

    Székely Pityóka szirom XD . Komolyan mindjárt betegre röhögöm magam. Amúgy azt házilag is meg lehet csinálni mi azzal szoktuk enni a hurkát 😀 Mi jöhet még? Igazi székely Snickers? Vagy esetleg igazi Székely Coca-Cola?

   • Mondjuk én még nem próbáltam ki ezt a sört, de valahogy nem is kívánkozom rá. Amúgy ez a műpatriotizmus, ami az egész körül kipattant, enyhén szólva, már majdnem igazi székely vicc volt.

 12. Az Identitás Generáció kiásta a csatabárdot. Magyarán: hadüzenet. 😛
  (https://www.youtube.com/watch?v=Z6bAT_1K6_Y)

 13. Na, a sznobjektívben megint elővette Gulyás Mártont Puzsér.

  • Megnéztem, poén volt, hogy szinte a videó alatti összes komment (még némely balos hozzászólóé is… 😀 ) arról szólt, hogy “Ezt a Márton gyereket nem kéne erőltetni…”, vagy “irritáló egy stílusa van, mit mondjak”. XDDD (Pedig esküszöm, hogy itt még egész tűrhető volt, ahhoz képest, ahogy a Slejmben minden egyes mondata végén hangszínt vált, meg görcsösen “Szirmaizza” végig a 20-40 percet.) Persze a szokásos “basszus, szarnom kell!” kényszervigyor most is feltűnt az arcán, de ez nála valami alapbeállítás lehet, gyakorlatilag eddig akárkit kellett hallgatnia, ha 10-15 másodpercig nem ő beszélt, máris ilyen fejet vágott (Bár lehet pont ez a kínja, hogy párbeszédben néha hallgatni is kell. XD) “Közkedvelt” egy személy, na… 😀 Amúgy a téma mintha igen hasonló lett volna ahhoz, amit abban a gány minőségű videóban tárgyaltak legutóbb, lehet Puzsér úgy volt vele, hogy “Gulyi bazeg, inkább újra összeülök veled, de ezúttal az ÉN műsoromban leszünk, mert még egy olyan nézhetetlen szarban nem fogok szerepet vállalni, mint az a múltkori videó, amit te rögzítettél. Asszed azért tépem a számat órákon át hőzöngve, hogy aztán senki ne tudja végignézni, csak mert neked szar a kamerád?” XDDD

 14. Csak, hogy fokozzuk a hangulatot.

  Nem tudom, milyen alapon gondolta a YT, hogy ez engem érdekel, de kirakta ajánlásba. Végül is, nem állok ellent a YT akaratának. 🙂 Nagyon mesterkélt, de egyben röhejesen ostoba videó.

 15. Na ha már téma volt itt többek között kedvenc Gulyink, a legutóbbi Szabadfogásban, Wahorn úgy felszopta a fickót, hogy hangosan felröhögtem rajta. =D

  Eddig nem igazán voltak, számomra emlékezetes pillanatai a művész úrnak, de a legutóbbi pár adásban kitett magáért. Az is tetszett, mikor kapásból kijelentette, hogy az oroszok, a magyarok történelmi, és kulturális ellenségei. Hiba feléjük közeledni. Miközben előtte pár adással még azt magyarázta, hogy ha úgy szeretnénk élni mint a németek, akkor nekünk is olyan politikát kéne folytatnunk.

 16. Nem tudom, hova illene, de ezt most úgy érzem, meg kell osztanom. Elég jól összefoglalja, hogy miről is szól ma régésznek lenni, és elszomorító a tudat, hogy tehetetlenek vagyunk, mert ebben a szférában nincs tere a sztrájknak. Az aktuális faszság megint utóléri a szakmát.

  https://mno.hu/velemeny/pszeudokincs-2427222

  • Igen, kifejezetten kellemetlen tud lenni, amikor a politika beleszól a szakmába. Szegény régészek, szegény történészek… nem elég, hogy a saját munkaterületük is tele van nehézségekkel, de még a politika is alájuk tesz, emellett a hülyékkel is meg kell küzdeniük…

   Az én szakmám, a pedagógia is kifejezetten kényes terület, mert ott mind jobbról, mind balról megy a politikai nyomulás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: