A bolyhos nyuszi papucs találkozása a nagy varázslóval

Még annak idején, a feministákról szóló bejegyzésemben esett róla szó, hogy mennyire káros is tud az lenni, mikor egy párkapcsolatban, az egyik fél, pusztán a kapcsolat léte miatt, képes magát teljesen alárendelni a partnere minden kényének, kedvének, és egy olyan szerepet kezd el játszani, amit egyáltalán nem élvez, amiben egyáltalán nem boldog, és ami minél tovább tart, annál károsabb.

Nem pusztán az elszenvedett lelki sebek miatt, hanem mert aki ilyen helyzetbe kerül, az képes annyira hozzászokni ahhoz a szerephez, amit eljátszott, hogy később sem tud tőle szabadulni, és viszi magával tovább, a következő kapcsolatba, ami épp emiatt fog tönkremenni.

Mostani bejegyzésem alanya, Gabi, pontosan így járt.

Gabinak egészen 10.es koráig, nem igazán volt kapcsolata az ellenkező nemmel, még csak futó kalandok szintjén se. Ám abban az évben, minden megváltozott. Gabi végre szert tett élete első barátnőjére, és egyben tartós párkapcsolatára, ami azonban, nem épp úgy alakult, ahogy eltervezte. A párja ugyanis, Emese, aki egyben osztálytársa is volt, egy igazi elkényeztetett, arrogáns, kényes, apuci kicsi hercegnője volt, aki viszonylag hamar rájött arra, hogy hisztizéssel, és duzzogással, nagyon sok mindent el tud érni a férfiaknál. Ez a “recept” pedig tökéletesen működött Gabinál is, amit azonban mások nem néztek jó szemmel. Különösen az öccse és a legjobb barátja viselte rosszul, hogy Gabi teljesen máshogy viselkedett, amikor Emese ott volt, mint nélküle.

Már eleve a csaj bemutatkozása is kb. úgy indult, hogy Gabi kiment elé az állomásra, haza hozta, ahol az udvaron, mivel vidéki, kertes házról van szó, épp nyársalás zajlott a családdal, barátokkal, ahová persze, próbálták is beinvitálni. A csaj azonban közölte, hogy ő ilyesmiben nem veszt részt, utálja ha füst szagú lesz a ruhája, hagymaszagú a szája, és ő különben sem eszik ilyen egészségtelen, zsíros ételeket. Ő fel akar menni Gabival a szobájába filmezni, és ők majd rendelnek maguknak normális kaját. Gabi pedig, mindenfajta ellenvetés nélkül, fel is ment vele, és természetesen, ő fizette az egészet.

Később aztán ezt tetézte azzal, mikor a legjobb barátja bátyjának 18. születésnapjára, meghívták Gabit, ahová mindenki legnagyobb örömére, hozta magával a csajt is, aki itt is elemében volt. Kapásból megtiltotta Gabinak, hogy alkoholt igyon, mert ő ki nem állhatja, ha valakinek sörszagú a szája. Sőt, még az ünnepelt egészségére is kólával kellett koccintania. Az este hátralévő részében pedig, az erkélyen kellett vele rostokolnia, mert a csajt zavarta a hangos zene, majd félidőben még haza is kellett vinnie magához, mert állítólag megfájdult a feje.

Na innentől kezdve nem csoda, hogy Gabinak külön kikötötték a barátai, hogy csak akkor jöhet velük bárhová is, ha a csajt nem hozza magával. Közben az elkövetkezendő évek során, az alatt a majdnem három év alatt, amíg együtt voltak, a csaj háromszor szakított vele, mindig azért, mert próbált magának beújítani valami másik pasit, ám mivel egyiket sem sikerült úgy beidomítania, ahogy szerette volna, ezért néhány hét után, mindig visszament végül Gabihoz. Aki sajnos volt olyan hülye, hogy mindháromszor vissza is fogadja.

A csúcs azonban mindenképp a szakításuk volt, ami kb. úgy zajlott, hogy pár héttel érettségi után, a csaj leutazott Gabiékhoz, taxival bevitette magát a belvárosba, ott mozi, cukrászda, majd vissza Gabiékhoz, taxival, amit mind a srác fizetett. Ott megebédelt, elvolt még pár órát, majd délután közölte Gabival, hogy ő a tanulmányait bizony Pécsen fogja folytatni, így nem tudnak majd találkozni, úgyhogy ő szakítani szeretne, de annak még örülne, ha Gabi még utoljára, kikísérné az állomásra, és megvárná vele a buszt. Gabi pedig erre csak annyit mondott: “Rendben van drágám, ahogy gondolod…”majd kikísérte az állomásra.

Utána haza ment, bánatát sörbe kezdte fojtani, majd mikor az öccse megkérdezte tőle, mégis mi történt, elmesélte neki, hogy használta ki még utoljára, úgy rendesen a csaj. Na ekkora akasztotta rá a tulajdon öccse, azt a bizonyos jelzőt, hogy: “Olyan vagy te baszd meg, mint egy kibaszott bolyhos nyuszi papucs!”

Ezek után azt gondolhatnánk, hogy rendben, a srác első párkapcsolata volt még, elkövetett egy hibát, de biztos tanult belőle. Nos, a legtöbb esetben ez igaz is, Gabinak azonban sajnos a fejére tapadt az Igen Drágám! 5000 sisak, amit valószínűleg Emese felejtett rajta.

Történt ugyanis, hogy 2 év után, mialatt Gabi kitanult rendszergazdának, összeismerkedett egy másik csajjal a WoW-ban, akivel a dolog idővel szerelemmé alakult, majd viszonylag hamar el is jutottak oda, hogy Gabi konkrétan felköltözött a csajhoz Pestrre. A csaj ugyanis, bár még csak egyetemista volt, de a szülei elég jól álltak anyagilag, ezért a lányuknak már saját háza volt, a nevén, amit a szülei pénzeltek.

Gabi közben, egy hirtelen ötlettől vezérelve, jelentkezett közgázra, ám mivel sohase tanult közgét, és úgy alapból se nagyon érdekelte az egész, az első félévben, ki is bukott. Így elkezdett inkább munkát keresni, és dolgozni, vagy inkább dolgozgatni. Sokszor ugyanis hetekig otthon ült amolyan háztartásbeliként.

Körülbelül még fél év telt el így, időközben azonban a szerelem elmúlt, legalábbis a csaj részéről, és az után már Gabi addig imponáló figyelmessége, kedvessége, és romantikussága is, egyre inkább felelőtlenségnek és önállótlanságnak kezdett érződni. A csaj egyre jobban unta azt, hogy mindent neki kell megmondani, Gabi pedig mindenre rábólint, ezért végül kitette a szűrét. Azonban elkövette azt a hibát, hogy elővette a “De azért barátok még lehetünk!” című szöveget.

Gabi albérletbe költözött, beadta a szüleinek, hogy munkát keres fenn, valójában azonban sokkal inkább a csaj visszahódításán járt az esze. Körülbelül két hétig próbálkozott önerőből, eredménytelenül. Majd (mivel Gabi sajnos hajlamos volt hinni ilyen hülyeségekben) úgy döntött keres valakit, aki majd szerelmet varázsol neki.

Fel is ütötte hát az internetet, mivel azonban se Cupido, se Cadence nem volt épp elérhető, a Geniehez pedig hiába is fordult volna ez ügyben…

Ezért felkereste hát a nagy varázslót.

Megcsörgette, mire beleszólt a telefonba egy már a hangja alapján is minimum biszexuális figura, aki meginvitálta magához, egy személyes elbeszélgetésre. Gabi elment a megadott címre, becsöngetett, mire ajtót nyitott neki egy szőkére melírozott hajú, szoláriumos, felemás kontaktlencsés, hawaii inges avantgárd arc, aki miután meghallgatta a szerelmi bánatát, hablatyolt még neki valamit arról, hogy ő indiai, kínai varázslóktól, és sámánoktól tanulta a mesterséget, majd tett is neki két kihagyhatatlan ajánlatot. Miszerint van a “kis varázslat”, ami 30k-ba kerül, a hatása egy hétig tart, de ennek csak 50% arra az esélye, hogy bejön. Illetve van a “nagy varázslat”, ami drágább, ez már 200k, mert ehhez neki különleges füvek kellenek Indiából. (Mit ad Isten, pont volt nála mutatóba. Aztán előszedett egy üveget, amiben valószínűleg egy fél marék, szárított avar volt.) Viszont ennek már egy hónapig tart a hatása, ez már 100% hogy működni fog, és erre garanciát is vállal. (Ez majd később lesz érdekes.) Majd még gyorsan hozzátette, hogy de nem baj, ha nincs pénze, mert ő beszámít ám mindent, ékszert, mobiltelefont, cipőt, mikrosütőt, mindent.

Mondanom se kell, bűzlött az egész mint egy halpiac, és egy átlag ember, legkésőbb itt már észbe kapott volna, na de nem ám Gabi. Helyette elment a legközelebbi bank automatához, felvette a 30 ropit, és máris kérte a kis varázslatot. Gondolom sokakat érdekelhet, vajon mit is csinált ennyi pénzért, kis varázslat címen a nagy varázsló? Ezt azonban senki se tudta meg, még maga Gabi sem. Merthogy a varázsló szerint, csak ő lehet jelen ezeknek a varázslatoknak az elvégzésénél, mások energiái ugyanis, megzavarnák a szertartást. Amihez nem mellékesen, még csak semmi személyes tárgyat se kért, és blokkot sem adott a szolgáltatásáról. Gabinak azonban, még itt sem vált egy kicsit se gyanússá a dolog.

A varázslat hatásában bízva, Gabi tovább próbálkozott a csajnál. Lement az egy hét, majd ráhúzott még egyet, hátha csak nem adott a bűbájnak elég időt hatni, ám (mily meglepő) nem lett a dologból semmi. Ezért úgy döntött, visszamegy a nagy varázslóhoz, és kéri a nagy varázslatot, ám mivel pénze már nem sok volt, ezért odaadta neki a PS-ét, az összes eredeti játékkal együtt. Lement egy hónap, majd még egyet rá akart húzni, csakhogy a csaj időközben annyira megunta az állandó próbálkozásait, hogy végül megfenyegette, hogy ha tovább próbálkozik, feljelenti zaklatásért.

Gabi nagyjából ekkor realizálta, hogy őt bizony átverték. Ezért úgy döntött, visszamegy a nagy varázslóhoz, visszaszerezni a cuccait. Ám mit ad Isten, a nagy varázsló, eddigre szőrén-szálán eltűnt. Sikerült úgy elvarázsolnia magát, hogy semmi sem maradt utána, és még a főbérlő se tudta megmondani, hová mehetett. Így miután ugrott a csaj, a lóvé, és még a PS is, inkább hazaköltözött.

A szüleinek persze nem merte elmesélni, mi történt, az öccsének azonban elmondta, pár nappal később, aki ezen érthető módon úgy felhúzta magát, hogy bár 10 éves koruk óta nem verekedtek, de kevés fogta vissza attól, hogy be ne húzzon egyet a bátyjának.

Később, mint utólag kiderült, a nagy varázsló amúgy egészen Ausztriáig varázsolta magát, mivel több ízben keresték a rendőrök, mindenféle csalás, lopás, kábítószer fogyasztás, és terjesztés vádjával.

99 hozzászólás to “A bolyhos nyuszi papucs találkozása a nagy varázslóval”

 1. A címből kimaradt egy “a” betű. 🙂

  Ugyan részleteiben mesélted már ezt a sztorit, de így kerek egészben már jobban értem a lényeget. Sajnos, ez a papucsság már csak ilyen. Elég sokszor láttam már azt, hogy egy jóravaló ismerős egyszerűen leépíti a kapcsolatát mindenki mással a csaj kívánságára. Viszont ezek a varázsló csalók se semmi figurák. Ilyen típusú ismerősöm is akad, bár ő azért igyekszik releváns szolgáltatásokhoz mellékelni (masszőrködés mellé csap egy kis kártyajóslást, stb.). Persze meg is adja az árát. Kedvencem az, hogy kijelentette, ismerősöknek nem ad szolgáltatást (még pénzért sem).

  • Javítva. =)

   Én igazából pont ezen a varázslós részen haltam le. Szóval oké, már az se semmi azért, hogy online szerelem, felköltözik a csajhoz, egyetemre megy olyan szakra ami nem is érdekli, aztán háztartásbeli lesz. Na de hogy utána “varázslóhoz” megy, “szerelemet varázsoltatni”, kétszer is, és erre cseszi el mindenét, hát az odabasz.

   • RONTOM-BONTOM! Says:

    Az, hogy hülye a srác gázabb, mint hogy egy utolsó numale betacuck?

   • “Én igazából pont ezen a varázslós részen haltam le.”

    Én is, csak én ledöbbenés helyett ott kezdtem el a bejegyzés olvasása közben hangosan röhögni. 😀 Szal úgy a feléig egy “romantikus dráma” volt az írás, ami arról szólt, hogy van egy jószándékú, de rettenetesen papucs, szánnivaló srác, akit sorban használnak ki a nők. Aztán a fele körül átment a sztori “fantasy vígjátékba”, ahogy bejött a képbe Óz, a nagy varázsló. Egészen pontosan ennél a mondatnál kezdődött a röhögés nálam:

    “Fel is ütötte hát az internetet, mivel azonban se Cupido, se Cadence nem volt épp elérhető, a Geniehez pedig hiába is fordult volna ez ügyben…

    Ezért felkereste hát a nagy varázslót.”

    XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    Aztán innen már végigröhögtem, a “nagy mágus”, aki egy marék avarral “varázsol”, meg hogy “egészen Bécsig varázsolta magát”, stb-stb. XDDDDDDDDDDD Meg a “beárazott” varázslatok, 30k-ért csak 50%-os, magasabb árért, már 100%.. XDDDDDDD Nagyon kész. XDDD

   • Én még mindig le tudok döbbenni, hogy mekkora butaságokat tudnak elkövetni emberek. Szóval jóval kevésbé éreztem a röhögési kényszert, viszont kiakadás közelébe lendült az ostobaság-mérőm. Pedig egy elvileg értelmes ember sodorta magát ilyen történetbe. Amúgy nem merült fel, hogy esetleg szakemberhez vigyék?

    Egyik ismerősöm exe sem egyszerű eset, de róla legalább el lehet mondani, hogy kórházi eset.

   • A szülei nem is nagyon tudtak ezekről, szerintem még ma se tudják. Legalábbis a varázslós részt, azt biztos nem.

    Azt én is csak úgy tudtam meg, hogy az öccse, elmesélte nekem. Mivel én még ott voltam lemaradva, hogy felköltözött a csajhoz Pestre, aztán egyszer csak már megint itthon volt.

    Szerencsére a harmadik csajánál, már összeszedte a tökeit, bár még ott is akadt egy epic story, de ott nem magával, hanem az öccsével baszott ki inkább. Konkrétan egy “fullextrás”, romantikus estét talált ki, az első évfordulójukra, ami sikerült is. Csak éppen annak a következményeivel nem számolt. =)

   • Szervusz! Most találtam rá a blogodra, ahogy elnézem, ez alapján a poszt alapján rendszeres olvasó leszek.
    Egy kérdés: lehet bármi közöd a megboldogult ‘A tettetés kora’ és ‘Kertelés nélkül’ blogokat annak idején futtató SzentPéterhez, vagy a szerencsés druszaság állapota áll fenn? 🙂

   • Üdv! =) Nem, a szóban forgó blogokat, még csak nem is ismertem.

    Amúgy főleg kockaságokról szokott szó lenni errefelé, de néha ilyenek is előfordulnak.

 2. “Olyan vagy te baszd meg, mint egy kibaszott bolyhos nyuszi papucs!”
  Gabi és Tomi legjobb barátok voltak. Nagyjából bölcsis koruk óta, mindent együtt csináltak. Együtt kockultak, mágusoztak, bandáztak, bandáztak (ezúttal szó szerint, volt zenekaruk is), jártak koncertekre, bulizni, még a szüleik is ismerték egymást, együtt tanultak meg vezetni, ott voltak egymás fontosabb életeseményein (ballagás, érettségi bankett, stb.). Aztán Tomi egyszer csak talált magának egy csajt. Túlságosan nem is nézett ki jól (mármint a csaj), és igazából olyan nagy vad szerelem soha nem is volt közöttük. Azonban mindketten féltek attól, hogy mivel korábban nem volt kapcsolatuk és ha ezt elszúrják, lehet egyedül halnak meg, inkább együtt maradtak, és ez a kölcsönös para/érdekszerelem volt az első számú mozgatórugója a közös együttlétnek. A lánynak viszont ez nem volt elég, aki amellett, hogy egy igazi vérszívó hárpia, a legdurvább jéghercegnő is, akinek mindig minden szar, nem jó és egy haverokkal közös bowlingozás közben is odajöttek a szomszéd pályáról megkérdezni, minden rendben van-e, meghalt-e valakije vagy csak alapból ennyire látványosan búvalbaszott (ez tényleg megtörtént). Tomi pedig nagyon nem akarta elriasztani olyan apróságokkal kedvesét, mint közös programok a haverokkal, család vagy önálló élet, ezért szépen lassan (azaz kurva gyorsan, kb. két hónap leforgása alatt) mindenkivel megszakította a kapcsolatot. Még Gabival is. Nem válaszolt telefonra, emailre, Facebook üzire, senkitől. Aztán mivel amúgy nem laktak messze egymástól, véletlenül összefutottak. Gabi próbálta Tomit jobb belátásra bírni, de nem sikerült, így végül adott neki egy ultimátumot: vagy eljön végre legalább egy közös mozizásra a régi haverokkal, vagy marad élete végéig papucsként egy mérsékelten dekoratív piócával. Tomi pedig döntött, mivel Gabi hazaérve azt tapasztalta, hogy nem látja Tomi profilját, már nem ismerőse Facebook-on és nem is tud neki üzenetet küldeni. Tomi pedig a mai napig (idestova 8-ik éve) egyedül él fényűző jégpalotájukban (értsd: egyszobás panellakás) a jégkirálynővel, ahova senki nem lát be, senki nem teheti be a lábát. És most már nem is akarna senki.

  • Akkor úgy látom, Tomi is meglelte az ő Emeséjét, csak ő sajnos nem tudott tőle még időben megszabadulni. Sajnos ez is egy amolyan ördögi kör, amiből baromi nehéz kilépni, mert egy idő után az ember megszokja, és beletörődik abba, hogy “ez van, ezen már nem lehet változtatni”. Ahhoz pedig, hogy valaki ebből ki tudjon lépni, nagy akaraterőre, és elszántságra van szüksége, ami sokakban ekkor már nincs meg, és segítség nélkül, maguktól már nem képesek jobbra fordítani a sorsukat. Csak hát ugye itt jön az, hogy hogyan segíts egy felnőtt emberen? Hogyan segíts azon, aki ha érzi is, hogy neki ez így nem jó, de változtatni, már nincs hozzá akaratereje?

   Amúgy elgondolkodtató, hogy ha a mi Gabinkat annak idején nem teszi ki Emese, vajon nem e járhatott volna pont ugyanígy?

   Mindenesetre szomorú az ilyen, pláne, ha egy jó ismerőst, barátot veszít el így az ember.

   • Igen, pont egy nagyon jó barátommal volt erről egy diskurzus, egyre nehezebb már közös programokat összehozni. Egyszerűen nem hiszem el, hogy valakinek nincs egy fél délutánja a haverokra: melóm van, négynaponta megyek élő zenét hallgatni, kockulok, lakáshitelem van, sötöbö és baszki ha hívnak 10-ből 8 alkalommal mindig tudok jönni. És a papucs a legrosszabb, mert azokat lehetetlenség meggyőzni, hogy figyu, lehet picit vissza kéne venni. Ez olyan, mint amikor látom, ahogy egy szülő már pici baba korában halálra kényeztet egy gyereket és már látom előre, hogy egy pokol lesz a saját és mindenki más élete is, amikor 4-5 éves lesz és a rózsaszín köd szépen kezd leülni. Tomi sztorijában az az érdekes egyedül és főleg azért osztottam meg, hogy baszki, több mint 8 éve együtt vannak azzal a hárpiával, szóval, a mai napig nem értjük. Az ilyen kapcsolatok jó ha 1-2 évet kibírnak, de ők sikeresen úgy menedzselik lassan tizedik éve a kapcsolatukat, hogy igazából sem egymást nem bírják túlzottan, viszont nem találkoznak mással sem. Mi is arra számítottunk, hogy mittomén, majd megjön a srác esze, adjunk neki egy-két évet… és nem. 😀

   • Manapság már sajnos mi se járunk össze annyit, mint anno, de szerencsére azért a “kemény mag” még egyben van. Ez főleg gyerekkori, környékbéli jó barátokból áll. Én főleg gimis barátok közül vesztettem sokat, és sajnos nem pusztán az elköltözősek miatt. Sajnos nem egy olyannal összefutottam már, aki rám néz, megismer, de ha én nem köszönök rá, akkor simán elmegy mellettem. Sőt volt is, aki az intés, köszönés ellenére tett úgy, mintha nem ismerne. (Na az ilyenre nagyon be tudok rágni, mert most komolyan, mibe telne annyit mondani, hogy: “Szia!”? Semmibe, csak ekkora bunkó, hogy még ez is terhes neki.)

    Gyerek elkényeztetés igen, azt én is bírom, de engem nem is az 1-2 évesek babusgatása zavar. (Mert az még valahol érthető.) Hanem inkább az, amikor a már jóval idősebb 5-6 éves gyerekeknek hagyják, hogy produkálják magukat, ordibálva fel-alá rohangáljanak, focizzanak a boltban, szétpakoljanak, szétdobáljanak mindent. A szülők meg ott állnak, és le se szarják, mit csinál épp a gyerek.

    Tomi meg remélhetőleg majd rájön egyszer, hogy ez így nem élet, csak lehet akkor már késő lesz.

 3. Na, azért így (miután a sztori “mágusos” részén kiröhögtem magam XD), illetve Benyo beszámolója után (ha jól sejtem, a sztoriban Benyo lenne a “Tomi”, vagy legalábbis Tomi is egy igen közeli ismerőse) azért én is hozzátennék valami komolyabb gondolatot ehhez az egészhez, mert a sztori első felében (illetve a Benyo szemszögéből leírt változatban) azért van nem olyan ismerős “tünet”, amiről jócskán eszembe jutott akár a saját korábbi kapcsolataimból ez-az, akár nálam is haverok sztorijai.

  Szóval az első, amit nem értek, hogy hihetetlen, sokan mennyire képesek a párjuknak a szolgáivá válni. És sokszor nem is arról van szó, hogy ne találhatnának jobbat, de egyszerűen lusták, vagy annyira félnek attól, hogy egyedül maradnak, vagy nem találnak másikat, hogy inkább minden hülyeséget elnéznek egymásnak. Persze ez rendszerint úgy működik, mint a fenti sztorikban is, hogy igazából az egyik túlzottan papucs, a másik meg igazi pióca, viszont nem egyszer láttam már olyat is, ahol igazából MINDKÉT fél szenvedett, kb. havonta összevesztek-kibékültek, de persze már másnap “minden oké volt” köztük ismét, mert miután kiordítozták magukat és elszállt a mérgük, ismét erőt vett rajtuk a langymeleg megszokás, hogy “ugyan a tököm tele van már a másikkal, de mégsem szakítunk, mert újat találni még nagyobb meló lenne, illetve előfordulhat, hogy az még a jelenleginél is hülyébb lesz…”, ezért inkább ÉVEKIG ment a dolog. Megjegyzem, itt most ne valami 2-3 évig tartó “megszokásra” gondoljatok, aminek azért előbb-utóbb vége lett, hanem egy olyan párosról beszélek, akik már akkor együtt voltak, amikor még nekem barátnőm sem volt, majd miután a hét éves kapcsolatom véget ért, ők még MINDIG együtt voltak, elvileg a mai napig is. Most akár úgy is hangozhat ez az egész, mintha én meg irigy lennék rájuk, vagy bármi, de nem erről van szó, sőt, a veszekedéseik nem is zavarnak, csak éppen amikor már nem egyszer volt rá példa, hogy bulit azért mondtak le az utolsó pillanatban, mert megint épp összevesztek, vagy a pár srác fele azért hívott át magához, hogy “szakítottunk a párommal és valakivel muszáj ezt megbeszélnem”, hogy aztán pár óra múlva, mikorra odaértem, épp közben hívja fel a csaja, hogy már békülni akar… Nos, ezek után azért magamban mindig megjegyeztem, hogy “basszus, inkább szakítsatok, mert ez az éveken át tartó se veled – se nélküled dolog már nekem unalmas…”

  Na, de náluk még úgy-ahogy érthető a dolog, valahogy úgy voltak ők is, mint mondjuk az 50 éve házas nyugdíjas pár, hogy lehet elmúlt már a szerelem és már csak a megszokás maradt, de ennyi év után se kedvük, se energiájuk újat keresni, jók lesznek már ők egymásnak. Náluk sokkal durvább volt egy másik haverom életmenete, aki kb. ilyen “helyi Gabi” volt errefelé. Valahogy mesteri módon választotta ki mindig azokat a nőket, akiknek majdhogynem Lipótszökevény szinten volt mindig valami komoly “zizijük”, hogy finom legyek. A legjobb az egészben, hogy bár én ezzel a sráccal csak úgy 2-3 évig jártam össze bulikra, meg ilyesmikre, így is legalább HÁROM különböző “dilis barátnővel” volt “szerencsém” megismerkedni rajta keresztül, de az a haver, aki már legalább egy évtizede ismerte, mesélte, hogy ez nála kb. kamaszkora óta folyamatosan így volt, mondhatnám úgy is, hogy akiket én láttam, azok már kb. a “tizenhetedik szezonja” voltak egy baromi hosszú “tévésorozatnak”. 😀 Az első ilyen barátnő állítólag nimfomán volt, legalábbis legyen szó haveri találkozóról, vagy privát buliról, a srác akármit talált ki, a csajnak kb. az volt mindenre a válasza, hogy “inkább dugjunk”. 😀 XD Na most ez vicces, meg valahol “álomnő” is bizonyos szempontból, egy darabig az említett haver is nagyon élvezte ezt a helyzetet, szinte hencegett a dologgal, de úgy az első 2-3 hét / hónap után egyre inkább kezdte unni ő is, hogy ezzel a csajjal nem lehet egy moziba, egy palacsintázóba, egy baráti találkozóra elmenne, mert mindig csak a dugás, ha elutaznak valahová, ott is elsősorban szex-szex-szex, aztán ha még marad idejük/energiájuk bármi másra is, akkor ESETLEG mondjuk elmennek tájat nézni, vagy hasonló. 😀 Persze most hihetnétek, hogy “oké, hát vége lett, mert szakítottak, mivel a srác ráunt erre az egészre”. Hehe, nem úgy van. 😀 A csajból előjött a “yandere” (keressetek rá, hogy ez mi… XD), pióca, stb. és egyre inkább elkezdte “eltiltani” a srácot a haverjaitól. Az volt a csúcs, amikor már valami náluk tartott bulinál is körülbelül úgy a felénél a csaj úgy döntött, hogy unja az egészet, de nem akarta túl feltűnően csinálni a dolgot (értsd: “húzzon innen mindenki, mert mi is bemennénk most már dugni a házba!” XD), hanem csak a srác ölébe ült és úgy sugdosta a fülébe, hogy ugyan jó volt ez a bográcsozás, de most már mindenki szépen hazamehetne, igaz, még csak a tervezett idő fele körül jártunk. (Persze így is mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy mit szeretne a csaj, főleg, hogy a haver révén hallottunk már viselt dolgairól.) Na, de aztán ezt megfejelte még durvább húzásokkal, pl. a srác nem akart vele találkozni, ráadásul épp éjszakás volt a netes diszpécserközpontban, ahol dolgozott, mire a csaj igazi stalker módjára kinyomozta, hogy melyik nap hogy van a műszaka és képes volt hajnal négykor a parkolóból várni rá. Itt valahogyan még a kocsikulcsát is elvette, amivel még a kocsi külső borítását is sikerült rendesen összekarcolnia több helyen, mielőtt a srác visszaszerezte tőle. Ezután úgy lett vége a dolognak, hogy konkrétan a srác tényleg elment a rendőrségre és távoltartási végzést íratott ki a csajra. (A vicc az, hogy mi HÓNAPOKIG mondtuk neki előtte, hogy tegye ezt meg, mert másképp nem lesz vége a zaklatásnak, de ő addig még mindig leintett minket, hogy “ááá, dehogy is, jó lesz ez, majd megunja”, sőt, még korábban, amikor meg arra próbáltuk figyelmeztetni, hogy a csaj finoman szólva sem százas, akkor is mindig azzal nyugtatott minket, hogy “jó, hát picit fura, de képes változni, nem reménytelen, stb-stb.”) Mondjuk mit mondjak, a vendégekhez is elég érdekesen állt hozzá. Lehet meséltem már, de pl. ezzel a csajjal az első találkozásunk úgy nézett ki, mint Neónak Morpheussal: bemegyünk egy amúgy is eléggé elsötétített szobába (jó, érthető, 35 fokos nyár volt akkor is, mint most… XD), ahol egy ilyen loli-alkatú csaj ül NAPSZEMÜVEGBEN. 😀 Bazeg, csoda, hogy bármit is látott… XD Ezután olyan érdekes dolgokat kezdett el kérdezgetni tőlem is, meg más vendég srácoktól, mint hogy az épp VIVA TV-n seggét riszáló random szőke klipribanc szerintünk jó nő-e, megdugnánk-e, stb. Amikor általában az ilyen hülye kérdéseire nemleges válaszokat kapott, mindig őszintén elcsodálkozott, meg előadta, hogy “fura, én eddig nem ilyen véleményekkel találkoztam”. Mondjuk ezen a másik srác inkább felhúzta magát, én csak jókat röhögtem ezeken a “pszichológiai tesztkérdéseken”. XD

  De a lényeg, hogy végül szakítottak…hogy aztán a srác úgy alig fél év/egy év után ismét új barátnőt mutasson be nekünk. (Apropó, azért azon mindig jót röhögtünk magunkban, hogy a srác nem ritkán azon kesergett, hogy mindig egyedül van, nincs barátnője, stb., miközben rendszerint szinte AZONNAL talált másikat, mihelyt valamelyikkel szétmentek. 😀 Persze lehet, hogy pont ez volt a gond, mert olyan is volt, amikor még érezhetően az előző volt a fejében és az újat kvázi “pótléknak” használta, csak így eléggé vicces volt ez a “sírás”, elvégre mégsem volt 4-5 szünete 1-1 nő között… 😀 ) Na, de visszatérve: bemutatta hát az új barátnőt, akinek ugyan szintén volt pár 1-2 apró, de “érdekes” dolga, viszont az említett srác “barátnőstatisztikáján” még határozottan a normálisabbak közül való volt. XD Mondhatjuk is, hogy kezdetben szinte “gyanúsan” rendben volt vele minden, de aztán persze elég hamar jött a csavar: kiderült, hogy ő is nagyon szereti ám a szexet, épp csak az előzővel ellentétben másokkal is… 😀 XDDD A dolog pikantériáját az adta, hogy ráadásul kiderült, hogy egy ismert haverral (is) csalta a srácot úgy 1-2 évig, de igazából a franc tudja, hogy még hány hapsija volt vele párhuzamosan. (Erről biztos szintén meséltem már, de a “szerető” bizony nem volt olyan becsületes, mint a balek srác, ezért neki ahhoz is volt pofája, hogy miután a csaj megadta neki valamiért a mail jelszavát, szépen belépegessen és elolvasgassa a magán leveleit. Nem túl etikus, de speciel ebből derült ki, hogy a csaj kb. egy “reverse háremet” működtetett, még Pesten, Miskolcon, stb. is voltak hapsijai. Gyakorlatilag egy nemhivatalos kurva volt, csak nem pénzt, hanem ilyen-olyan “szolgáltatásokat” kért cserébe a srácoktól, ez filmletöltéstől a konvektorjavításon át széles spektrumon mozgott. XDDDD) Ezzel már könnyebb volt a szakítás, mivel ez a “megcsaltál az egyik haverommal???” dolog értelemszerűen már utolsó csepp volt a pohárban. Mondjuk ami vicces volt, hogy a csaj itt is megpróbált utólag visszakúszni hozzá, de ezt is igen kreatívan tette, pl. egyik alkalommal kitalálta, hogy segítene-e átmenni neki a srác “mákot darálni”. Én eskü azt hittem, hogy ez valami “fedőnév” és NAGYON mást szeretne tőle a csaj, de nem, mesélték, hogy tényleg ott volt a rengeteg mák, amit darálni kellett volna. 😀 XDDD A hülyéje mondjuk ahelyett, hogy még szóban visszautasította volna, képes volt ebbe is belemenni és felmenni hozzá, de hogy “bebiztosítsa magát”, vitte az egyik havert is, mondván “csak nem kezd el így vetkőzni”. Hát, félig igaza lett, nem ő vetkőzött, hanem a srácra próbált rámászni, az sem zavarta annyira, mint kellett volna, hogy a haver ott ül mellette… 😀 Végül persze eljöttek, mert látták, hogy a mákdarálás igaz volt ugyan, de csak egy “kezdősztori” a “folytatáshoz”, ami már nem jött össze a csajnak… 😀 A srác részéről ez a sztori így véget is ért, én viszont “bónuszként” még a “szerető-haver” révén tovább követhettem az eseményeket úgy plusz egy évig legalább, mivel a csaj ezután átnyergelt hozzá, ő próbált némi csókért, tapizásért, stb. mindenféle melóra rávenni, filmeket/sorozatokat töltetett vele, stb. Mondjuk ebben az egész sztoriban a legbalfékebb sajnos ez a srác volt, mert igazából így csókon/pettingen kívül konkrét szexet sosem engedett neki a csaj, ő viszont meg volt róla győződve, hogy ha elég sokáig teljesíti szolgai módon a különböző kívánságait, akkor előbb-utóbb összejön majd neki a punci. Hát…nem jött, de legalább jól megcsicskáztatta a csaj… ^^” Persze ez a srác is megunta ezt a dolgot egy idő után, gyakorlatilag kijelentette, hogy vagy lefekszik vele, vagy nincs több film, sőt, semmi más sem. “Természetesen” a csaj azóta nem kereste. XDDDD

  De visszatérve a fő “csajozó” haverhoz: harmadjára úgy tűnik, vagy biztosra akart menni, vagy egyszerűen az évek során az ő igényei is lejjebb mentek, mert társkeresőn sikerült egy nála legalább 5 évvel idősebb, kövér, kancsal csajjal összejönnie. 😀 Jó, oké, ne ítéljünk a külső alapján, lehet, hogy a szíve aranyból van… Sajnos nem úgy tűnt, igaz, az előző kettőnél talán normálisabb volt, viszont ő is elég hamar elkezdte ezt a “nincs kedvem a baráti bulikra járni, sőt, neked sem kéne annyit…” szöveget (érdekes, hogy ez mindhárom nőjében közös volt… XD), neki is egyre több ilyen-olyan baja, meg érdekes megnyilvánulása volt, sőt, egy idő után mintha egyre erőszakosabbá is vált volna. (Oké, a “megapapucs” haver mellett mondjuk egy nőnek sem volt nehéz dolga, ha “domináskodni” kívánt fölötte… XD) Lényeg a lényeg, haver úgy döntött, hogy ezt a mostanit úgy röpke egy év után feleségül is veszi, mert ciki, hogy a tesójának már gyereke is van, ő meg még itt tart, meg egyébként is unja már hallgatni a rokonok szokásos “na XY, család, gyerek….?” kérdéseit. Igazából ekkor már amúgy sem nagyon találkozgattunk, szóval passzolom, hogy ennek mi lett a vége, de eléggé emlékeztet a Benyo által elmesélt “inkább beköltözött a magán-jégpalotába” sztorira.

  Ja és ha már itt tartunk, némi személyes sztori is: sosem értettem, hogy ha a csaj már az első pár alkalommal még csak nem is titkolja, hogy egy elkényeztetett “hercegnő”, vagy hogy egy “búvalbaszott rinyapina”, akkor ez miért ér meg a srácnak annyit, hogy nem csak a saját életét szervezi át teljesen miatta, de még a haveroktól is teljesen elzárja magát? Eleve a búvalbaszottal az a fő gond, hogy egy idő után téged is azzá tesz. Na most nekem a világ legjobb puncija sem érné meg, hogy depressziós legyek miatta. 😀 (Meg gonosz módon eszembe jut, hogy ha ez ilyen a magánéletben, akkor mennyire lehet “izgalmas” az ágyban… XD) A “hercegnővel” meg az a gond, hogy sosem leszel elég jó neki. Kezdi ilyen “apróságokkal”, mint a “ne menj már annyit a barátaidhoz…”, aztán elég hamar azon kapod magad, hogy ha 0/24-ben az óhajait lesed, akkor is mindig van valami újabb problémája, esetleg még a fejedhez is vágja rendszeresen, hogy nem vagy elég jó. Szal nem tudom, eddig nálam mindig az volt, hogy vagy már az első 2-3 hónapban, még a chates dumálások, meg hasonlók során kiderült, hogy ilyen-olyan bajai vannak és akkor eleve nem is ment ennél tovább a dolog, vagy ha meg az első pár évben jó is volt, akkor onnantól kezdtem el megunni a dolgot, amint egyre gyakrabban jöttek elő ezek a problémák. És most nem arról van szó, hogy alkalmazkodni kell bizonyos szintig a másikhoz, vagy ha rossz napja van, nyilván meg kell hallgatnod a baját, stb., ez természetes. Viszont amikor már a fél életed átszervezésére kér, beleszól abba, hogy mi legyen a hobbid, mivel töltsd a szabadidődet, stb. és még oda-oda is szúrogat közben, hogy “hát nem rossz, de ez még mindig kevés”, akkor tényleg az volt, hogy csináltam egy darabig, majd egy ponton túl egyre inkább “ellenálltam”, vagy csak szimplán leszartam a dolgot, míg végül a nő unt rá, aztán otthagyott. Persze lehet, hogy én vagyok a “felelőtlen, nagy gyerek” és neki volt igaza, de sajnálom, nem vagyok hajlandó egy olyan életet élni, ami először lelkileg készít ki, aztán ebbe végül bele is betegszem. Idáig nem kívánok eljutni, épp elég ilyet láttam már. Meg egyáltalán, hadd élje már úgy az ember az életét a lehetőségekhez képest, ahogy azt tudja, csak egy van belőle, szóval szeretném arra használni, amire nekem jó. XD Szóval tényleg nem tudom, hogy mi lehet az a hihetetlen “bónusz”, ami miatt a Benyo által is leírt sztorikból nem eggyel találkoztam már én is, vagyis hogy az alapból antiszoc, barátságtalan, elkényeztetett, búvalbaszott csajnak a srác mindent alárendel. Írta, hogy “fél, hogy egyedül hal meg”, őszintén, én már ott tartok, hogy inkább az legyen, mint hogy a párod szolgája légy egy életen át. Szakítás után persze nekem is szar volt egy darabig, hiányzott is, meg elgondolkodtam azon, hogy mi a biztosíték rá, hogy a következő nőnek nem pont ugyanilyen elvárásai lesznek? (Semmi…) De persze aztán ahogy a “gyász” múlni kezdett, felismertem azért az előnyöket is: megszűnt egy csomó olyan dolog, ami a kapcsolat utolsó 1-2 évében már szinte rendszeres teher, vagy probléma volt. Megszűntek pl. ilyen panaszok, mint fejfájás, gyomorideg, stb. Ahogy elmúlt a stressz, ezek is mentek vele. Nem görcsöltem már minden szarságon, hogy “úristen, nem fogok tudni neki megfelelni!”, mivel már amúgy is vége volt. Szóval amennyire fájt, kb. annyira “felszabadultam” egyben. Ma már azt mondom, hogy még egy ilyenbe bele nem mennék, vagy legalábbis hamarabb abbahagynám az ilyen kapcsolatot, mert úgy az utolsó 1-2 évet tényleg jobb lett volna úgy egészében megspórolni. Aztán persze ki tudja, az ember ha újra szerelmes lesz, rendesen “meg is hülyül” mindig, legalábbis az elején mindenképp és olyankor hajlamos is sok baromságot csinálni, szóval majd meglátjuk. XD De jelenleg tényleg úgy vagyok a dologgal, hogy a következő nőnek ha kell, az elején megmondom, hogy “nézd, ez és ez vagyok, ennél több már valszeg nem leszek, most döntsd el, hogy így is kellek-e neked, ha nem, akkor inkább hagyjuk az egészet még az elején, mert 30+ évesen már nem óhajtom “továbbképezni” magam, meg mit tudom én milyen hülyeségek, pláne úgy, ha nekem személy szerint nincs is szükségem rá és csak a te kedvedért tenném”. Szal mondanám, hogy “respect” Gabinak, aki ilyesmiket bevállal, de szerintem hosszútávon leginkább magával baszik ki, szóval én nem javasolnám ezt az életformát… ^^” Amúgy ez nem biztos, hogy minden nőre igaz, de egy csomó esetben úgy tapasztaltam, hogy amelyikük ellövi ezt a “megpróbállak elszeparálni a barátaitól” húzást, az jellemzően majdhogynem “féltékeny” a srácra, mivel neki mondjuk nincs egy barátnője sem, akivel heti szinten ő is elmehetne traccspartizni, meg ilyenek, ezért kb. úgy van vele, hogy “mi az, hogy a pasimat meg majdnem hetente hívja bulizni X vagy Y??? Na gyorsan vágjuk vissza ezekből a bulikból is, de a legjobb, ha esetleg teljesen elmaradnak!” Ha ezt durvább szintre akarja fokozni, akkor esetleg a baráti kör leépítése után következik az anyjától és egyéb családtagoktól való elválasztási/összeugrasztási kísérlet is. És esetleg még hozzá is teszi közben, hogy “igazából én csak neked akarok jót, hogy végre önálló legyél, stb-stb.”, aha, amíg észre nem veszed, hogy ő ezt egészen pontosan úgy érti, hogy csak annyira legyél önálló, hogy a barátaid vagy családtagjaid véleményét és befolyását cseréld le az övére… 😀 Mert persze neki feltétel nélkül engedelmeskedj, különben jön a durci, vagy a zsarolás… 😀

  Na, a “máguson” való röhögésen túl komolyabbra fordítva a szót én leginkább ezt tudtam ehhez az egészhez hozzátenni. 🙂 Gabi helyében valahol ott kezdtem volna otthagyni mindegyik nőt, amikor nagyon erőltetni kezdték ezt a “búvalbaszott őrmester” stílust. XD

  Na, bocs, én meg közben balfasz módon valahogy összekevertem a neveket, aztán Benyót hittem valamiért Tominak. XD Viszont ha már itt tartunk:

  “Akkor úgy látom, Tomi is meglelte az ő Emeséjét, csak ő sajnos nem tudott tőle még időben megszabadulni. Sajnos ez is egy amolyan ördögi kör, amiből baromi nehéz kilépni, mert egy idő után az ember megszokja, és beletörődik abba, hogy “ez van, ezen már nem lehet változtatni”. Ahhoz pedig, hogy valaki ebből ki tudjon lépni, nagy akaraterőre, és elszántságra van szüksége, ami sokakban ekkor már nincs meg, és segítség nélkül, maguktól már nem képesek jobbra fordítani a sorsukat. Csak hát ugye itt jön az, hogy hogyan segíts egy felnőtt emberen? Hogyan segíts azon, aki ha érzi is, hogy neki ez így nem jó, de változtatni, már nincs hozzá akaratereje?”

  Igazából én ilyenkor a “passzív ellenállást” tudom ajánlani. Ez hasonlít a csajok által alkalmazott “nem mondom ki, hogy szakítani akarok, épp csak olyan helyzetet teremtek” taktikához, de az a különbség, hogy igazából ebben még benne van annak a lehetősége, hogy talán jóra fordulnak a dolgok. Persze valószínűleg nem, de az esélyt meg lehet adni… XD A lényege az egésznek az, hogy egyszerűen elkezdesz nemet mondani a nőnek. Először csak minden ötödik kérését nem teljesíted, aztán már minden másodikat nem… Ezért valószínűleg így vagy úgy, de meg fog oldódni a dolog, hiszen vagy a nő lép le (mint nálam… XDDD), vagy belátja, hogy “oké, látom, tovább már nem bírod ezt, bocsi, én is elvetettem a sulykot, visszább veszek ebből a “rabszolgatartó” stílusból”. Nálam konkrétan ez volt: nem akartam egyedül maradni, szinte féltem ettől, ezért nem volt az az Isten, hogy én mondjam ki, hogy “oké, figyelj, szerintem fejezzük ezt be…” Ugyanakkor viszont éreztem, hogy nekem ez így már baromira nem jó, ez már nagyon nem olyan, mint az elején (persze a jelek biztos akkor is már ott voltak, mint általában mindig, de akkor még vagy nem zavart, vagy eleve “lightosabb formában” mutatkoztak…), egyszerűen beleuntam abba, hogy az utóbbi pár évben az életem nagy részét az teszi ki, hogy “ezt csináljam meg, azt titkoljam el, amazzal foglalkozzak, stb.”, különben a párom elégedetlen lesz. És mivel beleuntam, ezért elkezdtem NEM teljesíteni a kívánságait. Pláne azokat nem, amikről akkori ésszel már felfogtam a vége felé, hogy mekkora értelmetlen hülyeségek, amik nagyrészt csak azért voltak fontosak, mert a csaj azoktól érezte, hogy nyeregben van, meg “mert neki úgy tetszett” az adott dolog. (Volt is ilyen, hogy rákérdeztem nála erre vagy arra, hogy “Ez miért is olyan fontos?”, mire logikus választ nem nagyon tudott adni, azon kívül, hogy neki “úgy tetszik”, meg “ő így szokta meg”.) Szóval ez nem a párod teljes leszarása, vagy nemtörődömség, csak végre kiállsz magadért. Persze ehhez legelőször azt a saját érzést kell legyőzni magadban, hogy “úristen, de AKKOR EGYEDÜL MARADOK!!!444” Az volt a “szerencsém”, hogy végül már tényleg ANNYIRA elegem volt az egészből (neki is, de neki meg azért, mert “parancsmegtagadással” éltem, egyre gyakrabban… XD), hogy úgy voltam vele, hogy “mit bánom én, hagyjon el, nem fogom megvárni, amíg a folyamatos stressz miatt pánikbeteg leszek…” Amíg az ember ezt a szintet nem éri el és továbbra is a “papucs-ösztön” szerint cselekszik, illetve a nőnek maximálisan kinyalja a seggét, addig sajnos valóban menthetetlen, mert legalább idáig el kell jutni tudatban. Nekem is azért volt már “könnyű” a végén, mert már tényleg úgy éreztem magam, mint valami “magánéleti munkahelyen”, ahol a párom a főnök és minden kiosztott “munkát” el kell végeznem, amit csak a nyakamba varr. Aztán úgy voltam, hogy “ennél már szinte bármi jobb, még az is, ha vége lesz”, így persze könnyen tudtam már “visszatámadni”. Ettől még az utolsó kb. 1-2 évet (és főleg a legutolsó kb. felet…) az ellenségemnek sem kívánnám.

  Persze mondjuk nekem még mindezen túl volt annyi előnyöm, hogy egyrészt én aránylag magamban is jól elvagyok (ez nem azt jelenti, hogy ne vágynék társaságra, csak sem régen, sem most nem voltam/vagyok az a “MINDEN HÉTVÉGÉN BULI, KÜLÖNBEN DEPRESSZIÓS LESZEK!” fajta ember 😀 XD), szal nincs az, mit amiket másnál hallottam, hogy pl. azért (is) kell neki pasi/csaj, mert magában még egy mozifilmre sem ül be, mert “fél”, vagy legalábbis hülyén/kényelmetlenül érzi magát, hogy egyedül ül a filmen, míg mindenki más általában másod-, vagy többedmagával. Na, nekem ilyen problémáim sosem voltak, egy csomó dolgot meg is kellett tanulnom egyedül csinálni, így ez nem okozott gondot, tehát nem kellett attól félnem, hogy majd ez a “kényszer” belevisz egy toxikus kapcsolatba. Másrészt a “pina hatalma” sem hat rám annyira, mint egyes srácoknál tapasztaltam… 😀 Szal nem is egy haver érvelt azzal, hogy az amúgy személyiségileg borzalmas és kurvára problémás csajjal mindezek ellenére sem szakít, mert “legalább rendszeresen szexel velem”. 😀 Oké, de az csak az ágyig tart, a maradék élet 90%-ban meg nyomatja a hülyeségeit, amíg végül ki nem készít annyira, hogy gyógyszereket kelljen szedned, vagy a fene tudja… 😀 Na, én ezt nem akartam megvárni, ez nálam akkor sem működik, ha aranyból van a pinája… XDDDD Szal igazából ha bárkinek ebből a fenti kettőből valamelyik érzés erősen dominál az életében, akkor lehet, hogy ez a fenti “passzív ellenállás” taktika sem fog nála beválni, mert vagy a puncivágy, vagy a magánytól való baromi nagy félelem “felülírja” ezt benne és végül inkább mégis csak “behódol”. ^^” Meg ugye utána erősnek kell lenned annyira, hogy ki is tartson az elhatározásod, mert ha később mégis behódolsz, vagy esetleg megtörténik a szakítás, de utána a csaj próbál “visszakúszni”, te meg vagy olyan hülye, hogy visszafogadod, akkor onnantól végképp nyeregben fogja érezni magát, mert látja, hogy egy hülye papucs vagy, akivel tényleg bármit meg lehet csinálni… Amúgy erre nálam is volt példa, de ott részben megint szerencsém volt: a csaj “elkésett”, vagyis mire az ő fejében szöget ütött, hogy “bazz, mégis nehéz új hapsit találni, a régi meg mégsem volt annyira rossz, megint be kéne próbálkoznom nála…”, addigra már minimum egy év eltelt, kb. teljesen elmúlt nálam is addigra a szerelem/vonzódás, így próbálkozásait nem volt nehéz “visszautasítanom”, mert már inkább nekem volt kínos az egész, ahogy próbálkozik. Amúgy azért írom így idézőjelben, mert persze ez nem úgy nézett ki, hogy “szia, nem folytatjuk mégis?”, hanem helyette ilyen enyhe “stalkerbe” ment át, szóval kicsit sem volt feltűnő, hogy míg korábban a szakítás után legalább egy fél évig még csak nem is keresett, sőt, köszönni is kb. csak udvariasságból köszönt, addig egy újabb fél év elteltével hirtelen Facebookon, fórumon, egyéb helyeken is mindig “belém botlott”, próbált mindenféle beszélgetést kezdeményezni, általában direkt olyan témákkal, amikről tudta, hogy amúgy nagy kedvenceim és amíg együtt voltunk, addig dumáltunk is sokat ilyesmikről, stb-stb. Én meg “szemét női taktikával” nem is voltam ellenséges, kedvesen válaszolgattam, meg minden, de épp csak annyira, amennyire kellett (pl.: “-Na és hogy vagy mostanság?” “-Köszi, megvagyok. :)”, stb. XD) és nem jobban, sőt, én magamtól nem is nagyon folytattam a beszélgetést, szal kicsit ilyen kihallgatásszerűen mindig csak a kérdésre válaszoltam és kb. annyi. XD Btw, azóta meg emiatt rághatott be rám nagyon, mert újabb fél év/egy év múlva Face-en le is tiltott. 😀 Biztos csak “véletlen…” XDDD Na, írtam még egy kisregényt, mindegy, a lényeg, hogy aki önmagában még nem elég erős ahhoz, hogy magától mondja ki a szakítást és komolyan tartsa is magát hozzá, annak én tényleg ezt tudom ajánlani. Ha a nő otthagyja, az még jobb, mert jó esetben mire visszamenne hozzá, már a srácnál is elmúlik a szerelem és úgy még könnyebb lesz lepattintania. Csak hát valamennyi elszántság tényleg kell ehhez is, még akkor is, ha szakítani magától nem mer. Ja és ami fontos, hogy nem szabad félnie, mert ha fél az egyedülléttől, a csajtól, akármitől, a nő ezt “megérzi” és ki is fogja használni. Nekem annyiban mákom van, hogy már-már női-szintű intuíciós/pszichológiai megérzéseim vannak, tehát úgy 90%-ban meg tudom ítélni, hogy “aha, most kamuzik, most pipa, most próbálja magát visszaédesgetni stb.”. Nem mondom, hogy ANNYIRA jó vagyok benne, mint általában a nők, de azért jobb, mint egy átlag férfi, akiknél sokszor ez az egész “érzelmi intelligencia” dolog megrekedt azon a szinten, hogy “megint duzzog a csajom, csak tudnám, hogy miért…” Szóval mondhatnám azt is, hogy ezeket a női “pszichológiai játékokat” azért is kezelem jobban, mert valamennyire én is szeretem alkalmazni őket, vagy legalábbis felismerem, ha használják “ellenem”. 😀 (Jó, tényleg leállok, mielőtt rámsütitek, hogy Endy-féle “NEKEM KÉPESSÉGEIM VANNAK!” meséket mondok, mert nem erre célzok, csak…na, értitek, remélem. XD)

  • Az én sztorimban amit leírtam, nem vagyok szereplő, én csak külső szemlélőként láttam, ahogy az a haveri kapcsolat (mindkettőjüket ismertem) szétbomlik és hát nincs mist szépíteni, elég szar volt látni (fun fact, hogy engem “Tomi” nem törölt FB-ről, igaz, ott soha nem is beszéltem vele). A nagyon insider haveri közösségben is volt hasonló, ott mondjuk érdekességképp pont egy csaj volt, aki egy srác “papucsa” lett, róla évek óta nem hallottunk. Szóval az, hogy felnövünk, mindenkinek van melója és nem ülünk úgy össze mint amikor gimisek voltunk, még el is fogadnám úgy-ahogy, de én haverokat sosem hagynám/hanyagolnám el ilyen szinten és pláne nem lennék paraszt. 😀

  • Na most jutott rá egy kis időm, úgyhogy végigolvastam. =)

   A mákdarálós storyt mesélted már, de ez a napszemüveges loli, Morpheus módjára ül a sötét szobában, és kúrásról faggatózik, ez még új volt. =D

   Egyszer én is összejöttem egy olyan csajjal, aki ugyan nem volt nimfomán, de dugni azt szeretett, és igen, az elején, az úgymond “mézes hetekben” még én is nagyon élveztem a dolgot, hogy minden nap, tekertünk hajnalig. Csakhogy ennek megvolt az a hátulütője, hogy oké, a pina jó, a pina finom, a pina különleges, de ahogy mondani szokták, jóból is megárt a sok, és egy idő után kb. ilyen leszel:

   Plusz előbb-utóbb igényelni fogod majd azt is, hogy azért a szexen túl is legyen már valami, ami összeköt titeket. Na ezzel a csajjal viszont annyi volt bennünk a közös, már azon kívül, hogy élveztük egymást az ágyban, hogy mindketten szerettük a rockzenét.

   Azon kívül viszont semmilyen téren se egyezett az érdeklődési körünk, ízlésünk. Ráadásul az is hamar kiderült, hogy a csaj, zeneileg is kb. leragadt az ilyen Tankcsapda szerű kocsmarocknál, ahonnét egyszerűen képtelenség volt elmozdítani, pedig próbálkoztam én nagyon sok mindennel. =)

   Na most én a Tankcsapdát, azt úgy alapból se nagyon komáltam már régen se, de ami miatt igazán herótom volt tőle, mert anno gimiben az összes rocker, és a sulirádió is, rongyosra játszotta az összes slágerüket. (Mennyország Tourist, Be vagyok rúgva, Adjon az Ég, stb.) Erre még a csajom is ezeket szerette, és mikor az ő haverjaihoz hívott meg bulizni, naná, hogy ott is ezek mentek végig.

   Szóval próbálkoztam én ilyen, idehaza akkor alig ismert dolgokkal, mint Type O Negative, Sevendust, Sonata Artrica, Turmion Kätilöt, stb. de kb. semmi foganatja nem volt. Pedig ezek között van ugye goth, power, industrial, gondoltam valamelyik hátha bejön majd neki, de igényes zenére, egyszerűen nem volt füle. =)

   Egyébként valóban, valahogy én se görcsöltem rá soha erre a csajozás dologra, mert persze, jó ha van mellettem valaki, de akkor sem éreztem magam sose kevesebbnek, ha épp nem volt. Én akkor is megtaláltam a módját, hogy lefoglaljam, jól érezzem magam. Egyesek viszont, valóban mintha presztízs kérdést csinálnának ebből. Hol azért, mert cikinek érzik, hogy nincs párjuk. Hol azért, mert attól félnek, egyedül maradnak.

  • Az a szomorú, hogy ez a törekvés a férfi idejének (és pénzének) minél átfogóbb és alaposabb leépítésére inkább a szabálynak látszik, mint szélsőséges kivételnek.

 4. A-FICKÓ Says:

  Ez horror, de keményen. Az önbizalomhiány naivitással összekeverve és begyúrva elkeseredéssel és kétségbeeséssel. Ezeket az embereket könnyen megtalálja az a közeg akik gennyes módon lehúzzák. Viszont az átvert személyek ezt nem merik bevallani mivel fél a megvető pillantásoktol. Ekkor beindul a flusztráltság és a depresszió lavinája. Nos ebböl egyedül kimászni baromi nehéz lesz. Viszont egy valódi szakember kellene ehez a feladathoz, de egy biztos kemény menet lesz.

  • A srác már rég túl van ezen szerencsére. Az elsőnél inkább arról volt szó, hogy cikinek érezte, hogy nincs csaja, ezért mikor végül lett neki, azt már nem akarta elveszíteni, úgyhogy nekiállt szerepet játszani. Míg a másodiknál meg az volt, hogy az iránt a csaj iránt tényleg érzett valamit, pláne mert az elsővel ellentétben, ő nem korlátozta be. Csakhogy még túlságosan benne élt az a szerep, amit magára öltött az előző kapcsolatban, és pont ez mérgezte meg az akkorit. Aztán mikor a csaj kivágta, akkor kétségbe esett, és jobb híján, egy szélhámoshoz fordult.
   Viszont legalább tanult belőle.

 5. “Gyakorlatilag egy nemhivatalos kurva volt”
  Az ilyet úgy hívják úri körökben, hogy szűzkurva.

  • “Az ilyet úgy hívják úri körökben, hogy szűzkurva.”

   XDDDD Amúgy igaz. 😀 Csak nálam a “szűzkurva” inkább az, aki vagy ténylegesen szűz, vagy ugyan dugott már valaha valamikor, de utána kitalálja, hogy hogy-hogy nem, az aktuális sráccal (akin “élősködik”) nem akar, de persze közben hitegeti folyamatosan, így az mindent megtesz neki a punci reményéért cserébe. Na most ez részben igaz volt a fenti csajra is (a “szerető-haverral” pontosan ezt játszotta), csak éppen ő a “hivatalos” barátjával, illetve közben még X-el, Y-al, meg Z-vel is rendszeresen élt nemi életet, tehát szegény “szeretőnek” szimplán peche volt, hogy pont őt nem kívánta meg. 😀 “Nemhivatalos kurvának” meg azt hívom, aki valamilyen ellenszolgáltatás fejében fekszik le valakivel, viszont nem ez a fő állása, nincs strici, aki irányítja, vagy akinek fizetnie kell, illetve pont ezért válogathat is aközött, hogy kivel van kedve kefélni és kivel nincs. 😀

   • Mondjuk ez a szűzkurva kifejezés is olyan, hogy gyanítom, nem jó kontextusban használom. Még anno gyerekfejjel láttam egy 70-es években készült filmdrámát, abban valami hasonló karakterre mondták ezt a jelzőt. Nagy nehezen most sikerült is találnom egy címet, ami szerintem az a film, amit már évek óta keresek. Ez a Verdict (Az ítélet) 1974-ből. Jó kis feszült krimi és dráma, ajánlom megnézésre.

 6. A helyzet az, hogy ez az a szint az életrevalótLANság skáláján, aminél már egyszerűen képtelen vagyok bármilyen szimpátiát érezni =P.

  • Nos valóban, igazából mindkét esetben, ő volt a balfék. Az elsőnél simán csak nemet kellett volna tudni mondania, a másodiknál meg elfogadni a tényt, hogy vége. Ehelyett előbbinél feladta a saját szuverenitását, utóbbinál meg átment full kreténbe.

 7. Szemléletes sztori arról, ami minimum egy ismerősünkkel megtörténik életünk folyamán. Én láttam ezt havernál meg havernőnél is. A különbség annyi volt, hogy míg az előző a “kedvese” manipulálására távolodott el a barátaitól, addig utóbbiban a havernő saját döntéséből tette lapátra a baráti társaságát.

  A haver barátnőjének a baráti társaság nívón aluli volt, ha nem sállal a nyakukban, meg koponyával a kezükben közlekedő bölcsészek voltak. Ja meg hát pénzügyileg egyikünk sem volt egy nagy bumm. A 5-10 év összejárás viszont nem nyomta elég jól a mérleg másik serpenyőjét. Aztán az esküvőjén volt valami buta játék, amikor a menyasszony és a vőlegény legjobb barátait (5-6 embert) kihívták, hogy válaszoljanak a házastársakkal kapcsolatos kérdésekre. És a mi társaságunkból senkit sem hívtak. Akkor tudtuk: ennek a baráti kapcsolatnak a jól ismert formájában vége, a barátnője tökéletesen átformálta.

  A havernő esetében Ő kapkodósan, biológiai órájának jelzésére rendezte meg magának a “lila akácköz” Tarr Bélás, falusi verzióját. Így két gyerek után, miközben a férje néha mellélép azért felmerülhet, hogy nem volt ez így túl jó ötlet. A “nagy terv”-hez viszont nem kérte a barátai asszisztenciáját. Ismerte őket, biztos volt benne, hogy előbb utóbb azért szólunk neki: hogy hát helló, nem lesz kicsit gyors a tempó, egy év alatt alig ismerted meg a csávót. A válasz az volt, hogy “irigykedtek a boldogságomra”.

  A sztoridhoz annyit, hogy a varázslós részen megütköztem. Azt gondolnám, hogy ha valaki IT irányban tanul és dolgozik, akkor minimum ilyenben nem hisz. Mármint az IT matek, logika, tudomány jellegű, egyes és nullák. Na jó a másik része ez a WOWos dolog, persze ott mana burnöltek, meg idézgettek. De azért na… 🙂

  • Attól, hogy valaki valamely reál vonalhoz kötődik, még nem jelenti, hogy tud is logikusan gondolkodni. Ez olyan dolog, mint az a sok turbó-magyar figura, akik írják orrba-szájba a vad elméleteiket, és közöttük nem egy mérnök meg orvos van.

   • Igen, teljesen relativizáló (és valahol skatulyázó is) volt a megállapításom. Pont az általad említett példa is mutatja, hogy a pozitív előítélet sem feltétlen jogos. Bár azért még reménykedek, hogy kisebb esély van a varázslózásra, ha valaki rendszergazdának tanul , mint mondjuk természetgyógyász helyett. 🙂

   • Mondjuk, aki természetgyógyásznak tanul, az legalább elviekben ismeri annyira a praktikákat, hogy felismerje a pénztárcájára leső veszélyeket. 🙂

  • A papucsosodás még igen, az valóban egy általánosabb jelenség, amibe gyakrabban bele lehet futni. Na de az hogy erre valaki utána rákontráz, egy ilyen spirituális szemfényvesztéssel, aminek kétszer is bedől, az azért nem olyan hétköznapi. =)

   Az első eset, az egyik egykori csaj ismerősömre emlékeztetett, aki felment Pestre, majd ott ugyanígy “elhülyült”. Pont az ilyen romkocsmás, hipszter, új barátai miatt, akikhez képest mi, és a mi szokásaink, már túl snassznak, vidékiesnek, elmaradottnak érződtek. Így az elején még csak nem mesélt nekik ezekről, hogy mit csinál, mikor hazajön. Utána viszont, idővel már ő is közéjük állt, és ha haza is jött, de hozzánk “már nem alacsonyodott le többé”.

   Amúgy valóban, alapból én se várnám, hogy egy IT-s érdeklődésű ember majd elmegy egy ilyen “szellemekkel táncolós” irányba. Hisz rájuk inkább a különféle kocka, nerdy hobbik jellemzőek, de akármilyen furcsa is, vannak ilyenek.

   Erre az egyik legdurvább példa, az előző munkahelyemen egy fickó volt, aki rendszergazda létére, egy kicseszett nagy turbó magyar volt. Valószínűleg úgy jött ez neki össze, hogy az elején még valszeg ő is ilyen nerdy érdeklődésű volt, csakhogy később a kocka hobbiknál, egy jóval erősebb anyagot talált, amire ráfügghet, és ez volt neki a hungarizmus. Na ez a fickó kb. boldog-boldogtalan nyomta mindenkinek a hungarista okosságot, prédikált a “hungárus tudatról” (akármi is az) és bármi balhé volt a médiában, utána napokig csak arról beszélt, mint a hangos híradó.

   • Ezek szerint alapvetően van egy ilyen “függési” kényszer + fanatizmus bizonyos emberekben és végül már nem igazán számít a tartalom, hanem forma. Értsd így: radikalizálódó hungaristák, focihuligánok, emberjogi harcosok, közösségi média papnők, és linux pápák.

    Hogy az IT mellé a Te példádban szereplő éppen a varázsláshoz is nyitottan állt … azon gondolkodom, hogy ez nem-e az előző kapcsolatból adódó lelki sérülés okozza. A pszichikai instabilitás és önértékelési zavarok a karrier gondokkal közösen simán bele tudják nyomni egy olyan lefele tartó spirálba, hogy megoldásként már bármit hajlandó elfogadni.

    Durva párhuzam, de kb. ilyen figyelhető meg a nagybeteg embereknél. Ha FB-n azt olvassa, hogy a Bibliát kell tenni az ágy alá, meg szenteltvízből főzni a vasárnapi tyúkhúslevest és alatta ott van pár idióta bólogató komment, akkor még a 3 diplomás mérnök is hajlandó lesz titkon kipróbálni.
    A vallások is anno azért működtek olyan jól, mert nem volt szociális háló, sötétek voltak fejben az emberek, így maradt a templom meg a vallásgyakorlás és a fohászkodás.

   • “A vallások is anno azért működtek olyan jól, mert nem volt szociális háló, sötétek voltak fejben az emberek, így maradt a templom meg a vallásgyakorlás és a fohászkodás.”

    Azért óvatosan az ilyen megfogalmazásokkal. 🙂 Az a középkor egyáltalán nem volt olyan sötét, mint amilyennek az emberek hinni akarják.

  • “A haver barátnőjének a baráti társaság nívón aluli volt, ha nem sállal a nyakukban, meg koponyával a kezükben közlekedő bölcsészek voltak. Ja meg hát pénzügyileg egyikünk sem volt egy nagy bumm.”

   Az a vicc, hogy ilyet én is tapasztaltam, mind saját barátnő, mind haver barátnője oldaláról. Csak a még nagyobb vicc az volt, hogy mindkét csaj egy anyagilag szintén nem túl jó állapotban lévő, barátnőkkel nem, vagy alig rendelkező illető volt, tehát az emberben azért jogosan merült fel a kérdés, hogy “ti milyen jogon akarjátok megmondani, hogy X vagy Y kivel barátkozzon, amikor ti még nála is szarabb helyzetben vagytok ebből a szempontból?” 😀

   “Az első eset, az egyik egykori csaj ismerősömre emlékeztetett, aki felment Pestre, majd ott ugyanígy “elhülyült”. Pont az ilyen romkocsmás, hipszter, új barátai miatt, akikhez képest mi, és a mi szokásaink, már túl snassznak, vidékiesnek, elmaradottnak érződtek. Így az elején még csak nem mesélt nekik ezekről, hogy mit csinál, mikor hazajön. Utána viszont, idővel már ő is közéjük állt, és ha haza is jött, de hozzánk “már nem alacsonyodott le többé”.”

   Amúgy ez nem az a csaj, aki közben “cosplaykirálynő” is lett Pesten? Vagy Szabó Zoli, vagy Benyo mesélt egy teljesen hasonló történetet egy lányról, aki kb. ugyanezt az utat járta végig. Jó, nyilván van egy pár ilyen, aki “felment Pestre és ott “meghülyült””, de én egészen pontosan rá gondolok.

   Egyébként meg kell mondanom őszintén, én ezt sosem értettem. Nálam kb. a “vidéki, paraszt, jobber-kocsmázás” és a “balos értelmiségi romkocsmázás” kb. egyre megy, épp csak eltérő politikai véleményt böfögnek egymásra félrészegen. 😀 Speciel pl. Gulyás Marci “szabadulása” után feltöltött egy videót arról, ahogy ott “ünnepelt” 2-3 haverjával valami pesti romkocsmában (értsd: egy asztalnál ülve, félrészegen Orbánoztak XD) és hát mit mondjak, nem éreztem úgy, hogy ez annyival “emelkedettebb” vagy kulturálisabb élmény lenne, mint akár egy falusi kocsmában egy szélsőjobbos, zsidózó, paraszt banda. 😀 Szal tényleg kb. csak a formában van különbség, ahogy Árpád is írta, a belpesti romkocsmás fazonnak sál van a nyakában, meg koponya a kezében, a falusinak meg nem, de kb. a lényeges különbségek itt meg is szűnnek szerintem, csak Pesten mondjuk az illető hallgathat mondjuk gender studies baromságot, vagy hasonló “felvilágosult” témákat, míg vidéken talán gyakoribb a “BUZISOROS!” jellegű szókapcsolat, értelme vagy értéke kb. ugyanannyi van mindkettőnek, szóval én leginkább ezért tartom röhejesnek, amikor valaki az egyiket teljesen lecseréli a másik “kultúrkörre”. 😀 (Egyébként meg ha már politizálás: a hipszterek/balosok kurva anyját, hogy mostanság ez a Gulyás Marcis/ByeAlexes szakállstílus is divat lett náluk! Ha 1-2 hétig nem borotválkozom, totál úgy nézek ki én is és most már miattuk is rendszeresen nyírnom kell, mert a végén még valami liberális köcsögnek néznek majd az utcán. 😛 XD Jó, abbahagytam, ennyi politizálás most kellett, bocs. XD A Marci meg egyébként is akkor volt “jobb”, amikor még Steiner Kristófos cosplayben nyomta a mindennapokat, sokkal…önazonosabb volt ez neki, hogy úgy mondjam… XDDD A mostani ábrázatával majdhogynem normális embernek tűnik, ha épp csöndben marad, ez már nem áll annyira jól neki. :P)

   “Amúgy valóban, alapból én se várnám, hogy egy IT-s érdeklődésű ember majd elmegy egy ilyen “szellemekkel táncolós” irányba. Hisz rájuk inkább a különféle kocka, nerdy hobbik jellemzőek, de akármilyen furcsa is, vannak ilyenek.

   Erre az egyik legdurvább példa, az előző munkahelyemen egy fickó volt, aki rendszergazda létére, egy kicseszett nagy turbó magyar volt. Valószínűleg úgy jött ez neki össze, hogy az elején még valszeg ő is ilyen nerdy érdeklődésű volt, csakhogy később a kocka hobbiknál, egy jóval erősebb anyagot talált, amire ráfügghet, és ez volt neki a hungarizmus. Na ez a fickó kb. boldog-boldogtalan nyomta mindenkinek a hungarista okosságot, prédikált a “hungárus tudatról” (akármi is az) és bármi balhé volt a médiában, utána napokig csak arról beszélt, mint a hangos híradó.”

   Azért ehhez annyit hozzátennék, hogy emlékezz Tomcatre: ő is infós, programozó, hasonló volt, elvileg a mai napig ebből él, ennek ellenére a turbómagyarságtól kezdve a különböző spirituális vallásokon keresztül (amikor utoljára erről kerestem híreket, talán krisnás volt, azóta nem tudom, “újított”-e… XD) megmártózott ő is mindenben, sőt, még a konteók közül is sokat tényként kezelt. Na most a jelenleg 30 fölötti jobbereknek anno ő egyfajta “szellemi vezetőjük”, példaképük volt (nem azt mondom, hogy mindnek, de kétségkívül volt egyfajta “kommerszebb és szórakoztatóbb László András”-feelingje az akkori jobberek körében XD) és sokan próbálták a nézeteit, életmódját, stílusát is teljes mértékben lemásolni. Úgyhogy lehet, hogy az említett kollégád is ezen “Tomcatvitézek” egyike volt és később ezt “fejlesztette tovább”. 😀 Nekem is volt ilyen haverom, ő is foglalkozott informatikával, de hogy abba is belekeverje ezt a Tomcat-szerű jobber-szabadságharcot, ő pl. vakbuzgó Linux-terjesztő volt, ami nem állt meg nála ott, hogy “figyi, ha unod már a Wint, próbáld ki ezt, mert létezik egy ilyen alternatív operációs rendszer is”, hanem majdhogynem erőszakkal tukmálta a emberre, akkor is majdnem hetente szóba hozva azt, ha az illető sosem mondott egyikre sem egy rossz szót sem, csak szimplán úgy volt vele, hogy köszöni, neki a Win okés. De neki ez frankón valami “szabadságharc” volt, ahol a Win jelképezi Gates-el az élén a gonosz, kapitalista, kizsákmányoló birodalmat, míg a Linux a szabad, nyílt forráskódú lázadó csapatok “csodafegyvere” volt és kb. nála úgy nézett ki az egész, mint valami vallási háború, vagyis minden “Linuxnak megnyert lélekkel” egyre gyengül a gonosz Gates sátáni Windows birodalma. 😀 Aztán mondhattad neki, hogy elhiszed, hogy tök fasza a Linux, meg minden, de nincs kedved pl. minden egyes játék előtt még külön Wine-al szaroznod, hogy egyáltalán elinduljanak Linux alatt, vagy hogy tök jó, hogy van most már a Linuxnak is grafikus kezelőfelülete, de azért ha valami komolyabb hiba lép fel benne, akkor csak elő kell kapni azt a fránya parancssort… Szóval ez mind nem számított, a lényeg az, hogy mindenki “térjen át a pingvinhitre” és szerintem kb. örök tüske volt benne, hogy engem pl. nem tudott soha belevonni eme “szent háborúba”. 😀 Persze én ezt csak fokozatosan fogtam fel, a teljes kép pedig csak akkor állt össze, amikor Bombahírt hallgatva (amit ő előttem már évekkel korábban végighallgatott és kb. “Bibliaként” kezelte az adásait) valamelyik random adásban Tomcat is kitért erre, ő is nekiállt izomból fikázni Gates-et, felvéve ezt a “minden szar, ami Win, minden jó, ami Linux” stílust és kb. ő is ugyanezt a “oprendszer-szabadságharcos” dumát erőltette, szóval kb. ott esett le, hogy haverom térítő stílusa honnan is eredt. Meg persze emellett azért a jobboldali “hitvilágot” is keményen nyomatta, Szent Korona Tan, meg minden, ami kell, de nekem leginkább ez a számtech része tetszett, bizonyítván, hogy még ha reál területen maradunk is, abba is frankón bele lehet szőni ezt a világnézetet. 😀

   • “Csak a még nagyobb vicc az volt, hogy mindkét csaj egy anyagilag szintén nem túl jó állapotban lévő, barátnőkkel nem, vagy alig rendelkező illető volt, tehát az emberben azért jogosan merült fel a kérdés, hogy “ti milyen jogon akarjátok megmondani, hogy X vagy Y kivel barátkozzon, amikor ti még nála is szarabb helyzetben vagytok ebből a szempontból?”” -> Amúgy igen, pl. az a csaj is akiről én írtam, ő is a városnak egy olyan részén lakott, ahol jórészt alsó-közép osztályos családok éltek, még mi a város másik felében, a felső-közép osztályos környéken nőttünk fel. Ehhez képest, mégis ő lett a legnagyobb sznob, pedig mi sose róttuk fel neki, hogy szerényebb anyagi körülmények között nőtt fel, mint mi.

    “Amúgy ez nem az a csaj, aki közben “cosplaykirálynő” is lett Pesten?” -> Nem, már kevered a kettőt. Az a csaj, Zoli ismerőse volt. Ő hozta fel arra példának, milyen retard anime videósok vannak.

    “Nálam kb. a “vidéki, paraszt, jobber-kocsmázás” és a “balos értelmiségi romkocsmázás” kb. egyre megy, épp csak eltérő politikai véleményt böfögnek egymásra félrészegen.” -> Valóban nincs köztük sok különbség, max annyi, hogy még Józsi bácsi legalább ki hőbörgi magát a kocsmában, aztán haza megy meccset nézni. Addig ezek a sálas kretének kb. józanon is ugyanolyan hülyék, csak közben még azt is hiszik, hogy ők értelmiségiek.

    Amúgy sajnos már nem csak Pesten vannak ilyenek. Persze továbbra is ott van ezeknek a mekkája, de én már itt is láttam hoverboardon közlekedő, vastag szemüveges, fültágítós, sálas bölcsészeket.

    “Azért ehhez annyit hozzátennék, hogy emlékezz Tomcatre: ő is infós, programozó, hasonló volt, elvileg a mai napig ebből él, ennek ellenére a turbómagyarságtól kezdve a különböző spirituális vallásokon keresztül (amikor utoljára erről kerestem híreket, talán krisnás volt, azóta nem tudom, “újított”-e… XD) megmártózott ő is mindenben, sőt, még a konteók közül is sokat tényként kezelt.” -> Na igen, ő is egy olyan figura, aki anno még Quake partykra járt, aztán nem sokkal később, már az lett a fő hobbija, hogy libsi tüntetéseken trollkodot. =D

    A “hungárussal” szembe állítva mondjuk Tomcat olyan szempontból jobb volt, hogy egyrészt, neki azért voltak értelmes gondolatai is, nem csak egy az egyben azt ismételgette, amit az ilyen kurucinfón, harcunkon, meg egyéb helyeken olvasott. Másrészt, ő aktívan bele is állt ezekbe, kijárt tüntetésekre, saját flashmobokat szervezett, stb. nem csak a száját jártatta olyanoknak, akiket ez fullra nem érdekelt.

    Ez a fickó kb. tényleg annyi volt, hogy amikor meglátott egy ilyen “1000 székfej jány napja” hírt a kurucon, akkor az elkövetkezendő 3 napra, meg volt neki a slágertéma. Feltéve persze, hacsak időközben nem jött valami ütősebb hír. Aztán ilyenkor minden előkerült nála, a tradíciós nemi szerepek, a kik az igazi nők, a fogy a magyar, meg ehhez hasonlók. Szóval úgy képzeld el, hogy a fickó ilyenkor olyan volt, mint egy felajzott elefánt bika, aki a legkisebb hergelésre begurult. Hergelés alatt pedig azt értsd, hogy ha te megnéztél valami humanizált pónis képet unalmasabb perceidben, és ő ezt meglátta, akkor azonnal jött a “Te ilyen szennyet nézel, ahelyett hogy gyereket csinálnál?!” című felelősségre vonás.

   • Ahogy Budapesten éltem én is azt vettem észre, hogy a sznobok két körből kerültek ki: a budai villáikból alászálló, egy valósággal arrébb lakó fiatalok közül – és basszus ez a jobb verzió, mint “tradicionális sznob”. A másik banda, a “turbó sznob”, a vidékről / rosszabb anyagi szintről felkapaszkodott népek. És hogy miért rosszabbak a tradicionálisoknál: mert van viszonyítási alapjuk, éltek rosszabb körülmények között. Csak hát az a fránya logikai deficit, ugye. 🙂

    A politikai nyáladzás, f*szverés mindenhol ugyanolyan. Összeülnek a bizonyos világlátású emberek és többnyire hiányos ismeretekkel jóra meg rossza, miránk meg őrájuk osztják a kül- és belpolitikát. Aztán isznak és már megy is az ordibálás, asztalcsapkodás: azorbán, asoros, stb. A tájékozatlanság mellett ilyenkor még az is gond, hogy a szombat esti berúgással ki is elégül a “részvételi demokráciára” való igény. Megvolt a hiperventillálás, mindenki kicsit megnyugodott….

    A “lánglelkű” fiatalok, mint amilyen Tomcat is volt, mindig elfelejtenek egy fontos dolgot: a csomagolás néha sokkal fontosabb, mint ami benne van. A Linux Schwarzenegger brutalitás nem célravezető, mert tukmálás, mi több lelkiismereti kérdést csinál abból, hogy ki mit szeret. Jobban kellene eladni. Nem téríteni kellene, hanem pl. magyar nyelvű, közérthető oktatási anyagokat csinálni, közérthető, nyílt forráskódú programozással kapcsolatos weboldalakat építeni és tudást adni. Érezzem, hogy miért éri meg nekem pl. a linux-ra való váltás. A kapitalista kizákmányoló sztalkerség senkit nem érdekel, abban a korban, mikor a gmailes címével meg Fb fiókjával a legutolsó kutyás pornós oldalra is utána mennek és beépítik, mint statisztikát. 🙂

   • Ha már szóba jött Önaccsága, nem igazán értem, miért nagy szám ez a Babgulyás Márton. 17 800 feliratkozó, egy Puzsér elismerően veregeti a vállát, az alterglob tábor ünnepelt hőse.

    Mitől?

    Az egész csávó egy újracsomagolt SZDSZ, fiatalosítva, trendesítve. (Annyi nüansznyi eltéréssel, hogy nem osztja azok gazdasági nézeteit.) Belenéztem az egyik cigánytémás videójába, ahol arról hadovál, hogy a balos feka mozgalmak szintjén kellene megszerveződniük a romáknak, meg hogy a magyar társadalom a hibás, pfúj rasszizmus. A szokásos, nem is hallgattam tovább, kapcsoltam le! Őszintén: erre én nem vagyok kíváncsi!

    A néha ide látogató Vérmező (Vrmez) hitelesebb baloldali személy, mint ez a vérszegény Petőfi!

   • Szerintem Petőfit nem kellene sértegetni Gulyival. 🙂

   • Gulyás Márton egy ál-Petőfi! 😀

   • Gulyi nem Petőfi, inkább egy balos Tomcat. 😀 Sajnos lassan akkora kultusza lesz a fiatal libsik között, mint neki volt, ugyanolyan “rendszerellenes lázadó hőst” látnak benne, mint a jobberek Tomiban, vagy Budaházyban, plusz megvannak a provokáló akciók is ugyanígy, csak persze amíg Tomcat ezt sokkal szórakoztatóbban csinálja (lásd amikor a Hetek című lap munkatársát szopatta be…. XD), addig Gulyinak az volt a “nagy hőstette”, hogy festékes flakont vagy mit dobott a Sándor palotára, majd utána látványosan szenvedhetett, mint mártírt, hogy fú, őt hogy elnyomják egy rendőrállamban, diktatúra, stb.! Ettől még sokan vevőek rá, igazából az az ijesztő benne, hogy amíg más balos videók alatt (lássátok azt a feminista csajt pl., a kemény négy videójával… XD) kb. mindenki kiröhögi az illetőt, vagy esetleg csak a kommunizmusból itt ragadt, 70 év körüli őskövületek fanolják, addig Gulyit szabályszerűen sztárolják. Baromi ügyesen átvette Szirmainak a vlogolási stílusát, csak amíg nála a politizálás azért abból a szempontból mederben maradt, hogy tényleg csak mellékzönge volt a filmkritikák, vagy utazás mellett, addig ugye Gulyi csatornája alapból erről szól. Szal na, azért én az ilyen emberre minimálisan oda szoktam figyelni, mert az ilyen kis genyók, akik trendi csomagolásban tolják le a tizen-huzsonévesek torkán a balos propagandát (vagy egyáltalán akármilyen politikát), bizony hatvanszor veszélyesebbek, mint akármilyen feminista film/sorozat. (Hogy utaljak a másik népszerű témára is, ahová még nem volt időm írni. XD)

   • Úgy tűnik én vagyok az egyetlen, akit ez a Gulyi, abszolút hidegen hagy. =)

    Amúgy valóban hajaz kicsit TC-re, csak még TC azért rendesen bele is állt a balhéiba, és ha kellett, nem riadt vissza még attól se, ha pofán vágták emiatt. Addig Gulyi csak addig legény a gáton, amíg pofázni kell, meg performanszokat előadni. Ahogy beszólogatni, provokálni is inkább csak azt meri, akiről tudja, hogy kamerák előtt, úgyse merné pofán baszni. Na de mikor oda kerül a sor, hogy mégis kikap valami olyan alakot, aki nem hagyja magát, visszaoltja, és/vagy erőszakosan lép fel vele szemben, akkor nem tud mást, mint kiabálni, hogy: “Úristen, bántanak a fasiszták!”

 8. Amelyik férfi nem tud nemet mondani, nincs önbecsülése és hagyja hogy a nők átbasszák, az meg is érdemli a sorsát. Egy férfi legyen férfi a talpán, ne egy barom aki csak tűr!

  • Van benne igazság, bár ha azt nézem, hogy egyesek még a saját korosztályomból se tartanak engem se “igazi férfinak”, mert engem például abszolút nem érdekel a foci, ellenben szeretek kockulni szabadidőmben, akkor azért nem olyan egyszerű ma férfinak lenni. =)

   • “egyesek még a saját korosztályomból se tartanak engem se “igazi férfinak””

    Ha az én véleményemet kérdezed, az oldalad szerintem simán nevezhető FÉRFIBLOG-nak. Van itt maszkulinitás, jó értelemben persze. 😀

    “azért nem olyan egyszerű ma férfinak lenni”

    Persze, mert ma már egy csomó mindenki igyekszik meghatározni, MI A FÉRFI. Az idősebb generáció, a politika, különféle hülye szubkultúrák, Csernus doki… Megmondja neked a Férfihang, az Identitesz, a Médiavadász stb… Elborult agyú feministák és izzadtságszagú turbómagyarok. A droid meg alkalmazkodik valamelyikhez. Mert csak akkor FÉRFI, ha alkalmazkodik valaki más véleményéhez. Ez a röhej! 😛

    Erősen gondolkodom azon, hogy leírjam valamelyik antifeminista bejegyzésed alá a hazai MRA (antifeminista és férfijogi) szubkultúrában való csalódásomat, amivel itt LEHETSÉGES, hogy megsértenék pár embert, odaát viszont BIZTOSAN. De ha már feljött ez a tapasztalatod ezen poszt alatt, akkor én is leírom az enyémet.

    Men’s Rights Activist (MRA), vagyis egy olyan mozgalom, ami antifeminista és férfijogi célokat szolgál, vagyis küzd a feminizmus ellen és képviseli a férfiak érdekeit. Társul ehhez még a MGTOW és a PUA, de ezek csak kiegészítők, igazából semmi közük a lényeghez. Ez szépnek és jónak hangzik – elsőre. A magyarországi bázisa ennek a Férfihang és a Deansdale blogja. Működött ez régen nagyon szépen. Különféle gondolkodású emberek, férfiak és (bármily meglepő) nők összejöttek a virtuális térben, s szabadon eldiskuráltak mindenről. Általában férfijogi dolgok meg feminizmus és antifeminizmus, de azért voltak itt más témák is. Voltak viták, voltak veszekedések, mi több, botrányok és szarkeverés is, de azért egy jó dolog volt ez, intellektuális témákkal, igényes párbeszédekkel. És ami a lényeg: nem volt politikai korrektség. Jó volt ez.

    De most… Elmúlt az újdonság varázsa. Több év eltelt, és az egész kezd kiüresedni, és belemerevedni egy állapotba. Egy kifejezetten rossz állapotba.

    1, Megjelentek azok a hangemberek, akik megmondják, MITŐL FÉRFI A FÉRFI. Ami persze teljesen önkényes alapú. A geek dolgokban toleránsak, de az ember ne hallgasson a közelükbe Bye Alexet, és ne nézzen My Little Pony-t. Deansdale kijelentette, hogy a Mad Max 4 egy feminista propagandafilm, úgy hogy meg se nézte az alkotást – közben persze csak átlagos akciófilm az egész. Egyes hangemberek szerint a Puzsér nézése, hallgatása is “kulturmarxista”, buzis és feminista cselekedet. Az igazi férfi edzi a testét – engem egy kommentelő folyamatosan baszogatott, mert nem folytattam testedzést. Az igazi férfi puázik. Az igazi férfi… Óh, az IGAZI FÉRFI! Hadd ne soroljam tovább…

    2, Nincs olyan nap, hogy akár a Deansdale blogon, akár a Férfihangon ne találkoznék olyan kommenttel, ami izzik a haragtól és a gyűlölettől. Ez persze természetes egy olyan közegben, ami tele van frusztrált férfiakkal (sajnos ez tény, ki kell mondani 😦 ). Megy a dühöngés, az idegeskedés. A Soros… a zsidók… a feministák… a nők… a buzik… a manginák… a libsik… a cigányok… a kulturmarxisták… a Merkel… a Hillary… a migránsok… a niggerek… a hülye Ferenc pápa… Lassan már picsogás az egész: a külvilág bánt minket! Úgy látszik, az IGAZI FÉRFI tele van gyűlölettel és haraggal. Az IGAZI FÉRFI panaszkodik folyamatosan. 😦 És ami a legelkeserítőbb: amikor a tagok egymást marják.

    Kb. jelenleg ez a két legnagyobb problémám a hazai MRA szférával (Férfihang, Deansdale blog). Van még egyéb is, mint a jobbratolódás. A kurucinfós, médiavadászos és kitartásos linkek osztogatása. Bizonyos szerkesztői személyek, vezéregyéniségek nem éppen etikus lépései. De jelenleg ez a kettő, ami roppantul idegesít és fáraszt. Sokaknál látom a függőséget… MRA-függők, MGTOW-függők, PUA-függők. Függnek az egész szubkultúrától. És érzem, hogy engem is beszippant ez az egész. Folyamatos politizálás, folyamatos gyűlölködés, folyamatos harag, folyamatos egymás marása, folyamatos panaszkodás, hogy minket bánt a háttérhatalom!

    Titkos mondta Deansdale blogjára, hogy Trump Akadémia. Ezzel leírható amúgy az egész közeg. Leginkább, hogy amúgy is jobbra tolódik az egész. Trump meg példaképe sok férfihangosnak. Mindegy, én lassan elhagyom ezt a közeget. Követtem ezt az egészet majdnem 6 évig. De ez a folyamatos frusztrált állapot, ami ott van, rám rossz hatással van. Hagyom az egészet a fenébe!

    Phú, ezt jól esett kiadni! Vélemény? 🙂

   • Igazából én pont ezért nem folytam bele soha komolyabban ebbe az egész MRA, MGTOW dologba, mert pont azt láttam, hogy ők az érem másik oldala. Egy rakás elszektásodott, masszívan pinahiányos, magányos, frusztrált, minden velük történt rosszért a nőket hibáztató krapek gyülekezete, akik majd megmondják, mit kell mondania, gondolnia, tennie az “igazi férfinak”. Holott ők maguk is, sokszor csak a szavak szintjéig jutnak el, de a tettekig már nem.

    Az persze nekem is szimpatikus volt, hogy felemelik a hangjukat a radikális feminizmus, a gender elmélet, meg hasonló faszságok ellen, de ehhez szvsz nem kell radikális férfiaktivistának lenni, hanem egyszerűen csak józan embernek. =)

    Sajnos az ilyen eszmei, politikai alapon szerveződő szubkultúráknak, mozgalmaknak, mindig ez a rákfenéjük, hogy egy idő után elkezdenek radikalizálódni. Aki pedig ellentmond ennek, azt nem nagyon szokták megtűrni maguk között.

   • “masszívan pinahiányos”

    Na, azért te se süllyedj le egy Blikk-újságíró szintjére! 😀

    Érdemesebb azért árnyaltabban megközelíteni az “MRA és a pinahiány” kapcsolatát. Az alapítók, mint Deansdale, AlterEgo, Raon egyaránt rendelkeznek párkapcsolattal. A tábor már vegyes: van, amelyiknek van asszonya, és van, amely tényleg egyedül van, mint a kisujjam. Vegyes társaság, na, és nem lehet úgy leszűkíteni az egészet, hogy pinahiányosok gyülekezete. Ezért annál több. Nekem az a problémám, hogy az egész megmaradt a politikai gyűlölködés szintjén. Pl. Nekem is egy unszimpatikus figura a Soros, de ez az állandó sorosozás már fárasztó.

   • Jó előbb nyilván túloztam. Most ez olyan, mint hogy nem minden feminista egy faszhiányos trigglypuff, de az átlagra valahogy mégsem az a jellemző, hogy kiegyensúlyozott párkapcsolatban élne. =)

   • Pash: ha már így szóba hoztad a turbómagyarokat, valahogy olyan érzésem van, mintha egyre csak szaporodnának. Amúgy meglep, hogy ennyire kiábrándultál ebből a Férfihang és társai vonulatból, de amiket írtál, az alapján végül is jogos a kritikád. A radikalizálódás terén viszont Péter álláspontjában is sok igaz. Általában a frusztrált emberek hajlamosabbak a radikalizálódásra, persze ez nem feltétlen jelenti azt, hogy az illetőnek párkapcsolati problémái vannak, viszont az élet egyéb területén is megnyivánulhatnak azok a tényezők, amik kiváltják ezt.

    Most futottam bele a face jóvoltából egy blogba, aminek elég csak a kommentjeit olvasni. Én szakadtam a röhögéstől.

    https://magyaroknak.wordpress.com/2013/06/05/ujgurok-a-nep-amely-csak-a-magyart-tartja-rokonanak/

    Kedvencem volt, hogy el kell dönteni a magyarok eredetét végkicsengésű komment. Én meg holnap eldöntöm, hogy Napóleon az apám.

   • “viszont az élet egyéb területén is megnyivánulhatnak azok a tényezők, amik kiváltják ezt”

    Én is erre gondoltam. Egyébként észrevettétek: mintha a magyar társadalomban egyre többen lennének vevőek a szélsőséges gondolkodásra? Tradi, turbómagyar, feminizmus, PC-liberalizmus. Ami a frusztrációja (egészségtelen) kiélésének teret ad.

    “ha már így szóba hoztad a turbómagyarokat, valahogy olyan érzésem van, mintha egyre csak szaporodnának.”

    Bár nem akarok politizálni, de ez pont eme gondolatod alá illik. A JOBBIK-ban csalódott, abból kivált vagy kirúgott szimpatizánsok és ex-tagok egy új szélsőjobboldali szervezetet hoztak létre.
    (www.youtube.com/watch?v=36iZNKQeUNE)
    (www.youtube.com/watch?v=i5FhaWCcps0)

    “Amúgy meglep, hogy ennyire kiábrándultál ebből a Férfihang és társai vonulatból”

    Én az egész magyar politizálásból kiábrándultam – legyen az pártpolitika vagy civilpolitika. Volt egy ígéretes pártpolitikai kezdeményezés, Lehet Más a Politika, elszarodott; volt egy ígéretes civilpolitikai kezdeményezés, Férfihang, elszarodott. Nekem ennyi kiábrándulás elég volt. Most alakul meg a Magyar Kérfarkú Kutyapárt siófoki szárnya (MKKP Siófok), ebbe próbál beszervezni pár arc, de ha be is szállok, se viszem majd túlzásba.

    Amúgy talán feltűnt, hogy én erősen társadalomtudományos érdeklődésű vagyok. Ezen érdeklődésemben kifejezetten hátrább csúszott a politika. Mostanában szerintem pedagógiai és pszichológiai témákra fogok rámenni. Meg geek dolgokra.

    “Kedvencem volt, hogy el kell dönteni a magyarok eredetét végkicsengésű komment.”

    Az a gond, hogy a magyarok eredetkérdése is átpolitizálodott. Sajnos. 😦
    Én azt tartom viccesnek, hogy sikerült átpolitizálni olyan tök ártatlan dolgokat is, mint a Trónok Harca. Ott is napvilágot látott egy csomó idióta elmélet. (Hillary most Sensei vagy a Sárkányhölgy? Pfff… 😛 )

   • Na akkor csak röviden. =)

    Radikalizálódás: Az a helyzet, hogy a radikalizálódás, liberalizálódás, legalábbis ahogy én vettem észre, egy ciklikusan ismétlődő folyamat mindkét oldalon.

    Anno az MSZP-SZDSZ koalíció idején, a jobboldal kezdett el radikalizálódni, most a “nemzeti” kormány alatt a baloldal próbálkozik ugyanezzel. Ahogy az egykor alulról építkező, radikális Jobbik mára liberalizálódott, addig az egykor fősodratú liberálisok most radikalizálódnak. A Kétfarkúak, Gulyik, egyek erőre kapása is ennek az eredménye. Ha pedig a dolgok ebben a mederben mennek tovább, akkor logikus, hogy előbb-utóbb ha nem is 18-ra, de 22-re a baloldalnak is meglesz a maga Jobbikja.

    Átpolitizálás: Ebben sincs sajnos semmi meglepő. Lásd anno az anime szubkultúra fénykorában is, az egykori MAT pl. köztudottan tele volt egy rakás SZDSZ-es, MSZP-s érzelmű emberkével, majd a 2006-os események után, megjelentek a hungaro szamurájok is.

    De még az idehaza úgy igazán soha meg nem honosodott brony szubkultúra is, kitermelt egy “nemzeti bronykat”, az amerikai konzervatív bronyk mintájára. =D

   • Én logikusan végiggondoltam az egészet, és a végén mindenkit el tudtam helyezni a politikai játszótéren. Nekem az eredmény, ami kijött, ez: Magyarország a következő években vagy sorosizálódik vagy putyinizálódik. Sorosizálódás vs. putyinizálódás. Tudom, hogy Surci leírta, szerinte miért hülyeség Soros politikai tényezőként való megtétele, de túl sok a jel arra, hogy igenis jelentős figura. Miért köszöntötték őt Brüsszelben úgy az EU fő bürokratái, mint egy politikust? Annyiból árnyalnám, hogy Soros sem lehet annyira önjáró világcsászárt, biztos vannak mögötte mások. Mindenesetre a képlet akkor is ez, szerintem: SOROSIZÁLÓDÁS VS. PUTYINIZÁLÓDÁS. (Ebbe szól bele valamennyire a politikai iszlám a migrációval és annak veszélyeivel.) Az Orbán is a putyinizálódás bábja, lásd Paks2.

    Engem ez a felismerés elvezetett odáig, hogy nem akarok ennek a politikai játszmának a része lenni. Egy olyan politikai játszmának, ami beszívott egy csomó szimpatikus személyt és szervezetet: Puzsért, a JOBBIK-ot, a Kétfarkú Kutyákat, az MRA-t. Én nem akarok egy ilyen küzdelemnek a tagja lenni, egyik oldalon sem.

    (Figyelem! Akik a Dean-blogról átjönnek leskelődni! Nem folytatok az MKKP-nál semmilyen aktivista tevékenységet. Annak ellenére, hogy találkoztam Bp.-n a vezetőjükkel, és néhány arc, ismerősök még az elempés időkból, igyekszik beszervezni, mint hasznos idiótát. Ami nem fog menni.)

    APOLITIKUS. Vagyis olyan ember, aki kizárja életéből a politikát. Mert úgy undorító és mocskos, ahogy az volt a kezdetektől fogva, tele gyűlölettel és haraggal.

    Te is foglalkoztál régen politikával, Péter. (Politika poszt, 20 bejegyzéssel). Miért hagytad abba? Miért mellőződ az életedből? Hasonló okok?

 9. “Phú, ezt jól esett kiadni! Vélemény? 🙂”

  Péter és Foma már kb. leírták a fontosabb dolgokat, de amúgy ja, engem is meglepett amúgy most ez a “pálfordulásod”, bár nem is az, hogy meguntad az általad említett dolgaikat (én Péterhez hasonlóan épp azért nem is folytam bele soha ilyesmibe, mert én úgymond már “alapfelállásból untam” a hülyeségeiket… XD), hanem hogy ilyen hirtelen, szal pár hete pl. Dean-t még elég vehemensen védted mindenkivel szemben… 😀

  “Egyes hangemberek szerint a Puzsér nézése, hallgatása is “kulturmarxista”, buzis és feminista cselekedet.”

  Apropó, mi a fenét takar pontosan ez a “kulturmarxista” kifejezés? Ez valami újabb generációja a “posztkomcsinak”? 😀 Mert a marxista ugye kvázi “majdnem komcsi”, viszont hogy a “kultúra” hogy jön a képbe, arra nem sikerült rájönnöm, viszont a megszokott jobbos szitokszavak mellett (libsi, stb.), ez a kifejezés is egyre gyakrabban jön velem szembe a neten és idegesít, hogy nem értem a pontos jelentését. XD

  “Titkos mondta Deansdale blogjára, hogy Trump Akadémia. Ezzel leírható amúgy az egész közeg. Leginkább, hogy amúgy is jobbra tolódik az egész. Trump meg példaképe sok férfihangosnak.”

  Ugye? 😀 Amúgy kifejezetten azért használtam ezt a kifejezést, mert egy csomó jobber hülyeséget copy + paste módon vett át Dean az Amcsiktól. Szal még ami mondjuk a magyar jobboldalra nem is kifejezetten jellemző, ő azt is egy az egyben “importálta” Amerikából. Ugye volt pl. az a sztori, hogy Trump kilépett a párizsi klímaegyezményből. Na, arra Orbánék is úgy reagáltak, hogy “sokkolta őket a döntés”, meg “Magyarországon ez nem hit kérdése, mi komolyan vesszük a klímaváltozás problémáját”, stb. (Jó, most arról lehetne vitatkozni, hogy ezt Orbán mennyire mondta őszintén, mert tettei alapján nem igazán egy nagy környezetvédő ember rajzolódik ki előttem, de a lényeg, hogy mint jobbos politikus, ő ezt nyilatkozta. Vagy említhetném a Jobbik korábbi természetvédelmi intézkedéseit, pl. halászat korlátozása halak ívási idejében, stb.) Nálunk tehát ez azért úgy 90%-ban elfogadott tény. És akkor jön Dean és egy az egyben átveszi Trump “arkansasi” stílusát, hogy “á, kamu az egész, jól mondja az öreg, Kína által kitalált hoax”, hát lol… 😀 Trumppal egyébként is úgy vagyok, hogy a választási kampányban még vicces volt, meg az ember akkor még remélte, hogy azért ez a “bunkó amcsi” stílus leginkább csak a show kedvéért van és ha ő lesz az elnök, egy keménykezű, jobbos értékrendű, de relatíve normális fazont kapunk majd. Ehhez képest egyre-másra azt látom, hogy ennek ez a “primitív, bunkó redneck vagyok a tanyáról, csak ezt az egészet még keverem a hidegvérű, kíméletlen üzletember imidzzsel” nem valami színészkedés, vagy túljátszás, hanem ez tényleg egy érzéketlen, agresszív paraszt. Na most ezek után nem tudom, hogy mitől ő még mindig a “férfiak bálványa”, én egyre jobban csalódom benne, nálam szánalmas és nevetséges, ha valaki csak ilyen “erőszakkal a bikát is meg lehet baszni!” módon képes irányítani és döntéseket hozni. És minderre pluszba még egy kiszámíthatatlan is, gyakorlatilag egyik nap ezt mondja, másik nap mást mond, a választási ígéreteiből kb. már csak a “mexikói fal” maradt meg, bár lehet még onnan is visszatáncol a végén. 😀 (Btw, a jobberek másik nagy bálványa, Putyin a nyilatkozatai alapján is kb. hasonlóan érezhet, mert a megválasztásakor még “üdvözölte”, azóta viszont nem ritkán ő is oda-odaszúr neki, speciel pl. a klímás húzásának sem örült, pedig hát ő is igazi nagy jobber a rajongói szerint… 😀 ) Úgyhogy na, ezek fényében végképp vicces, ha valaki még mindig ennyire “szerelmes” bele. (Megjegyzem, ha már szélsőjobbosok: az megvan nekik, hogy Izraelben Trump olyan “benyalós” műsort adott elő, amit a gyűlölt “libsi Obama” talán soha életében? 😀 Siratófalas megemlékezés, kipával, meg mindennel… 😀 Jó, nyilván mivel a veje is zsidó, valamennyire “adnia kell a hagyományokra” neki is, csak azért kérdezem, mert ha a jobberek szemében Trump a “megmentő, aki megszabadít minket a libsi zsidó propagandától!”, akkor ez nem okozott bennük némi disszonanciát? 😀 Kurucék speciel ezen a ponton kb. eltemették a fazont… XD)

  A másik meg Dean-re visszatérve az elfogultsága, amiről pont te is hoztál most egy példát:

  “Deansdale kijelentette, hogy a Mad Max 4 egy feminista propagandafilm, úgy hogy meg se nézte az alkotást – közben persze csak átlagos akciófilm az egész.”

  Na erről speciel pont tudom, hogy az is Amcsiból indult: amikor kijött a film, a feministák elkezdték éltetni, hogy “ez az, így kell feminista akciófilmet csinálni, YESSS!”, mire az antifeministák meg amolyan “csakazértse!” alapon látatlanul is köpködni kezdték, hogy “fujj, mi ez a szar, meggyalázták Maxet, stb!” Na, Dean ugye minimum annyit tényleg megcsinálhatott volna, hogy legalább megnézi a filmet, de nem, egyszerűbb volt neki ismét Amerikából “importálnia” a “véleményét”.

  Ez amúgy azért is vicces/szomorú, mert épp a napokban olvastam, hogy vagy ő, vagy valamelyik másik törzstag azon panaszkodott, hogy hiába van nálunk elvileg 4-5, vagy akár többféle jelentősebb párt is, a paletta nem hogy színesedni, hanem látszólag beszűkül, gyakorlatilag lassan nálunk is csak “republikánusok”, meg “demokraták” lesznek, mint Amcsiban, átvéve azok összes jellemző, klisés hülyeségét. (Pl. hogy a jobber egy bunkó paraszt, aki mindent tagad és hoaxnak bélyegez, ami neki nem kényelmes, míg a balos meg egy agyhalott gyökér, aki mindenkit imád, kivéve a fehér embert, azt gyűlöli! XD) Na most ezt a folyamatot Dean nem igazán segíti elő azzal, hogy egy az egyben importálja ezt az amcsi beszűkült “jobberkedést” és kb. arról szól majd’ mindegyik cikke, hogy “most elmondom nektek, XY miért egy debil idióta, pusztán mert nem egy követ fúj velem!”

  És utolsó érvem a Trump-egyetem mellett: sokszor egy az egyben konkrétan Trump-védő cikkeket rak ki és még magyarázza a bizonyítványát, vagy kapásból átmegy ellentámadásba és előhúzza a “beszéljünk inkább Hillary Clinton bűneiről!” kártyát. 😀 (Btw, a Kuructól is frankón átvette egy az egyben a “Klingonné” és hasonló leszóló szavakat, ugye a Kuruc is pont arról híres, hogy micsoda kultúrember az odajárók többsége, szóval Dean megint csak “jó” helyet volt képes utánozni… 😀 Amúgy nem az, én is járok Kurucra röhögni, meg ez a “Klingonozás”, meg “KILLary Clinton” pl. kifejezetten megröhögtetett, de az életben nem írnék blogot ezektől a parasztoktól kölcsönvett “szakkifejezésekkel”… XDDD Legalábbis ha komolyan akarnám vetetni magam, Dean blogja meg elvileg komoly harcot vív, vagy mi…)

  Jó, persze most lehet túlmagyaráztam, meg mondtad te is, hogy végül már úgy voltál vele, hogy ez a kifejezés teljesen találó, csak gondoltam megindoklom már rendesebben is, hogy ez nem csak valami “kósza sértés” volt tőlem, hanem egyszerűen csak nem tudtam más jelzőt használni egy olyan blogra, ami stílusában és véleményeiben kb. Bill O’Reily Fox News-os Twitterje is lehetne… 😀

  “Mindegy, én lassan elhagyom ezt a közeget. Követtem ezt az egészet majdnem 6 évig. De ez a folyamatos frusztrált állapot, ami ott van, rám rossz hatással van. Hagyom az egészet a fenébe!”

  Na igen, ez meg a másik, hogy ha valamiről úgy érzi az ember, hogy nem esik neki jól, akkor egyszerűen ott kell hagyni. Ez a másik indok, amiért sosem folytam bele ilyesmikbe különösebben. Egyrészt akar a fene olyan besavanyodott, frusztrált, a nőkkel szemben teljesen bizalmatlan, sőt FÉLŐS (mert igen, a legtöbbjük konkrétan FÉL a nőktől, még ha ezt valszeg soha nem is ismernék be…) lenni, mint ők, másrészt meg minden hobbit/szubkultúrát túl lehet tolni, csak éppen ők mintha már alapból a “túltolt” szintről indultak volna anno is és még onnan kezdtek volna el egyre inkább radikalizálódni. Szóval az összes ilyen dolognál arra kell vigyázni, hogy ha túlzásba viszi az ember, az bizony “beszippanthatja” és át is alakíthatja az életét/gondolkodásmódját/világlátását. Ha pl. az animét viszi túlzásba, akkor lehet belőle olyan “elvarázsolt” otaku, akikről már itt elég sok szó esett korábban. Viszont ezt az MGTOW-t és hasonlókat is simán túl lehet tolni, akkor lesz valakiből egy olyan ember, akit Péter itt már fentebb jellemzett… 😀 Ja, apropó!

  Péter: “Egy rakás elszektásodott, masszívan pinahiányos, magányos, frusztrált, minden velük történt rosszért a nőket hibáztató krapek gyülekezete, akik majd megmondják, mit kell mondania, gondolnia, tennie az “igazi férfinak”. Holott ők maguk is, sokszor csak a szavak szintjéig jutnak el, de a tettekig már nem.”

  Pash: “Na, azért te se süllyedj le egy Blikk-újságíró szintjére! 😀”

  Nem azért, de hogy direkt bevédjem, vagy ilyesmi, meg én is tudom, hogy van olyan, aki mondjuk úgy Férfihang-cikkíró, hogy normális, stabil kapcsolata van, de azért mindezek ellenére néha magukról állítanak ki ilyen bizonyítványt. 😀 Lásd most megint Deannél az egyik legújabb cikket, ami ELVILEG egy komolya téma lenne, konkrétan azt mutatja be, hogy mióta Disney megvette az SW-t, mennyire feminista oldalra tolódott el az egész franchise. Erről még lehetne is értekezni. Erre fel a “srácok” milyen irányba viszik el a témát? Elkezdenek arról beszélni, hogy (az amúgy kifejezetten ronda CGI-vel “megáldott”) csajfigurák közül ők melyiket és hogyan dugnák… 😀 XDDDDDDDDDDD Komolyan, nézzétek meg, nem én találom ki, egyébként meg ez volt a “kedvencem”:

  “Természetesen mindet. Csak a sorrend a kérdés! A vörösesbarna pisztolyossal kezdeném. Aztán az egyenes barnát. Aztán a palyeszosat. Utána a göndör feketét.

  Innentől kell gondolkodni: Jönne a kékhajú – zacskóval. Aztán a kék és a narancssárga robot – édeshármasban. Végül Ashoka. ”

  XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD És nem vagyok én prűd, vagy álszent, haveroknak 1-1 buli alkalmával simán képes vagyok hasonló “elemzéseket” lefolytatni, na de én közben nem állítom azt, hogy valami komoly, férfijogi blogcsoport írója vagyok, aki így próbálja megmenteni az egész férfi nemet… 😀 Szal ezért mondtam, hogy elviszik sokszor ilyen komolyanvehetetlen irányba az egészet. XD (Meg na, most tényleg ezekre a gagyi figurákra? XD Ha már rajzolt/animált karakter, adjuk meg a módját! XDDDD) Jó, oké, biztos ő is viccelt, pláne, amikor már droid-édeshármast emleget, de azért az sem semmi, ahogy a többiek is belementek és még ki is osztották, hogy melyik törzstagnak melyik SW csaj lesz a “waifuja”, meg ilyenek… 😀 Szal azért az ilyen és ehhez hasonló kommentek bizony feltételeznek néminemű pinahiányt a tagoknál… 😀 XDDD

  Na, de amúgy ha már te is így érezted, hogy csak “mérgez” a dolog, akkor nem is ártott otthagyni. Komolyan, engem azért akár Deannél, akár a Férfihangon egyik-másik post már-már az Usteam fórum “Értsük meg a nőket!” topicját idézi, az meg nem igazán dicsőség… Annyi a különbség, hogy erre felhúztak egyfajta “féltudományt”, szakszavakkal, meg mindennel (pl. “shit test”), így kevésbé néz ki úgy, hogy egy rakás frusztrált faszi sörözés közben szidja a nőket. XD Oké, tudom, ez is Amcsiból indult, ők csak átvették, na de ha importálom a hülyeséget (vagy részben, vagy egészben), az attól még idehaza sem lesz értelmesebb. Férfihangon amúgy vannak esetenként jó cikkek, én sem azt mondom, hogy az egész baromság, viszont én nem hat éve, csak kb. hat hónapja nézek fel nagyritkán és már így is feltűnt, hogy azért ez eléggé át tudja mosni az ember agyát, ha túlzottan elmerül benne, szal nem véletlen, hogy én eleve csak nagyon minimálisan fogyasztom.

  Illetve még annyit, hogy Foma szólt, hogy Deanekhez is beírtad ezt a fentit és igazából a reakciók is olyanok, amikre számítottam: ők nem hibásak, csak mindenki más. Előadták, hogy “itt senki nem picsog, csak te”, miközben máris elővették a szokásos “hát mi mást írhatnánk, ha ilyen szar a világ???” és hasonló dumákat. Szóval totál nem veszik észre magukat és csak addig “haver” az illető, amíg együtt szidja velük a nőket/Sorost/faszomtudjamicsodát, de az ki van csukva, hogy a saját nézőpontjukat átgondolják, kritikával illessék, stb. Az az Aurelius Respectus (tradis vonalat sejtet a név, csak hogy én is kombináljak… :3 XD), meg Quisquam voltak azok, akik érdemi dolgokat írtak le és kb. normális hangnemben. (Dean meg érdekes módon az egész eszmefuttatásból csak a Mad Maxre reagált, a többit leszarja, vagy nem tudom… XD) KálmánBlog és Cunctator (CUCKtator lesz, tessék, én is tudok hülye gúnyneveket kitalálni a saját “receptjük” alapján, ha már ő meg lemanginázott téged… XD) kifejezetten lekezelőek/gúnyolódóak voltak, az ilyenekre reagálnék úgy, hogy “oké gyerekek, ha hat év után ennyit ér a szavam, akkor basszátok meg, én kiszálltam!” (Mondjuk te is erre jutottál, csak te már előtte. XD)

  “Én azt tartom viccesnek, hogy sikerült átpolitizálni olyan tök ártatlan dolgokat is, mint a Trónok Harca. Ott is napvilágot látott egy csomó idióta elmélet. (Hillary most Sensei vagy a Sárkányhölgy? Pfff… 😛 )”

  Sensei nevű kari nincs a TH-ban, “sensei” az a “tanár” japánul. 😀 Van “Cersei” (szerintem rá gondoltál), aki jelenleg a Vastrónon ül és konkrétan már egy pszichopata kurva lett. Szerintem inkább őt lehetne Klingonnéval (XDDDD) párhuzamba állítani, ha már ebből a sorozatból valakit meg kell neki feleltetni. 😀 A sárkányos az Daenerys (Dany), ő inkább ilyen 20-as éveiben járó, hardcore feminista egyetemista lehetne a mai világban… XDDDD Klingonné túl öreg és ronda ahhoz, hogy Dany legyen, na. 😀 XDDD (FÉRFIHANG BEFIGYEL! XDDD) Amúgy viccen kívül, nem követem igazából ezt a sorozatot, de speciel Dany pont az a karakter, aki eleinte ugye túlzottan gyámoltalan/béna, aztán úgy a következő szezonokra kezd rendes egzisztenciája lenni, viszont az utóbbi 1-2-re már tényleg TÚLZOTTAN kezd ilyen feminista irányba elmenni, ami már taszító. Szal pl. volt valami olyan dumája, hogy “All man must die!…But we are no man!” és így vidáman kiszól a barátnőjének… XD (Ugye itt azzal játszottak, hogy a “man” jelenthet embert és férfit is angoul.) Mondjuk olyan véleményt is olvastam már, hogy ezt a HBO-sok erősítették fel ennyire és hogy egyrészt Martin eredeti regényében nem ennyire “SJW-kompatibiis” sok szereplő, másrészt az is belejátszhat a dologba, hogy az utóbbi 1-2 szezon már tudtommal totálisan elkanyarodott a könyvek irányától. (Mivel azok még nincsenek befejezve.)

  Ami pedig az átpolitizálást illeti: ez is abból ered, hogy van, aki már ANNYIRA ennek él a nap 24 órájában, hogy MINDENT szeretne alárendelni neki, vagy belerakni, vagy legalább belemagyarázni. Kb. mint ahogy tradisék mindent úgy néznek, hogy “tradicionalista szempontból milyen értékeket képvisel?”, csak mondjuk egy feministánál értelemszerűen pl. más lesz, ő a Mad Max: Fury Road-nál fogja elmagyarázni, hogy amikor a nők végül megszabadulnak Immortan Joe-tól, ledobják a láncaikat és vízzel lemossák magukat, az igazából a férfi megtagadását jelenti. (Bárcsak kitaláltam volna most ezt a példát, de anno még IMDB-n olvastam, hogy voltak feministák, akik full komolyan így végigelemezték a filmet… XD) Ugye kinek mi a “hülyesége”, pl. lehet meséltem már (bár neked szerintem még nem XD), hogy egyik “a Fidesz maga az ördög!” típusú ismerősöm anno valami tök politikailag semleges (“Magyarország csapadékeloszlásának ábrázolása kördiagramon”, vagy valami ilyesmi…) előadáson volt képes csípőből a Fideszre asszociálni, csak azért, mert a kördiagram egyik szelete narancssárga volt, sőt, még ott mesélte nekem, hogy “azon a ponton, amikor az előadó ahhoz a részhez ért, szinte hallani lehetett, ahogy összesúg a terem…”, aha, hogyne… 😛 XDDD Szóval ez is ilyesmi, amikor egy adott témába/szubkultba belehülyült illető MINDENRE a kivetíti ezt, a filmre amit néz, a könyvre, amit olvas, stb.

  • “Szóval ez is ilyesmi, amikor egy adott témába/szubkultba belehülyült illető MINDENRE a kivetíti ezt, a filmre amit néz, a könyvre, amit olvas, stb.”
   VAgy a történelembe, amit politikusok szájából hall. 🙂

  • „pl. Dean-t még elég vehemensen védted mindenkivel szemben…”

   Továbbra is fenntartom, hogy ha Surci-nak és Fomá-nak nem szimpatikusak Dean gondolatai, akkor ne engem cseszegessenek, hanem ott Dean blogja, lehet ott diskurálni. Ez kicsit olyan, mintha nekem nem tetszene a Péter egyik véleménye, és nem a blogján fejteném ki az ellenvéleményemet, hanem téged basztatnálak egy másik fórumon, hogy „te, ez a Péter nekem nagyon nem szimpi dolgokat ír az XY témáról”. Erről szólt a dolog, semmi másról. Persze, a vagyonadós dologban egyetértek még mindig Dean-nel. A hozzáállásom a dologhoz nem fekete-fehér továbbra sem.

   Aztán meg, attól, hogy valakit kedvelek bloggerként, nem kell mindenben egyetértenem vele. Péternél ez volt az MLP-téma, Dean-nel meg most ez a mostani csörte.

   „Apropó, mi a fenét takar pontosan ez a “kulturmarxista” kifejezés?”

   Dean szerint a világ 🙂
   (http://deansdale.blog.hu/2016/08/07/kulturmarxizmus)

   „Lásd most megint Deannél az egyik legújabb cikket, ami ELVILEG egy komolya téma lenne, konkrétan azt mutatja be, hogy mióta Disney megvette az SW-t, mennyire feminista oldalra tolódott el az egész franchise. Erről még lehetne is értekezni. Erre fel a “srácok” milyen irányba viszik el a témát? Elkezdenek arról beszélni, hogy (az amúgy kifejezetten ronda CGI-vel “megáldott”) csajfigurák közül ők melyiket és hogyan dugnák…”

   „Szal azért az ilyen és ehhez hasonló kommentek bizony feltételeznek néminemű pinahiányt a tagoknál…”

   Ez csak három kommentelő. Azt én se értem, hogy Kálmán családapaként miért ír ilyesmit. (Szerencsére az én faterom ilyesmiket nem hány a netre.) DennisVt, hasonlóan Puzsérhoz és FAM-hoz, egyik szeretőt cseréli a másik után, s hozzájuk hasonlóan még büszke is rá – ő dolga, bár én se értem, ebbe hogy férnek bele a rajzfilmfigurák. Aurelius Respectus-ról ilyen téren nem tudok semmit.

   A kommentelés egy veszélyes dolog. CUCKtator (több nick nevet használ, régi rosszakaróm, egy igazi szarkeverő) épp azon rúgozik odaát, hogy olvasta az itteni kommentemet, hogy néhány arc be akar szervezni a Kutyapártba. (Jaj, az a Kutyapárt – az is milyen jó dolog volt régen, mára meg az is elcsesződött a fenébe! 😦 )

   Figyelj, Titkos, én benne voltam sokáig az MRA szubkultban. Kurva jó volt ez! Nagyon jól éreztem magam benne. Csak két dolog történik vele: 1, kiüresedik az egész, 2, belemerevedik a gyűlöletbe.

   • “Dean szerint a világ 🙂
    (http://deansdale.blog.hu/2016/08/07/kulturmarxizmus)”

    Köszi, jó részletes, most csak úgy a 80%-át olvastam el átpörgetve, de ahogy látom, nem jártam messze az igazságtól, ezek egyfajta “posztkomcsik”, vagy inkább “rebootolt komcsik”. 😀 Amúgy erről két dolog jut eszembe, lehet pont ez a cikk nem említi, de Dean valamelyik postjában magyarázta.

    1. Ha jól rémlik (de nyugodtan javíts ki, ha tévedek, mert messze nem vagyok annyira benne a témában, hogy fejből vágjam az összes nevet és eseményt XD), Dean említette valahol, hogy pont ez a Gamsci fazon volt az is, aki a frankfurti iskola egyik tagjaként kitalálta, hogyan lehet szétcseszni a nyugati civilizációt. Én azt nem értem, hogy az ilyen szemétségeket, hogy-hogy nem fojtották el még anno, csírájában? Miért kellett még külön egyetemt/iskolát/akármit építeni rá, sőt, támogatni?

    2. Ugye ezt a gondolatmenet kb. ugyanaz, mint pl. ez a videó: https://peter1989.wordpress.com/2010/11/30/egy-tanulsagos-video/

    Figyeljük meg, mi a videó vége! A “horda” végül a zsidót is elemészti, pont azért, mert ami kezdetben előny volt számára (hogy egy irányíthatatlan csürhéről van szó, akiket könnyen rá lehet ereszteni a fehérekre), az a végén már hátrányára fordul, hiszen kiderül, hogy ezek nem csak a fehérekre, de bizony rá sem hallgatnak, sőt, senki másra, aki nem velük van. Én igazából ezért nem szoktam érteni, hogy a háttérhatalom mi a faszt akar? Mert ha az egészet végiggondolják, végső soron magukkal fognak kibaszni, hiszen valóban eljön az a pont, amikor már a “fagyi visszanyal” és “sok lúd disznót győz” alapon egyszerűen a menekültek/bevándorlók/akárkik annyian lesznek, hogy nem fogják tudni őket irányítani, azok meg pont le fogják szarni, hogy kabbalista zsidó, vagy református keresztény vagy, mindenki meghal, aki nem hódol be az iszlámnak. Hülye példa, de ez olyan, mintha direkt elkezdeném terjeszteni az ebolát, röhögve azon, hogy “fú de jó, minél több ember hal meg, nekem annál több marad mindenből!”, igen, csak végül én is megfertőződöm, mert én sem vagyok rá immunis, aztán a “nagy terv” gyakorlatilag egy saját magammal szembeni kibaszássá változik. 😀 Szal ezt most nem gúnyból, hanem full komolyan írom, mert tényleg nem értem, hogy a zsidók/háttérhatalom/akárkik most ennyire hülyék, vagy ennyire a mának élnek, hogy gyakorlatilag egy olyan ötletet találtak ki, amibe kvázi végül az ő bukásuk is bele van kódolva, mégis kézzel-lábbal erőlködnek mellette. Erre van valami ötleted?

    “A kommentelés egy veszélyes dolog. CUCKtator (több nick nevet használ, régi rosszakaróm, egy igazi szarkeverő) épp azon rúgozik odaát, hogy olvasta az itteni kommentemet, hogy néhány arc be akar szervezni a Kutyapártba. (Jaj, az a Kutyapárt – az is milyen jó dolog volt régen, mára meg az is elcsesződött a fenébe! 😦 )”

    Bevallom, annyiból engem is meglepett a dolog, hogy egyáltalán elgondolkoztál azon, hogy lehet beszállj közéjük, mert a mostani KKP már annyira baloldali, hogy Gulyi egyik videójában tiszta “gyerekzsúros” hangulatban kezelt a mostani főnökkel, majd kedélyesen eldumálgattak. 😀 Értsd: baloldali, mint a szar! 😀 XDDD Persze én ezért baszogatni nem baszogatnálak, csak abból a szempontból lepett meg, hogy nem igazán tűnik úgy, mintha a jelenlegi párt a te jobbos értékrendeddel összeegyeztethető lenne, de ahogy gondolod. 🙂 Btw, a régit én is bírtam, mert kvázi egy paródiája/szatírája volt az egész politikai csatározásnak, annak értelmetlenségét mutatta be, illetve picit próbált az általános magyar “A POLITIKA KOMOLY DOLOG, VÉRRE MENŐ, BAZDMEG!” felfogáson enyhíteni, lazítani. Ha jól emlékszem, akkoriban talán még Mogács volt a “vezér” és olyan “beszarsz! XDDD”-szintű videók születtek regnálása alatt, mint az az “őszinte választási kampányfilm Mogáccsal”, vagy amikor bement az ATV-be és nem csak Kálmán Olgát oltotta szarrá, de ilyen totális baromságokról beszélt halál komolyan, mint hogy nem tudom már Budapest hanyadik kerületének határára ő “jónő-felfogó gátat” fog építeni, ami segít a jó nőket a kerületben tartani. XDDDDDDDDDDDDD Na ez az egész viccesen trollkodós hangnem és stílus mostanra tapasztalataim szerint nem lett egyéb, mint teszem azt a Momentum Mozgalom: ilyen újbalos “meg kell ölnünk Orbán Viktort, mert ő a Sátán, persze nekünk meg Gyurcsánunk, Hornunk, stb-nk volt, de az már a múlt, ez most az új baloldal, most tényleg jók leszünk!” párt.

    “Ezen ne csodálkozz, hisz kis túlzással ez a Trump nyerte az elnökválasztást olyan, mintha nálunk VV Alekosz lenne a miniszterelnök.

    Egyébként az USA történetében, már nem ő az első ilyen bunker redneck akiből elnök lesz, csak ő a legújabb. =)”

    Persze, értem amúgy, csak mondom, én azt hittem, hogy ennek nagy része csak a “show része” úgymond, mert az amcsik még az elnökválasztást is kb. egy szórakoztató műsornak fogják fel, aztán náluk az nyer, aki a “jobb műsort” képes adni (jó, lassan sajnos itthon is ez lesz…), csak mostanában ébredtem rá, hogy “ó bazdmeg, ez nem színészkedett, ez ILYEN! 😦 ” XD

    “Pláne, hogy akkor már az SW 7, spec egy sokkal jobb alany lett volna, mert még Furiousa kb. ugyanazt hozta, mint anno Ripley az Alienben. Addig Rey nem csak simán egy női Luke Skywalker volt, hanem már egy túltolt Mary Sue, aki saját magát képezte Jedi lovaggá.”

    Amúgy ja, ez is lol, amikor az antifeministák tolják túl, aztán MINDENBE feminista propagandát látnak. Ripley még oké, mert az régen készült, de mivel a Fury Road mai film, ezért abban már tutira femcsi propaganda az erős nő. Tökmindegy, hogy amúgy mindkét karakter hasonló. 😀 (Jó, mondjuk most itt én is csalok, mert a Fury Road-ot MÉG nem láttam, sőt, nekem az egész Mad Max széria kimaradt valahogy, de feltétlenül pótolni akarom majd, legalább ezt az utóbbit mindenképp.) Amúgy ja, az SW sokkal cikibb volt ebből a szempontból, főleg, hogy ott az egész film csöpögött a liberális propagandától, aminek a Mary Sue Rey csak az egyik eleme volt a sok közül. Szal azért az már kemény, amikor én érzem kínosan magamat a film nézése közben (pl. annál a jelenetnél, amikor a Star Destroyer “náci tisztje” és “Hitler beszédet mond”… XD), pedig azért messze nem vagyok annyira ráállva a témára, mint pl. Dean, hogy mindenben ezt lássam, csak egyszerűen ennél a filmnél már kurvára szembeötlő, sőt, tolakodóan zavaró volt. (Pedig lehet ezt jól is csinálni, pl. a Zootopia is technikailag egy kurva nagy libsi propaganda, de attól az még tetszett, nem zavart/idegesített, nem úgy, mint az SW. Mondjuk az is igaz, hogy az SW-nél maga a film önmagában elég gyenge lett szvsz.)

    “Ha már STAR WARS hölgyek meganimálása. “Szerintem a fanok jobbat csinálnak, mint a Disney.” (Deansdale) És igaz is. Odaát kattintsatok rá a linkekre.”

    Mondjuk azon most megint röhögtem egyet, hogy “természetesen NSFW”. 😀 XDDDD Érted, “természetesen”, naná, hogy ruha nélkül kell karaktereket elemezni… XDDDDDDDDDDD Ez olyan, mint egyik haveri összejövetelen, amikor szóba jött valami anime csaj és haver véletlenül sem a Google-t, vagy hasonló keresőt használt, hogy mégis ki ez a karakter, hanem kapásból a Sankaku Complex nevű oldal képtárába ment “ellenőrzés” gyanánt, ami nem igazán a szolid képeiről híres… 😀 (Persze ez nem álszentség, én is járok ám oda, csak mondom, ettől most megint nem lett komolyabb Deanéknél a téma… XDDD)

    De amúgy az nem meglepő, hogy fanartosok szebben tudják megcsinálni a karikat, mint a canonban, pl. ha már itt tartunk, az Equestria Girls-ből is vannak sokkal jobb dizájnú fanartok (legyenek azok NSFW, vagy normál, mindkettőből láttam már elég sokat XD), mint az eredeti canon “pálcika egyenbarbi” dizájn.

   • „Én azt nem értem, hogy az ilyen szemétségeket, hogy-hogy nem fojtották el még anno, csírájában? Miért kellett még külön egyetemt/iskolát/akármit építeni rá, sőt, támogatni?”

    Én ebbe a kulturális marxizmusba annyira nem mélyedtem el. Talán az lehet az oka, hogy történt egyfajta bizarr egyesülés a vérkapitalista neoliberálisok és az újjakobinista baloldal között. Erről egy ismerősöm írt egy cikket, talán segít valamit:
    (https://mno.hu/velemeny/az-ujbaloldali-forradalom-osszeomlasa-2407269)

    „Szal ezt most nem gúnyból, hanem full komolyan írom, mert tényleg nem értem, hogy a zsidók/háttérhatalom/akárkik most ennyire hülyék, vagy ennyire a mának élnek, hogy gyakorlatilag egy olyan ötletet találtak ki, amibe kvázi végül az ő bukásuk is bele van kódolva, mégis kézzel-lábbal erőlködnek mellette. Erre van valami ötleted?”

    Hogy ha tényleg vannak is valakik a háttérben, azok nem köztünk élnek. Értsd úgy, elvannak szeparálva a saját erődítményeikben, védve a saját magán hadseregükkel.

    „Bevallom, annyiból engem is meglepett a dolog, hogy egyáltalán elgondolkoztál azon, hogy lehet beszállj közéjük, mert a mostani KKP már annyira baloldali, hogy Gulyi egyik videójában tiszta “gyerekzsúros” hangulatban kezelt a mostani főnökkel, majd kedélyesen eldumálgattak.”

    Kezdetben a Kutyapárt egy viccpárt volt. Később lettek megfertőzve baloldalisággal. Bár én ezzel is szkeptikus vagyok. Kovács Gergely, a vezető nekem inkább tűnik egy cinikus „zsoldosvezérnek”, mint baloldali aktivistának. (Megjegyzem, szerintem a Babgulyás Marci sem egy baloldali mesehős, hanem megrendeléseket végző zsoldos.) A Kovács Geri megrendeléseket kap innen-onnan, Soros Alapítványtól meg az Ökotárs Alapítványtól, azokat a munkákat elvégezteti a hasznos idiótákkal, az un. aktivistákkal, akik még talán hisznek is ebben, a pénzt meg elosztja a haverjaival. Van egy olyan érzésem, hogy ez a pénzről szól, semmi többről. Olyan is volt, hogy egy helyen, egy időben, ugyanabban a témában együtt plakátolt a Momentummal – „így hozta a véletlen”. De ez találgatás a részemről. Bár nem hiszem, hogy tévednék.

    Engem beajánlottak. Meghallgattam, mert érdekelt. Épp ma mondtam le végleg.

    “A POLITIKA KOMOLY DOLOG, VÉRRE MENŐ, BAZDMEG!”

    Ezen most mosolyogtam. 🙂 Az a baj, hogy mindenki komolyan veszi. Vérkomolyan. Itt emberek ölni tudnának a politikáért. Én immár apolitikus vagyok.

   • “Továbbra is fenntartom, hogy ha Surci-nak és Fomá-nak nem szimpatikusak Dean gondolatai, akkor ne engem cseszegessenek, hanem ott Dean blogja, lehet ott diskurálni.”

    Jó, az kétségtelen, hogy nem rajtad kellett volna köszörülnöm a nyelvemet, főleg nem abban a formában, ahogy tettem. Amúgy a legutóbbi összezörrenés során tárgyi tévedést követtem el, amit te meg részben érthető módon felháborítónak találtál.

    Viszont tartom magam ahhoz, hogy nem akarok még egy újabb regisztrációt végrehajtani. Főleg, hogy teljesen értelmetlen lenne, mivel a legtöbb téma, amivel Dean foglalkozik, engem annyira nem érdekel, annyira azokhoz nem is értek, hogy érdemben hozzá tudjak szólni. Amihez hozzászólnék, ott meg parttalan vita, szarfűrészelés lenne csak a végeredmény. Az egyetlen téma, amihez tényleg hozzászólnék, meg le lett zárva a kommentelés elől. Ez konkrétan a Nyelvészkedjünk című írása. Lényegében ez bosszantott fel annyira, hogy átmenjek bunkóba.

  • “Ehhez képest egyre-másra azt látom, hogy ennek ez a “primitív, bunkó redneck vagyok a tanyáról, csak ezt az egészet még keverem a hidegvérű, kíméletlen üzletember imidzzsel” nem valami színészkedés, vagy túljátszás, hanem ez tényleg egy érzéketlen, agresszív paraszt.” -> Ezen ne csodálkozz, hisz kis túlzással ez a Trump nyerte az elnökválasztást olyan, mintha nálunk VV Alekosz lenne a miniszterelnök.

   Egyébként az USA történetében, már nem ő az első ilyen bunker redneck akiből elnök lesz, csak ő a legújabb. =)

   “Na, Dean ugye minimum annyit tényleg megcsinálhatott volna, hogy legalább megnézi a filmet, de nem, egyszerűbb volt neki ismét Amerikából “importálnia” a “véleményét”.” -> Pláne, hogy akkor már az SW 7, spec egy sokkal jobb alany lett volna, mert még Furiousa kb. ugyanazt hozta, mint anno Ripley az Alienben. Addig Rey nem csak simán egy női Luke Skywalker volt, hanem már egy túltolt Mary Sue, aki saját magát képezte Jedi lovaggá.

   “Bill O’Reily Fox News-os Twitterje is lehetne…” -> Na ezen meg én röhögtem jót, mert kb. tényleg így van. =D Igazából ha Pash nem reklámozta volna itt rendszeresen, magamtól nem is jártam volna oda, viszont ha már előjött a kuruc, akkor nála is az van, hogy még ha maguk a bejegyzések sokszor tényleg nem is többek a szokásos Trump promónál, viszont alatta a kommentek közt akad nem egy olyan, ami megmosolyogtató.

   “Szal azért az ilyen és ehhez hasonló kommentek bizony feltételeznek néminemű pinahiányt a tagoknál…” -> Nem is kicsit. =) Amúgy erről most nekem is pont az jutott eszembe, hogy anno a Usteamen is voltak ilyen “kemény jobber vagyok, de azért ide nekem a hentait!” típusú emberek, akik nem ritkán hosszú oldalakon át ecsetelték, ki épp melyik csajjal és hogy csinálná. =D

   “Szóval totál nem veszik észre magukat és csak addig “haver” az illető, amíg együtt szidja velük a nőket/Sorost/faszomtudjamicsodát, de az ki van csukva, hogy a saját nézőpontjukat átgondolják, kritikával illessék, stb” -> Igen, ez megint a szokásos: “Ha közénk akarsz tartozni, akkor mond azt amit mi mondunk, és gondold azt, amit mi gondolunk.” című történet, ami úgy 15 éves korig elmegy, felette már ciki.

   • Ha már STAR WARS hölgyek meganimálása. “Szerintem a fanok jobbat csinálnak, mint a Disney.” (Deansdale) És igaz is. Odaát kattintsatok rá a linkekre.

   • Na jó, ez most kvázi igazolta itt a Titkossal fentebb felvetett Usteam utánérzésünket. =D Szóval akkor most hogy is van ez? Komoly férfijogi aktivisták vagyunk, akik itt épp a férfi nemet akarják megmenteni a pusztulástól, machoság rulez, tesztoszteron a maximumon. Aztán alig pár komment múlva, lemennek a legelvetemültebb fanok szintjére, és már Star Wars pornón élvezkednek? =D

   • És tudod, hogy ebbe mi a gáz? Hogy ha ezt meglátják a feministák, akkor kapva kapnak az alkalmon, hogy felhasználják, mint igazolást, miszerint milyen nyomorult az MRA-szcéna. (Mondjuk ez a fajta viselkedés jön ám abból is, hogy a hazai MRA-aktivisták többsége bizony a geek szubkultból jött. Ahol ez az infantilis viselkedés nem is annyira gáz.)

    Bár azért megjegyzem, a rajongók által rajzolt STAR WARS-lányok esztétikai szempontból tényleg jobban megvannak rajzolva a Disney-féle förtelemnél. De külön erotikát rendelni hozzá tényleg nem kéne se a rajzolóknak, se a “műélvezőknek”.

    Ha már itt tartunk, a japánok otakuknak megint legyártottak egy szexszimbólumot. 😛 Az még hagyján, hogy már az anime-ben (Grimoire Of Zero) is gagyi megoldásnak tartottam, hogy egy “kard és boszorkányság” típusú fantasy-ben kb. 13 éves a boszorkány, de hogy a sorozat elkészítése után már szinte azonnal le is gyártották az otakuknak a párnákat és a bábukat, az bámulatos!
    (http://s.pacn.ws/1500/sm/-515435.1.jpg?on5gr2)
    (https://wallscover.com/images/zero-kara-hajimeru-mahou-no-sho-wallpaper-17.jpg)
    (https://i.ebayimg.com/images/g/3q0AAOSw~y9ZAfVY/s-l300.jpg)

   • Mondjuk őszintén szólva, amilyen mélységesen lenézi egyik-másik ilyen “férfiharcos” a nőket, amilyen elemi gyűlölettel viszonyulnak hozzájuk csak azért, mert ők tele vannak kiéletlen szexuális vágyakkal, azt látva nem kell ahhoz feministának lenni, hogy érezni lehessen, ez mennyire gáz.

    Az ilyen otaku lolikból meg kb. minden szezonra jut egy tucat. A mai animék, ezzel járnak sajnos.

   • “Mondjuk őszintén szólva, amilyen mélységesen lenézi egyik-másik ilyen “férfiharcos” a nőket, amilyen elemi gyűlölettel viszonyulnak hozzájuk csak azért, mert ők tele vannak kiéletlen szexuális vágyakkal, azt látva nem kell ahhoz feministának lenni, hogy érezni lehessen, ez mennyire gáz.”

    Amúgy ja, ez nekem is feltűnt. Szóval papíron jól hangzik ez a “az MGTOW mozgalom egyáltalán nem a feminizmus férfi párja, hiszen mi nem támadjuk a nőket, pusztán csoportba tömörülve hatékonyabban tudunk az ő támadásaik ellen védekezni!”, csak közben a gyakorlatban a megnyilvánulásaikból, elejtett félmondataikból, stb. az jön le, hogy ezek bizony nem szimplán magukat védik, hanem egy jelentős részük konkrétan lenézi/megveti/gyűlöli a nőket. Meg ugye mindig azzal védekeznek (pl. Pash írására is, amikor ő kifakadt náluk a múltkor), hogy “hát mit csináljunk, ez a szar helyzet, a rideg valóság, nem lehet nem meglátni!”, ami részben igaz, részben viszont egy csomószor ők látják, vagy akarják belelátni ebbe vagy abba a helyzetbe is a “feminista összeesküvést”. Pl. egy “kurva nagy” (inkább szánalmas) post szintén az SW írás alól:

    “Ma autóztunk a családdal, és előttünk egy kabrióban egy középkorú nő egy kutyát vitt az anyósülésen. Feminista hétvégi program. Meg akartuk nézni magunknak, de sajnos úgy fordult, hogy nem láttuk rendesen az arcát.”

    LOL. 😀 Lehet szegény nőnek korán meghalt a férje, aztán kínjában vett egy kutyát, hogy úgy 50 fölött is legyen azért egy társa, ha már nincs kedve újraházasodni, vagy egyáltalán “pasizni” ennyi idősen, de ááá, ez nem lehet, ez is biztos valami besavanyodott mocskos feminista volt! Sajnos az arcát nem tudtuk megnézni, pedig akkor még biztosabbak lehettünk volna benne! (Óvoda… 😛 XD)

    Szal azért kemény, amikor már valakinek MINDENRŐL ez jut eszébe, ez kb. megint ugyanaz a szint, mint a fentebbi postomban taglalt ismerősöm és a narancs színű kördiagram -> Fidesz párhuzama. 😀

    Na, de hogy a másik csoportot is megrugdossam picit, ugye beszéltünk itt arról, amikor mindenbe feminizmust és hasonlókat látnak bele egyesek, még filmekbe, könyvekbe is. Egyik ilyen “csúcs” talán a tavalyi Warcraft film volt, ahol többen is szinte szemrehányóan hozták fel a filmnél, hogy micsoda dolog, hogy a film fő sztorija az, hogy egy másik világból egy kapon át barnabőrű, barbár lények özönlik el a fehér emberek békés királyságát, elvégre ilyen menekültválságos időkben igazi érzéketlen köcsögnek kell lennie annak, aki ilyen filmet képes megjelentetni! Na most egyrészt LOL, másrészt ehhez csak pár dolgot mondanék:

    1. A film alapjául szolgáló játék sztoriját 20+ éve írták. A Blizzard biztos jövőbelátó nácik gyülekezetet, akik gonosz módon előre látták, hogy itt majd menekültválság lesz és még szándékosan egészen mostanáig jól el is húzták a film készítését, hogy pont a “kritikus időszakban” használhassák “bombaként”… 😀 Teljesen hihető. XD

    2. Lehet amúgy, hogy Blizzéknek is átfutott ez az agyán, de akkor mi? Dobják az egész filmet (ami kb. 10 évig készült az első ötlettől/hírektől kezdve egészen a megvalósításig), csak mert vonható közte és a jelenlegi valóságunk között némi párhuzam?

    3. Amúgy meg akik ezzel jöttek, azok láthatóan megint nem vesződtek még a film megtekintésével sem, ugyanis az pont azt mutatta be, hogy mindkét oldalon vannak korrupt és rendes karakterek és mindkettő próbál valahogyan túlélni, ergo még csak nem is a másik fél totális kiirtása/elnyomása volt a céljuk. (Tehát pont nem arról szólt a film, hogy “angyalian jó fehérek vs barnabőrű barbár állatok”.)

   • Ha már alternatív Warcraft-értelmezés, íme, egy:
    (https://ellenpropaganda.com/elfogulatlan-warcraft-kritika/)

    “Aurelius Respectus – tradis vonalat sejtet a név”

    Nem tradi (sőt, nem szívleli a tradikat). Ne nick nevekből ítélj! Ez olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy azért “Titkos” a nick neved, mert van nálad egy ősi tudás, amit nem osztasz meg senkivel, s ezért a gnoszticizmusodra utal a név. Amúgy rendes csávó az érintett.

    Szerintem zárjuk le a témát. Van, amelyikőjükkel már régóta fórumozok. Nem akarok egy elmérgesedett helyzetet, ahol azon kell dilemmáznom, hogy “Peter vs. Dean”, “Titkos vs. Kálmán”, “Foma vs. Aurelius Respectus”.

    Tartok tőle, hogy a Peter’s Blog-ot ugyanúgy pengeélre lehetne állítani (lásd, mi volt is az MLP téma kapcsán), mint Dean blogját. Az, hogy az általam kedvelt Péter mond rosszakat az általam kedvelt Dean-ről, az nekem kifejezetten szar érzés.

   • “Ha már alternatív Warcraft-értelmezés, íme, egy:”

    Ehhez sokat nem tudok hozzátenni, de örülök, hogy mind a játék, mind a film bejött neki. 🙂 (Pláne úgy, hogy jobber körökben gyakoribb, hogy ezt is inkább leszólják, mint dicsérik, ugye te is “túl kommersznek” vagy minek nevezted nemrég, de az még semmi volt ahhoz képest, amilyen “hanyatlós” postot írt róla anno Rontom ide. 😀 Szal azért az mindenképp jólesett, hogy valaki ezúttal jobbos szemszögből is bevédte picit. 🙂 )

    “Nem tradi (sőt, nem szívleli a tradikat). Ne nick nevekből ítélj! Ez olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy azért “Titkos” a nick neved, mert van nálad egy ősi tudás, amit nem osztasz meg senkivel, s ezért a gnoszticizmusodra utal a név. Amúgy rendes csávó az érintett.”

    Jó, ezt én is félig poénból írtam, viszont azt már tényleg több tradisnál megfigyeltem, hogy előszeretettel használnak latin nickneveket, ezzel is ugye még nagyobb önazonosságot vállalva nagy kedvencükkel, a Római Birodalommal, aztán azt hittem, megint valami ilyesmiről lehet szó. 🙂 (Btw, az enyém egy közel 20 éves nick, aminek a története annyi, hogy amikor először mentem fel a netre és szembesültem azzal, hogy pl. fórumozni csak úgy tudsz, hogy előtte meg kell adnod egy nevet, hülye 12 évesként azt hittem, hogy “lol, ez a valódi nevemet kérné? haha, majd jól “lázadok” és azért is azt írom be, hogy “Titkos” a nevem :D” XDDD Aztán meghagytam. 🙂 XD)

    “Szerintem zárjuk le a témát.”

    Oké. 🙂

   • “Szóval papíron jól hangzik ez a “az MGTOW mozgalom egyáltalán nem a feminizmus férfi párja, hiszen mi nem támadjuk a nőket, pusztán csoportba tömörülve hatékonyabban tudunk az ő támadásaik ellen védekezni!”, csak közben a gyakorlatban a megnyilvánulásaikból, elejtett félmondataikból, stb. az jön le, hogy ezek bizony nem szimplán magukat védik, hanem egy jelentős részük konkrétan lenézi/megveti/gyűlöli a nőket.” -> Plusz még büszkék is rá, hogy: “Hát igen, az igazi férfi, az ilyen ám mint mi!”

    “Szal azért kemény, amikor már valakinek MINDENRŐL ez jut eszébe” -> Persze, mert egy ugyanolyan szektás társaság ez is, mint azok akik ellen lázadoznak.

    “Na, de hogy a másik csoportot is megrugdossam picit, ugye beszéltünk itt arról, amikor mindenbe feminizmust és hasonlókat látnak bele egyesek, még filmekbe, könyvekbe is. Egyik ilyen “csúcs” talán a tavalyi Warcraft film volt” -> Ez meg a szokásos bulvár újságírósdi, kb. mint a nácivá nevelő WoT, meg az ehhez hasonlók.

    “Ha már alternatív Warcraft-értelmezés” -> A cikk alapból rendben lenne, csak itt is igazából többet politizál a film kapcsán a srác, mint amit érdemben elmond, magáról a műről.

    Amúgy: “A progresszív birodalom ereje legnagyobb teljében tündököl, és kizárólag egy Donald Trump, illetve egy általános gazdasági összeomlás lesz képes trónjától megfosztani.” – Azért mit ne mondjak, kemény ahogy ezek a nagy jobber anti-feministák, már-már Jézust csinálnak ebből a kretén valóság show hősből, aki majd jön, és jól megmenti az egész férfi nemet a… mitől is? Ez megint nem több, mint a feminácik Hillary imádatának az ideológiai ellentéte.

    “Nem akarok egy elmérgesedett helyzetet, ahol azon kell dilemmáznom, hogy “Peter vs. Dean”, “Titkos vs. Kálmán”, “Foma vs. Aurelius Respectus”.” -> Ezeket a versusokat, te csinálod magadnak. A véleményünket meg hagy lehessen már elmondani, és mielőtt még felhoznád, nem, nem fogok oda menni velük erről vitatkozni. Különben se személyes róluk volt itt szó elsősorban, hanem arról a kretén rétegről, ami vastagon benne van ebben az egész MRA, MGTOW vonulatban.

    “lásd, mi volt is az MLP téma kapcsán” -> Na lássuk akkor mi volt. Mi itt jól elbeszélgettünk egy rajzfilm sorozatról, még csak azt se lehet mondani, hogy NSFW fanartokra vertünk volna a nyálunkat (mint tette azt a másik társaság), erre te, akárcsak előtted még páran, elkezdtél szándékosan értetlenkedni amolyan: “Úristen, itt mindenki bebuzult!” alapon, majd előadtad az elméleted a nagy infantilizálódásról. Szóval ez is olyan, hogy idejársz évek óta, és az android dutch wife hentai, a szex angyalok, meg a sado suitos belezés élvezése, az nem verte ki nálad a biztosítékot, de a minyonszínű minilovak már igen? =D

   • Szerintem túl nagy a homály a fejekben bizonyos fogalmakkal kapcsolatban. Így magyarázok…

    “arról a kretén rétegről, ami vastagon benne van ebben az egész MRA, MGTOW vonulatban”

    Arról a kretén rétegről, amely vastagon benne van abban, hogy az MRA Magyarországon elcseszödött a francba. Erre egy ugyancsak csalódott kollégám, Wastrel ad egy hosszú magyarázatot:
    (http://deansdale.blog.hu/2016/09/20/milyen_lenne_egy_normalis_baloldal/full_commentlist/1#c31358047)

    Az MGTOW jelentése “Men Going Their Own Way”, magyarán Maguk Útját Járó Férfiak. Ez igazából inkább egyfajta válasz arra a megváltozott férfiszerepre, ami a 21. században tetten érhető. Az észrevételük az, hogy a társadalom mára a nők igényeit elégíti ki, a férfit pedig aláveti a női igényeknek. (Lásd a válások többségénél a bíróság a nőknek ítéli a gyereket. Miért?) Ezért a férfiak egy nagy része kijelentette, hogy kivonul a női igények alól, és a maga útját járja. Én három típusát könyvelem el:

    – aszexuális út: Ez annyit jelent, hogy a férfiak megtagadják maguktól a szexet. Mivel úgy gondolják, a szex a nők eszköze, amivel manipulálják a férfit. Ők pedig nem akarnak manipuláció alá esni, ezért szexmentes életet kezdenek. Úgy gondolják, ha nem foglalkoznak a csajozással és a szexszel, akkor több idejük marad magukra. Ennek gyakorlói Huffnágel, Wastrel. (Nekik sem megy, már ők is párkapcsolatban gondolkodnak, próbálnak csajozni, mily meglepő?)

    – hedonista út: Ez a monogámia megtagadásának egy másik módja. Az adott férfi nem hajlandó egy monogám párkapcsolatra, mert az szerinte kölcsönös kihasználást és kizsákmányolást eredményez a férfi és a nő között. Ezért poligám módon, bármikor felrúgható nyitott kapcsolatban él, egyik virágról a másikra száll, szeretőket tart, úgy cserélgeti őket, mint más az ingjét. Ennek gyakorlói Puzsér, Fam, Dennis VT.

    – monogám út: Ezek a férfiak egy monogám párkapcsolatban kívánják a maguk útját járni. Megkeresik azt a nőt, aki egyenlő partnerük lehet egy párkapcsolatban. Majd együtt dolgoznak egy boldog, szilárd párkapcsolaton. A lényeg, hogy a férfi a párkapcsolatban a maga ura maradhasson. Ennek gyakorlói Deansdale, Kálmán.

    Mondanom sem kell, monogámia bukása ide vagy oda, a monogám út működik, míg az aszexuális úton és a hedonista úton járók legtöbb esetben elvéreznek.
    Ennyi az MGTOW. Nem kell túlmisztifikálni. Sokan megteszik, de ezzel csak a homályt növelik.

    “NSFW fanartokra vertünk volna a nyálunkat (mint tette azt a másik társaság)”

    Én is felvetettem ezt a dolgot. Lett is belőle indulat odaát. Kálmán kolléga az alábbi választ adta nekem:

    “AMALT – minden férfi olyan. Azért mert családom van, attól még ha meglátom nők egy csoportját, akkor tudat alatt már össze is állítom a sorrendet. Nincs ebben semmi, szerintem ez a normális. Majd pont az ösztöneimet fogom szégyellni, hogy neked jobban tessék. Egyébként meg – ha nem tűnt volna fel – poénkodtunk. Ahogy Dean leírta, ezeket a figurákat direkt úgy tervezték, hogy ne legyenek szexisek. Na, ezért duplán vicces szexualizálni őket! Ezzel is jól befűtöttünk a Disney-nek. Valójában nem is dugnám meg mindet, a kék robot péládul túlságosan maszkulin az ízlésemnek. Oszlopszerű a teste, és túl széles a válla is.”

    Mondjuk én nem fantáziálnék a NSFW fanartokra, és nem osztanék meg giccses MLP-képeket komoly beszélgetések során. Ez magánvélemény, meg lehet dobálni érte paradicsommal 😛

    “előadtad az elméleted a nagy infantilizálódásról”

    Előjött belőlem a bölcsész. Okoskodom, tehát vagyok. 😀

    ““lásd, mi volt is az MLP téma kapcsán” -> Na lássuk akkor mi volt.”

    Én inkább Rontomra és társaira gondoltam, akik burkoltan “metroszexuális”-nak tartottak titeket, amiért MLP-t néztek. Mert tévedés ne essék: ők nem buzisnak tartják az MLP szubkultot, hiszen ahhoz az kell, hogy propagálja a homoszexualitást. Tudtommal ilyet nem tesz. Nem, ők az MLP-t kislányosnak tartják, azokat a férfiakat pedig, akik nézik az MLP-t, kislányos férfiaknak – vagyis METROSZEXUÁLISOKNAK. Mindezt a bírálatot gyakorolták egyfajta férfiasság jegyében. Csúnya dolog volt a részükről, mi tagadás. De ugye, Péter különb – nem így gondolkodik, mint ezek az előítéletes jobberek? Ugye?

    Ööö… Na, igen.

    Titkos és Péter fölmegy Dean blogjára, meglát néhány Trump-os cikket, és már használ egy szitokszót: REDNECK!!! Meglát néhány hát eléggé rosszul kommunikált és félreérthető STAR WARS fankodást, és már jön a szitokszó: PINAHIÁNYOS!!! És már el van ítélve egy baráti társaság.

    Miről beszélünk, Péter? Hiszen most alkalmazod Rontom módszereit. Ő alkalmazta rád, te meg alkalmazod másokon.Bocs, ezt most konstruktív kritika gyanánt kimondtam…

   • “Szerintem túl nagy a homály a fejekben bizonyos fogalmakkal kapcsolatban.” -> Tudom melyik micsoda. =) Más téma, hogy ezek sokszor mégis összeérnek egymással, ahogy a feminizmus is a gender elmélettel.

    “Titkos és Péter fölmegy Dean blogjára, meglát néhány Trump-os cikket, és már használ egy szitokszót: REDNECK!!! Meglát néhány hát eléggé rosszul kommunikált és félreérthető STAR WARS fankodást, és már jön a szitokszó: PINAHIÁNYOS!!! És már el van ítélve egy baráti társaság.” -> Azt értsd már meg, hogy itt nem Dean blogja a lényeg, ezek amiket kifogásoltunk (nők lenézése, kritikátlan Trump rajongás), más hasonló felületeken is bőven megtalálhatók. Lásd a Warcraft film kritikát, ahol Trump figurája mint valami megváltó, utolsó bástya jelenik meg.

    Trump az eddigi megnyilvánulásai alapján, hiába lett elnök, eddig ugyanazt a bunker, tahó showman figurát hozta, ami valójában mindig is volt.

    A pinahiányos is le lett már írva, hogy ez sem légből kapott, mert tagadhatatlanul van ebben a vonulatban rengeteg olyan férfi, akiknek hatalmas lelki űr van az életében, magányosak, tele vannak kiéletlen szexuális vágyakkal, és sokszor ezek bizony felszínre is törnek, mikor egyik-másik megnyilvánul a nőkről.

    Remélem értjük egymást.

   • “Plusz még büszkék is rá, hogy: “Hát igen, az igazi férfi, az ilyen ám mint mi!””

    Ja, ez speciel nem Deanéknél volt (valami amcsi MGTOW oldalon), ahol az egyik tagjuk pl. büszkén mesélte, hogy ő olyan “játékot” szokott játszani az utcán is, hogy mondjuk ha mellette megy egy nő az utcán, elkezd gyorsabban menni, ezzel is jelezve, hogy “lehagyja őt a versenyben”, vagy mondjuk egy ajtónál nem hogy nem engedi őket előre, de még élvezettel vág az épp bemenni készülő nő elé is, aztán azt is kéjes örömmel nézi, ahogy a nő arcára kiül a döbbenet, mert hogy “jól megmutattam ezzel is a rohadt femcsinek!” Hát, szerintem meg egy bunkó paraszt és én is igen csak meglepett arcot vágnék, ha pl. velem “játszana” ilyeneket egy fasz, pedig én sem nő, sem feminista nem vagyok. 😀 Az ezekkel a gond, hogy a legtöbbjük már olyan szinten démonizálta a nőket, hogy MINDET minimum valami férfigyűlölő feministának gondolja, de legalább egy vérszívó élősködőnek, akinek kizárólag az az életcélja, hogy egy férfira rácsimpaszkodjon és kiszipolyozza. Amelyik meg nem ilyen, annál is gyorsan “megmagyarázzák”, hogy “á, majd az lesz!”, vagy “tudat alatt már érik benne!” Most ezekkel mit tud az ember csinálni, azon kívül, hogy lehetőség szerint elkerüli/kiröhögi őket?

    “Persze, mert egy ugyanolyan szektás társaság ez is, mint azok akik ellen lázadoznak.”

    …amit egyébként pontosan Pash linkjében erősít meg egy olyan fószer, aki saját bevallása szerint ÉVEKIG volt a tagjuk, ergo ezért sem értem, hogy Pash úgy védi őket, hogy közben nekünk kis igazad ad, sőt, maga adja a lovat az érveink alá, vagy most mi van? 😀 Mert mit is ír az ürge?

    “Egész egyszerűen kiderült, hogy szigorú szervezési elvek, egyértelmű hierarchia és kiosztott feladatkörök híján kompletten az egész férfiközösség elmegy egy egyfajta szektásodó, kiközösítő, fröcsögő és élhetetlen masszává, akik minden cikk tartalmát csak a saját ideológiájuk reklámozására használnak fel, a józan hangú, épkézláb ötletekkel rendelkező szerzőtársak pedig kiábrándultan távoznak, ezzel minden akadályt elhárítva a fröcsögők uralma elől.”

    Persze sok minden mást is írt még, de igazából szerintem itt összefoglalta, hogy mi ezzel az egésszel a gond. Annyival egészíteném ki, hogy nem feltétlenül a “hierarchia hiánya”, vagy bármi ilyesmi vezetett ide szerintem, hanem egyszerűen törvényszerű, hogy az ilyen csoportosulások idővel rendre elbaszódjanak. Lásd a tradi, ott aztán van hierarchia, “fő mesterek”, meg kiosztott “tananyag”, mégis ugyanaz a szektás agymosoda. 😀 De egyébként én ezért vagyok a legtöbb ilyen “szervezet” ellen, mert valahogy sosem látom, hogy bármi érdemit el tudnának érni. Az egész arról szól, hogy összejönnek, majd elmondják egymásnak, hogy mit hogyan látnak az adott témában és…ennyi. A feminizmus ettől nem semmisül meg, azok, akik korábban is rühellték őket, ugyanúgy utálni fogják ezután is, stb. Szal nem azért, de az ilyen tradi, MGTOW, feminizmus, stb. és hasonlók jó része igazából nem csinál többet egy átlagember számára, mint mondjuk anno az animés klubok: bemégy egy közösségbe, ott találkozol hasonló gondolkodású emberekkel, tök jó, mert érzed, hogy végre nem vagy egyedül, aztán hetente átbeszélitek a szokásos témákat a klubtalálkozókon. Ez persze nem rossz, csak akkor ehhez ne társuljon már mindenféle misztikus mese, meg küldetéstudat (lásd az Identitesz, az is hogy előadja magáról, hogy “majd mi megváltjuk Magyarországot!”), mert elérni úgy sem tudnak semmit (pláne, hogy ezek legtöbbje ilyen marginális, pár tucat jelentősebb emberrel rendelkező szubkult), viszont cserébe maguknak és a többi tagnak is hazudnak, mert azok meg értelemszerűen jól “felhypolják” az egészet magukban, aztán amikor kiderül, hogy “hát…ez tök jó, meg minden, csak nem vezet sehová, kiüresedik, stb.”, akkor persze, hogy jön a sok törvényszerűen kiábrándult ember, mert ők teljesen jogosan azt érzik, hogy “én anno nem erre a vidámparki járatra fizettem be!” (Közben persze dehogynem, csak akkor még nem vették észre, mert az újdonság varázsa, a misztikum, stb. jótékony rózsaszín köddel tette vonzóbbá számukr az adott “terméket”. :D)

    “Azért mit ne mondjak, kemény ahogy ezek a nagy jobber anti-feministák, már-már Jézust csinálnak ebből a kretén valóság show hősből, aki majd jön, és jól megmenti az egész férfi nemet a… mitől is? Ez megint nem több, mint a feminácik Hillary imádatának az ideológiai ellentéte.”

    Amúgy ja, kezdek én is arra gondolni, hogy a legtöbbjük igazából csak azért nem mondja azt, hogy “oké, lássuk be, Trumppal sem jártunk annyival jobban”, mert akkor úgy érzik, hogy “megadják magukat a feministáknak”. Inkább nyomják tovább ezt a már-már tényleg Jézusra hajazó Trump-kultuszt, a tényeket is teljesen figyelmen kívül hagyva, mert “amit a Trump tesz, az úgy van jól!” XD Ez is olyan, hogy Pash nehezményezte még az elején a “Trump-egyetem” beszólásomat, de érted, mit mondjak egy olyan irányzatról, ahol láthatóan egy csomó tag istenként tiszteli ezt a pojácát? 😀 (Mindegy, hogy most Férfihang, Dean blogja, vagy ez a Warcraft-írásos blog, mert ez három külön hely, de úgy látom, eléggé azonos ideológia.)

    “Az MGTOW jelentése “Men Going Their Own Way”, magyarán Maguk Útját Járó Férfiak. Ez igazából inkább egyfajta válasz arra a megváltozott férfiszerepre, ami a 21. században tetten érhető. Az észrevételük az, hogy a társadalom mára a nők igényeit elégíti ki, a férfit pedig aláveti a női igényeknek. (Lásd a válások többségénél a bíróság a nőknek ítéli a gyereket. Miért?) Ezért a férfiak egy nagy része kijelentette, hogy kivonul a női igények alól, és a maga útját járja.[…]”

    Oké, de akkor mi a helyzet azokkal, akiket már itt fentebb hoztunk példának, akár Dean blogjáról, akár most ez a fószer, akiről itt fentebb írtam és állítása szerint az a hobbija, hogy nőkkel szívózik az utcán, az ajtókban, stb.? Ő is MGTOW-s, csak “megtévedt”? Vagy ő már “kikeresztelkedett”? Szóval erre írtam azt, hogy papíron jól néz ki ez a “mi csak kivonulunk ebből az egészből”, de közben érződik, hogy a legtöbbjük úgy ír a nőkről, mintha minimum már egyszer túlestek volna egy váláson, 2-3 gyereküket és a házukat veszítették volna el és a hajléktalansorsból önerővel nagynehezen kimászva most visszatérnek, hogy szabadságharcosként billentyűzettel harcoljanak a gaz nők ellen. Na most nem tagadom, biztosan lehet pár ilyen is köztük, nekik hatalmas respect, komolyan, de mondjuk egy ilyenre jut száz amolyan, amelyik lehet, hogy valami huszonéves nyálasszájú, aki puncit még életében nem kapott, pont ettől lett félőrült mostanra és az emiatta frusztrációit MGTOW név alatt éli ki. Nos, őt már kevésbé tudom tisztelni, de persze könnyebb azt is a nőkre kenni, hogy “miattuk nem kapok pinát!!!” és szörnyetegnek beállítani őket, mint tenni is valamit a punciért… 😀 Vagy az sem gond nekem, ha úgy dönt, hogy nem kér ebből, de akkor meg ne az legyen, hogy mégis mindig folyton nyafog, meg rugózik a témán, meg rajzolt SW csajokra izgul kínjában… Ha már annyira “FÉRFI”, ahogy ő magáról állítja, akkor viselje férfiasan a maga által hozott döntései következményét. Ha már itt tartunk, most úgy 2-3 éve nekem sincs barátnőm, de emiatt senkit nem hibáztatok, elvégre még nem is tartok ott, hogy effektíven időm/energiám lenne csajozni, másrészt meg ettől még nem kezdtem el a neten valami “kanmuris” helyet keresni, hogy aztán oda postoljak meztelen nőket, meg azokat elemezgessem nyilvánosan… 😀 Az efféle igényeimet bőven ki tudom elégíteni azzal, hogy X vagy Y haverral mondjuk Facebook PM-ben “kielemzünk” 1-1 animecsajt mondjuk és ennyi. 😀 Aztán biztos valaki szerint már ez is “beteg”, meg “a pinahiány csalhatatlan jele”, talán valahol igazuk is van, na de szerintem ez még mindig diszkrétebb módja a tesztoszterontúltengés kiélésének, mint ezek az “SW bohócok”, akik kvázi így nyilvánosan teszik nevetségessé magukat is, meg az irányzatukat. (De most nem csak róluk van szó, mielőtt mondanád, hogy “rájuk szálltam” megint, szóval Férfihangon is nem egy olyan cikk volt, ahol az alaptéma totál nem erről szólt, mégis a kommentszekció igen hamar annak kitárgyalásává változott át, hogy ki kit és hogyan dugna meg… XD)

    A másik meg ez a “védelem, kivonulás”. Talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy mint oly sok más ember, én sem igazán kedvelem pl. a cigányokat, amihez nem egy személyes tapasztalatom is hozzájárul, rablás/késelés ugyan még nem volt, de kaptam már tőlük fejbevágást, többször jöttek már oda kötekedési szándékkal, stb. Így természetes, hogy a lehetőségeimhez képest próbálom megvédeni magamat tőlük. De nem indítok “MKEG” klubot (“Men Killing Every Gypsy” XDDD), nem találok ki külön “szakszövegeket” arról, hogy hogyan kell velük harcolni (“Down with the brown!” vagy ilyesmi… XD), meg a cikkek alatti kommentszekció sem úgy néz ki, hogy “fú, gyerekek, tegnap is szembe jött velem egy cigány az utcán, na én direkt csúnyán néztem rá, hadd érezze a szemétláda, hol van a helye!” Na, csak azért, mert ez az egész MGTOW sokszor kb. ezt csinálja, csak a fenti szöveg “cigány” szavait cseréld ki “nőkre/feministákra”. Szal hogy mondjam, önmaguk bevédéséhez képest kicsit mintha sokszor erősen és ok nélkül gyúrnának rá az offenzívára… 😀

    “Arról a kretén rétegről, amely vastagon benne van abban, hogy az MRA Magyarországon elcseszödött a francba. Erre egy ugyancsak csalódott kollégám, Wastrel ad egy hosszú magyarázatot:”

    Na látod, pedig ő benne van több éve, ha szerinted mi részben vagy egészben félre is beszélünk, ő azért valószínűleg csak tudja, hogy mi a helyzet és szintén hasonló problémákat hoz fel, mint amiket mi írtunk. 🙂 Illetve még valamit tőle:

    “Nyugodtan kimondhatom, hogy a feminizmus maximum saját magától fog hamvába holni, nem a nem létező férfias energiák hatására, mert a nőismerőseim nagy többsége már tartalmasabb, izgalmasabb és számomra irigylésre méltóbb életet él, mint amelyet én el tudnék képzelni magamnak, pedig hajdanán magam is világmegváltó tervek sokaságával rendelkeztem, ráadásul a megvalósításukhoz szükséges tanulás és tapasztalat gyűjtéséhez sem voltam rest. ”

    Amúgy sem hiszem, hogy volt rá esély (mármint, hogy majd ŐK megdöntik az egész feminizmust), ergo emiatt szerintem ne érezze magát szarul. Erről írtam itt fentebb, hogy lehet én vagyok kishitű, de az ilyen csoportosulásokból én nem nézem ki, hogy majd itt átalakítják a fél világrendet, meg hasonló… Persze most lehetne mondani, hogy “dehát a feminizmus kvázi ezt tette!”, valóban, de annak sem azért sikerült, mert Julcsi, Marcsi és Kati hárman összedobtak egy olyan fasza honlapot/fórumot, amiből aztán világméretű mozgalom lett. Hanem ezt bizony kitalálták, a háttérből rendesen pénzelik, a sok “hülye tuloknak” (idézve megint Wastreltől, csak itt most a női részvevőkre értem), meg még azt is megmondják utasítások alapján, hogy hová kell épp menniük tüntetni, ott mit kell csinálni, stb. (Lásd pl. FEMEN, ahol külön lol, hogy az egészet egy FÉRFI irányítja…) A férfimozgalom akkor lehetne ennek méltó párja, ha hirtelen valamelyik magas rangú “háttérhatalmisnak” hirtelen olyan ingere támadna, hogy “most ezt kell nyomatni világszinten!” és önteni kezdené a pénzt belé, előkapna kismillió “megmondóembert” stb. Mivel azonban ezek jellemzően egy húron pendülnek, ilyen belátható időn belül sajnos nem fog történni, szal marad az egyéni ellenállás, ahhoz viszont nem kötelező mindenféle szubkultúrába belépni. (Lehet most én is eléggé konteó-szerűre vettem az érvelést, de na… 😀 ) Amúgy mintha pont Dean-nél írta volna valaki, hogy a feminizmus jelenleg is csak azért működik, mert kb. lapátolják belé a pénzt, hogy össze ne roskadjon. XD Szóval azért ez sem az a sikersztori, aminek sokan szeretik beállítani és ha esetleg valamikor a jövőben úgy döntenének “ott fent”, hogy a hasznos hülyék elvégezték már a feladatukat, el is záródik majd szépen a pénzcsap, aztán akkor az egész visszasüllyed ilyen “pár tucat fős baráti klubbá”, mint amilyen pl. most a tradi.

    “AMALT – minden férfi olyan.”

    Jajj, igen, ezt megint szeretem, hogy találtak egy jól hangzó “szakszót”, amivel magyarázhatják a bizonyítványukat. A vicc az, hogy mivel én is olvastam ám red pill irodalmat, ezért igen hamar észrevettem, hogy gyakorlatilag NÉGYFÉLE változata van ennek:

    -ALL Women Are Like That

    -ALL Men Are Like That

    -NOT ALL Women Are Like That

    -NOT ALL Men Are Like That

    Oké és akkor mi értelme van annak, hogy kitalálok egy “tézist”, majd annak az “antitézisét” is, majd ezt a másik nemnél is ugyanúgy eljátszom és végül akkor kb. kihozom, hogy valójában egyik sem jobb a másiknál? 😀 Mert szerintem semmi, csak ez megint olyan jól hangzó “szakszöveg”, mint a “red pill”, a “hipergámia”, stb., amiktől az egész olyan “profinak” tűnik. Tradi 2, csak itt nem László Banditól idéznek.

    De ha már Kálmán, csak nem bírom ki:

    “Ahogy Dean leírta, ezeket a figurákat direkt úgy tervezték, hogy ne legyenek szexisek. Na, ezért duplán vicces szexualizálni őket! Ezzel is jól befűtöttünk a Disney-nek.”

    Na, erről beszélek. Ezek komolyan azt hiszik, hogy ilyenekkel “jól befűtöttek a Disneynek”? 😀 Mivel? Hogy a legújabb SW animációs sorozatban gagyin megrajzolt karakterekről kerestek korábbi fanart-pornókat és odarakták melléjük? 😀 Micsoda ördögi terv! Légyszi ne mondjátok el a Hasbrónak, hogy én humanizált pónikból hány rule 34-es képet kerestem már, mert én nem akarok nekik “befűteni”, én kedvelem a canon sorozatot is! 😀 XDDD

    “Mondjuk én nem fantáziálnék a NSFW fanartokra, és nem osztanék meg giccses MLP-képeket komoly beszélgetések során. Ez magánvélemény, meg lehet dobálni érte paradicsommal 😛”

    Amúgy ne értsd félre, nem azzal van a gáz, ha egy 2D-s karira ráizgul, ilyen történt már velem is… 😀 XD Csak ők közben itt elvileg “szabadságharcosok” ugye, akik “megroppantják a feminizmust”, “befűtenek a Disneynek” stb. És 1-1 ilyen “Asokát dugnám!” kommenttel mintha inkább maguknak fűtenének be… 😀 Amúgy lehet, hogy pónis képeket beszúrogatni 1-1 komoly témába is valóban gyerekes, nevetséges, akármi, na de én Péter blogjánál sosem láttam a fejlécben kiírva, hogy “antifeminista férfimagazin tökös gyerekeknek”, ezt tényleg te, meg Rontom, meg még ki tudja kik projektálták rá… 😀

    “Én inkább Rontomra és társaira gondoltam, akik burkoltan “metroszexuális”-nak tartottak titeket, amiért MLP-t néztek. Mert tévedés ne essék: ők nem buzisnak tartják az MLP szubkultot, hiszen ahhoz az kell, hogy propagálja a homoszexualitást. Tudtommal ilyet nem tesz. Nem, ők az MLP-t kislányosnak tartják, azokat a férfiakat pedig, akik nézik az MLP-t, kislányos férfiaknak – vagyis METROSZEXUÁLISOKNAK. Mindezt a bírálatot gyakorolták egyfajta férfiasság jegyében. Csúnya dolog volt a részükről, mi tagadás. De ugye, Péter különb – nem így gondolkodik, mint ezek az előítéletes jobberek? Ugye?”

    Amúgy személy szerint én simán nyugodtan alszom attól, hogy valaki az alapján, mert szeretek egy gyerekmesét, levonja a következtetést, hogy én biztos homo, transz, biszex, metro, vagy akármi vagyok… 😀 Pont azért, mert én tudom magamról, hogy nem vagyok az, az meg, hogy ő nem így gondolja, engem különösebben nem érdekel. 🙂 Látod, Deanéknek is így kéne, nem pedig a kritikára mindig acsarkodva, sértődötten visszavágni a másiknak, akkor is, ha az esetleg építő jellegű dolgot mondott. (Btw, azért röhögtem azon a mondaton, hogy “az megvolt már, hogy aki Disney-t néz, az annyit is ér?” 😀 Egyrészt ugye mire gondolunk pontosan? Most már nem csak sok animációs film és sorozat, de az élőszereplős Marvel filmek 90%-a, a teljes Star Wars univerzum, illetve ilyen szintén nem kicsi franchise-ok, mint a Karib-tenger kalózai is MIND a Disney-hez tartoznak. Szóval remélem, hogy akkor az úriember, aki ezt írta, jó példával jár elől és tényleg soha egyetlen ilyet sem néz, sőt, tudatosan kerüli őket, még akkor is, ha esetleg a barátnője akarná valamelyikre berángatni a moziba, mert az igazi férfi ugye nem alkuszik és a női nyomásnak sem enged… :D)

    “Titkos és Péter fölmegy Dean blogjára, meglát néhány Trump-os cikket, és már használ egy szitokszót: REDNECK!!! Meglát néhány hát eléggé rosszul kommunikált és félreérthető STAR WARS fankodást, és már jön a szitokszó: PINAHIÁNYOS!!! És már el van ítélve egy baráti társaság.”

    De az a gond, hogy én sajnos nem csak Deaneknél láttam ezt. 😦 Ez az MGTOW általános “kórképe”, Dean-ék is ettől “szenvednek”, de pl. egy Facebookon, vagy Redditen ha felmegyek közéjük, ugyanezt tapasztalom. Oké, most tényleg elég sok Deanes példát hoztam, ettől úgy tűnhetett, mintha szemét, kipécéző módon direkt erre a 4-5 emberre utaznék, de nem erről van szó, csak most pont az ő írásaik “voltak kéznél”, illetve te Deanre nagyon úgy hivatkoztál, hogy egy tévedhetetlen megmondóember képe rajzolódott ki előttem, aztán úgy voltam vele, hogy “oké, akkor nézzük már rá” és azért én annyira nem estem tőle hasra, de ezt nem azt jelenti, hogy minden szava/írása hülyeség. A “redneck” speciel onnan jött nálam, hogy nagyon ráállt erre a “dél-amcsi toposzokra”, mint “Trump az isten, az oltás az ördög, stb.”, a pinahiányos meg sajnos egy általános jelenség MGTOW körökben, szal mondom, pl. a Férfihangon is folyton érezhető volt, pedig azért ott messze nem Dean írta az összes cikket/kommentet. 😀 Meg hogy mondjam, ezek az elemek valahogy újra és újra felbukkantak az ilyen férfimozgalmi szférákban. Szal ha minden második/harmadik frázisuk ez, akkor nem tudok úgy tenni, mintha nem léteznének ezek a dolgok és csupa pozitív lenne az egész, amibe csak én magyarázom bele a rosszat gonosz, kötekedő módon. Hanem úgy néz ki, hogy ez bizony jelentős részét teszi ki a szubkultúrájuknak. Mint ahogy egy anime fandomban is le lehet tagadni, hogy a körszakállas, dagadt, igénytelen, lolicon otaku nem létezik és csak gonosz sztereotípia, de attól még sajnos ott sem ez az igazság… 😀

   • „A pinahiányos is le lett már írva, hogy ez sem légből kapott, mert tagadhatatlanul van ebben a vonulatban rengeteg olyan férfi, akiknek hatalmas lelki űr van az életében, magányosak, tele vannak kiéletlen szexuális vágyakkal, és sokszor ezek bizony felszínre is törnek, mikor egyik-másik megnyilvánul a nőkről.”

    Jó, hát ezek az emberek (megkeseredett femcsik, kiégett MGTOW-ok) csak két módon képesek visszatérni egészséges emberként a (beteg) társadalomba.
    1, Önfejlesztés révén.
    2, Külső szakember (pszichiáter, pszichológus) segítségével.
    Jobb esetben elég az első. Ha nem képes egymaga megoldani a problémát, jön a második pont.

    „Pash úgy védi őket, hogy közben nekünk kis igazad ad”

    Árnyaltan látom a jelenséget. Egyrészt azért, mert benne voltam sokáig, és azért vannak szép emlékeim is erről az egészről. Másrészt, mert ennek a céljai kezdetben normálisak voltak, és lehetett volna normálisan is csinálni. Harmadrészt pedig azért, mert vannak benne olyan ismerőseim, akik tisztességes emberek, akik felett nem kellene pálcát törni. Ennyi. Egyébként megmondom neked őszintén: a Deansdale blog még kifejezetten a normális MRA-közösségek egyike. Csak nézz rá a teljesen szétzüllött Férfihangra!

    Jó, igen, bizonyos szinten igazatok van: a hazai MRA rengeteg beteg fószert beengedett a szubkultba, ami sok helyen megölte az egészet. Igen, sajnos tele van beteg figurákkal. Igazából ez a férfijogi vonal olyan, mint a környezetvédelem: jó dolog, hasznos dolog – csak ne lenne benne annyi beteg fasz!

    “Azért mit ne mondjak, kemény ahogy ezek a nagy jobber anti-feministák, már-már Jézust csinálnak ebből a kretén valóság show hősből, aki majd jön, és jól megmenti az egész férfi nemet a… mitől is?”

    Posztmodern Messiás. A helyzet ennél rosszabb, mivel több van belőle. Orbán. Putyin. Trump. Duterte. Ők a kemény, fasza csávók, akik helyre teszik Sorost, és útját állják az Iszlámnak! Komolyan, sokan így gondolják. (Sajnos azt kell mondanom, Dean is.)

    Jó, hát én nem akarom már megváltani a világot, átalakítani a világrendet, megreformálni a társadalmat. Én, ahogy írtam is fentebb, kiábrándultam a politikából. Apoliikus vagyok. Én két szerveződésben csalódtam: Lehet Más a Politika, és a Férfihang. Ennyi elég is volt. Én már a bizalmamat nem fektetem egy politikai platformba sem.

    Pont tegnap utasítottam vissza végleg a Kutyapárt ajánlatát, miszerint segítsek megszervezni a siófoki tagszervezetet. Úgy, hogy nem fizetnek egy kannyit sem. A Kutyapártnak van jó párt facebook-csoportja, benéztem az egyik legforgalmasabba. Tele volt orbánozással. (“Az Orbán felszámolja a demokráciát”… “a felcsúti kisvasút”…”Jaj, az Orbán”… “Így az Orbán, úgy az Orbán”… “diktatúra van”… “Orbán takaroggy!”) A Kutyapárt szimpatizánsainak a többsége Orbán-fóbiás. A migráns kérdésben a véleményük az, hogy az összeset át kell engedni a határon, úgy sem maradnak az országban, mennek mind Németországba. (Az, hogy közben bedől Németország a migránsválságtól, az le van szarva!) Nem, mondtam, köszönöm szépen, ebbe nem veszek részt!

    Elég volt nekem másfél évig az LMP tagjának lennem. (Ugyanaz volt a cél: kiépíteni egy siófoki bázist; eredmény = semmi.) Meg 6-7 évig a hazai MRA-t nyomon követni. Kiábrándultam a politikából – végleg.

    Ez a szám kifejezi, miként viszonyulok most a világhoz:
    (https://www.youtube.com/watch?v=bv7lO-RDS7s)

   • “Az ezekkel a gond, hogy a legtöbbjük már olyan szinten démonizálta a nőket, hogy MINDET minimum valami férfigyűlölő feministának gondolja, de legalább egy vérszívó élősködőnek, akinek kizárólag az az életcélja, hogy egy férfira rácsimpaszkodjon és kiszipolyozza.” -> Illetve gyorsan tegyük hozzá, hogy sokuk ezt a nélkül mondja, hogy lenne amúgy bármilyen komolyabb tapasztalata nőkkel.

    Egyszerűen én itt is azt látom, hogy ezeknek a férfiaknak a többsége, szimplán lusta volt arra, hogy érdemben tegyen valamit azért, hogy neki barátnője legyen. Helyette arra vártak, hogy a nedves punci, az egyszer majd csakúgy berepül az ablakon, pont az ő farkukra, csakhogy miután ez nem akart bekövetkezni, ez egyre inkább elkezdte őket frusztrálni. Egészen addig, amíg el nem jutottak oda, hogy az ő magányukért, kiéletlen szexuális vágyaikért, a nők hibásak, ők pedig csak áldozatok, akik hiába kedves, rendes, romantikus srácok, de mégse kellenek a nőknek, mert a nőknek csak a pénzes, slusszkulcs pörgetős, izomagyú bunkók kellenek.

    Más téma, hogy valójában az ő jófiú álarcuk alatt is nem ritkán egy kifejezetten erőszakos, érzéketlen, sutyerák alak lapul, aki abszolút nem tiszteli a nőket, és kb. úgy tekint rájuk, hogy a nő az arra való, hogy kiélje rajta minden szexuális vágyát (ellenvetés nélkül persze) majd utána félretegye, amíg újra kedve nem szottyan hozzá.

    “Szal nem azért, de az ilyen tradi, MGTOW, feminizmus, stb. és hasonlók jó része igazából nem csinál többet egy átlagember számára, mint mondjuk anno az animés klubok: bemégy egy közösségbe, ott találkozol hasonló gondolkodású emberekkel, tök jó, mert érzed, hogy végre nem vagy egyedül, aztán hetente átbeszélitek a szokásos témákat a klubtalálkozókon.” -> Nagyjából igen, csak van egy lényeges különbség, mégpedig hogy ellentétben az animével, ezeknek van egy erősen átpolitizált ideológiájuk, amit nem csak magukra, de mindenki másra is megpróbálnak ráerőltetni, és ez az amiért nem csak baromi idegesítőek, de károsak is.

    Szóval érted, egy átlag animés azért nem akarja fűnek-fának bemagyarázni, hogy “csak ez jó, és semmi más”, nem megy be olyan helyekre, teszem azt mondjuk egy deszkás felületre, aminek ahhoz semmi köze, és kezdi el ott nyomni, hogy: “Ti ne deszkázzatok ám, hanem gyertek animézni!” Az előbb említett társaságok viszont, tényleg mindenhová viszik magukkal a kis “eszmeiségüket” és időről-időre próbálnak vele téríteni boldog-boldogtalant.

    Apropó, az külön tetszik, hogy ahogy a trabiknál, úgy az MGTOW vonulatnál is visszatérő elem ez a Mátrixos piros kapszula, mint a kitörés szimbolikája. Na most ez ugye pont azért röhejes, mert ahogy Zoli is leírta anno, ha valaki figyelmesen végignézni a Mátrix filmeket, akkor rá fog jönni, hogy lényeg pont az, hogy teljesen mindegy, hogy piros vagy a kék kapszulát veszed be, a rendszerből nincs menekvés, mert te magad is a rendszer része vagy.

    “mit mondjak egy olyan irányzatról, ahol láthatóan egy csomó tag istenként tiszteli ezt a pojácát?” -> Pláne, hogy azóta le is lettünk fogyatékosozva Mr. Dean részéről, többek között emiatt. =D Szóval ez is olyan, hogy mi vagyunk a gerinctelen gyökerek, mert elmondjuk a véleményünket, úgy ahogy mi látjuk, de mikor ő teszi ugyanezt, a saját portáján, az teljesen oké.

    (Mielőtt pedig jönne a gyanúsítgatás, hogy titokban Dean után “kémkedünk”, nem, én továbbra se járok oda. Viszont Pash valahányszor belinkel oda valamit tőlem, arról automatikus értesítőt küld a blog motor, amint valaki rákattint.)

    Amúgy talán még ez a Cunctator nevű figura írta le legértelmesebben a helyzetet. Szal Pash próbált volna közelebb hozni egymáshoz két olyan társaságot, akik nem kíváncsiak egymásra, de végül csak még tovább mélyítette a szakadékot.

    “Ha már annyira “FÉRFI”, ahogy ő magáról állítja, akkor viselje férfiasan a maga által hozott döntései következményét.” -> Valahogy így, és én pont itt látom azt, amit egyesek a kocka hobbiknál, hogy ezeknek a fickóknak az egész lázadása arról szól, hogy nem akarnak felelősséget vállalni, úgy alapból semmiért. Inkább igyekeznek mindent megúszni.

    “Mert szerintem semmi, csak ez megint olyan jól hangzó “szakszöveg”, mint a “red pill”, a “hipergámia”, stb., amiktől az egész olyan “profinak” tűnik. Tradi 2, csak itt nem László Banditól idéznek.”” -> Igazából nekem már ott megszólalt a vörös a riadó, amikor valahogy úgy kezdődött egy erről szóló cikk, hogy “férfiak akik tisztában vannak az alapvető igazsággal”. Na most jelen esetben ez az “igazság” kb. az lenne, hogy “a mai nők el vannak baszva”. (Naná, hisz az ugye nem lehetséges, hogy inkább ők vannak elbaszva.) Aztán választhatsz 4-5 “nehézségi szint” közül, hogy mennyire akarod magad tőlük elszeparálni.

    “Ezek komolyan azt hiszik, hogy ilyenekkel “jól befűtöttek a Disneynek”?” -> Nyilván nem (vagy legalábbis remélem) ez inkább tűnt nekem amolyan csak azért is alapú belerúgásnak. Mint amikor engem még a “régi Péter érában” felkúrtak az ilyen OreImo szerű felhypeolt cuccok, aztán csak azért is nekimentem. =)

    “Amúgy lehet, hogy pónis képeket beszúrogatni 1-1 komoly témába is valóban gyerekes, nevetséges, akármi, na de én Péter blogjánál sosem láttam a fejlécben kiírva, hogy “antifeminista férfimagazin tökös gyerekeknek”, ezt tényleg te, meg Rontom, meg még ki tudja kik projektálták rá…” -> Plusz, ha már Pash ezt kifogásolta, előfordultak itt ugyan pónis reakcióképek, paródiák, crossoverek, stb., de olyan nem volt, hogy itt én, te, meg Foma, elkezdtünk volna amolyan “milyen jóféle clopper képet láttunk” alapon, explicit pornográf képeket linekelgetni egymásnak. (Természetesen, csakis hardcore ponysat, mert az az igazi. XD)

    Egyébként ezt se értem, hogy a pónis reakciókép az gyerekes, giccses, gáz, stb. de ugyanez mondjuk Star Warsosban, Trónok Harcásban, vagy Mátrixosban már igazi mély filozófiát takar, és mindjárt emeli a cikk színvonalát? =)

    “Amúgy személy szerint én simán nyugodtan alszom attól, hogy valaki az alapján, mert szeretek egy gyerekmesét, levonja a következtetést, hogy én biztos homo, transz, biszex, metro, vagy akármi vagyok…” -> Alapból én is kb. pont leszarom. Csak az eddigiek alapján úgy vettem észre, ezek a legritkább esetben állnak itt meg. Helyette rögtön, vagy valami komplett elméletet gyártanak köré, vagy elkezdődik az ilyen “ha az én fiam ilyet nézne, majd jól megverném!” típusú észosztás, amit már nem tudok szó nélkül hagyni.

   • Oké, Péter. Én a magam részéről a következőeket tudom mondani:

    1, Én mindent elmondtam a témáról (MRA, MGTOW). Kész. Komolyan nem tudok erről többet mondani. Ennyi.

    2, Csalódtam az MRA-ban. Bennem volt ez a negatív érzés. Valahol ki akartam önteni, mert már belülről mérgezett. A Dean blogon nem mertem, mert tartottam tőle, hogy ezért megköveznek. Ideírtam, mert itt mégis emberibb a közeg, és faszán elbeszélgettünk a témáról (rendkívül konstruktívak Titkos és a te kommentjeid is). Aztán gondoltam, ne legyek már gyáva, ugyanezt elmondtam Dean blogján. És nem megköveztek? Dehogynem! 😛

    3, Dean jó fej srác, de sajnos mélyen beszippantotta ez az MRA és alt right közeg, s szerintem kezd belemerevedni az egészbe. (Tökéletes analógia erre Puzsér, akinek szintén ki kellene szállnia a politikából, mert lassan belehülyül.) Most jelen pillanatban a kapitalizmus természetéről vitatkoznak, beleolvastam, de nem szólok bele a vitába.

    4, Igen, volt egy reményem azzal kapcsolatban, hogy kialakul egyfajta “szövetség”, gyümölcsöző kapcsolat a két blog között. Félrement. Lehet, hogy ebben az is benne van, hogy én is szarul közvetítettem a két fél között. S talán nem is volt jó ötlet egy apolitikus, a politikát leszaró blog (Péter blogja) és egy politizáló, a politikát vérkomolyan vevő blog (Dean blogja) között létrehozni egyfajta (sajátos) párbeszédet. Nem is törekszem rá többet…

    5, Ami azt jelenti, hogy mostantól nem fogok Péter cikkeket linkelni a Dean blogra, Dean cikkeket linkelni a Péter blogra.

    Sajnálom. 😦

   • “Egyszerűen én itt is azt látom, hogy ezeknek a férfiaknak a többsége, szimplán lusta volt arra, hogy érdemben tegyen valamit azért, hogy neki barátnője legyen. Helyette arra vártak, hogy a nedves punci, az egyszer majd csakúgy berepül az ablakon, pont az ő farkukra, csakhogy miután ez nem akart bekövetkezni, ez egyre inkább elkezdte őket frusztrálni. Egészen addig, amíg el nem jutottak oda, hogy az ő magányukért, kiéletlen szexuális vágyaikért, a nők hibásak, ők pedig csak áldozatok, akik hiába kedves, rendes, romantikus srácok, de mégse kellenek a nőknek, mert a nőknek csak a pénzes, slusszkulcs pörgetős, izomagyú bunkók kellenek.”

    Amúgy most így belegondolva, mind az MGTOW, mind a feminizmus azért rohadtul sikeres (sajnos), mert mindkettő az adott nemben jelen lévő, gyakori viselkedésformára épít. Ugye nőknél ismerjük ezt a versengést, hogy “majd eldicsekszünk a barátnőknek arról, hogy melyikünk él jobban” (komolyan, egyszer elhívtak egy olyan buliba, ahol kb. az egész arra volt “felépítve”, hogy az ott lévő csaj mutogathassa nekünk, hogy “ez a ház, ez a kert, ilyen a konyha, ez a plazmatévénk, stb.”, ami csak azért volt lol, mert valami három hónapja házasodott be oda, de ehhez képest mégis épp csak azt nem tette hozzá, hogy “és ezt mind a két kezem munkájával gyűjtöttem össze!”, olyan önbizalomtól fűtve hencegett vele XD), asszem erről mintha Férfihangon is írtak volna speciel, de most nem tudnám előkeresni, meg azért én olyan sűrűn nem jártam oda. XD Na, a feminizmus ugye erre ráépítve és ezt túltolva előadja a nőnek, hogy “ez az, mindent megkaphatsz egyedül is, tegyél fel mindent a karrierre, stb-stb.”, aztán ha a végén ettől még boldogtalan maradsz és kurva magányos, akkor kend rá a “patriachákra”. 😀

    MGTOW-ről meg még könnyebben tudok írni, mert férfiként ott még inkább átérzem, hogy melyik lelkünkben lévő dologra épít: leginkább arra, hogy ha megfigyelitek, a férfiak alapvetően lusták, ha pedig valamiért mégis erőfeszítést tesznek, azt általában azért teszik, mert remélik, hogy lesz a végén valami “jutalom, achievement” ilyesmi. 😀 (Igazából ezt én is tapasztalatom magamon, illetve pl. ezért is van az, hogy férfiak között több játékfüggőt találunk, mint a nők körében, mert ugye a játékok nagy része is ilyen “befektetett idő/energia -> garantált jutalom” kombóra épül, míg a való életben előfordulhat, hogy tepersz valamiért, aztán lófaszt sem kapsz cserébe.) Na, az MGTOW arra játszik rá, hogy mivel a csajozás ma már azért valóban nehezebb, mint mondjuk 100 éve, a férfiak meg ahogy írtam, azért jellemzően lusták, vagy finoman szólva is azért szeretnek “lazábban élni”, ezért az MGTOW erre masszívan ráépítve beléjük beszéli, hogy “nem te vagy a hibás (amiért lusta vagy pl. nőzni), hanem ezek a mai nők érték már el azt a szintet, ami már egyszerűen túl nagy erőfeszítés és már a “jutalom” nem éri meg azt a rengeteg energiát, amit az elérése miatt mozgósítanod kell”. Ezt meg ugye az, aki amúgy is hajlamos a lustaságra, vagy eleve sikertelen, két kézzel öleli keblére, mert végre önigazolást kap arra, hogy miért egy lúzer. 😀

    Persze most mindkét esetben direkt általánosítottam, de szerintem leginkább ez állhat mindkét mozgalom népszerűségének hátterében, mert ha tényleg valami emberi természettől teljesen idegen dologra építenének, akkor nem tudtak volna ennyi embert beszippantani velük. Szóval olyasmi ez, mint a Star Wars-ban a Sötét Oldal. 😀 “Könnyebben járható”, meg valamilyen szinten “csábító”, csak közben elemészt, ha sokáig csinálod.

    “Más téma, hogy valójában az ő jófiú álarcuk alatt is nem ritkán egy kifejezetten erőszakos, érzéketlen, sutyerák alak lapul, aki abszolút nem tiszteli a nőket, és kb. úgy tekint rájuk, hogy a nő az arra való, hogy kiélje rajta minden szexuális vágyát (ellenvetés nélkül persze) majd utána félretegye, amíg újra kedve nem szottyan hozzá.”

    Na igen. Ezt most mindenféle MGTOW-től mentesen mondom (ne érezze úgy Pash, hogy direktbe csak őket akarnám baszogatni), de pl. ugye az Usteam fórumon is volt egy ilyen “Értsük meg az ellenkező nemet!” topic, ami persze gyakorlatilag inkább egyfajta “hímsoviniszta játszótér” volt. Na, itt majdnem mindegyik srác leírta magáról, hogy márpedig ő tényleg milyen “rendes, kedves, aranyos, segítőkész, stb.” fazon, dehát “mégsem kell azoknak a szemét nőknek!” Aham, aztán kurva jó, hogy amikor pl. beszélget egy csajjal, akkor egy ilyesmi játszódik le benne (idézet egy ottani postból, ha igény van rá, az egészet belinkelem, de most maradjunk a “lényegnél”):

    Csaj: “szerintem mi nagyon jó barátok leszünk”

    Srác: “”örülök neki, de akkor ez most felső korlát? 🙂 ”

    Csaj: “Miért, nálad mi a felső limit?”

    Mire a srác fórumon kér segítséget, hogy mit válaszoljon (már ez is lol azért valamilyen szinten… XD) és leírja, hogy neki mik jutottak az eszébe:

    “Erre persze eszembe jutott egy csomó jó válasz, például: “Hát gondolom a seggből szájba!”, esetleg “An incest is fine too”, vagy egy visszafogottabb “The sky is the limit BABEH!!!”. A kézenfekvő “Az rajtad is múlik…”-ot elvetettem, mert gyáva válasz és egyben elvesztem a döntési jog pozíciójának illúzióját (persze 100%-os döntési jog nincs senkinél, a nagyobbik rész azért nyilván nála van, de mindegy is: az illúziót mindig birtokolni kell, mert az imponál a nőknek). A vicceskedő “Én a barátaimmal is dugok…” lehet, hogy elijesztené :lul: , arról nem is beszélve, hogy tényleg nem egy olcsó és/vagy üres lány ő, tehát akár hosszabb távon is szívesen együtt maradnék vele (most úgy érzem).

    Mit válaszoljak?”

    Kell ehhez különösebb komment? 😀 XDDDDDDDDDDD Ő egy “rendes srác”! 😀 XDDDD

    Illetve volt “szerencsém” személyesen is ismerni az egyik ide írogatót, na, ő meg jó példja volt annak a “rendes srácnak”, aki csak addig rendes, amíg az új puncit kell becserkészni, de amúgy egy csomó más esetben (haver, megunt jelenlegi nő, stb.) kifejezetten leszarós, vagy akár paraszt tudott lenni. De persze amikor meg mindig kirúgta végül az aktuális nője, akkor utána a haveroknak mindig újra és újra “elsírta”, hogy ő olyan rendes, nem érti, hogy mi van ezekkel a nőkkel… Szal lol, na.

    De amúgy tényleg lol, hogy sokaknál ez a “rendes” nem valami alaptulajdonság, vagy szívből jövő természetesség, hanem frankón úgy adják elő, mint valami “isteni vezeklést”, hogy ha ők “szelidek” lesznek, akkor cserébe “az Úr megadja a pinát!” 😀 Vagy én nem tudom… XD Egyik animés srác is, akivel sok évvel korábban párszor MSN-eltem, szinte panaszkodva adta elő mindig, hogy nem igaz, hogy ő épp önkéntes véradáson vett részt, meg valami tüntetésről jött most is és ez milyen fárasztó, dehát “csinálni kell”, stb-stb. Nem volt kedvem elmagyarázni neki, hogy igazából ennek is úgy kéne működnie, hogy ez “önmaga jutalma”, nem pedig ilyen achievement, hogy “minden tizedik véradásnál leesik az égből egy ingyen loot box”, vagy valami. 😀 Érted, csinálja, ha neki jó érzés, de ha szenved tőle, hagyja a picsába… XD

    “Apropó, az külön tetszik, hogy ahogy a trabiknál, úgy az MGTOW vonulatnál is visszatérő elem ez a Mátrixos piros kapszula, mint a kitörés szimbolikája. Na most ez ugye pont azért röhejes, mert ahogy Zoli is leírta anno, ha valaki figyelmesen végignézni a Mátrix filmeket, akkor rá fog jönni, hogy lényeg pont az, hogy teljesen mindegy, hogy piros vagy a kék kapszulát veszed be, a rendszerből nincs menekvés, mert te magad is a rendszer része vagy.”

    Hát igen, ugye erre írtam, hogy nekik már külön “fogalomtáruk” van, amiben sokszor “ártértelmeznek” egyes szavakat, vagy jelképeket az eredeti jelentéshez képest. Igazából a “hipergámia” is ilyen, ami ugye eredetileg “felfelé házasodást” jelent (na pl. itt a postom elején említett “plazmatévés csaj” kb. ezt csinálta… 😀 XD), viszont az MGTOW-szótárban ez már átalakult és azt jelenti, hogy “mindem nő hipergám”, tehát mindig az elérhető “legalfább” hímre repül rá. Na most oké, hogy ebben lehet valami, de ezt is úgy túlmisztifikálják az írásaikban, hogy csodálom, hogy elvileg akkor nem a világ összes nője EGYETLEN férfira bukik, hiszen ugye leggazdabb/legjóképűbb, stb. mindig csak egy van, na most ha a nők ennyire “hipergámok”, akkor… 😀 Ez a Mátrixos vonal dettó ilyen, de amúgy ja, erre mondta Puzsér (lehet ezt írtám már), hogy a filmekben is az lett volna egy méltó csavar a későbbi részekben, ha kiderül, hogy még “piros pirulásan” is ugyanúgy egy mátrixban vagy, csak az egy kicsivel “fentebbi szint”, pont azért, mert az meg azt hiteti el veled, hogy “már szabad vagy”, közben dehogy, mert a rendszerből nem menekülhetsz. Depressziósabb, de “igazabb” verzió lett volna, mint a nagy mechafightos felszabadulás, amit helyette csináltak belőle. :/

    “Pláne, hogy azóta le is lettünk fogyatékosozva Mr. Dean részéről, többek között emiatt. =D Szóval ez is olyan, hogy mi vagyunk a gerinctelen gyökerek, mert elmondjuk a véleményünket, úgy ahogy mi látjuk, de mikor ő teszi ugyanezt, a saját portáján, az teljesen oké.”

    Ehhez kérhetnék egy linket? 😀 Nem fogok oda írni, meg itt sem akarom direktbe folytatni ezt a “kereszpromóciós kommentháborút” (vagy nem tudom, mi ez… XD), mert szegény Pash már láthatóan így is unja, de érdekelne, hogyan lettünk jól elküldve a picsába. 😀 Amúgy meg igen, az már ezelőtt is feltűnt, hogy azért Deannél erősen dívik ez a “ellentmondasz nekem? akkor bizony menj a picsába, te hülye!”-stílus, szóval azért nem ritkán a “kultúrált, finom úr” stílus nála is csak addig maradt meg, amíg a többiek lelkesen bólogattak hozzá.

    “Amúgy talán még ez a Cunctator nevű figura írta le legértelmesebben a helyzetet. Szal Pash próbált volna közelebb hozni egymáshoz két olyan társaságot, akik nem kíváncsiak egymásra, de végül csak még tovább mélyítette a szakadékot.”

    Mondjuk ebben is van valami, hogy ez a “keresztpromó”, amivel Pash próbálkozott, sajnos pont a fordítottjára sült el, mint szerette volna, de speciel én arról is pár napja/hete tudtam csak, hogy ő ennyire keresztlinkelget dolgokat a két blog között.

    “Igazából nekem már ott megszólalt a vörös a riadó, amikor valahogy úgy kezdődött egy erről szóló cikk, hogy “férfiak akik tisztában vannak az alapvető igazsággal”. Na most jelen esetben ez az “igazság” kb. az lenne, hogy “a mai nők el vannak baszva”. (Naná, hisz az ugye nem lehetséges, hogy inkább ők vannak elbaszva.) Aztán választhatsz 4-5 “nehézségi szint” közül, hogy mennyire akarod magad tőlük elszeparálni. ”

    Jaja, szal ahogy az elején is írtam: “vonzó játék”, mert a feminizmushoz hasonlóan ez is a másik nemre hárítja a felelősséget, csak éppen már indításkor bele van kódolva a “game over”. 😀

    “Alapból én is kb. pont leszarom. Csak az eddigiek alapján úgy vettem észre, ezek a legritkább esetben állnak itt meg. Helyette rögtön, vagy valami komplett elméletet gyártanak köré, vagy elkezdődik az ilyen “ha az én fiam ilyet nézne, majd jól megverném!” típusú észosztás, amit már nem tudok szó nélkül hagyni.”

    Ez a része a postomnak inkább Pash azon postjára ment válaszként, amikor szinte kérdőre vont minket, hogy mit szólunk mi ahhoz, hogy Rontom kvázi metroszexuálisnak hitt minket a Pónizás miatt. Erre reagáltam ezt, hogy igazából semmit nem szólok hozzá, gondoljon, amit akar. 😀

   • Nem azt mondom, hogy unom a témát, mert ha van kérdés, nosza, ki vele, és adom a választ. 6 évig benne voltam a szubkultúrában, így tudok szinte minden kérdésre válaszolni, ami felmerül a téma kapcsán. Már ha érdekel valakit…

    Se Dean, se a fanjai már nem lesnek át ide. Most a kapitalizmus természetéről vitáznak egy külön posztban.

    A Gender Studies, az LMBT, az MGTOW, a PUA – ezek mind a szexuális forradalom gyermekei. Hogy el voltak borzadva őseink a hippiken, amikor azok ártatlan, kedves és aranyos vademberek voltak a mostani posztmodern faszságok követőihez képest! 😛 A globalizáció pedig igyekszik az egész Földbolygón szétszórni ezeket az “alternatív elméleteket”. Arra tökéletesen alkalmasak, hogy még inkább megosszák ezt az amúgy sem egységes európai társadalmakat. Ugyanis ezek majdnem minden olyan országban felütötték a fejüket, amely a nyugati civilizációhoz tartozik. S persze mindegyik hülyeség honnan máshonnan jöhetett volna, mint az USA-ból? Meglepődsz azon, Titkos, ha azt mondom, hogy Japánban ugyanezek a dolgok ugyanúgy megvannak, mint nálunk?

   • “Amúgy most így belegondolva, mind az MGTOW, mind a feminizmus azért rohadtul sikeres (sajnos), mert mindkettő az adott nemben jelen lévő, gyakori viselkedésformára épít.” -> Pontosabban inkább a mindkét nemben lévő, az életével elégedetlen, de a saját sorsa jobbra fordítása érdekében tenni már nem akaró, lusta rétegre.

    “Ugye nőknél ismerjük ezt a versengést, hogy “majd eldicsekszünk a barátnőknek arról, hogy melyikünk él jobban”” -> Igen, ilyet volt már szerencsém párszor végighallgatni, mikor nők egymás között, egymásra licitálva próbálnak felvágni. =) Arról persze érdekes módon, sose esik szó, hogy némelyiknek ezért mennyit kell amúgy nyelnie (hogy most ténylegesen, vagy átvitt értelemben, az mindegy). Szóval odáig eljutnak, hogy felvágnak az egy hetes Olasz nyaralással, de hogy ezért mondjuk előtte 3 hónapig csak a legszükségesebbekre kellett költeni, azt már nem mesélik el.

    “leginkább arra, hogy ha megfigyelitek, a férfiak alapvetően lusták, ha pedig valamiért mégis erőfeszítést tesznek, azt általában azért teszik, mert remélik, hogy lesz a végén valami “jutalom, achievement” ilyesmi.” -> Én inkább a motiválatlan szót használnám, mert igen, ami nem mozgat meg, arra én is hajlamos vagyok nagy ívben tenni, viszont ha valami érdekel, arra nem sajnálom se az időt, se az energiát. =)

    Amúgy a kocka hobbiknál azért az is belejátszik ebbe a képletbe, hogy ezek ugye rendszerint egybevágnak az adott férfi réteg egyébkénti érdeklődési körével. Plusz a férfiak hajlamosabbak jóval hosszabb időre, és jóval komolyabban ráállni valamire mint a nők, ezért is jobb fogyasztók ebben a közegben.

    “Szóval olyasmi ez, mint a Star Wars-ban a Sötét Oldal. “Könnyebben járható”, meg valamilyen szinten “csábító”, csak közben elemészt, ha sokáig csinálod.” -> Valahogy így. =)

    “az Usteam fórumon is volt egy ilyen “Értsük meg az ellenkező nemet!” topic, ami persze gyakorlatilag inkább egyfajta “hímsoviniszta játszótér” volt.” -> Igen, arra még én is emlékszem, és valóban, ahogy a feminizmus, úgy a férfi sovinizmus is időről-időre betört már régen is az ilyen helyekre, csak ugye normális helyeken, az ilyet azért nem lehetett fullba nyomni, mert hamar kibaszták érte az embert. (Lásd ugye Moon_breaker, és az Otaku fórum este.) Na az MGTOW viszont kifejezetten erről szól, hogy ott már nem kell ezt titkolni, nyugodtan fel lehet vállalni, sőt büszkének lehet rá lenni, hisz ezért gyűltek össze.

    Ugye ezért is van köztük ennyi exkocka, akiknek régen még valami kockaság, mondjuk az anime volt a fő hobbijuk, de időközben erre ráuntak, és egyre inkább háttérbe szorult ez náluk, a politikával alaposan átszőtt, nőkkel szembeni megvetés javára.

    “Kell ehhez különösebb komment?” -> Hiába no, az Usteam hozta a kötelezőt mindig is. =D

    “Ehhez kérhetnék egy linket?” -> Persze, íme és íme. Amúgy semmi extra, csak simán kijelentette, hogy beleolvasott a kommentedbe, és ebből máris levonta a következtetést, hogy szellemileg visszamaradott vagy. =) (Ugye milyen jó fej? =D) Igazából most azon röhögök, hogy ez a megnyilvánulás, tiszta Mufurc 2.0, csak a balos, enyhén feminista, hipszter lelkületű anime professzornő helyett, ő a jobbos, amerikai republikánus nézeteket osztó, MRA-s exkocka. =) (Azért megnézném őket is egy asztalnál… =D)

    “speciel én arról is pár napja/hete tudtam csak, hogy ő ennyire keresztlinkelget dolgokat a két blog között.” -> Amúgy ja, nekem se tűnt volna fel, ha nem kapnék róla folyton értesítőt. =)

 10. Ez az utolsó kommentem a témában, aztán visszavonulok a saját dolgaimhoz.

  Kedves Péter, Dean úgy “jobbos, amerikai republikánus nézeteket osztó, MRA-s exkocka”, ahogy te egy ex-jobbos, magyar apolitikus nézeteket valló, MLP-s geek, metroszexuális blogger. A képmutatásodra sajnálatosan reagálnom szükséges, mivel a kettős mérce, amit mostanában alkalmazol, kiveri nálam a biztosítékot. Az elmúlt hónapokban azon picsogtál, hogy jaj, bánccsák a pónit! Mentek a dörgedelmek, hogy úgy mondanak rosszalló véleményt az MLP-ről, hogy nem is ismerik meg azt kellő mélységben! Most pedig meghazudtolva saját magadat, úgy mondasz véleményt két szubkultúráról (MRA, MGTOW) és néhány emberről (Dean és haverjai), hogy nem ismered sem a szubkultokat, sem az adott személyeket, mondhatni, információmorzsákkal rendelkezel.

  Ha elvárod másoktól, hogy árnyalt véleményt fogalmazzanak meg az MLP-ről, akkor te is mutass példát azzal, hogy kellően árnyalt véleményt fogalmazol meg az MRA-ról és az MGTOW-ról. Mert most jelen pillanatban sikerült visszabüffögnőd a feminista portálok felszínes MRA- és MGTOW-ellenségképét. Gratulálok! Tájékozódni luxus! 😛

  Egyébként vicces, mert mostanában szembesülök két kedvenc bloggerem (Péter, Dean) ordító hibáival. (Emberből vagyunk, persze!) Mindkettőtök hibáit sorolni tudnám… Például arrogancia az van mindkettőtöknél. Ideje lenne mindkettőtöknek visszavenni egy kicsit a mellényből. Mert lassan beéritek Puzsér urat, Dancsó urat és Szirmai urat… 😛

  Kiléptem ebből a frankó vitából. Tudom, én indítottam, de a franc sem gondolta volna, hogy ez lesz belőle! Vihar a biliben! 😛

  • Azért tök jó, hogy hónapok óta keresztbe linkelgeted az itteni beszélgetéseket, az ottanival, próbálsz ott és itt is reakciókat kicsikarni az emberekből, aztán mikor összejön, felháborodsz itt és ott is. Miközben jelzem, te kavartad meg a szart mindkét helyen. =)

   Le lett már írva, hogy nem az egész társaságról van szó, hanem annak egy bizonyos, szélsőséges rétegéről, aminek a létét, te magad is elismerted. Plusz nem is az MRA-n, hanem sokkal inkább az MGTOW-n volt itt a hangsúly.

   Deanről, mert látom ez fáj neked nagyon, az eddigi megnyilvánulásai alapján, az lett a véleményem, ami. (Ezt részben köszönheted magadnak is.) Ahogy neki joga van fogyatékosnak titulálni az itteni embereket, én is mondhatok róla véleményt. Másról, konkrétan nem is esett onnét szó, legalábbis nem az én részemről, de ha már ennyire fontos ez neked, pont a te belinkelgetéseid hatására, muszáj volt olvasgatnom az ottani kommenteket, és igen, vannak köztük értelmes emberek. Pl. nemrég említettem Cunctatort.

   A póniról annyit, hogy mindenki azt gondol róla amit akar, max nem fogok vele egyetérteni. Viszont amikor idejön valaki észt osztani, ahogy te is tetted, és ráadásul olyan dolgok miatt, ami kb. a bloggal egyidős, akkor a saját portámon ezt nem fogom szó nélkül hagyni. Amúgy most is, ki hozta megint elő, nem te? Számold már össze, quke hozzászólása óta, hányszor hoztad elő, mert jelzem, nem először. (Az is tök jó amúgy, hogy az MLP-t úgy állítod be, mintha ez valami uralkodó eszme lenne itt. =D)

   Viszont én ezzel, be is fejeztem, mert már nagyon unok erre hazajönni. Titkos válaszát még bevárom, aztán részemről ennyi.

   • “Meglepődsz azon, Titkos, ha azt mondom, hogy Japánban ugyanezek a dolgok ugyanúgy megvannak, mint nálunk?”

    Is-is. 😀 Annyiból igen, hogy azért ez a nyugatnál egy jóval tradicionálisabb társadalom, tehát alapból arra gondolnék, hogy nehezebben vevők az újdonságokra, főleg az ilyen szélsőséges faszságokra. Annyiból viszont nem lep meg, hogy életminőség, jólét szempontjából az övéké is kvázi egy “nyugati társadalom” és hát ezek a baromságok rendszerint ott ütik fel a fejüket nagy mértékben, ahol úgymond “valódi problémái” az embereknek nem nagyon vannak. Mondjuk azért szerintem náluk még a miénknél is szolidabb szinten vannak ezek, az amcsikkal meg aztán össze sem lehet hasonlítani. Szal nem is tudom már mikor láttam fotókat valami japán melegfelvonulásról, maradjunk annyiban, hogy a közelébe nem ért pl. a Budapest Pride-nak, sem stílusban, sem mennyiségben. Volt talán pár tucat ember, max száz, alig lehetett látni ilyen “direkt magamutogatóan/provokatívan öltözök be, ezzel lejáratva a normális melegeket is” fazont, ilyen vallásgyalázó ürgéket meg (ami a mi felvonulásainkon a papi ruhában műfaszt lóbáló buzi, vagy az “ateizmus.hu” promó) végképp nem láttam. (Szal semmi ilyen “fuck shintoism, fuck buddha!”, táblás fószert nem sikerült felfedeznem a képeken. :D) Aztán hogy ez most azért van-e, mert ők a hagyományaikat/vallásaikat ilyen mélyen tisztelik, vagy szimplán még gyerekcipőben járnak náluk ezek az irányzatok és majd bedurvulnak úgy 10 évvel később, azt nem tudom.

    “Persze, íme és íme. Amúgy semmi extra, csak simán kijelentette, hogy beleolvasott a kommentedbe, és ebből máris levonta a következtetést, hogy szellemileg visszamaradott vagy. =) (Ugye milyen jó fej? =D) Igazából most azon röhögök, hogy ez a megnyilvánulás, tiszta Mufurc 2.0, csak a balos, enyhén feminista, hipszter lelkületű anime professzornő helyett, ő a jobbos, amerikai republikánus nézeteket osztó, MRA-s exkocka. =) (Azért megnézném őket is egy asztalnál… =D)”

    Szervezzünk le nekik egy közös találkozót! 😀 XDDD Amúgy a postjaira meg annyit tudok mondani, hogy Pash hiába próbálja bevédeni, ezzel Dean megint engem igazolt. Ugye írtam itt korábban, hogy ha ő ellenvéleménybe ütközik, egyből benyomja a “paraszt gombot”. Nem ez történt most is? Először jött ezzel a “jöjjenek ide, ha bajuk van!” dumával. Majd amikor úgy döntött, hogy mégis inkább ő jön ide és ténylegesen elkezdte olvasni a postjaimat, az egész wall of textemet elintézte annyival, hogy “kár volt, a gyerek értelmi fogyatékos”. Na most ezért mentem volna oda hozzá, úgymond “szemtől szembe harcolni”? Hogy ugyanezt megkapjam, plusz még az érvhaverjai szintén rárakjanak pár lapáttal? 😀 Erre annyira nem vágyom, pedig borítékolható ez a végeredmény is, ahogy az is sejthető volt, hogy Deant fel fogják baszni az általunk írt postok, már pusztán azért, mert nem értünk vele egyet bizonyos dolgokban. XD Megjegyzem, Dean sem valami király, hogy a színe elé kellene járulni, meg ilyesmi, szóval ennyi erővel mi is ugrálhatnánk, hogy “hát jöjjön ő ide, ha sértette ez, vagy az a postunk, aztán vitázzunk itt!”, de őszintén szólva a franc vágyik egy újabb “Rontom 2” bulira, mert kb. ugyanaz lenne, csak most tradi helyett szélsőrepublikánus, “trumpista” vonallal. 😀

    “Azért tök jó, hogy hónapok óta keresztbe linkelgeted az itteni beszélgetéseket, az ottanival, próbálsz ott és itt is reakciókat kicsikarni az emberekből, aztán mikor összejön, felháborodsz itt és ott is. Miközben jelzem, te kavartad meg a szart mindkét helyen. =)”

    Mondjuk én azt megelőlegezem Pashnak, hogy valszeg tényleg csak jót akart és ilyen “Avengers”-stílusban “össze akarta hozni a hőseit egy csapatba”, viszont ezt a “keresztpromót” annyira én sem pártolom őszintén szólva, szal most pl. annak sem igazán örülök, hogy Deanéknek már úgy fog megmaradni a “Titkos” név, mint “az a hülye, aki baszogatja az MGTOW-seket, amúgy meg egy szellemi fogyatékos” és nem is azért, mert “úristen, most rajtam fog röhögni az egész MGTOW-szcéna!” (mert ezt még pont leszarnám 😀 ), csak a fene tudja, hogy a szélsőségeseknél ez vagy az éppen mit “triggerel”, szal azért az pl. már zavarna, ha a következő cikk Férfihangon valami “Titkos, a White Knightok királya, a férfiak ellensége!” című szösszenet lenne, pusztán azért, mert Pash említette a nevemet, Dean meg felbaszta magát az írásaimon. 😀 Jó, most eltúlzom, de gondolom értitek. XD Azt viszont tényleg sejthette volna Pash, hogy Dean az ellenvéleményre egyből valahogy így fog reagálni, szal lehet ő az, akinek kevésbé megy az emberismeret, én meg vagyok a “korán ítélő”, de ha nekem így pár hét alatt lejött ez a tulajdonság Deanről (amit ugye épp most is demonstrált, amikor engem lefogyatékosozott… :D), akkor csodálom, hogy Pashnak saját bevallása szerint “csak most kezdenek feltűnni a hibái”. Viszont abban meg egyetértünk Deannel, hogy a keresztpromót láthatóan ő is ellenzi.

    “Viszont én ezzel, be is fejeztem, mert már nagyon unok erre hazajönni. Titkos válaszát még bevárom, aztán részemről ennyi.”

    Részemről is jegelhetjük amúgy, mert kb. már eléggé körberágtuk a témát, max akkor éri meg újra feléleszteni, ha most meg Deanek durvulnának be, aztán elkezdenének valami “bosszú postokat” írogatni rólunk Pash keresztpromóinak hatására, de ez hátha nem következik be. 🙂

 11. Szerbusz, Péter!

  Eltelt pár hét. Gondoltam, ezt még megírom, bár mostanában ritkán járok majd errefelé. De szerintem ezzel még tartozom.

  Szeretnék elnézést kérni a korábbiért! Nem akarom felidézni újfent – ugye, megpróbáltam összehozni két olyan blogot, ami között soha nem lehetett volna haverság. Sajnálom, hiba volt. Nem kísérletezem vele többet.

  Mostanában átértékeltem az életemet. Volt időm gondolkodni bőven. Sok dolgot lezártam az életemben. Jelenleg más szellemben élem tovább a mindennapjaimat. (Erre utal az új blogom is). Az új életemet kevesebb politika, kevesebb blogolás, kevesebb fórumozás fogja jellemezni. Szeretnék több időt fordítani a munkára, a csajozásra, a haverjaimra, a családomra. Megmondom őszintén, számomra a politika, a blogolás, a fórumozás egyfajta menekülés volt a magánéleti problémáim elől. (Megvallom, elidegenedtem mostanában a valóságtól!) Hülye életstratégia volt. Most új úton járok, remélem, eredményesebb lesz. Már most jobb a közérzetem. Van értelme az önfejlesztésnek.

  Ebből kifolyólag ide is keveset fogok járni. Jó blog ez, de legbelül érzem, most arra van szükségem, hogy kicsit távol tartsam magam a virtuális (netes) közösségektőll. Ugyanakkor szeretnék továbbra is részt venni az itt folyó beszélgetésekben, néha-néha. Ritkán, de előfordulni. A kommentelési szokásaimat nem fogja jellemezni immár agresszió, indulat, személyeskedés. Fogok dolgozni rajta, hogy ne jellemezze…

  Csak ezt akartam írni. Remélem, nem okoztam nagy felfordulást. Sajnálom a történteket, még egyszer elnézést… a hülyeségért! Fasz voltam, na! 😦

  Ha esetleg, Péter, szeretnéd, hogy ne jöjjek fel többet a blogodra, elfogadom az ítéletet. Végül is jogos lenne. De szívesen kommentelnék itt máskor is – időnként. De mondom: ha azt akarod, hogy takarodjak, mindenféle ellenvetés nélkül távozom!

  • Felőlem nyugodtan írogathatsz ide, ahogy ez előtt is. =)

   Amúgy pont azt beszéltük múltkor Fomával, hogy olyan mintha valamiféle identitás válságba kerültél volna az elmúlt pár hónapban. Mikor anno ide kezdtél járni, írogatni, akkor először még az volt, hogy oké, ez egy ilyen keresztény-konzervatív srác, aki írogat komolyabb témákról, de azért néha kockulni is szeret. Aztán mintha túlságosan is belefolytál volna ebbe az MRA dologba, amiből menet közben kiábrándultál, és onnantól kezdtek néha már ilyen Rontom szinten eldurvulni nálad a dolgok.

   Amúgy szerintem nyugodtan meghagyhattad volna a blogodat is.

   • “Amúgy pont azt beszéltük múltkor Fomával, hogy olyan mintha valamiféle identitás válságba kerültél volna az elmúlt pár hónapban.”

    Az elmúlt pár évben. Hosszú történet, és túlontúl személyes. A netre nem akarom kirakni a sztorit. Esetleg egy személyes beszélgetés alkalmával (ha lesz rá lehetőség összefutni a valódi életben).

    “Aztán mintha túlságosan is belefolytál volna ebbe az MRA dologba, amiből menet közben kiábrándultál, és onnantól kezdtek néha már ilyen Rontom szinten eldurvulni nálad a dolgok.”

    Tudod, ez olyan, amikor valaki alkoholba menekül a problémái elől. De az alkohol nem oldja meg a problémáit, csak a szőnyeg alá söprődnek. A meg nem oldott problémák pedig egy idő után benyújtják a számlát. Az illető meg persze, hogy kiábrándul, mert az alkohol nem oldja meg a gondokat, már az alkohol is hibás, és az illető egy idő után robban.

    Nálam ez történt, csak az alkohol behelyettesíthető nálam politikára és MRA-ra. Mára minimalizáltam mindkettőt. A magánéletemre pedig több időt fordítok, mint az ilyen szarságokra.

    “Amúgy szerintem nyugodtan meghagyhattad volna a blogodat is.”

    Az arcomat és a nevemet, vagyis a személyiségemet felvállalva írtam egy politikai blogot, négy éven keresztül. Ennek az lett a vége, hogy bizonyos emberek (magánszemélyek és intézmények) perrel fenyegettek, ha nem szedem le bizonyos írásaimat a blogról. A törlés mellett pedig akkor döntöttem, amikor egy budapesti munkát elbuktam, méghozzá a blogom miatt (sajnálatosan a munkaadó személy a képességeim mellett nézte a politikai hovatartozásomat is – Magyarország egy ilyem világ 😦 ) Ezért döntöttem a blog törlése mellett. Az új blog pszichológiai, pedagógiai és szociológiai témákat fog boncolgatni, s nem foglalkozik majd, vagy csak minimális és enyhébb téren politikai témákkal.

    Köszönöm az emberséget!

   • Mivel én voltam a másik, aki elég sokat vitázott veled MGTOW és hasonló témákban, ezért gondoltam beírom már, hogy felőlem is nyugodtan maradhatnál, nincs harag, vagy ilyesmi. 🙂 Ezt a Péter és Foma által említett “identitásválságot” meg én is éreztem nálad, de a lényeg, hogy állításod szerint már javulsz. 🙂 Viszont ami még érdekelne, remélem nem túl személyes, vagy ilyesmi:

    “A törlés mellett pedig akkor döntöttem, amikor egy budapesti munkát elbuktam, méghozzá a blogom miatt (sajnálatosan a munkaadó személy a képességeim mellett nézte a politikai hovatartozásomat is – Magyarország egy ilyem világ 😦 )”

    De amúgy ez full komolyan úgy nézett ki, hogy felhívott, hogy “hát….az van, hogy felvennénk mi téged szívesen, csak rád kerestünk a neten és szembejött ez a blog…” Vagy ezt hogy kell elképzelni? Csak azért, mert tapasztalataim szerint ezt nem szokták közölni az illetővel. Szal persze, átnézik ezek a honlapod, sőt, még a Facebook oldalad is, ha tehetik, de ezt általában nem árulják el, csak szimplán nem szólnak róla és végül mást vesznek fel. (Sőt, általában ugye nem is köteles valaki indokolni, hogy kit miért vesz, vagy nem vesz fel, tehát a “szimplán nem tetszett a képe…” mondatoktól kezdve a skála elég széles. XD) Mondjuk azért annyit hozzátennék, hogy ez nem csak “Magyarország”, speciel Amcsiban már ilyenek mennek, hogy elmégy egy állásinterjúra, ahol a munkáltató arra kér, hogy te ott, előtte, az ő gépéről lépj be a Facebook profilodba, majd engedd neki, hogy ő azt átnézhesse. (Azért kell neked belépni, mert ha ő “kívülállóként” keres rád, akkor elrejthetsz előle bizonyos postokat, megosztásokat, ők viszont a teljes képre kíváncsiak.) Persze ezt megtagadhatod, csak akkor nem leszel felvéve. (Kíváncsi vagyok, akkor mit csinálnak, ha egyszer valaki olyan jelentkezik, akinek nincs is Facebook profilja. 😀 Bár gondolom akkor ő is megy a “kukába”, találnak épp elég egyéb hülyét, akinek van ilyen és simán hajlandó is belépni rá a főnök előtt.)

    De amúgy ha elfogadsz egy tanácsot a jövőre nézve, a politika szerintem mindenhol egy olyan kényes téma, ahol az ellentábor egyből ősgonoszként tekint a másik oldal képviselőire. Tehát tényleg csak úgy politizálj saját névvel bárhol, ha vállalod, hogy a balosok egyből “Tomcatizálni” fognak téged. (Ez a “démonizálni” szó liberális változata. 😀 XDD)

   • Nos, ebben a történetben én is erősen sáros vagyok. Sokáig agyaltam, hogy mit is írjak erre a szitura. Talán az tényleg túlzás, hogy teljesen feladod az egész dolgot, de a blogod beszüntetésére adott indokod lényegében érthető. Kétségtelen, hogy nagyon nem értettünk egyet, viszont ez nem jelenti azt, hogy bajom lenne veled. Sőt, amúgy kimondottan jó gondolataid szoktak lenni. Igazából ebben a témában mindketten erősen túlzásba estünk. Az a magánéleti válság, mint háttér, bennem is felmerült, mint magyarázat, a heves reakcióidra.

    Amúgy, mint párszor le is írtam, alapvetően a másik közösséggel sincs annyira nagy bajom, csak sokszor úgy éreztem, hogy nem akarják a dolgok részleteit szem előtt tartani, amennyiben azok cáfolják a világlátásukat.

    A politika valóban necces téma, és talán nincs is értelme forszírozni. Viszont kulturális és bizonyos ideológiai témák itt is folyamatosan jelen vannak, amelyekben a Te álláspontod is ugyanolyan értékes számomra. Szóval szerintem ne hanyagolj el minket. 🙂

    Hú, mennyire zavarosan fogalmazok. Kicsit zavarba is hozott az egész szituáció, mert lényegében egy olyan emberrel vesztem össze itt, akit amúgy kedvelek és tisztelek.

   • Magánéleti dolgokat nem akarok az internetre kirakni. Ha valakit érdekel bármi, akkor itt az email címem:
    krasznaizoltan86@gmail.com
    Szívesen levelezek bárkivel.

    Jó lenne valamikor összehozni egy Péter-Titkos-Foma-Pash találkozót. Nem tudom, erre van-e esély. 🙂

    “Szóval szerintem ne hanyagolj el minket.”

    Nem fogom. Ide is kommentelek néha. 🙂

    “Kicsit zavarba is hozott az egész szituáció, mert lényegében egy olyan emberrel vesztem össze itt, akit amúgy kedvelek és tisztelek.”

    Jó ezt hallani. 🙂 Én is kedvelem Pétert, Titkost és Fomát – “Figyelj, baby, tele van jó társasággal ez a verda!” (Space Dandy). Szerintem az a lényeg, hogy ha fel is merülnek vitás kérdések, azt normálisan meg lehessen beszélni.

   • Én részben hasonló okok miatt hagytam el a politizálós vonalat. Persze az is belejátszott, hogy kiábrándultam, belefásultam az egészbe, mikor láttam, hogy mivé kezd válni az amiben én addig lehetőséget láttam. Viszont mellette ott volt az is, hogy ez a politizálás, rengeteg konfliktust szült a magánéletemben, annyit meg nálam nem ért ez, hogy emiatt vesszek össze végleg emberekkel.

    Amúgy igen, arcoddal, neveddel együtt blogolni, megosztó politikai, társadalmi, egyéb kényes témákról, pláne ha még a facebookodról is elérhető a dolog, necces. Sajnos én is hallottam már olyanról, hogy valakit nem vettek fel azért, mert a srác bírálta a stadionépítéseket. Ahogy volt már olyan is, akit behívatott a főnöke, mert a srác a facebookján, állást foglalt a Csatáry ügyben, majd közölte vele, hogy az ilyen tartalmakat azonnal távolítsa el, különben meg kell tőle válniuk. Én ezért is nem facebookozok, mert így hiába próbálnak rám keresni, nem fognak találni semmit. =)

    A feljelentéssel, perrel fenyegetőzést anno én is megkaptam, igaz csak magánszemélyektől, de ez meg egy olyan dolog, hogy amíg olyan tartalmat osztasz meg, véleményezel, amit az illető saját maga osztott meg, nyíltan, bárki számára elérhető formában, addig igazából nincs mitől tartani.

    Személyes találkozó azért nehézkes lenne, mert eléggé szét vagyunk szórva, munka, egyebek, de mondjuk egy előre megbeszélt időpontban egy Team Speak beszélgetést össze lehetne hozni. Ahhoz csak egy mikrofon/headset kell. =)

   • Részemről nem volna probléma, sőt, örülnék is egy ilyen kocsmázós ötletnek. Viszont Péter, úgy látom, leginkább az akadályokat látja az elképzelésben. Persze, mivel az ország különböző pontjain élünk, ezt nehéz lenne jól leszervezni, de szerintem, ha egy központi helyet jelölünk ki, mondjuk Budapestet, akkor még simán működhetne az ötlet. Gyaníthatóan mindenkinek van ott legalább egy ismerőse, rokona, akitől kaphat egy éjszakára szállást.

    Áthidalásnak a teamspeakes rendszer is jó megoldás, bár a sör azért úgy mégiscsak másképp csúszik. 🙂 Meg azért nem csak mikrofon kell hozzá, hanem szerver is. Sajnos, mostanában minden gamer közösség menekül a TS-ről a Discordra. A tauri ts szerver már jó ideje halódik, lehet, meg is szűnt. A wotinfo-s szervert felszámolták. Nem tudom, hogy a Csiga klánnak van-e saját ts-szervere, de azért elég furán jönne ki, ha magán célra használnánk egy klán ts szerverét. Esetleg érdemes utánajárni, van-e másik közösségi ts szerver, ahova tudunk menni.

   • “Személyes találkozó azért nehézkes lenne, mert eléggé szét vagyunk szórva, munka, egyebek, de mondjuk egy előre megbeszélt időpontban egy Team Speak beszélgetést össze lehetne hozni. Ahhoz csak egy mikrofon/headset kell. =)”

    Én is inkább ezt támogatnám, nem “beleszarni akarok a buliba”, vagy bármi, csak így egyrészt nekem is egyszerűbb, másrészt nem is a szállás lenne a gond, mint inkább a pénz, épp a múltkor számoltam, hogy akármilyen ügyben megyek Pestre (legyen az akár csak egy hétvégi animecon), olyan 10-15k csak az, hogy megérkezek a városba, mert egy IC retúrjegy kb. egy tizes körül van, a kétheti bérlet meg 6300 Ft. (Utóbbinál sajnos nincs jobb, mert a 72 órás és a két hetes között nem találtam értelmes jegyet/bérletet, az a tömbös, 10 darabos “lyukasszál minden beszállásnál” meg röhögve elfogy pár nap alatt is, annyiszor kell tömegközlekedni.) Erre jön még ugye a kaja, mert valamit enni/inni is kell, plusz azért ha felmegy az ember, valszeg nem csak a lakásban akar ülni, ergo akkor már “nem bírok magammal” és maradok pár napig, más helyekre is benézek (állatkert, stb.), viszont ez ugye mind pénz-pénz-pénz. ^^” Szal lényeg a lényeg: 1-1 ilyen pesti utat ritkán úszok meg úgy kb. 30k alatt és oké, hogy egyszer még bele is férne egy ilyen találkozó, de ha jól sül el (és miért ne sülne el jól 😀 ), akkor úgyis egyből arról beszélünk majd, hogy mikor legyen a következő, stb., rendszeresen meg nekem végképp nem férne bele, bocsi. ^^” Na most mindez egy TS esetében full ingyen megoldható, persze valóban nem olyan, mint egy real life közös sörözés, viszont kényelmesebb és költséghatékonyabb. XD

    Amúgy azért is írom ezt, mert úgy 10-15 éve én már tapasztaltam hasonlót, amikor az akkora Mangazin fórumosokkal tartottunk rendszeres találkozókat Pesten. Az is olyan volt, hogy először még havi/háromhavi szinten találkozgattak (akkoriban is már csak úgy minden harmadik hónap körül tudtam hozzájuk csatlakozni, a többit kénytelen voltam lemondani, pedig akkor még olcsóbb világ volt, vagy legalábbis kevésbé drága XD), majd aztán ahogy mindenki szegényedni, dolgozni, stb. kezdett, úgy folyamatosan ritkultak a találkozók, először csak ilyen 4-6 hónapokra, aztán végül mindenki abban maradt, hogy legyen akkor inkább egy szokásos éves találkozó az egyik barátunk nyaralójában egy hétvége erejéig és annak több értelme van, hogy azelőtt szól mondjuk 2-3 hónappal előre és akkor mindenki kiveszi a szabiját, rákészül pénzzel, étellel, itallal stb., mint hogy találkozzanak párhavonta, de valaki mindig kimarad, mert nem ér rá, nincs kedve, nincs a városban, nincs pénze, stb. Ezt csak azért írom, hogy próbáltam én már ezt a “rendszeresen felmegyek Pestre baráti találkozókra” dolgot, de hosszútávon ez is leredukálódott ilyen évi egy alkalomra. A másik még talán az animecon szokott lenni, de ott sem véletlen, hogy általában csak a tavaszin és őszin vagyok, egyszerűen időm/kedvem/pénzem nem is lenne többre.

    Viszont ha már TS: amit Fomával és Péterrel használtunk OW meccsek alkalmával, az is megszűnt már? (De amúgy valahogy még tutira működik a TS, mert épp egy tegnapi HotS meccsnél kérdezte valaki, hogy nem akarok-e csatlakozni a szobájukba, aztán úgy mégis egyszerűbb játszani, csak nem volt rá időm, szal nem “teszteltem” végül, de gondolom csak működik, másképp nem hívtak volna… 😀 )

   • Maga a TS működik, csak a bejáratott szerverek vagy megszűntek, vagy annyira gyakran állnak le, hogy már nincs értelme használni. Most Péter becsatlakozott egy újabb wot-os klánba, szóval esetleg hozzájuk bekéredzkedhetünk, ha nem találunk más megoldást. Minden esetre kellene találni valami olyan magyar szervert, ahova bárki beléphet.

   • A Tauri vacakol mostanában, de tudtommal még nem szűnt meg végleg. Viszont ez a legkevesebb, biztos vannak működő és nyílt TS-ek, ha más nem nemzetköziek. Ha nagyon nem akaródzna találni, akkor meg még mindig ott a lehetőség, hogy akkor megbeszélem a Lacival (klánvezér) a dolgot. =)

    Pesti utazással én is úgy vagyok, hogy a felutazást, helyet azt még meg is tudnám oldani, na de ott Pesten is kéne valahogy közlekedni, élni, amíg fenn van az ember, az meg ahogy Titkos is mondta, mind pénz-pénz-pénz. =) Na nem mintha nem tudnám kihozni, mert van a számlán bőven, de ez tényleg olyan, hogy ha egy lemenne, akkor utána biztos elkapna minket az ár, és szerveznénk a következőt. =)

 12. Egy kis on-topic:

  Ismerősöm végül csak elkövette az ultimate papucsságot. Pedig reménykedtem benne, hogy azért van annyi vér a pucájában, hogy ez ne következzen be. Már fél éve szervezte az esztergomi nyaralást a barátnőjével, lefoglalta a szállást, stb. Erre a csaj pár hete bejelentette, hogy inkább az anyjához menjenek erre a hétre. Ismerősöm először fogadkozott, hogy ha másképp nem is, de egyedül akkor is elmegy Esztergomba, ha már leszervezte a dolgot. Erre most kaptam az sms-t tőle, hogy bizony mégis mentek mindketten Szabadkára. Viszont, ha a B-forgatókönyv valósult meg ebben is, akkor az külön fail, ugyanis a B-forgatókönyv úgy szólt, hogy a csaj kitalálta, hogy menjenek el Esztergomba, majd onnan ruccanjanak át Szabadkára. Ami ugye azt jelenti, (amennyiben megvalósult ez a változat) hogy előbb Szegedről elutaznak Esztergomba, majd onnan, idejekorán, visszautaznak, Szabadkára.

  Mondjuk a csaj már nagyon mocorog, hogy ismerősömet kirobbantsa Szegedről is. Ugyanis kitalálta, hogy neki már nagyon nem jön be a melóhelye, így Németbe vágyik, ahol a bátyja 1000 eurós “álomfizetésért” dolgozik. Hogy az szerinte micsoda mesebeli fizetés, hogy költözzenek ki ők is. Na ez ismerősnek nagyon nem tetszik.

  • Lehet, hogy az ismerősöd párkapcsolat-függő. Elképesztő, hogy egy férfi mennyi mindent képes megtenni azért, hogy megtartson egy rosszul működő párkapcsolatot, csak azért, hogy ne maradjon egyedül! A rossz párkapcsolatnál jobb az egyedüllét – az egyedüllétben pedig lehet tervezni egy jó párkapcsolatot. Piszok nehéz munka, de miért kell feladni?

   RockZsolt válaszol Puzsér nyitott párkapcsolat dolgára:
   (https://www.youtube.com/watch?v=85gj5L_k0I4)
   Igaza van, bár nem túl igényes a retorikája.

   • Sanszos, hogy az. Eleve 30 évesen jutott eszébe, hogy amúgy nem ártana elkezdeni párkapcsolattal is foglalkozni. Aztán rá kellett döbbenjen, hogy zömmel már csak olyan nők között válogathat, akik nem véletlenül facérok. Így aztán az első szembejövő, vállalkozó kedvű nővel össze is költözött.

    Basszus, ez a RockZsolt nekem nagyon ismerős stílusban dumál. Szerintem Hopka néven is ő fut.

   • Tetszett az előadása?

    A mondanivalójával egyetértek, de a stílusa nagyon kocsmai.

   • Nem igazán tudok releváns véleményt mondani róla, mert nem hallgattam végig, mivel annyira akadozva beszélt, hogy egy idő után elfáradtam tőle. Amúgy eléggé felemásnak tűnik így ennyiből az álláspontja, mert kizárólag Puzsér példájára koncentrál. Így viszont annak puhapöcs viselkedése kerül előtérbe, míg a nyitott kapcsolat másik szemszöge, az állhatatlanság, nem igazán került kifejtésre. Bár lehet, a videó folytatásában szóba került az is, csak nem volt türelmem végighallgatni. Viszont belenéztem egy másik videójába, az Auróra címűbe, és abból következtettem arra, hogy talán Hopkával azonos lehet a srác. Mondjuk ha nem is, de Hopka stílusa erősen hatott rá.

    Ez a Hopka is a YT szcéna egyik legnagyobb trollja. Gameplay videókat csinál, de végig ezt a részeges karatemester stílust nyomja. Totál noob-nak mutatkozik a külső szemlélő számára, de mégis lehozza a csatákat, mert amúgy tud. Csak hozzá van egy olyan tenyérbemászó stílusa, hogy az ember inkább ütné a képét, mint hallgatná.

   • Ez nem a Hopka, más hangja van, és valamivel jobb a stílusa.

   • Az megnyugtat, hogy nem Hopka. Azért hasonlít a stílusa annyira, hogy úgy éreztem, ahogy.

 13. Azért az valahol röhej, hogy ismerősömhöz csak visszakuncsorogta magát az exe. Főleg annak fényében, hogy a csaj olyan hisztiket nyomott, hogy végül ezért tette ki (így is még vagy fél évig egy fedél alatt éltek), majd melóhelyükön mindenféle szarnak elmondta ismerősömet (már a becsületsértés szintjén járva). Erre most meg megint elkezdtek hol strandra menni, hol füvészkertbe, stb. Azért ehhez már kell egyfajta elkeseredettség, vagy papucs-szint. Közben meg mondja, hogy ő is úgy látja, hogy nem volna szabad hagynia magát megfűzni.

  • Ahogy mondani szokták, csak a pörkölt jó felmelegítve. Na meg a húsleves. =)

   A közös munkahely meg pláne rossz. Én szeretem, tisztelem, becsülöm páromat, de eszembe nem jutna vele ugyanarra a munkahelyre menni, már ha nem muszáj. Egyszerűen az ilyesmi sose tesz jót. Előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz, hogy az ember esetleg el ne mondjon olyat, ami később a másik fülébe, már teljesen máshogy jut vissza. Aztán ebből jön a sok felesleges konfliktus. Nem is beszélve arról, amikor az otthoni konfliktusokat viszi be az ember a melóba.

   • Na igen, csak ugye ismerősöm, eléggé otthonülő típus, így aztán nem nagyon van választása. Amúgy, mikor a csaj ráakaszkodott, még én is azt mondtam, hogy éljen a lehetőséggel, mert értelmesnek tűnt. Erre egy év alatt kiderült, hogy pszichiátriai eset. Legjobb az volt, amikor megnézték a Jumanjit (a 95-öset), csaj korábban még nem látta, majd ismerős fejéhez vágta, hogy miféle horrort nézet vele. Később meg már munkatársainak úgy tálalta, hogy ismerősöm erőszakkal megnézetett vele egy rémes filmet (állítólag kollégái úgy értelmezték, hogy minimum egy trancsír horrort). És ebben nem az a legnagyobb poén, hogy mekkora szarkavaró, hanem az, hogy ezek szerint ennyire alacsony az ingerküszöbe, hogy egy Jumanjitól összecsinálja magát.

   • Pedig ott az internet, lehet ismerkedni. Csak hát aki arra is lusta, hogy utána menjen, az magára vessen. A nedves punci, nem fog berepülni az ablakon, egyenest az ő farkára. (Ezt nézik be rendre a MGTOW-sok is.)

    Amúgy erre tényleg nem nagyon tudok mást mondani, mint hogy két hülye egy pár. Az egy dolog, hogy a csaj tipikusan az a szarkavaró, notórius hazudozó, akivel nemhogy a járás, de az egy helyen dolgozás se jöhetne szóba. (Vagy ő menne, vagy én.) A másik, hogy a srác van olyan hülye, hogy ezt elviseli, és még képes vissza is fogadni.

    Ez olyan, mint egyik ismerős, aki összejött egy dagadt, nagypofájú emos csajjal, akivel minden este az volt a program, hogy yaoit kellett nézni, mert a csaj azt szerette. A srácnak ellenben nem engedte, hogy a Kiddy Gradet nézze. Majd később a csaj olyat dobott, hogy fenn netezett nála. Aztán egyszer csak gondolt egyet, elkezdett a gépén turkálni, és letörölt minden olyan ecchi artot, ami neki nem tetszett. Ez a hülye barom meg mikor észrevette, semmit se szólt rá.

   • “Pedig ott az internet, lehet ismerkedni.”

    Az a poén, hogy tolta, tolja azt is. Egy csomó randioldalra felregisztrált, egy csomó e-mail-t írt, amiből csak a zakkant csajok akadtak a horogra, azok is az első találkozás után pattintották. Próbálkozott még a rapidrandival is, ami meg igazából a kiégett nőkből mutatott széles társadalmi skálát számára. Kb. ennyi tellett a fantáziájából, mert amúgy neten sem él közösségi életet.

    “A nedves punci, nem fog berepülni az ablakon, egyenest az ő farkára. (Ezt nézik be rendre a MGTOW-sok is.)”

    Ebben amúgy pár pontban eléggé eltér tőlük. Alapból egy olyan figurát képzelj el, aki nem iszik, nem dohányzik, semmi érzéke a külsőségekhez, de ezzel párhuzamosan fejben egy tökéletes nyugger. Amúgy 30 évesen jutott eszébe, hogy talán el kéne kezdeni nőzni (egészen addig a pillanatig azt hittem róla, hogy látens meleg).

    Emellett egy elég rigorózus, középkorias gondolkodásmódja van a szexről, egy klasszikust idézve az ábrázoláshoz: “Amíg nincs mise, nem dugtok ti se”.

    Lényegében ez volt az egyik ok, ami miatt az exe kiakadt rá (ebben az esetben szerintem jogosan, a többi hisztije már valóban bosszantó).

    “Az egy dolog, hogy a csaj tipikusan az a szarkavaró, notórius hazudozó, akivel nemhogy a járás, de az egy helyen dolgozás se jöhetne szóba.”

    Ó, volt ennél cifrább próbálkozása, előző munkahelyén, szintén kolleginával. Na az a csaj az orvosi lova lehetne az összes női pszichés kórnak. Az a csaj úgy kezdte a bemutatkozást munkahelyükön, hogy kihúzta haver alól a széket, mondván, az az övé (akár az óvoda).

    “…akivel minden este az volt a program, hogy yaoit kellett nézni, mert a csaj azt szerette.”

    Gyanítom, hogy már a második yaoi után dobnék egy ilyen csajt. 🙂 Attól függetlenül, hogy néz ki. Amúgy ez az érdeklődés/ízlés ráerőltetése a partnerre, nekem nagyon nem jön be. Legyen kölcsönös az érdeklődés, szóval ha már meg kell nézni azt a yaoit, mert szereti, akkor üljön végig egy Terminátort is.

    “Aztán egyszer csak gondolt egyet, elkezdett a gépén turkálni, és letörölt minden olyan ecchi artot, ami neki nem tetszett. Ez a hülye barom meg mikor észrevette, semmit se szólt rá.”

    LoL. XD Egyik ismerősünk mondása volt: “Aki hülye, haljon meg.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: